VST-hangszerek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A mufaji besorolas persze mondjuk progressziv, de ez mashol is megtalalhato, pl. a heavy metal Black Sabbath - Paranoid albumnal, bar lehet, hogy ez esetben az is progressziv rock? Nem tudom, en csak hallgatom. 😊
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Nekem ezek dob+bass+gitár mellé mennének vastagításnak és hangulatnak. Elég sokat dob egyébként mindenen egy szimpla szõnyegszinti is és még ordítania sem kell. Minél kerekebb, folyósabb, minél kevésbé 'densz', annál jobb 😊 Tetszik, hogy itt lehet az attackal is játszani (egy bizonyos határon belül), mert a legtöbb olyan hangszín, ami bejön és nagyívû, az nem rögtön indul, ezért általában nem is úgy viszem be a MIDI-t, ahogy a tempó szerint kéne - elõbb indul a MIDI-hang és elõbb van vége.
Hossz: rockban szerintem fárasztó a dolog. Ott ehhez túl kevés az általános (nyitás)-verze(-verze2)-refrén-verze-refrén-bridge-szóló-refrén-refrén-(tus) struktúra. Ebbõl csak akkor lehet kihozni 5-6 percnél többet, ha vagy valami lassú cuccról van szó, vagy ha unalmassá válik. A progresszív zenék természetesen más kategória. Szerintem rock/popzenében a 3:40-6:00 mûködik legjobban az általános tempóknál. (Se túl gyors, se túl lassú)
A Nexus-t imádom!
A telítettebb hangokhoz én mondjuk még teszek mellé VST-t, és 3rd Party EQ-t is, mert ha csak 'nyersen' használnám, akkor valóban érezhetõ lenne rajta a 'gépi' hangzás.
Érdekes, én meg a hosszabb zenéket szeretem - profiktól -, amik szabályosan lélegeznek, sztorit mesélnek el, és van minderre idejük is.
A 3-4 perces számokat messzire kerülöm.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ehhez kapcsolódik: tök jó ez a Nexus. Ahogy nézem, inkább tánczenében használják. Rengeteg jó analóg hangja van. Nekem a kevésbé 'éles' nagyívû, széles dolgok kellenek aláfestésnek és ebben sok ilyen van, kár, hogy nem mindegyik expanderje elérhetõ.
http://steflion.wix.com/studio
Elõre szólok: béna kezdõ vagyok - nem jártam konzervatóriumba és a kottát sem ismerem.
i2k'012...C.hill O.ut D.arling (CoD.emo 2012 mix) - 10:40
Ableton + Nexus VSTi for the win!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Eme globalis tarsadalmunk alapvetoen igazsagtalan, ha csak a javak eloszlasat nezzuk is. Az ollo oriasi, valoszinuleg meg sosem volt ekkora. Pl. egy atlagos magyar ember a vilag leggazdagabb 16%-ahoz tartozik es meg igy sem tudja megvenni az emlitett szoftvert. 😉
A zene számomra (és valószínûleg nem vagyok egyedül) egy szerelem hobbi. A szó ne tévesszen meg senkit, ugyanis amennyire csak lehet, profi eredményre törekszem, de azt hiszem ezt elmondhatom többesszámban is. (Sokmilliós stúdiófelszerelés nélkül, de jó füllel és érzékkel 😊)
Stefnek igaza van és lehetne polemizálni, mennyire el vannak szállva az árak, de igazából mindenben, legyen az hangszer (nem az olcsó, belépõ gagyi, hanem a használható), vas, vagy szoftver. A letöltögetés szórakozásból van, másképp egyszerûen járhatatlan annak, aki nem milliomos. Egyszer-egyszer belefér egy nagyobb kiadás, még akkor is, ha nem értek egyet az ár-érték aránnyal. Azért elég rég kinn van már a C5, ha eddig nem volt 64-es. szerintem ezután sem lesz. A C6-tal meg szerintem kihúzom legalább 4-5 évig a tudása alapján. Piszok drága, az biztos.
