49
-
A1274815 #9 OK! Az egy dolog, hogy levágták a sarkokat, de normál kamera nézetben pontosan ugyan azt kellet kirajzolnia, mint amit engedtek neki, így gyakorlatilag semmit sem gyorsítottak, főleg, hogy processzor már előkészített mindent, és detektálni sem könnyű azokat a helyeket csak úgy software-ből. Konkrétan csak a "freelokk"-nál jelentett ez optimalizációt.
Én a botránnyal kapcsolatban konkrétan arról tudok, hogy az nvidia driverek pofátlanul felismerték a 3DMark03-at, majd nem azokat a shadereket töltötték fel, mint amit a 3DMark-osok beadtak. Sokkal kisebb precizitású és rondább képminőséget produkáló shadereket használt így a kártya a testek futása során, melyek természetesen sokkal gyorsabban futottak le. Ezért komolyan reklamált a Futuremark is akkoriban -
Fallen Healer #8 Kép1
Most nem állok neki végigtúrni a netet, a lényege az volt, persze ha jól emlékszem, hogy a 3dmark regisztrált változatában volt egy "free move" mód, ahol a kamerát lehetett forgatni a teszt közben, kvázi körbe lehetett nézni, és az nvidia driverekkel csak ott volt kép, amerre a normál tesztben a kamera néz, a többi hasonlóképpen nézett ki mint a linkelt kép.
Csak találtam cikket róla, ha érdekel, angolul elolvashatod itt -
A1274815 #7 "Az ominózus probléma az volt, hogy az NVIDIA driverből felismerte a 3dmarkot, és a kamera látószögén kívüli részt egészen egyszerűen nem renderelte a teszt alatt, nemkis balhé volt."
és itt hol az az speciális nvidia optimalizáció, egyetlen szutyok kártya sem vagy software render sem rajzol a kamera látószögén kívül le semmit, sőt még a takarásban lévő dolgokat sem, ha a program normálisan van megírva, ha nincs normálisan megírva akkor pedig azokat a dolgokat pontosan egyszer rajzolja le. Már a BSP-fával is lehet hasonló optimalizációt csinálni. -
#6 (ha vip vagy, tudsz javítani) -
Fallen Healer #5 Francba, miért nincs javítás opció?
Az ominózus probléma az volt, hogy az NVIDIA driverből felismerte a 3dmarkot, és a kamera látószögén kívüli részt egészen egyszerűen nem renderelte a teszt alatt, nemkis balhé volt. -
Fallen Healer #4 Az ominózus probléma az volt, hogy az NVIDIA friverből felismerte a 3dmarkot, és a kamera kívüli részt egészen egyszerűen nem renderelte a teszt alatt, nemkis balhé volt. -
Szefmester #3 hmm mintha lett volna egy ilyen túlzott driveroptimalizáció. asszem az NV valami 25%ot csalt össze a benchmarkon meg pár játékon.. persz kiderült hogy az ati is csalt.. bár nála csak 5% volt a csít.. de mindenki elfelejtette az NV dolgát.. én nem.. -
A1274815 #2 Itt most nem arról van szó. A fő probléma az, hogy az Nvidia-khoz másképpen kell optimalizálni a shadereket és más képpen az ATI-khoz. -
Mostly Harmless #1 nem tudom, mennyi értelme van ezeknek a logóknak.
annak idején a Half Life 2 source engine-jét bevallottan Atira fejlesztették, nekem a radeon 9800-on és az x1600-on is szépen futott.
aztán a Sin: Episodes és a Dark Messiah of Might and Magic - mindkettő Source engine-es játék - nvidia TWIMTBP logóval jött ki. hirtelen átírták az licenszelt engine-t nvidiára? :o