Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Armin & Ayu fan
Nem tudom ,hogy sok felhasználó hogyan tudja megfertõzni a gépét sok hülyeséggel.<#vigyor1>#vigyor1>
Linux Mint 13 Cinnamon
Szóval azért látszik, csak a két XP SP3 32-bit-et futtató gép lett egymástól agyonfertõzött, nekem Win7 64-bit van fennt -> tiszta, mint a szûz hó. Kap egy pirospontot.
Ja meg az Ubuntu-s gép, ugyenbár azzal az ég világon semmi nem történt. Linux. Awesome.
Most akkor felment a két bûnösre Avira+Comodo kombó, Malwarebytes és SUPER AntiSpyware. Majd lesz itt havonta legalább ellenõrzés. Meg kell mondanom jól jött a Kaspersky Rescue CD is.
Végül a Malwarebytes radírozta le a sok random .exe-t a process-ek közül. Illetve Avira is megfogott közülük többet. Bejött mindegyik program. Eddig még régebben volt NOD a gépeken, de ugyen nem volt rendesen beállítva, ha talált is valamit nem törölte, stb. stb. most remélem nyugi lesz egy ideig legalább.
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Armin & Ayu fan
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
"gyûjtõ:hmm van egy másik is a sunbelt tûzfala infó"
Hasznos info. Errõl a tûzfalról ezt megelõzõen még nem hallottam. A cég persze ismerõs.
Üdvözlettel: gy?jt?
Meggyõztél. Telepítem az Outpost-ot.
Köszönöm az eddigi segítségedet.
Armin & Ayu fan
Comodo v4 más lesz, ott gyûjteni fogják a megbízható alkalmazásokat és nem fog semmit kérdezni ha olyat telepítesz ami a listában van, csak a kezelõfelületét ne cseszték volna el azzal a rikító piros színnel.
Ami még nem tetszik a Comodo-ban, hogy van egy rakás projektjük tök feleslegesen, némelyik félbehagyva. Comodo böngészõ(Chrome alapú), kiadtak egy cloud alapú antivírust(iszonyat bugos) és még van egy pár ha szétnéztek honlapjukon/fórumban.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
legalább is én nem szoktam.
Linux Mint 13 Cinnamon
#26473: Ezt már hallottam(elején nem értetem semmit majd majdnem leestem a székrõl úgy röhögtem 😄)
gyûjtõ:hmm van egy másik is a sunbelt tûzfala infó
Igen van az install mode aminél 5 percenként kérdez, hogy kikapcsolja-e.
Szóval Outpost-hoz képest szerintem zavaróbb és csak power userek kezében lehet ezt a +biztonságot kihasználni.
Linux Mint 13 Cinnamon
2012. December 22. Ezen a (nulladik)napon, a Föld utolsó háborúját nem az emberek kezdték. Idézet: ...\'Galactica Enciklopedia\' 2427év, II.-ik évfolyam XVI/225...
Memóriában talán az Outpost többet kér mint a Comodo, de még elhanyagolható ez a mennyiség is.
Kösz a választ. A tûzfalra vonatkozó javaslatoddal egyetértek. A program 6.5.2359 - es profi változatát rendkívül jól konfigurálhatónak látom.
Egy kiegészítõ kérdés: nem terheli meg nagyon a memóriát?
Néhány weblapon a Comodo Internet Security-t emlegetik a legjobban teljesítõ tûzfalként. Ismered?
Nem látok,nem hallok,nem beszélek csak a véreteket akarom!
Én az Outpost tûzfalat ajánlom Neked, magyar nyelvû és van ingyenes változata is. De talán érdemes "beszerezni" a profi változatát mivel többet tud mint az ingyenes: http://www.agnitum.hu/termekek-outpostpro.php
A Malwarebytes'AntiMalware Pro által blokkolt IP címekre itt tudsz keresni: http://ip-lookup.net
Sok érdekes dolog kiderülhet róluk és igen, elképesztõ.
A vírusellenõrzést az avast!4.8 Home Edition Free program végzi.
