321
-
remark #241 Part 3 - ujra -
remark #240 Valamint erdemes elolvasni a videokhoz irt kommenteket. Belenezni abba hogy az amerikaiak hogyan gondolkodnak a dolgokrol.
Egyebkent azzal hogy felhivom a figyelmet a "September Clues" sorozatra, nem allitani akarok barmit is. Nem a regebben irt velemenyemet akarom alatamasztani. Egyszeruen csak erdekesek a videok, es erdekes kerdeseket tesznek fel.
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5 -
remark #239 Szerintem nezd meg a tobbi reszt is. Lesz ahol tatva marad a szad... -
remark #238 Hat ez a "September Clues" sorozat a YouTube-on eleg erdekes... Nem linkelek, keressetek ra ha van akit erdekel. -
#237 Ezdedurva, főleg a Nose in/nose out résznél 5 és fél percnél. -
remark #236 Azert azon meglepodtem hogy van akik szerint nem is csapodott be semmilyen repulo:
http://www.youtube.com/watch?v=IeIVD5wT4KE -
Egy érdekes videó...a vége a legérdekesebb, nem hinném, hogy egy madár keményebb, mint az acél, mégis a gép gond nélkül "becsúszott" az épületbe. -
#234 "a repülőgép pont olyan szerenscétlenül találta el, hogy összedölt."
Ne mond komolyan, hogy ez neked hihetőbb... Véletlenül pont olyan szerencsétlenül találták el mind a 2 épületet, és pont ugyanúgy dőlt össze mind a 2, szabadeséssel.
-
assdf #233 Hát nem tudom, mekkora volt az esélye hogy a titanic elsüllyed? Utólag könnyü okoskodni, de előtte senkisem hitte volna!
Na most itt egyre másra olyan fantasztikus sztoryk kerülnek leirásra, amiknek bonyolultsága és megtervezése vetekszik azzal hogy csak balszerencse volt az egész.
De összegezve: melyiket nehezebb elhinni?
a, a korábbi robbantás miatt meggyengült alapú wtc karbantartási és egyéb emberi mulasztások miatt rossz állapotban volt a szerkezete, és a repülőgép pont olyan szerenscétlenül találta el, hogy összedölt.
b,a cia előre elvagdosta a tartó szerkezeti elemeket 60 fokos szögben, majd technokollal összeragasztotta (nehogy idő előtt összedöljön), ezután minden embernek küldött emailt hogy aznap ne menjen be dolgozni (ebből is kiderült hogy hány ezer ember nem ért a számitógépéhez abban az épületben...) majd felbérelt pár arab terroristát hogy repüljön már bele egy utasszálitóval pont a megfelelő emeleten, de kétszer egymás után nehogy véletlenül a cia-ra terelődjön a gyanú.
Ezután az nsa emberei takaritónak álcázva dinamitrudakat rögzitettek a tartóoszlopokhoz, hogy ezzel időzitetten robbantsák fel az épületet, mert tudták hogy a repülőktől nem robban fel... A dolgozóknak azt mondták hogy az új routert szerelték fel, az antenna azért kell mert wlanos router...
Ezután már minden haladt a maga utján...
Na most számomra érthetetlen hogy aki a "b" variációt elhiszi, az miért kötekszik az "a"-val, aminek a valószinüsége jóval nagyobb, és maga a megvalósulása is jóval egyszerübb (ugye okken borotvája) -
#232 ez pont nem ide ment -
#231 Amúgy alig vagytok kockák, bedobnak egy pinát, erre php-ztek meg linuxoztok -
#230 Én úgy értelmezem, hogy miután zuhan egy emeletet a 20 emelet, gyorsul, az emelet, amire rázuhan megfékezi, de ha nem tudja lassítani, akkor a 22. sem fogja tudni, mert arra már 21 emelet fog rázuhanni nagyobb sebességgel. -
#229 "Mikor vagy 20 emelet rázuhan 1-re. aztán megy tovább 21 emelet zuhan aztán 22 aztán 23 egyre jobban növekszik a tömege a leomló törmeléknek."
Mi?? Gyerekek ezt ugye magatok sem hiszitek el? Mar miert valtozna meg egy test tomege csak azert mert a szerkezete megvaltozik? (ep szerkezet --> rom) A tomege ugyanakkora marad akar ep, akar rom.
