4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • ViniSoundz
    Hi!

Tudna nekem linket adni pár vst-hez? Sehol sem találom ezeket, pedig nagyon kéne windows alá:
    Solid state logic duende bus compressor
    Waves Pie
    Native Istruments VC 2A
    Softube Tube-Tech CL 1B
    PSPaudioware oldTimer ME

Ha valakinek van infója, írjon! THX!!!
  • Sütifutár
    FL-hez mindenképpen kell egy ASIO támogatású fasza kis hangkártya

Íme egy kis rövid újdonság tőlem.....FL-ben írodott

még DEMO
  • stef666
    Zenéhez semmiképp nem vennék 5.1-es karit, A zene az sztereó. Az 5.1 az max. játszogatni, meg filmekhez való, -ha már pénzt teszel bele , gondold meg mit vásárolsz meg.
  • DJ Tope
    ÉS hülye problémát hoz fel ez a szemét. Elötte működött. Vmi más progit estleg tudtok javasolni?kep
  • DJ Tope
    Igen gondolkozom külső 5.1es haqngkrin 10000FT értékben,de ha a közelébe érek kikérem a véleményeteket:)
  • stef666
    Egy normális hangkari megvásárlása - mindenképp segít
    - próbáld újra rakni az ASIO-t, aztán valahogy próbáld lepipálgatni a piros X-eket. Az ATI High Definition..-t meg tiltsd le.
  • DJ Tope
    Az asio nem akar mőködni fl-ben. Ezek a hibák. Vmi a hangkariban nem tetszik neki. Valakinek van vmi ötlete?
  • queensryche
    Dobgép: ebben igazad lehet. Remélem, megoldódik.

Billentyű: a Miditech tényleg x-akta volt nálam tekintve, hogy két másik PC-vel is működött (ugyanolyon op.rendszerrel), legalábbis nem produkálta a folyamatos Midi in Activity jelet. Lehet, hogy lett volna azokkal a gépekkel más jellegű gond, nem tudom. A pitch kerék alapból nem volt jó, ezért könnyen ment a csere, egyébként a boltban a C7-en tökéletes bemenő jelet produkált. Tehát ez azóta is homály, de mindegy, most már nem foglalkoztat. Az is érdekes, hogy míg a gyártó honlapján win7 kompatibilis, a billentyűzet alján volt egy matrica, amin ezek voltak: xp,vista, osx. Szóba került az üzletben a 61 billentyűs Miditech I2, de nem akartam kockáztatni. (Simán lehet, hogy működött volna, de a QX49 biztosabb megoldás.) Sok variáció nem volt ezen kívül. Az Xboard-ot vmiért nem ajánlották (nem lett kifejtve), volt asszem még valami M-Audio, aztán már csak 80 körül a többi. A fene tudja, talán beledobhattam volna 84-et egy ilyenbe, most már tudom, hogy még egy egyszerű MIDI beviteli eszköz vásárlást is nagyon alaposan körül kell járni, és nem spórolósra venni - legyen ez a suta tanulság mindenkinek. A billentyűzete egyébként egész jó volt a Miditechnek, a mostani Alesis-nek van egy 'fröccsöntött/műanyag' érzete mind billentésre (pedig ez is, és az is szinti-mechanika), mind kompletten, de a lényeg végül is az, hogy MŰKÖDIK.

Duplikált MIDI probléma: az volt az első, hogy C5ben minden mást kikapcsoltam bemenetként, csak az Alesis maradt.
  • Tetsuo
    Hehe, ha ez vigasztal en is szivok, csakhat nem hiszem, hogy sok embernek van pont olyan dobgepe, mint nekem. :)
    Viszont teged olvasva mar nem is gondolkodok uj billentyun, jo nekem az E-Mu. :)