Mellette valósidejû védelemként futtatom a SUPER Antispyware 4.33.1000 és a Malwarebytes'AntiMalware Pro programot. Ez utóbbi program 2-3 percenként feldob egy "Fertõzés veszély: IP xxxx" ablakot. Ugyanakkor eddig azt tapasztaltam, hogy a programban rögzített naplóadatok alapján a program megakadályozza a támadó IP betörést és futtatása a gépen nem jelez fertõzést.Csak a támadások érzékeltetésére bemásolom a mai Napló egy rövid részletét:
07:08:12 MESSAGE Protection started successfully
07:08:16 MESSAGE IP Protection started successfully
07:11:29 IP-BLOCK 117.200.100.166
07:16:40 IP-BLOCK 212.40.120.230
07:16:43 IP-BLOCK 212.40.120.230
07:16:49 IP-BLOCK 212.40.120.230
07:17:01 IP-BLOCK 212.40.120.230
07:17:10 IP-BLOCK 212.40.120.230
Elképesztõ!! Nem?
http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.
Szeretnék egy önálló (nem vírusvédõ programba integrált)tûzfalat telepíteni.
Néhány weboldalon nézegettem már a választékot, de érdekelne a véleményetek; melyik tûzfalat érdemes választani? Lehetõleg kellõen érzékeny legyen, de ne fogja vissza nagyon a gépet.
Más - tegnapi sztori: hoztak hozzánk egy gépet, mondják vírusos.
Nosza vinyó ki, Ubuntu Linux alatt az összes vírusirtó +még Kaspersky online változata ráenged - mindegyik talált 2-15 vírust. Lefuttat még DrWeb LiveCD - az is talál egyet. Bitdefender Live CD - nem talál. G-Data live cd: nem talált.
Summa-summárum: tök mindegy milyen vírusirtód van - ha olyan vírus kerül a gépre, amit éppen nem ismer, akkor továbbra is fertõzött marad.
Ja még egy aranyos tool (nem tudom volt-e már róla szó): Sardu - multi boot live CD/USB készítõ.
Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit
Átmegyek, leülök gép elé (Mac PC konfig, windowsal 😄), rálesek.. nod32.. na mondom, ezt is normális egyén csinálta meg. Látom vörös az ikon. Nézem, minden összetevõ fut, de írtás megerõsítést kér.
Kérdezem a csajt, hogy nem jelzett a nod32? Visszakérdez: a micsoda? Mondom az antivirus, itt jobb oldalt az óra felett szokott kidobálni ilyen átlátszó ablakokat.
"Jaaaaaa, nem tudtam hogy az miccsi, csak mindig kiikszeltem, nem reklám?"
Dojjjjjjnggggggggg... nyúltam volna a revolveremért.
Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit
a baj, pedig, hogy felraktam az Avirát és azt se lehet elindítani... bakker nem tudok így scannelni, hogy nem tudom elindítani az antivirust... ja és Early Detection-re van rakva az Avira, szóval a háttérben "ottvan" újraindítás után, csak amikor jobbklikkelek az ikonra és írom, hogy Start Avira, nem történik semmi, az ikon pedig ilyen összecsukott esernyõ, szal vmiért nem megy
szerintetek megoldás lehet mi? leszedtem ezt az Avira Rescue CD-t azzal eliminálthatom? mert ez a avira rescue progi, amit itt belinkeltek egy ideje nem találta meg...
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Valahol a frissítés késik....
"nem emlekszem mivolt meg az a lenyeg hogy lattam olyasmit hogy a nod32 semmit nemtalal de masik virus irto 60 db.t talalt... "
És természetesen van olyan ami a "másik vírusírtó" nem de a nod igen...
Kul. fizzetos oldalkra jarok oda nem kell flasht letolteni,meg annyi hogy a kaspersky mar eleven blockol olyan oldalakat,szal felejtos...
Nálam így van beállítva.
ESS
van 6-oldal de nem kell az egész.
vagy nemtudtatok? oha