Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
Oldalsávot akartam írni.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

sznorbi2
Már majdnem mindet ellenõriztettem a vt-vel és már egyszer mindet feldobták a vt-re.
Viszont az McAfee GW szinte az összes megmaradtat azonosította féregként.
Tehát akkor McAfee a csúcs?

Antivirus - To protect and to serve

sznorbi2
Az egyik fájl a 00thotkey nevû, a novirusthanks oldal szerint tiszta és a vt szerint is csak a McAfee GW jelzett be.
A többire is ami nekem megmaradt csak kevés antivirus jelez be.
Viszont a Comodo elég soknál jelez a megmaradtak közül is.
Lehet, hogy áttérek a Comodo-ra?
Na ne?<#confused>

sznorbi2
Rosszra válaszoltam! <#wow1>
Igen 74 fenyegetést észlelt a KIS nálam is.

jahnemis ! 😄 igen, 32 fájl maradt meg.

Polonic
Nem 26, tényleg 32. Megszámoltam én is.
A mappában a bal sarokban írja hány elem van, azért írtam az elõbb, hogy rossz helyen vágtad le a képet.

sznorbi2
Dettó ugyanaz nekem is KIS-el!

Polonic
Pont rossz helyen vágtad le a képet, így számolgatni kell. <#vigyor>

mdl meg malwarebytes forum, gyûjtögetem már régóta, százasával csomagolom 😄 és gondoltam megosztom veletek, és mielött becsomagolom feltöltöm vt-re, hogyha 4 vagy 5 alatt van a detektálás, törlöm.

Narxis
32 ha jól számoltam, de mindjárt elalszok, úgyhogy lehet nem.. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

vissza raktam a kis-t, megszokás az nagy úr 😊

Vizsgálat eredménye
Megmaradt fájlok

Narxis
Nincs mit. Elvileg Kaspersky is ennyit hagy meg, de majd Arkon testvér leellenõrzi.

Polonic
Honnan szedted össze ezeket?
MDL-rõl?
Azt tudni, hogy mindegyk kártevõ-e?

köszi<#eljen>

Narxis
ZAEX: 33 megmaradt fájl.

ez nem valami bíztató..

Polonic
Avast 5 eredmény is van.

keresés eredménye

maradék fájlok

köszi<#eljen>

Polonic
Avira eredménye:

következõ 100 darabos csomag

Link

Shep
Köszi, megvan.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

lck
Állandó védelmek > A különbözõ védelem típusoknál : Szakértõi beállítások > Mûveletek
Shep
Avastban hol tudom beállítani ,hogy ha talál valamit akkor én döntsem el ,hogy mit csináljon vele?

Könyvjelzõ eszközsáv?
Narxis

utálom a Google termékeket, irritál már, hogy mindenhol ott van.

Shep
Az ok, de a kezelõfelület is egy az egyben chrome, az hogy a mûködésben van eltérés egy dolog, az az egyszeri felhasználó számára nem feltûnõ és persze könyvjelzõ eszközsáv persze ebben sincs 😞

Polonic
Nem az. Csak azért a hasonlóság, mert a chromium az alapja, mint a google chrome-nak.

Shep
Hát 1 az 1-ben Gooogle Chrome sajnos 😞

Doomista
Gmail-t használok, sosem kaptam vírusos linket,fájlt tartalmazó spam/egyéb levélszemetet. Ez most erre is vonatkozik ---> A tökéletes biztonság elõtt mindig egy megelõzõ lépéssel. <#eljen>
Persze van különbség, ez tény, mert nyilván a szolgáltatód által kapott e-mail címet használod, pl né[email protected],vagy ilyesmi, én meg egy más rendszerben létrehozott e-mail címmel élek. Ezt csak azért írtam le, mert ez is egy megoldás a sok közül. <Így nincs is Avirában mailguard részleg>

Ennyi!
<#eljen><#worship><#pias><#nezze><#gonosz1>

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Jóféle ez a Comodo Dragon.
sznorbi2
Éppen nem régen olvastam(vagy 2-3 órája) a jó kis FraudLoad lovacskáról.
Ha valóban jó a rendszer védelme akkor semmilyen formában nem engedi az ilyet a gépre engedni függetlenül a kergetõ márkájától.
Látom azért a Kaspersky "csík" nem maradt el. <#hawaii>

Olvasnivaló.
Én már kaptam az elmúlt idõkben néhány hasonló e-mailt bennük hasonló fertõzött tömörített fájllal. Thunderbird a levelezõm és (ha ilyen jött akkor) a KIS már megnyitni sem engedte a levelet. De ha mégis megnyitottam, (próba képpen) és ki akartam volna bontani a zip. tömörítményt a KIS ezt már végképpen nem engedte. Aztán itt vége is szakadt a próbálkozásaimnak mindahányszor. Komoly és többszintû védelmen nem megy/nem mehet át az ilyen szemét.