"Vagyis azt akarjátok mindani, hogy ezt az épületet csak gondolsan hetekig tartó GONDOS és ALAPOS előkészítés ELEMZÉS minden emelet berobanntásával 6000 tonna TNT-vel lehetett csak így összedönteni."
Annyi kulonbseggel, hogy nem hetekkel, hanem mar evekkel elore meg volt tervezve (lasd: loose change, pentagon tamadasi kiserlet 2000), valamint nem TNT-t hasznaltak, hanem termitet. Ja, es nem robbantottak minden emeletet, hanem szakaszokat, lasd #211.
-
remark #228 "És ugyanez fordítva. Az felsők voltak aztán nagyon hatással az alsókra. Mikor vagy 20 emelet rázuhan 1-re. aztán megy tovább 21 emelet zuhan aztán 22 aztán 23 egyre jobban növekszik a tömege a leomló törmeléknek."
En nem ezt kerdojeleztem meg, nem irtam semmit ami ezzel az allitasoddal ellentetes lenne. En masrol irok.
"Az 1 dolog, hogy egy épp szerkezet megtartja magát, de egy sérült nem fogja."
Az osszedoles soran nem a megtartasrol beszelek, hanem az ellenallasrol. Elleneall, azaz erot fejt ki ra. Kiteriti vagy lelassitja. Vagy mindketto.
"Mert ha így lenne egy épület se dőlne össze sose. Mondván, hogy mindek dől össze hiszen csak ugyanakkora súlyt kéne tartania jójó az nem emelet már csak törmelék de akkor is ugyanaz."
Nem ertem mirol magyarazol. En nem irtam hogy egy epulet sem dolne ossze, azt se irtam hogy a WTC-nek siman talpon kellett volna maradnia azutan hogy a felso 20 emelet megrogyott.
Akkor mit irtam pontosan? Maradjon ez rejtely, mert ugy latszik hiaba iratam le tobbszor is, nem jut el az olvasokhoz. -
remark #227 "Akkoriban még szegecselték, de ettől függetlenül a gerendák mentek tönkre, nem a szegecselt kapcsolatok.
Nem a szegecseles a lenyeg, tolem akar ragasztva is lehettek az oszlopok. A felvetesem lényegét nezd.
A gerendak pedig mitol mentek tonkre szerinted? (Az egesz epuletben.)
"Azért nem állt ellen [szerintem], mert az a tömeg nem nyugvó tömeg volt, hanem gyorsuló (...)"
Az hogy "ellenallt" az nem azt jelenti hogy "megtartotta". Az ellenallt azt jelenti hogy hatassal volt ra. Mondjuk ugy hogy lelassitja, mondjuk ugy hogy iranyvaltasra kenyszeriti.
"Emellett, szerintem a terroristák pontosan tudták, hogy hova kell becsapódniuk ahhoz, hogy az egész épület összedőljön."
Ezt nem mondod komolyan. -
remark #226 Ez a 6000 tonna TNT ez a te talalmanyod, ugyhogy te is magyarazd meg hogy mit kezdjunk vele? (Az allitasoddal.) -
Vieri85 #225 "felsők voltak aztán nagyon hatással az alsókra. Mikor vagy 20 emelet rázuhan 1-re. aztán megy tovább 21 emelet zuhan aztán 22 aztán 23 egyre jobban növekszik a tömege a leomló törmeléknek."
Egyetértek :) -
wednes #224 "A felso emeletekre is az also emeletek hatassal voltak, vagyis kellett volna lenniuk."
És ugyanez fordítva. Az felsők voltak aztán nagyon hatással az alsókra. Mikor vagy 20 emelet rázuhan 1-re. aztán megy tovább 21 emelet zuhan aztán 22 aztán 23 egyre jobban növekszik a tömege a leomló törmeléknek.
Az 1 dolog, hogy egy épp szerkezet megtartja magát, de egy sérült nem fogja. Mert ha így lenne egy épület se dőlne össze sose. Mondván, hogy mindek dől össze hiszen csak ugyanakkora súlyt kéne tartania jójó az nem emelet már csak törmelék de akkor is ugyanaz.
Nem így van.
