VST-hangszerek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kár, hogy az anyagaidból nem kaphatunk losslesst.
Az irodai zajkeltõ-hangszórókon, amik itt vannak, a dobbal nekem csak annyi a bajom, hogy mintha nem is lennének... :=(
Ezt betudom a nem minõségi hangszóróknak, de azért valami erõsebb jelleget adhatnál neki. Ha szabad ilyet tanácsolni.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Lenne egy kicsit fura kérdésem. Lehet valahogy aftertouch midijelet összehozni aftertouch midibillentyûzet nélkül? Vagy valaki tud nekem átküldeni egy presonus studio one prodzsektet, akinek van aftertouch-os midibillje, és tud nekem csinálni egy aftertouch automatizálást egy sima midi sávra?
(Mivel nincs kitartó pedálom zongora vsti-khez, úgy szoktam megoldani a dolgot, hogy elõveszek egy akármilyen jack dugós kábelt, aminek az egyik végén nincs csatlakozó. Ott zárom hideg és a meleg ér kábelt. Ugyan ezt csinálja a kitartó pedál is. Ha már megvan a midi jel, akkor meg tudom automatizálni.)
Na szóval erre kellene valami megoldás nekem. Elõre is köszi a segítséget!
egy kis Trance újdonság...lassan kialakul a végleges verze,bár a dobbal még akadnak kivetni valóim,de azért íme
..............
More info @ http://www.mixedinkey.com
iNFO:
1. Install Mixed In Key 3.
2. Copy "Settings.config" file from the "License" folder to folder where you installed Mixed In Key 3, default is "C:\Program Files\Mixed In Key 3\".
3. Now run Mixed In Key 3 and enjoy.
http://steflion.wix.com/studio
Azért köszi a választ!
Igazából ami a baj és amit én is tisztán látok, hogy ugye különbözõ okok miatt pl amiatt, hogy nem sokat értek a zene íráshoz és hasonló dolgokhoz így csak amolyan improvizáció szintjén születnek meg ezek+ugye nagyon hasonló hangszerelés ami részben annak is köszönhetõ, hogy kevés hangminta van a programba, pontosabban sokat már sokszor használtam fõleg a dobokkal nem tudtam mit kezdeni..azok mindig szinte az alapok voltak mert azok tetszettek a legjobban..ritkán próbáltam EQ-val átszerkeszteni a hangzásukat, hol sikerült, hol nem annyira.
Eggyetlene gy szám van amit sikerült az elejétõl úgy csinálni, hogy nagyjából azt tükrözze amit szerettem volna..vagyis ahol megvolt a konkrét csapásirány😊
Szeretnék fejlõdni, nyilván csak magamhoz képest, de engem mindig is ezek a talált dalalmok bûvöltek el és adtak ihletet...
(ez elõtt csináltam már 2 albumot, és azokhoz képest ez az album a világ legjobb albumaXD+rengeteg anyagot én elvesztettem sokszor kellett újrakezdeenm....ez az album kb 3 év hozománya)
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Az Enter the Darkness tetszik a legjobban, egy kis tökéletesítéssel nagy sláger válhatna belõle, sztem.
Úgy hallgattam a számaidat, hogy a Winamp vizualizációját benyomtam fullscreen-re és bámultam a színes, villogó fraktálokat, így eléggé pszichedelikus volt az összhatás idõnként. 😄
A mûfaját meglehetõsen nehéz meghatározni, de inkább valami avantgard- electro felé hajlik. A hangszerelés itt-ott nagyon hasonló a régebbi Casio mini-külyük hangzásvilágához, és a régi pc-s játékok alatt futó zenéket idézik fel. Maga a kialakított image-világ nem lenne rossz, azonban semmiképpen nem ezzel a hangszereléssel kellene megoldani. Amin nagyon fontos lenne javítani az a dalszerkezet, tehát a nóták felépítése, ez nagy mértékben növelhetné az élvezhetõséget - mivel nincs olyan tré zene, ami valakinek ne tetszene -, egy kis zeneelméleti továbbképzéssel ezen könnyen segíthetsz. Sajnos így, végighallgatva az komplett anyagot, nem idézi fel azt a mítikus világot amelyet irányul tûztél ki., de mint próbálkozás, becsülendõ teljesítmény, és ha ennyi türelmed van a zeneszerkesztéshez, akkor mindenképp csak buzdítani tudlak a további folytatáshoz.
Nem tudom ezt hova kellene mert nem találtam megfeleõ topicot.