Inkább én úgy fogalmaznék, hogy Pandának még van bõven hova fejlõdnie.

sznorbi2
Miért mi a bibi vele?
Régebben azért nem volt olyan rossz.
Mintha nemrégen olvastam volna, hogy a PIS2010 egészen sokat fejlõdött, vagy mégsem?

lck
Pandát azért annyira ne szeresd.
sznorbi2
Már mint haveromnak a gépén volt a NOD32!

sznorbi2
Teljesen egyetértek veled de ugye írtam, hogy "Mindenkinek egyéni döntése, hogy mit részesít elõnyben és mit használ!" tehát nem sértegetésnek szántam aki más kergetõt használ.
Egyébként akinek eddig a NOD32 volt fellöttyintve a gépére nem gyõztem helyrerakni kb. 2 havonta és januárban rápasszíroztam neki a KIS2009-et és éppen hétfõn néztem át amennyire én tudom a gépét és meglepõ módon semmi nem volt ami szem elõtt lett volna(több progival ellenõrizve).
Valójában az Avira szimpi még nekem és a Panda.
De még úgy néz ki marad egy ideig a muszka antibaci!

Shep
Jó de az, hogy most mondtál két példát még nem támaszt alá semmit. Talán csak azt, hogy a "hozzásértõk" mindig elbarmolják a gépet, ami nem feltétlenül a vírusírtó hibája. Elég ha csak haverom példáját hozom, millió egyszer mondtam neki ,hogy ne rakjon fel minden szart, a startup-ot pucolja ki ,ne pakolja tele foshulladék szarokkal a desktopot, ne induljon a legutolsó szemét program is a windowssal, hát szarik rám, aztán meg csodálkozik ,hogy havonta merülnek fel addig még sosem látott gondok.

sznorbi2
Nem tudom, hogy kinek milyen teljesítményû gépe van de az enyém egy egyszerû 2.8 GHz-s Pentium prockós gép + 1Gb Ram és a KIS2009-en egyáltalán nem vettem észre a lassulást alapbeállítással.
Viszont a KIS2010 már kicsit látható volt a lassulás alapon hagyva, de kicsit állítgattam rajta és mindjárt nem lehet észrevenni a lassulást, pedig ugye írtam, hogy nem mai csibécske a gépem.
Mindenkinek egyéni döntése, hogy mit részesít elõnyben és mit használ!
Viszont a haveromnak NOD32 volt a gépén és csak KRT-vel tudták helyrehozni.
A szomszéd csaj pedig Vagy Avira vagy Avastot használ és hibát hibára halmoz meg be van lassulva meg mindig valami veszélyt jelez.
Még nem engedett rá a gépére és ezért még nem nyilatkoznék különösebben róla de az biztos, hogy ezek szerint neki sem kóser valami.
Én inkább kivárom azt az 1 mp-s lassulást de amennyire csak lehet maximálisan figyelje a rendszeremet.
Régebben a Pandát és Nodot használtam(jó pár évvel ezelõtt) és amikor ismerõs mondta, hogy lökjem fel a ruszkovszkaja csoda penicillinjét azonnal kiganézott az elõzõ antivirus alól rgy kicsit. <#beka2>

Shep
De aztán nem rakja nekem is karanténba a windowst ugye? 😊

lck
Avast free jobb mint a nodharminkettõ.
Csak a reklám - hatalom.
L7wy
avast jobb szerintem

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

Shep
Avast free mennyivel kevesebb/rosszabb, mint a nod32? (megint lekezdte a nem frissítek mókát)

Avira premiumhoz hol lehet kérni 3 hónapos kulcsot ? hasznos oldalak közt szereplõ 2 link csak 28 napos kulcsot ad<#szomoru1>

gergely1991

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Áhh, már rég kidobta a gépét az ablakon XD

Érdekes e-maileket kaphatunk

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Doomista
Áhh, már rég átállt Linuxra vagy Macra😄

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

gergely1991
Áhh, már rég újra benyalta 😄Ddd