Ha penzert tolod, akkor erdemes "esetleg" megvenni. 😊
Ha végképp nem boldogulsz vele, akkor érdemes még rápróbálni a Steinberg.Nuendo.v4.3.Incl.Expansion.Kit.DVDR-AiRISO. - 2,28 GB-os változatára, ami ugye funkcióiban és kezelésében teljesen megegyezik a Cubaseval.
A tört, 32 bites C5-tel sajnos annyi problámám van mostanában (projektek halnak be, gyakorlatilag megnyithatatlanok), hogy kezd nagyon elegem lenni belõle. Maga a Cubase amúgy egy álom, nagyon nem szívesen váltanék, bár a Reaper elég csalogató, de nem szívesen állnék neki a nulláról megtanulni, miközben a a másikkal már komoly(abb) nótákat rakok össze. Egy megoldás marad: átállni a 64 bites Cubasere. viszont az ugye nincs törve, csak valami lebutított verzió van most elérhetõ. Szóval bár egy porcikám sem kívánja, lehet, hogy az lesz, hogy meg fogom venni bótban. Kérdés annak aki HASZNÁLJA: mûködik frankón a többi (jellemzõen TÖRT) VSTi-vel és pluginnel? Ezt azért jó lenne tudni, mielõtt kiadok egy vagyont.
Segítsen nekem valaki, aki ért a Cubase-hez, mert minyá darabokra rombolom a gépemet 😄
Következõ a gondom: Midi fájlt beimportálom, megnyitja, (igaz egy sávba az összeset, ezért "Dissolve part"-olok), és baloldalt kéne mutatnia az elõzõleg beállított midi ki-és bemeneteket. Na most a bementere azt írja " Not connected" ( holott be van állítva az " All midi input"), a kimeneti mezõ pedig tök üres.Hiába kattintok rá, csakis VST hangszerek közül választhatnék, midi kimenetnek nyoma sincs. Persze nem is szól semmi...Két napja telepítgetem újra, több verziót is, meg állítgatom mindenhogyan, de nem látja a midi portokat. A 3-as Cubase is fent van még, az látja, de az meg gondol egyet, és elhallgat midi lejátszás közben....
Tud erre valaki vmi orvosságot? Kössz
Meghallgattam a zenéidet.nagyon jók.Csak így tovább
Zene nélkül mit érek én?
Zene nélkül mit érek én?
A Sylenth 1 a Zebra2 a Kontakt 5 sampler és a Spectrasonics cuccok nálam az alap. Ami komoly még az az iMposcar2 pld. annak is brutál a hangja és egyedi!!
No persze sok jó cucc van még de muszáj szelektálni köztük. 😊
Massive nálam is kifagy - Sylenth1 mûkszik, de õt valamiért már nem nagyon kedvelem.
Szívesebben használok Sylenth-et és Massive-ot, azonban valami oknál fogva lefagy mind a kettõ.
Ha van kedvetek, hallgassátok meg a többi zenémet is Soundcloudon. Mind ingyenesen letölthetõ.
1 éve irogatom a kis zenéimet, igyekszek minél többet fejlõdni, úgyhogy megpróbálok aktívabb tagja lenni a topicnak, hátha tudok én is valamit segíteni másoknak.
Zene nélkül mit érek én?
Csak így tovább, ügyes vagy!
Felhasznált pluginek?
Szerintem, az nagyban rontja az élményt.
Instrumental verziót akár csak 320-as MP3-ban is hálásan köszönnék 😊
Zene nélkül mit érek én?
A zenélés öröm.A dicsekvés, magamutogatás pedig emberi gyengeség.
S hiába lenne meg a technikai háttér, ha a tudás-alap hézagos.
Még tanulom a dolgot - jellemzõen az akkordokkal sem vagyok még teljesen tisztában...
Lossles?? hamarosan a beatportról .-))
A videó képi anyaga teljes mértékben INGYENES (royalty free) videókból származik. Linkek is vannak hozzájuk a leírásban.
Jó hallgatózást, és azért kíméletesen a kemény kritikákkal 😊))