Csináltam egy albumot amit nemrég sikerült véglegesítenem..
negatív véleményekre lennék kíváncsi😊
Itt
annyit hozzátennék, hogy nem igen értek sokat a zenéléshez és csak idõeltöltés szerûen csinálgattam Fl Studioval..én szoktam hallgatni, nekem tetszik bár mivel magamnak csinálgattam így ez nem meglepõ😄
inkább arra lennék kíváncsi van-e pozitív vonulat benne, nem arra, hogy milyen egy profi normális zenéhez viszonyítva😄
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Egy NI Kontakt-tal kapcsolatos kérdésem lenne. Felmerült egy probléma, ami abban áll, hogy az NI Session string könyvtárat a sikeres felismerés és a program újraindítása után elfelejti a kontakt. Tehát nem lesz a library-ben. Van Vienna concert grand-om, Galaxy II-m mindnek az elérési útvonalát megjegyezte, csak ezt nem. Mi lehet a probléma?
A választ elõre is köszönöm!
Jó hallgatózást! 😊
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Tegnap kicsit kutyultam az Abletonnal: "Future Breeze...Why Don't You Dance With Me (i2k'012's Revision) - 03:45, 136 BPM"Még nem kész.
http://prominy.com/V_METAL.htm
http://prominy.com/demo/SC/video/1981.html
Ilyen tingli-tangli cuccok korábban is voltak, és a clean soundokat viszonylag értékelhetõen produkálták. Amit érdemes még megfontolni, bár macerásabb, az a sample-és loopgyûjtemény, mert ezekbõl annyi van, mint a szemét és garantáltan kitûnõ gitársoundot produkálnak.
A zenélés öröm.A dicsekvés, magamutogatás pedig emberi gyengeség.
De régen hallgattam egy kis 'depest' 😊

Szeretem mas emberek velemenyet hallgatni, olvasni.
Queensryche-nek volt egy kerdese a DAW-okrol, nem pedig a tehetsegrol.
Mint irtam, profi studiokban hasznalnak nehany markat, de FL Studiot nem. Nem veletlenul alakult igy.
Most mar lezarhatjuk a vitat, ami nem is volt vita szerintem csak egy felreertes, egymas mellett beszeles. 😉
Uj tema: Jol hasznalhato VST meromuszereket tud valaki, mondjuk linkkel?
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Minden DAW-nak van elõnye,hátránya.Az,hogy ki mit használ teljesen szubjektív dolog.A mai világban bárki megengedheti magának a legjobb DAW-ot,plugin-t,bármit,de azért,mert megszereztem,még nagyon nem biztos,hogy jó dalokat fogok írni.Szerintem Silk ugyanúgy boldogulna az FL studio-val,mint az összes többi DAW-val,mert van érzéke ezekhez a dolgokhoz.
Ezért értek egyet IMYkével.
Az én véleményem az,hogy nem kifejezetten a használt kütyükön múlik a dolog,hanem a lehallgatáson.
De itt ezt zárjuk le,mert egy idõ után nagyon értelmetlen vita keveredne belõle.
Korábban írtam már,hogy nekem is a cubase volt az elsõ,használtam is,amíg rá nem bukkantam a Live-ra.Nagyon tetszik az elrendezése,bár a nézetek közötti váltást megoldhatták volna jobban.(Elkezdték fejleszteni a 9-et és csináltak a egy közvélemény-kutatást a felhasználók között,reméljük tényleg azt kapjuk,amire vágyunk.)A beépített cuccai sem rosszak,de mivel én NI párti vagyok ezért nem igazán használom õket.Annak ellenére,hogy én sem tartom "igazi" DAW-nak,mert kicsit másabb alapokra lett felépítve,mint egy FL vagy Cubase vagy Logic,egy launchpaddal tökéletesen elboldogulok vele.Ha egyszer elkészül,akkor biztos kipróbálom a Bitwig-et is,mert azt is néhány Abletonból és NI-bõl kivált emberke csinálgatja.
Mint írtam,szeretném ezt a "vitát" itt lezárni és inkább tényleg ide való témákról beszélgetni.
Ami bosszant benne, hogy szinte semmilyen hozzaadott plug-int nem lehet hasznalni, mert annyira rossz, vagyis mindent be kell hozza szerezni, mig az Ableton es a Logic tele van hasznalhato cuccokkal (allitolag).
Nameg az ablakkezelese fortelmes. Gyakran onkenyesen atrendezi es meretezi nekem, meg HD-n sem fer el. (Kene egy masik monitor.)
A MIDI-vezerlese fullos. Hihetetlen pontos, komplex es jo szekvenszer.