(Meg esetleg az lehetett (volna) a dupla MIDI-uzenet oka, hogy tobb MIDI-eszkoz kozott tobbszor megjelent a jel, korbement vagy ilyesmi.)
  • stef666
    Szerintem sokat segítesz a némán figyelők" táborának, akik csak veszik az adást, de hozzá nem szólnának....
  • queensryche
    Nem tudatos volt, véletlenül nyomhattam el valamit. (Egyes billentyűk kettős funkcióval rendelkeznek, ha EDIT módban vagy.)
    Őrület amúgy, hogy az én vergődésemmel van tele mostanában a topik, ég a pofám :D
  • stef666
    Ebből az a tanulság ,hogy teljesen felesleges elpiszkálni a gyári alapbeállításokat :D
  • queensryche
    Sikerült megoldani. Illetve nem sikerült; végső ötletként - miután a C5-ben és a billentyűzeten is már mindent megpróbáltam - a qx49 manualjában kikerestem a teljes resetet (visszaállít minden gyári paramétert) és végül ez megoldotta. Hogy melyik paraméter volt 'elállítva' a jó ég tudja...de mindegy is.
  • queensryche
    Természetesen megint van egy problémám, amire sehogy se tudok megoldást találni. Az Alesis qx 49-cel felvett MIDI hangokat duplikálja a drágám. Tehát ha kijelölöd és törlöd, 'alatta' lesz még egy. Gondoltam simán megoldom, ha állítgatok a devices menüben a MIDI portnál és bemenetnél, de nem. Bárhogy kombinálom, nem működik, duplázza a hangokat. Ha a piano roll-on nyomom be, akkor nincs ilyen probléma. Mondhatnám, hogy letojom, de editálásnál, ha pl. beljebb húzom a hangot, akkor alatta lesz egy másik, ez így nagyon nem jó ám.
    Egyenként ugyebár nem fogom törölgetni, ha pedig egérrel jelölöm ki, akkor törli az egészet (mindkettőt). Van a MIDI menüben egy duplikálást törlő funkció, de nehogy már ne legyen más megoldás.

Valami tipp?? Ha kiderül, hogy ennek a midibillentyűnek meg ez a baja, megbolondulok...
  • queensryche
    Kjubéz 7-ről gondolom nem nagyon van tapasztalat, mi? :)
    Bőven nem aktuális még, de egyrészt ugye újabb, másrészt olcsóbb is, mint a full 6. Ahogy nézem azért elég szépen belenyúltak a 7-esbe, legalábbis ezt sugallja a megjelenése. A nagy kérdés az nyilván, van-e bármilyen gond az 5-tel futtatott pluginekkel, vsti-kel kapcsolatban.
  • queensryche
    Közben nézegetem, van ilyen pl, hogy RME Babyface. 2 bemenet, 4 kimenet. Szép és jó, megbízható gyártó, de 160 ropi. Na ez már sok.
  • queensryche
    A cél egyszerű: minél jobb konverterek, egy (max két) bemenet, stabil működés. Felhasználás meglepő módon: gitárfelvétel, illetve a mondjuk úgy 'profi szintű' (megszólalás) zenék készítésének lehetősége főként kjubézzel. Ahogy nézem, sajnos a kvázi profi, vagy profibb kártyák 1-2 bemenetes verziói ritkák, leszámítva az Apogee One-t. A legtöbb 4-6-8 bemenetes, ami nekem tök felesleges. A DSP-vel kapcsolatban nem tudok veled vitatkozni, vagy egyetérteni, mert nem vágom a témát, én úgy tudom, hogy a zenei projekten belüli bármilyen számítási feladatban részt vesz (valósidejű effektek, pluginek), amit most ugye a proci végez el. Ár tekintetében rugalmas vagyok, de 4-6 bemenetes motyót tényleg nem akarok venni, mert minek, nem zenekart akarok felvenni. Ezt csak azért írom, mert mondjuk 90 felett szinte csak ilyen van. 100 alatt szeretnék maradni, tekintve, hogy tényleg nem kell egy rakat ki-bejárat.
  • Tetsuo
    Nem vagom a mai kartyakat, de leirhatnad, mi a celod rovid es hosszu tavon, majd azt, hogy mennyit szannal ra eloszor, majd kesobb...

Ha jol emlexem, a 0202-nel jobb minosegu volt a 0404, a kovetkezo lepes az Echo Layla 3G, Motu, azutan RME, afelett pedig a pro.

A DSP-s kartyak DSP-jet tudtommal a dalszerkesztok nem hasznaljak, ugyhogy azzal nem nyernel sokat, kulon DSP-kent pedig az UAD johet szoba, amit pl. a menemszol.hu-n istenitenek, de elektronikus zenehez nem a legjobb, akusztikushoz pedig kompromisszum.

A Firewire gyorsabb, mint az USB, de a 2 csatornahoz az utobbi is jo.