-
wednes #223 Meg ugye pontosan mennyi idő telt el még leomlott az épület? Az alatt az alsóbb szintekről el lehet hagyni simán. -
wednes #222 Ez is egy érdekes dolog. Hogy ugye nem mentek be az emberek dolgozni. Ezt én is hallgattam a hírekbe, hogy uram isten itt 20.000 hallott lesz legalább. Ahhoz képesz a 3000 amiből 1 jó része tűzoltó meg rendőr, tényeg kevésnek tűnhet.
De akkor akik a WTC-ben dolgoztak szintén összeesküvőknek kellene ehhez szerintem lenni, azért 15 ezer üzenet, hogy ne menj holnap be dolgozni kicsit feltűnő.
-
remark #221 "Ezt csak azért mondom mert ott a titanic. Az elsüllyeszthetetlen hajó."
A titanic nem egy elsullyeszthetetlen hajo volt. A felhokarcolok se lerombolhatatlan epitmenyek.
De azert ebbol a gondolatmenetbol nem kovetkezik az, hogy ha a titanic is kaphatott léket, akkor a WTC barmitol is doljon ossze, egyszeruen elintezzuk azzal hogy "voltak mar ilyen szerencsetlensegek". -
Vieri85 #220 "Vagyis azt akarjátok mindani, hogy ezt az épületet csak gondolsan hetekig tartó GONDOS és ALAPOS előkészítés ELEMZÉS minden emelet berobanntásával 6000 tonna TNT-vel lehetett csak így összedönteni."
Hát nem tudom, de 6000 tonnát csak észrevettek volna a dolgozók, azt be is kellett volna építeni [ehhez igazából nem értek], de ha összesküvés volt [márpedig rengeteg ember nem ment be pont aznap dolgozni] akkor az másként zajlott. -
wednes #219 Jó akkot nem a gép döntötte össze.
Vagyis azt akarjátok mindani, hogy ezt az épületet csak gondolsan hetekig tartó GONDOS és ALAPOS előkészítés ELEMZÉS minden emelet berobanntásával 6000 tonna TNT-vel lehetett csak így összedönteni. -
Vieri85 #218 "Ezzel szemben ugy esik ossze a torony mintha az egesz senhol az eg vilagon nem lenne osszecsavarozva."
Akkoriban még szegecselték, de ettől függetlenül a gerendák mentek tönkre, nem a szegecselt kapcsolatok.
" Miert nem allt ellen a lezuhano par emeletnek az alattuk levo erintetlen szilard par emelet legalabb annyira, hogy a felso reszekrol erkezo tormeleket feltartsa annyira hogy azok nem pontosan fuggolegesen lefele esnek, hanem mondjuk megindulnak legalabb egy kicsit oldalra"
Azért nem állt ellen [szerintem], mert az a tömeg nem nyugvó tömeg volt, hanem gyorsuló és az egyrészt dinamikus erőhatást okoz, másrészt meg nagyobb erővel csapódik be. Emellett, szerintem a terroristák pontosan tudták, hogy hova kell becsapódniuk ahhoz, hogy az egész épület összedőljön.
"epulet egeszeben jol idozitve kell mindenhol elvagni a fo tartooszlopokat. Ha nem vagjak el, ott az epulet szerkezete erosebb marad mint mashol, es rossz iranyba fog dolni az egesz."
Ez vasbeton kereteknél igaz, mert ott a vasalás és a beton nyomószilárdsága sokmindent kibír... de az acél oszlopoknak van olyan, hogy kihajlás, horpadás, ami sokszor a mértékadó tényező a tervezésben.
""Omlott mar le igy epulet pl. Tajvanon is.""
Az hogy szintén egy magas épület összeomlott még nem jelenti azt, hogy egy másik is úgy fog. Főleg azért nem mert függ a szerkezeti kialakítástól, a merevítő magoktól, felhasznált anyagszilárdság stb. -
Vieri85 #217 Most sajnálom nagyon, hogy nem faggattam ki egyik tanár erről az ügyről. Az egyik előadáson mintha szót ejtettek volna erről az esetről.
A tények konkrét ismerete nélkül én azt tudnám hozzátenni, hogy ha egy ilyen vázas épületben elvágnak egy két oszlopot, akkor ne számítsunk rá, hogy a többi el fogja bírni. Igaz visznek az egész szerkezetbe úgy 2x biztonságot, de ettől függetlenül még a szilárdsági határra terveznek.
