Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igen.És már bevonultam vólna az Egyesült Botnet Hadseregbe.
Nekem a trial verzió van most fent.06.15-ig jó a licenc.
nah jah,és ha ez fentlenne a gépeden,nem tudnád,nem lenne védelmed,akkor az oroszok "oroszosan távoznának" xD
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Egy ujabb tapasztalatomat írom le:
Unokatestvérem bekapott egy trójait,nodot feldobtuk rá,megtalálta,de 3x inditotta ujra a gépet vele,már tele volt a töke,a virust meg nem törölte...mondom neki,szedd le az avast home editiont,az majd leszedi,leszedte,fszán leszedte a virust.aztán elmegy tanulni,gép off,3 orája se hire se hanva ,telefon csörög,kiabál (üvölt) hogy beszrt a gép,semmi nem jelenik meg...semmi ?! SEMMI !! xD (lál) hát igen,mondja hogy szrte az az avast szr okozza,hát igen,én is erre gondoltam,ugye lekéne törölni...csak hogy uninstal ugyebr nincs a mappájába,igen igen,vezérlöpult,csak hogy azt ha megnyitja,ÜRES ! sehogy sem lehetett leszedni a gépröl...persze mobilon kersztül jol végigkérdeztem hogy mi hol áll mi fut stb stb,hogy mégis induljunk ki hogy lehet hogy más okozza...mind1 gondolkodom,mondom neki hogy csökkentett mód hálozat nélkül...elinditja...faszán megy minden,avast letörölte,normálba benyomta a rendszert,és megy ! MEGY ! aztán rájöttem a hibára... az avast és a nod bekavart egymásnak rhdt csunyán,ennél rosszab a kék halál lett volna xD az a baj az avastal hogy ha valami nem teccö antivirus szoftver van mellette,akko elkrja a géped....szal gyerekek,avast és nodot ne futtasatok,jah és kaspersky avastot se XD (ez már a saját gépben lévö tapasztalat] xD
Unokatestvérem bekapott egy trójait,nodot feldobtuk rá,megtalálta,de 3x inditotta ujra a gépet vele,már tele volt a töke,a virust meg nem törölte...mondom neki,szedd le az avast home editiont,az majd leszedi,leszedte,fszán leszedte a virust.aztán elmegy tanulni,gép off,3 orája se hire se hanva
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Ma esti levezetésképpen orosz barátaink legújabb szösszenete.Winsywareprotect.A dolog érdekessége,hogy elõszõr egy online scant futtat,utána természetes hogy fertõzést talál a rendszerben.Majd letölthetem az eltávolitó eszközt,mely csekély térítés ellenében meg is tisztítja azt.A Nod heurisztikája valószinûleg ismeretlen NewHeur PE virusként azonosította.Viruslaborba elküldve további elemzésre.
Nézd Máté.Fel dobtál egy labdát,én meg leirtem a véleményem.Annak ellenére,hogy két és fél éve Nod-ot használok,nem vagyok abszolut elfogult.Pontosan tudom,hogy mit bír a virusírtóm.Ha még emlékszel legutóbb leírtam,hogy egy Storm variánst nálam is benézett a Nod.Nincs 100%-os védelem.Ha te pl.a nyílt forráskódú Clam AntiVirust használtad volna és az Avira talált volna hét kártevõt utána,akkor is megkérdeztem volna,hogy hol találta.A mellékelt képen csak annyit lehet látni,hogy az Avira hány fájlt,mennyi idõ alatt és hány fertõzött fájlt talált.Általában a keresõmotorok lehetõséget adnak rá,hogy az ember meggyõzõdjön arról,hogy valóban fertõzõt fájlokat törölt,vagy karanténozott a virusirtó,kémprogramírtó,stb.Ellenkezõ esetben elõfordulhat,hogy a teljesen tiszta explorer.exe-t törli az egyik túlbuzgó keresõ és másnap a gép bekapcsolásakor majd a háttérképet nézegetheti a felhasználó.Én általában nem szoktam megkérdõjelezni,ha egy keresõ a virusirtóm után talál valamit.De mindíg alaposan megnézem hogy mit és hol talált.Ha a rendszermeghajtómon talál mondjuk futó virust és már meggyõzödtem róla,mondjuk egy HijackThis analizissel,hogya most tényleg totál fertõzött a rendszerem,akkor igen,ezt benézte a vírusirtóm.Ha valamelyik meghajtómon a rendszervisszaállitás rejtett fájlai közzött talál fertõzést,arra csak legyintek.Egyébként nem szoktam bekapcsolni,egy gondal kevesebb.Ha pedig mondjuk az E:meghajtómon kilistázza az összes kulcsgenerátort,amit már leellenõriztem a VirusTotal-on és már futtattam is és semilyen elváltozást nem tapasztaltam, akkor azt téves riasztásnak fogom fel.Én személy szerint egy tapasztalt felhasználótol elvárom azt,hogy megindokolja logikusan,érthetõen,ha mondjuk a virusírtója mellet találatot jelez egy másik keresõ.