• queensryche
    Igazatok van, úgy kéne. Ez tisztán pénzkérdés. Ideje procit és alaplapot is cserélnem az asztali gépen. Kell a kraft, mert ugye nem dsp-s hangkarit használok. Az E-mu 0202-t is cserélni kéne mert ha jól tudom, megszűnik ez a vonal és driverfejlesztés eddig se volt. Ebben a kérdésben egyébként azóta se jutottam előre. (Ha Mac-et használnék, könnyebb dolgom lenne, mert az Apogee One-t nekem találták ki:)) Itt van most az E-mu alternatívájaként a Focusrite Scarlett, amiről jókat írnak, de hogy ez a gyakorlatban mire lesz elég (konverterek, hangminőség), ki tudja. Még az is kérdés, nem járnék-e jobban egy DSP-s kártyával? Kérdés: a FireWire csatis kártyákkal mi a helyzet? Mondjuk az USB-hez viszonyítva.
  • stef666
    Igen, egy külön, csak stúdio gép, az a minimum. Semmi internet, és egyéb felesleges dolgok.- Osztom Tetsuo" nézetét.
  • Tetsuo
    Akkor jarnal jol, ha lenne egy szamitogeped zenere. Csak zenere. Egy masik pedig minden egyebre.
    A zenei szamitogepedre nem telepitgetnel semmit, no internet, wi-fi stb., nem probalgatnal vele programokat. Azon csak, a mar bevalt programok lennenek, azokbol is csak az, ami tenyleg szukseges a zenehez. 1db DAW es nem hasznalt VST-k sem lennenek... ;)
    A rendszer hardveresen es szoftveresen is optimalizalva lenne a zenelesre.

• Tetsuo
    Pl. MIDI-effektek. :)
    Errol a Studio One-rol csak jot hallok.
    Kiprobalnam, de elvagyok a Cubase-zel is meg a heti 60 ora meloval.
    Illetve most az uj dobgepemet tanulmanyozom, mert azt kell sokat, ugyanis elegge bonyolult.

• queensryche
    *foscsi. (főnökség: jól jönne a szerkeszthető hozzászólás)
  • queensryche
    Kjubéz meg továbbra is foscsim, ez van. Várok egy darabig még, hátha megtörik 64 bitre gyakorlatilag bármelyiket (5-6...7??), nekem mindegy.
    Ha ebben az évben se lesz semmi, akkor megveszem. Drága, de mit csináljak, kell, mert jó :P
  • queensryche
    Na, úgy néz ki, működik a motyó - hála égnek. Alesis qx49-re lett cserélve, az Xboardot is kérdeztem, de arra fejcsóválás volt, szerintem kompatibilitási gond lehet, vagy nem tudom, nem forszíroztam. Meglepően könnyű súlyra, alig van benne anyag. Az USB kapcsolat okés, a bemenő jel okés. A potik, faderek konfigurálását még nem néztem, van belőlük jó pár, igazából ezeket szerintem nem sokat fogom használni. A lényeg, hogy első blikkre faszán működik. Gondolkodtam 61 billentyűsben is, de Miditech-et már nem akartam, aztán elég nagy árugrás van a 49 és 61 billentyűsöknél is; 70 körül van már csak és bár beleférne anyagilag, nem hiszem, hogy kell nekem ennél profibb cucc. Arról nem is beszélve, hogy azok se tűnek extra motyónak. Ami ránézésre is minőségi az rögtön 90 feletti és ha hozzáveszem, hogy gitáros vagyok, egy vicc lenne ennyit kiadni csak a MIDIbevitel miatt.

• stef666
    Hiába... a szerelem az szerelem, hiába csalják meg az embert...
  • queensryche
    'Sajnos' a kjubéz nagyon jó kis progi. Nyilván megszokás, de összességében szerintem a leglogikusabb felépítésű. Nyomogattam a Reaper-t (amit csak ajánlani tudok) és a Studio One-t is, de nehezen szokom meg őket. Az előbb néztem safe módban (próbálok rájönni mi a gond) és elindul, ahogy adminisztrátorban is, tehát végeredményben tudom használni. Próbálok visszaemlékezni, mit telepítettem, vagy min változtattam, amikor behalt a normál módú indítás, de nem jutottam semmire. Majd ez is megoldódik valahogy. Van egy infós haverom, neki tuti lesz ötlete. És bár nem sok kedvem van hozzá, a rendszert is ideje lenne újratenni, kb. 3,5 éve húzza.
  • stef666
    Amit javasolni tudnék, hogy szedd le a Presonus Studio One v2.5-öt, varázsold fel a gépre, aztán ha meg tudsz vele barátkozni, akkor hamar el fogod felejteni a Cubase-t. Fényévekkel gyorsabban oldassz meg benne mindent, és semmi olyat nem tud a Cubase, amit ez ne tudna.
  • stef666
    ...hát a windows már csak ilyen, én is átéltem anno ilyen dolgokat, de szerencsére amióta kipusztítottam a házból, azóta semmi gondom, csak zenélni kell.
  • queensryche
    A héten elintézem a cserét, vagy alesis, vagy Emu, nem tudom, melyik lesz, de ha azzal sem fog működni, akkor valami hardveres, vagy más, feltelepített programmal akad. Eddig oké, de ez már az a szint (A C5-problémával együtt alább), amihez én már kicsi vagyok. Itt kéne mellettem állnia valami gurunak. :)
  • queensryche
    Stef:

X-akta van megint...á, már legyintek, jó hobbit választottam :D

Elvittem 2 másik gépre a midibillentyűt, Win7 mindkettő és működött vazz! Totális kérdőjel. Oké, felraktam újra a kjubézt, hátha, de nem, marad minden a régiben. Most figyelj: feltettem az sx3-at és a 2-es kjubézt, utóbbival működött. Kész... A végső csapás: leszedtem mindkettőt és azóta a kjubézt (az 5-ös) csak adminisztrátorban tudom indítani. Ha 'normál' módban indítom, elkezdi futtatni a scanninget bele a fenébe, nem értem...aztán megáll. Néha meg olyan hiányzó elemeket, meg dll-eket keres, amikról fogalmam sincs. Ilye C++, meg mit tudom én. Már röhögök az egészen, komolyan. Az lesz a vége, hogy újrarakom a rendszert a pékbe.
  • queensryche
    Az Amplitube 3 jó választás, szerintem jobb, mint a Guitar Rig.
    Tehát nem belső preset. Majd csekkolom, hátha jó, bár én inkább sajátokat tekergetek. A HalionOne helyett nézd majd meg/keress rá a Trilian-ra. Dob mi volt?
  • gibson60
    Cubaseben csináltam a felvételt. A basszus HalionOne Velo Slap,
    a háttér gitár Amlitube 3 Heavy St 1, a szóló gitár pedig
    szintén Amplitube 3 Solo dist (ezt a presetet nemrégen töltöttem le)
    és Wawes GTR RockManClearChorus effektekből áll. A dobon még
    gondolkodok, hogy valami dögösebb effektet kellene ráhúzni.
  • queensryche
    BUICK!

*Audionews-ra jan 2-3 a regisztráció!

• queensryche
    Nekem bejön (be kell jöjjön), mert én is gitárfelvételeket gyártok, amikor épp nem vagyok hozzá kellően lusta. Írd le azt is, hogy miket használtál (plugin, hangminta, DAW stb.), hogy rögzítetted a gitárt (plugin, erőlködő+mikrofon, esetleg gitárelőfok, multi stb.)

Első hallásra rendben van. Nem ordít a gitárszóló, ezt mindenképp respektálom :) Akad néhány dolog persze, amiken lehet javítani, de az arányokkal például nincs gond.
  • gibson60
    Sziasztok!
    Egy kicsit félve, de megosztanám első nótámat Káosz címmel. Hogy miért félve? Mert teljesen amatőr, hobbi szinten saját magam szórakoztatására zenélgetek. Biztos találtok benne hibát és remélem ezt közlitek is, mert hát ugye így tanul az ember. Hát a műfaj az rock, nem tudom mennyire jön be itt.
    káosz
  • queensryche
    Ha már, akkor kellemes ünnepeket mindenkinek!

• queensryche
    Rendben, de ezt én tényleg honnan a fenéből találjam ki, érted... :)
    Gitáros vagyok báze :P
  • Tetsuo
    Szerintem ma mar USB alap, a MIDI az extra. :)
  • queensryche
    Stef is ajánlotta. A gyártásnak nem gugliztam utána, de a webshopon kapható új és b-stock is, tehát elvileg gyártják. Mondom, én azért vagyok kiakadva, mert simán vettem volna E-Mu-t, nem vészes az árkülönbség, de a specifikációnál láttam, hogy MIDI az interfész, innentől ki volt lőve, mert nekem USB-s kell. (Netes rendelés volt.) Röhej.