Ha a fesztáv 3x-ra nő azzal, hogy két oszlop kidőlt, akkor pl egy központi nyomaték gerendánál (q*l^2)/8 ... a távolság négyzetesen szerepel pl.
Amikor elszakadt az a "pár" oszlop, akkor a többinek kellene felvennie a nyomatékokat, nyíró és normálerőket. Én nem várnám, hogy sokáig megáll egy ilyen épület.
A lángok miatt a hőmérséklet megemelkedett és ha volt benne tűz elleni védelem, ha nem, akkor is csak véges ideig bírják az acél tartóoszlopok. Itt sem várnék egy-két óránál többet, ráadásul egy meggyengült szerkezetnél nagyobb erők is hatnak rá... én csodálkozom, hogy eddig kibírta.
Még egy figyelemre méltó dolog: a szerkezet mindig jobban tudja a mechanikát, tehát ha az önmagába roskadt, akkor az úgy van és kész.
A titanicnál meg úgy tudom, hogy rideg törés következett be... akkoriban rengeteg acél híd és mérnöki szerkezet ment így tönkre. -
Commandante #216 "egy irtózatos balszerencse sorozat miatt történt az egész"
Fél órán belül két szomszédos épülettel is? Aha, persze. -
assdf #215 Egyébként azt még senki sem vetette fel, hogy mi van ha csupán csak egy irtózatos balszerencse sorozat miatt történt az egész?
Ezt csak azért mondom mert ott a titanic. Az elsüllyeszthetetlen hajó. És mégis mint tudjuk, sikerült pont olyan sebességgel, pont akkor pont megfelelő méretü jégheggyel, pont jó helyesn ütköznie és a jéghegy pont egyel több kamrát vágott át mint amennyit még elbirt volna a hajó, és pont nem volt hajó a közelben és pont nem volt rajta elég mentőcsonak, és pont akik látták a vészjelzést azok is csak tüzijátéknak hitték és lehetne még sorolni. Na most ebből is mennyi összeesküvés elméletet lehetne gyártani? Pedig mint tudjuk véletlen volt.
Azonban le merném fogadni, ha ez ma történt volna, rögtön jönnének az elméletek hogy pl bush bizos azért nem irta alá a co2 kibocsátás csökkentését, hogy ez miatt megolvadjanak a jégtakarók és leváljon róla egy jéghegy ami majd pont a titanic oldalába megy... sőt lehet hogy egy torpedóval hajtották a jéghegyet... :DDD
-
remark #214 "Ha szimmetrikusan van megtervezve az epulet es a kozepetol halad kifele a nyomas,"
Ha ... es ha ... ? Ezekbol mik a tenyek?
"Igy bontottak le jonehany wtc korabeli epuletet is par tartooszlop atvagasaval (egyetlen szinten)."
A robbantasos elmelet pont azt mondja amit te. Par tartooszlop jol idozitett, egyszerre torteno (!) azonnali (!) atvagasaval az epulet maga ala roskad. A valosagban nem ez tortent. Egyik oldalon becsapodott egy repulo, meg ha ki is vitt par oszlopot ami azutan a felso X emelet berogyasahoz vezetett (amit ketlek, de ez a masik tema, nem tartozik ide), ahhoz hogy az epulet maga ala essen, az osszes oszlopot el kell vagni ugyanabban az idoben. Meg ha el is jatszok a gondolattal hogy meggyengultek a pillerek attol hogy felgyulladt par asztal es szek meg egett a kerozinbol is valamennyi (az epulet egyik oldalan (!)) akkor se latom be mitol gyengult volna meg az osszes oszlop egyszerre. Es osszes alatt nemcsak horizontalisan ertem az oszlopokat, hanem vertikalisan is. Miert nem allt ellen a lezuhano par emeletnek az alattuk levo erintetlen szilard par emelet legalabb annyira, hogy a felso reszekrol erkezo tormeleket feltartsa annyira hogy azok nem pontosan fuggolegesen lefele esnek, hanem mondjuk megindulnak legalabb egy kicsit oldalra. Pl. a 30. emelet: egyik pillanatban meg vigan elvisel tobbezer tonnanyi nyomast, masik pillanatban mikor a nyomas a terhelhetoseg fole noveljuk, akkor pedig 0 erot fejt ki, es ugy omlik ossze mint ha nem is lenne ott. Ebben mi a logika? Ez nem logikus. Pl. mikor atlovunk pisztollyal fa deszkakon, igaz hogy a lovedek athalad, azaz a deszka nem tud golyoallo mellenykent funkcionalni. De az nem azt jelenti hogy a lovedekre semmilyen ero nem hat. A lovedek lelassul es/vagy iranyt valt, hiaba uti keresztul a deszkat, attol meg mindketten hatnak egymasra. A felso emeletekre is az also emeletek hatassal voltak, vagyis kellett volna lenniuk. Ezzel szemben ugy esik ossze a torony mintha az egesz senhol az eg vilagon nem lenne osszecsavarozva. (Erre nem sok mas magyaraz van mint az hogy felrobbantottak.)