Primitív-e vagy?!
Nem kell már válaszolnod, megtetted.
Nem kell már válaszolnod, megtetted.
http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com
Egyetértek
Mivel nem árultad el hogy hol,melyik meghajtón,melyik mappában és milyen fájlokat jelölt meg az Avira fertõzöttnek,igy salynos ebben a formában a képpel illusztrált "Ennyit az ESS-rõl"kijelentésedet nem tudom elfogadni.
Ráadásul ez az TR/Dldr.Swizzor.Gen trojai az Avira adatai szerint 2006.10.13-i:Link.Igazán meg lennék lepõdve,ha a Smart Security hagyna egy ilyen kártevõt garázdálkodni a rendszerben.
Bár ha generikus minta alapján ismerte föl, akkor nagyobb valószínûséggel kártevõ, mintha a heurisztika jelölte volna meg.
Chaos Anno Domini
Meg a .Gen tag generikus mintára utal, ami nem 100%, hogy valósi kártevõt jelent. Virustotal...
Chaos Anno Domini
Ha nem a C:meghajtón találta,akkor nem érdekes.
Mi a véleményetek a Comodo + Avira Free kettõsrõl?
Megjegyzem azért váltottam az ESS-rõl, mert a frissítési szerver beszart..=/
Megjegyzem azért váltottam az ESS-rõl, mert a frissítési szerver beszart..=/
fel kéne deriteni, hogy mi az ami kidob majd egy jó tüzfal ami az ilyenek bejutását en azt javallom nez szét itt: ursite
hello!
segítség kellene...
olyanom van, hogy néha ( kb 5 percenkként ) elindul valami iexplore.exe néven, és akkor mindenbõl kidob, vagyis leteszi a tálcára... legyen program, játék, akármi. nézem a folyamatok között, és pár perc múlva el is tûnik, de aztán megint elindul kis idõ múlva...
nem tudok vele mit kezdeni, esetleg ha valaki találkozott ilyennel, érdekelne a megoldás.
segítség kellene...
olyanom van, hogy néha ( kb 5 percenkként ) elindul valami iexplore.exe néven, és akkor mindenbõl kidob, vagyis leteszi a tálcára... legyen program, játék, akármi. nézem a folyamatok között, és pár perc múlva el is tûnik, de aztán megint elindul kis idõ múlva...
nem tudok vele mit kezdeni, esetleg ha valaki találkozott ilyennel, érdekelne a megoldás.
Köszi a tippet megoldodott a frissités!!Sikerûlt!Most már minden ok.Gyorsan kiprobáltam,megszakitottam a keresést és amiket talált ki is törõlte!Köszönöm mégegyszer,sokat segitettél!Üdv!!!!!
Köszönöm megprobálom!!!!Üdv!!!!