A hangminosege pedig azonos a csoporttarsaieval. Keveresnel a mar szamitott savokat atomra tul lehet vezerelni, mert hatalmas belso "head roommal" rendelkezik.
A "channel routing" is teljesen rugalmas. Szoval tok jo. 😊
Azert mert Akosnak mindegy, attol meg osszehasonlithatjuk a DAW-okat, nem?
Az a "mindegy", azt jelenti, hogy a csillios felszereles alap.
Mar a Bonanza Banzai-nak is komoly felszerelesuk volt. Azt pedig megneznem, hogy Sellyei (a hangmernok) aki tenyleg dolgozik a DAW-on, mit szolna egy FL Studiohoz az Akos-album idejere. 😊
A tehetseg a sikeres muveszi alkotashoz elengedhetetlen, de sok ember, foleg az alkotas elso eveiben, nem tudja eldonteni, hogy van-e neki olyan. 😊 Raadasul kell meg egy csomo minden, pl. kitartas.
Ezek megvitatasa szerintem kicsit off es valoszinuleg nem is vitatkoznank, hanem egyetertenenk sok dologban.
Én pontosan ezért nem vágyok több milliós eszközökre. Még a mostani PC-s megoldás elõtt is csak próbálkozom, sokszor csak elmerengve várom az ihletet... Hát akkor mi lenne egy stúdióban/stúdió szintû felszereléssel...
Arra voltam kíváncsi, hogy akik remixeket, illetve alapvetõen tánczenei dolgokat csinálnak, mit használnak, mik a csúnya szóval élve 'trendek' náluk. (Biztosan megvan ennek a zenének is a saját kis közössége, fórumokkal, stb.)
Ami ehhez az egészhez a legjobban kell, fõleg otthoni szinten, az a végeláthatatlan idõ. Sokszor napok telnek el úgy, hogy bár közelebb kerülök a megoldáshoz, beszerzem, ami kell, okosodok, de még egy hangot sem vettem fel 😊
Ákoshoz: Még nem néztem meg, amit linkeltél (amúgy nagy valószívûséggel már láttam), Ákos azt csinálja nagyon jól, hogy vérprofikkal dolgozik és a profik "teljesen mindegy, milyen cucca" az esetek 99%-ában nem vacak/olcsó/free cucc. Nyilván vannak kivételek! Nyilván mindegy, hogy Cubase-ben, vagy Pro Tools-bsn keversz, ha a hangszerek csúcsminõségben lettek rögzítve sok százezres csöves erõsítõkön, high-end mikikkel stb.
Nem szeretem Ákos-t,de az egyik videoblogjában beszélt az õ cuccáról,aminek a végén annyit mondott,hogy teljesen mindegy,hogy ki mit használ,mert csak egy titok van:Jó dalt kell írni.
itt megnézhetõ.Nem szószerint idéztem,de a lényeg benne van.
Az Ableton workstation-je inkabb elozesre valo, mint studioba, de ott is hasznalhato.
Sok embernek jobban kezreall vmi mas persze, pl. a Presonus Studioja, de ezek nem nevezhetok "profibbnak" egyaltalan. ezek mind, egy kategoria. Mindegyiknek mas az elonye es hatranya, sajna tokeletes nincs.
A profi studiok leginkabb a Pro Toolst, Logicot es a Cubase-t hasznaljak.
Mondjuk egy ilyet kiprobalnek.😊
Bár tavaly szeptemberi lista,de így van kiindulási pontod.
Véleményem szerint a lista inkább tájékoztató jellegû és a sorrend nem tükrözi teljes mértékben a valóságot,plusz még bele lehetne folyni az Ableton felépítésébe,kihasználhatóságába,különbségeibe stb. stb.
Ableton-párti vagyok, és így talán érthetõ, hogy ez ta programot ajánlom 😊
A Sylenth1-ból egy teljesen fapados verzió van ezen a gépen. (lásd a képet) Otthon pedig rengeteg csomaggal bõvítve.

(btw a masive a lekjobb <#wink>#wink>)
Abletonnal eddig csak egy zenét kreáltam, próbaképp: i2k'011...Trance Whistle (Full mix) 08:05 / 128 BPM
Inkább a remix / mixkészítésben igyekszem jó lenni.
Ha vannak publikus zenéid, érdekelnének 😊 - Szigorúan otthoni hallgatásra.
Vsti-nek a sylentet és a hozzá tartozó pack-ok tömkelegébõl tudok válogatni....Moogot használok még...Gladiátort..z3Ta