Gondold vegig meg egyszer hogy mi kell ahhoz egy epulet lebontasakor hogy az minden elleneallas nelkul kartyavarkent osszedoljon. Az epulet egeszeben jol idozitve kell mindenhol elvagni a fo tartooszlopokat. Ha nem vagjak el, ott az epulet szerkezete erosebb marad mint mashol, es rossz iranyba fog dolni az egesz. Ha rosszul idozitve vagjak el, akkor szinten csak megdol az egesz. Nezd meg barmilyen robbantast (pl. WTC 7-et :-P ), ahogy eloszor az epulet kozepen robbantjak el a tartopillereket, de csak nagyon rovid idovel azelott hogy a tobbi pillert elkaszaljak. Eredemeny? Az apro keslekedes kovetkezteben az epulet azonnal abba az iranyba kezd el dolni ahol a szerkezete meggyengult (az elso robbantas iranyaba), de aztan mivel a tobbi oszlop is megroskad, nem dol el oldaliranyba az egesz erintetlenul, hanem pont mint a kartyavar, darabjaira esik.
"A repulogeprol meg eleg annyi, hogy a hajtomuvek nagyon tomorek. Pl. a szimulacios filmben is megemlitik a titatium alkatreszeket. Ezek sokkal kemyenyebbek voltak mint az epulet. (egy repulogepbol ha nagyon osszetorik tobbnyire csak a hajtomuvek szoktak megmaradni)"
Ez logikusan hangzik, hogy a hajtomu kiuthetett par oszlopot. Par (!) oszlopot. Ezert ha ennek hatasara osszeomlott volna az epulet, akkor annak valamerre el kellett volna dolnie. Vagy legalabbis latszodnia kellene valami kulonbsegnek az egyes reszek foldre erkezesi idejeben. Nem normalis az hogy az egesz epulet minden ellenallas nelkul osszecsuklik. Ha ilyen felhokarcolokat terveznek, akkor en soha nem megyek be egybe sem.
"A leomlasrol nem is a tuz tehet igazan,"
Ertem. Szoval a tuznek nincs nagy szerepe. Igy gondoltam en is.
"Omlott mar le igy epulet pl. Tajvanon is."
Errol majd keresek valami anyagot, kivancsi vagyok ra. Van video? Van fenykep hogy mi maradt az egesz utan? Mennyiben hasonlithato a szerkezete a WTC-jehez? Mikor mas felhokarcolokra hivatkoznak egyesek hogy mas epuletek bezzeg nem doltek ossze a tuztol, akkor az a valasz hogy ez nem jo osszehasonlitas mert azok az epuletek nem olyanok mint a WTC. Ez a tajvani epulet olyan mint a WTC?
"A pentagon kameraja tul lassu volt (kevesebb mint 10 fps) ahhoz hogy a gepet is felvegye. Viszont ne keressunk 747-est, egy sokkal kisebb gep csapodott be az epuletbe, egy 757-es. (...) Ott is a hajtomuvek okoztak a legtobb problemat, viszont a becsapodaskor a kulso fal hatrahajtotta a szarnyakat es ezert kerek a lyuk."
Nem logikus amit irsz. Szamomra.
