Microsoft Visual C# 2005 Express Edition
-
olivaoil #58 Viszont most adódott egy olyan problémám, amit tényleg nem tudok megoldani, mert nincsenek hozzá előismereteim, illetve csak nagyon kevés parancsot ismerek.
Arra lenne szükségem, bármely natúr !8 bittes! bájtot fáljba írhassak. Ugye egy ilyen bájt értéke 0 és 255 között lehet (azaz 2^8 féle értéket vehet fel, mivel egy natúr bájt 8 bittes). E között a 0 - 255 között én szeretnék esetenként bármilyen értéket 1 bájtként fáljba írni (tehát lehet, hogy mondjuk a 9-es, de lehet, hogy a 234-es értékű bájtot szeretném fáljba írni.
Az alábbihoz hasonló kóddal próbálkoztam {
using System;using System.IO;class a{static void Main(){
Random a=new Random()
using(StreamWriter b=new StreamWriter(".KEY"))b.Write(System.Text.Encoding.ASCII.GetChars(new byte[]{Convert.ToByte(a.Next(0,255))}));}}
}
Viszont itt az a gond, hogy az ASCII alatt ő 7 bittes "bájtokat" ért, és ha mondjuk az a véletlenszám éppen 127 fölé esne, akkor ő konokul egy "?" jelet (&H-F3) jelet (bájtot) rak be, akármi is a szám (127 felett)
Próbáltam az ASCII helyett mindenfélét, amit a legördülő választékokban láttam, de nincs ott semmi, ami megoldaná a problémámat!
Légyszi segítsetek!!!