Nekem is gond volt a frissítéssel, meg másnak is, de volt, akinek mûködött. Talán csak agresszívebben kell próbálgatni, és rá kell könyökölni a frissítés gombra. Licensz elvileg nem kell a frissítéshez.
Chaos Anno Domini
Zvara!eddig minden ok,csak azt meg tudnád mondani hogy hogyan frissûl,mert ahogy én láttam ehez is licenc kell!Pedig ha nem tudom frissiteni az nem igazán jó!
Megprobálom még azt a verziot amit a google ppack-on keresztûl érek el!!!
Köszi!Viszont van egy másik gondom ebben még tudnál segiteni?Ez a spyware doctor verzio talált egy olyat még hogy "Trojan.FakeAlert."És ahogy irtam meg ahogy te is mondtad megtalálja a dolgokat csak nem törli le.De egy régebbi spyware doctor verzió(mert ezt is kiprobáltam) nem találta meg ezt a bizonyos trojait!!!Akkor mivel tudnám eltávolitani mert ezek szerint ott van a gépen!Counter spy nem találta meg!!Elöre is köszi!!!
Az oldalról letölthetõ verzió egy próbaverzió. Korlátlan ideig van valós idejû védelem, de kézi keresésnél nem távolítja el a találatokat.
Van egy ingyenes verziója, az eltávolítja a találatokat, viszont nincs valós idejû védelme, továbbá a frissítése is más. Ezt a Google Pack-on keresztül tudod elérni.
Van egy ingyenes verziója, az eltávolítja a találatokat, viszont nincs valós idejû védelme, továbbá a frissítése is más. Ezt a Google Pack-on keresztül tudod elérni.
Chaos Anno Domini
http://www.pctools.com/ szóval ez az a bizonyos új progijuk.
Sziasztok!Lenne még egy kérdésem.Letõltöttem a spyware doctor 5.5.0.212-es verziot.Talált pár darab kis szemetet de ezek nem jelentenek veszélyt a gépre.Viszont nem lehet karanténba se rakini se renoválni õket mert egybõl feldobja hogy regisztráljak és csak azután.És nem látom benne sehol hogy ez 15 vagy 30 napos probaverzió lenne.Szóval megtalálja ami kell de nem tudok mit kezdeni vele csak akkor ha megadom a nevem és a licenc kódot.na ilyenkor mi van?A progit egyébként a hivatalos oldalukrol tõltöttem le!
Elõször a KAV aztán a ZA.
OK!lehet hogy maradok akkor a KIS-nél!Valahogy jobban meggyõzött,sokat olvastam róla meg hát a TE (ti) véleményetekre is adok,gondolom nem ma kezdtétek,szoktam itt járni de valamikor csak olvasgatok "tanulgatok" és álltalában hasznos jó dolgokat irtok!Lehet tanulni!A ZA-val se volt igazán gond,de ha van egy jobb akkor miért ne....nem igaz???
Tehát tegyem fel a zone alarm tûzfalat és egy kaspersky antivirust?A két progi meg fér egymás mellett?Mert mikor a KIS-t telepitettem csak ugy lehetett ha elõtte eltávolitottam a ZA-is-t.
De ha a KIS és ZoneAlarm IS között kaarsz választani, akkor én inkáb a KIS-t választanám. Egyik legjobb antivírus van benne egy viselkedéselemzõvel, és a tûzfal is az egyik legjobb tûzfalgyártó cégtõl van, igaz valamelyest csökkentett képességekkel, de egyáltalán nem annyira, hogy az a biztonság csökkenését jelentené.
Chaos Anno Domini
A "minden egybe csomag" egy kompromisszum, mindent megkapsz egyben, de valamelyik része nem a legjobb. Én inkább külön külön építeném föl a védelmi vonalat. Külön tûzfal, külön antivírus stb. Pl Kaspersky Antivirus, ZoneAlarm Pro.