Jon a 757-es, nekiutkozik az orra a falnak, a falat atuti, es beljebb nyomul, majd a szarnyak hatracsapodnak mert a szarnyak a falat mar nem tudjak kiutni valamiert, majd a legtomorebb reszek, a hajtomuvek nem szakadnak le a hatracsapodo szarnyakrol es huznak tovabb egyenes vonalban a falak fele, hanem a torzs vonalaba kerulnek valahogyan, es gep orrat kovetve bezugnak az epuletbe. (Vagy megse? Hiszen a hajtomu maradvanyokat nem az epuletben talaltak meg, hanem azon kivul... ;-) )
Ha viszont a gep orra nem volt eleg eros hogy atusse a falat (hiszen a szarnyak se voltak eleg erosek, miert pont a gep orra lenne eleg eros) akkor meg mitol csapodott hatra a szarny, es mitol ugrott be mindket hajtomu kozepre, hogy egy kozos lyukat usson a falon?
De ha nem utotte at a falat a gep orra akkor hogy lehet az hogy a gep orranak vonalaban a epulet tulso oldalan is van karosodas (a gep orra atszaladt az epuleten) mig a hajtomuvek vonalaban nemhogy az epulet tuloldalan sincs serules, de meg a becsapodasi oldalon sincs serules?
Ez a Pentagonos elmeleted egyszeruen nem all ossze. Nem logikus, ergo igy biztos hogy nem tortenhetett.
"A wtc eseten viszont sokkal gyengebb volt a kulso fal. (pedig ott az volt a fo teherbiro szerkezet)
Szvsz, ha nem csinaltak volna semmit a wtc-vel akkor par evtizeden belul magatol osszedolt volna a rozsasodas miatt, amirol viszont a kesziteskor kisporolt burkolo es tuzvedelmi anyagok tehetnek. Egyeszeruen gyenge epulet volt, mar az is eleg lett volna ha kivulre granitlapokat kap, mint az empire state building. Viszont akkor valoszinuleg a sajat sulyatol is osszedolt volna."
Ezzel tudok a legkevesbe vitatkozni. Mar sokadszorra hivatkozol arra hogy a WTC nagyon gyenge labakon allt, barmitol osszedolt volna, de egy repulo biztos szet tudta verni. Lehet hogy nem a vilag legbiztonsagosabb felhokarcoloja volt, de azt nehezen latom be, hogy egyik nap meg emberek ezrei dolgoznak benne, semmi problema nincs az epulettel, johet barmilyen vihar es katasztrofa. Aztan masnap becsapodik egy gep, es az epulet hirtelen a vilag leggyengebb labain allo epuleteve valik, mast se lehet hallani hogy ez tulajdonkeppen egy kartyavar volt eddig is, csak arra vartak hogy valami megadja neki a kegyelemdofest.
Ezt nehezen tudom elfogadni toled. Esetleg ha az epulet tervezoi, epitoi, uzemeltetoi nyilatkoznanak, hogy igen, a WTC mar regota gyenge labakon allt, gondolkodtak is arrol hogy hogyan lehetne megmenteni, mert lattak mar ok is hogy ez igy nem fog menni es a WTC hamarosan osszedol magatol is, akkor megfontolom azt az eshetoseget, hogy ezt a gyengeseget "kihasznalva" vegul egy-egy repulo le tudta donteni a labarol mindket tornyot... -
#213 JAV: azon pontjan --> ellenkezo pontjan -
#212 A giroszkopok pedig azert kellenek, hogy a leszakado es a meg allo epuletre zuhano epuletlapok helyzetet erzekelje. Ha valahol "lejt", vagy le akar fordulni, akkor az epuletnek azon pontjan elobb inditja a robbantast nehany tized masodperccel a szamitogep. Ennyi. -
#211 "Ha szimmetrikusan van megtervezve az epulet es a kozepetol halad kifele a nyomas, akkor pont maga ala fog esni es az emeletek szendvicset alkotva esnek lefele. Igy bontottak le jonehany wtc korabeli epuletet is par tartooszlop atvagasaval (egyetlen szinten). Egyebkent pont ez volt a baja az epuletnek, hogy mar alapbol gyenge volt, es alig tartotta magat."
Gratulalok. Szuletett egy ujabb gyongyszem...
Ilyen magas epuleteket KIZAROLAG iranyitott robbantassal bontanak le, mert NINCS mas biztonsagos modszer, hogy az teljesen fuggolegesen omoljon ossze.
1. Fazis: Az epulet kulonbozo pontjain giroszkopokat, a tartooszlopokon pedig robbano- es gyujtoszerkezeteket helyeznek el.
2. Fazis: A kozbenso oszlopok alapzatat meggyengitik, gyakorlatilag elolvasztjak, a kulsoket epen hagyjak. Amikor ezek teljesen atolvadnak, azt statikusok ellenorizni szoktak. Bemennek, megnezik, ha megfeleloen atolvadt akkor mehet tovabb, ha nem, akkor ujbol meg kell ismetelni.
3. Fazis: Az epulet robbantasa. Fentrol lefele kezdik el a szinteket visszintes sikon szimmetrikusan robbantani lefele. Ezt ugy kell elkepzelni, mintha rovid fuggoleges hasabokra/lapokra tordelnenk az epuletet, annyi kulonbseggel, hogy a kozbenso tartooszlopokat NEM SZABAD elrobbantani, mert az egyes epulethasaboknak ez adja a stabilitasat az epulet tetejen, hogy meg veletlenuls se essenek le oldalra, hanem vegig az epulet centruma fele haladjanak. Ezert kellett az elejen a kozbenso oszlopok alapzatat megyengiteni.
Es utoljara mondanam el:
1. Ilyen epuletek NEM roskadnak ossze maguktol.
2. Kulonosen nem centrikusan. (A fentiek ismereteben eleg vilagos, hogy miert)
3. Akik ezzel foglalkoznak, szamukra olyan ez az egesz szakmaitlan bohockodas olyan, mintha parszazmillio tomeghiszteriaba hajszolt laikus birka kotne az ebet a karohoz es mittomen repulogeptervezo mernokoknek bizonygatnak szakadatlanul, hogy foldon allo repulogepeket latnak maguk felfele zuhanni. Aztan szegenyek osszefognak, filmeket csinalnak a sok zseninek, hogy figyelmesen vegignezve megertsek belole, hogy ez miert nem lehetseges. De a sok birka egyutt erosebb (nem pedig okosabb) es hajtjak tovabb a hulyeseget. Erre a temaban jartas tudosok keszitenek egy fizikai szimulaciot es NEM ANIMACIOT, ahol szigoruan a fizika torvenyeit figyelembe veve elemzik az esemenyek, a gyengebbek kedveert meg vizualis animaciot is generalnak a szimulaciobol.
Szoval emberek, iratkozzatok vissza az altalanosba, mert gyanitom, hogy meg egy hasonkoru gyerekeknek is tobb esze van, hogy nem hagyja magat ennyire megvezetni. -
#210 magyar nyelvű video a pentagonról -
blakshep #209 előző kérdésem kvp-nek szólt -
blakshep #208 naés a harmadik épület? -
kvp #207 "Arrol irtam hogy mi a valoszinusege annak hogy egy epulet 10 masodperc alatt _es_ maga ala roskad."
Ha szimmetrikusan van megtervezve az epulet es a kozepetol halad kifele a nyomas, akkor pont maga ala fog esni es az emeletek szendvicset alkotva esnek lefele. Igy bontottak le jonehany wtc korabeli epuletet is par tartooszlop atvagasaval (egyetlen szinten). Egyebkent pont ez volt a baja az epuletnek, hogy mar alapbol gyenge volt, es alig tartotta magat.