Chaos Anno Domini
Zvara-slime001!!!Köszönöm a válaszokat most már csak azt kellene eldöntenem melyik lenne a jobb.Mert az eggyiknek a tûzfala a másiknak a virusirtója a jó!!!!De azért mégegyszer köszi nektek!Üdv!!!
Az antispy az antivirusba van beleépítve, esetleg az antivírus beállításainál találhatsz olyat, hogy nemkívánatos programok keresése, vagy ilyesmi. Konkrétan nem tudom, hogy miként van benne, vagy hogy egyáltalán van-e benne, talán majd egy jelen lévõ Kaspersky-s meg tudja mondani.
A KIS a ZoneAlarm tûzfalát használja, a ZoneAlarm a Kaspersky vírusirtóját. A tûzfal a ZoneAlarm IS-nek jobb, az antivírus meg a KIS-nek. Tehát egymástól licenszelték a megfelelõ részt. Viszont ilyen esetben nem szokták a teljeset megkapni, hanem csak egy butított, vagy korábbi verziót.
A KIS a ZoneAlarm tûzfalát használja, a ZoneAlarm a Kaspersky vírusirtóját. A tûzfal a ZoneAlarm IS-nek jobb, az antivírus meg a KIS-nek. Tehát egymástól licenszelték a megfelelõ részt. Viszont ilyen esetben nem szokták a teljeset megkapni, hanem csak egy butított, vagy korábbi verziót.
Chaos Anno Domini
Zone Alarmnál jobb. Az antispyware részt nem kell külön keresni. Most nincs fent, de úgy rémlik egybe van építve a víruskeresõ részével.
AVIRA - \"More than security.\"
Sziasztok!Lenne egy elég naiv kérdésem,hátha tudtok segiteni.Szoval felraktam a KIS 7.0.0.125-öt.Nagyon sok jót hallottam és olvastam róla,többek között azt is hogy van benne antispyware is.De viszont én nem találtam benne ilyet.Magyar nyelvû.Viszont a KIS 6.0.0-ban ami angol nyelvû,van ilyen.Most akkor a KIS 7.0.0.125-ben benne van vagy nincs.Mondjuk azt nehezen hinném el hogy nincs benne ilyen,de nem találtam benne ilyen keresõt.Ha van akkor az milyen cimen van benne bejegyezve??Vagy egyben van a fáljviruskeresõvel,mert ilyen van benne.?Elõre is köszönöm!UI:Ja egyébként nektek mi a véleményetek,merjem használni a KIS 7.0.0.125-öt,Jó program,ad elég biztonságot még akkor is ha elég veszélyes helyeken járok??Jobb mint a ZONEALARM IS 7.0.04?Köszönöm!!!Üdv nektek!!!
meghekkelt cpu...
hffh
ez nagyon nem jó
ez sem jó
looooool
tessék olvasni,tanulni,okulni,kommentezni valamely cikkre...
hffh
ez nagyon nem jó
ez sem jó
looooool
tessék olvasni,tanulni,okulni,kommentezni valamely cikkre...
#3362-#3363 :_)
Más: Küldtek most egy kártevõt, pontosabban egy dropper-t. Ezen a rendszeren(fõvinyó) elindítottam sandboxie-ban, Comodo Defense+ heurisztikája veszélyesnek jelölte meg. Rubotted meg riogat, hogy találat. 😊 Imádom az egészet.<#idiota>#idiota>
Más: Küldtek most egy kártevõt, pontosabban egy dropper-t. Ezen a rendszeren(fõvinyó) elindítottam sandboxie-ban, Comodo Defense+ heurisztikája veszélyesnek jelölte meg. Rubotted meg riogat, hogy találat. 😊 Imádom az egészet.<#idiota>#idiota>
Chaos Anno Domini
Nem kell félned.Amelyik IP cimre az analizis az Internet Assigned Numbers Authority-t dobja ki,azt nyugodtan engedélyezheted.Régebben nálam az Outpost tûzfalam szórakozott ilyesmikkel.