A repulogeprol meg eleg annyi, hogy a hajtomuvek nagyon tomorek. Pl. a szimulacios filmben is megemlitik a titatium alkatreszeket. Ezek sokkal kemyenyebbek voltak mint az epulet. (egy repulogepbol ha nagyon osszetorik tobbnyire csak a hajtomuvek szoktak megmaradni)
A leomlasrol nem is a tuz tehet igazan, hanem az, hogy a becsapodas meggyengitette a tartoelemeket. A megmaradt tartogerendak szep lassan megfolytak a megnovekedett nyomastol majd a leggyengebb reszukon elpattantak. (lasd: femracs folyasa kulso ero hatasara) Omlott mar le igy epulet pl. Tajvanon is. Ott is szep lassan elkzdett szetesni, majd a felso szint elvitte az osszes alatta levot. A bentlevoknek volt kb. 2 orajuk az elso komolyabb repedes es az osszeomlas kozott. Viszont azt senki nem vette eszre, amig el nem kezdett remegni az epulet. (par masodpercel az osszeomlas elott) Ott a fodem es a tartopillerek kozotti kapcsolat engedett el. A wtc eseten is. A tajvani balesetrol a teto tulterhelese tehet, a wtc-nel ez a gepek altali meggyengites miatt kovetkezett be. Ha sikerult volna megerositeni a serult szinteket mielott megfolytak a tartogerendak, akkor az epulet meg ma is allna. (tudom, fel sem ertek a mentok annyi ido alatt)
A pentagon kameraja tul lassu volt (kevesebb mint 10 fps) ahhoz hogy a gepet is felvegye. Viszont ne keressunk 747-est, egy sokkal kisebb gep csapodott be az epuletbe, egy 757-es. A romeltakaritas soran egyebkent megtalaltak az alkatreszeket es a boeing fele zold festek alapjan sikerult az utolso darabig azonositani az alkatreszeket. (a belso felulet mindig egy zold vedofestekkel van lefestve minden boeing gepen) A pentagonnal a serules azert volt viszonylag kicsi, mivel egy megerositett epuletrol van szo, amit viszont eredetileg vasalas nelkuli betonbol epitettek a haboru miatt. (romai techikaval) Ott is a hajtomuvek okoztak a legtobb problemat, viszont a becsapodaskor a kulso fal hatrahajtotta a szarnyakat es ezert kerek a lyuk. A wtc eseten viszont sokkal gyengebb volt a kulso fal. (pedig ott az volt a fo teherbiro szerkezet)
Szvsz, ha nem csinaltak volna semmit a wtc-vel akkor par evtizeden belul magatol osszedolt volna a rozsasodas miatt, amirol viszont a kesziteskor kisporolt burkolo es tuzvedelmi anyagok tehetnek. Egyeszeruen gyenge epulet volt, mar az is eleg lett volna ha kivulre granitlapokat kap, mint az empire state building. Viszont akkor valoszinuleg a sajat sulyatol is osszedolt volna.
ps: Egyebkent hiheto hogy volt konspiracio, viszont valoszinubb hogy talaltak par eleg fanatikus arabot akik tenyleg kepesek voltak megcsinalni. Az, hogy a megbizo megbizojanak a rokona veletlenul az alelnok baratja okot ad a konspiracios elmeletre, de nem a kivitelezes hanem a kivalto folyamatok es iranyito szemlyek szintjen. -
#206 A lyuk is mutatja hogy ott nem ment be 747-es. Ezt úgy magyarázták hogy a becsapódásnál összecsapódnak a szárnyak. A WTC-nél láthatjuk, hogy ez nem igaz
kép
na ezen a képen keresse meg valaki a 747-es bármely darabját -
blakshep #205 akik szerint nincs semmi homályos pont az ügyben az mesélje már el, hogy a harmadik wtc épület amibe nem ment bele se repülő, se bicikli mégis mitől dőlt össze,mint egy kártyavár. köszönöm. -
Petys #204 íme egy szervezet ami (állításuk szerint) repülési szakértőkből, pilótákból, tudósokból, veteránokból és építészmérnökökből jött létre azért hogy az igazságot megtudja 9/11-ről. Én azt vettem észre h nem az összeesküvés-elméletekkel, sokkal inkább a valós tényekkel foglalkoznak, szabályos nyomtatványokban kérdezősködnek az kormánytól... egy pillantást sztem megér:
http://pilotsfor911truth.org/ -
Petys #203 jah bocsi, elfelejtettem belinkelni a képeket:
a gép képe
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Flight_77_wreckage_at_Pentagon.jpg
akik pedg még elszántabbak, azoknak egy "kis" összeesküvéselméletek, (köszönet a ikipediának :D)
http://en.wikipedia.org/wiki/9/11_conspiracy_theories#Pentagon_not_hit_by_a_Boeing_757 -
Petys #202 És ahogy előttem bölcsebbek már említették, ez az egész egy nemzet összefogására és felbátorítására volt nagyon jó húzás/esemény/tragédia... (kinek hogy tetszik)