Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Doomista
Mi lenne nélküled azzal a gyerekkel. Te vagy a jobb keze.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Doomista
Ja persze, meg én is akartam írni, csak valamiért nálam is kimaradt <#vigyor1><#vigyor1>

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Az Avira újratelepítésével már ment az internet (most az Avira tûzfalával együtt) és azután pedig beállítottam a megfelelõ beállításokra.
gergely1991
"Ha kikapcsoltam az Avira tûzfalát, akkor ment az internet."
ÁÁÁÁ ezt én is akartam írni csak valamiért kimaradt <#szomoru1>

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Doomista
<#wow2><#wow1><#wow2><#wow1>

Végre megoldodott a helyzet, tehát az Avira Premium Security Suite-t ujra kellett tegyem és ekkor már ment az internet.

Az történt, hogy egy olyan vírusos oldalt nyítottak fel, hogy az Avira a vírust automatikusan karanténba helyezte, mihelyt az internetezést is leblokkolta. Nemcsak az Internet Explorer, hanem más program sem tudott az internetre kapcsolódni, csak egyedül az Avira.
Erdekes modon az Avira-nál a Block All Trafic nem volt bejelõlve és mégsem ment az internet. Felnyitottam a Configure AntiVir-t de ott sehol nem láttam, hogy blokkolt volna minden programot ami az internetre akart volna kapcsolódni. Ha kikapcsoltam az Avira tûzfalát, akkor ment az internet.
Siman lejott az AVG, csak kozben villogott az Avast (elavult adatbazis...stb.)
Aztan magatol kikapcsolt a gep es eleg nehezen indult ujra, de most szuper.
Kosz a segitseget.
Lehet, hogy kell még ez is mert nem fog olyan egyszerûen uninstallálódni az AVG. Ez egy rossz szokása neki. AVG termékek eltávolítója:
32 bit és 64 bit

Ja és igen a WIN 7 tûzfalát kapcsold ki ha az avast internet security-t használod. Mivel az tartalmaz tûzfalat is.

Doomista
Na, látom a figyelmed nem lankad 😊

Narxis
Nem kárörvendtem, csak vicces volt. Zone Alarm=Kaspersky, minek rakjam be 2-szer? Coronita már megtette. <#hawaii>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Koszi!
Szedd le az AVG- azonnal! ha jót akarsz magadnak és nem akarsz egy redndszer összeomlást.
Két AV nem lehet telepítve egy azon gépre egy idõben. Ez aranyszabály!

Gyorsan lefuttattam mégegyszer és most nekem is ez az eredmény jött ki.
114 találattal és egy sem maradt! <#eljen> Elõbb akkor miért nem ez volt vajon? Nah mindegy. Lényeg, hogy mindet elkapta. <#vigyor2>

adatbazis
eredmeny
egy fajl sem maradt meg <#hawaii>

Sziasztok!
Frissen telepitett Avast Internet Security-m feleslegesse teszi az ingyenes AVG Anti-Virus-t? Vagy futhatnak parhuzamosan?
A 7 tuzfalat kikapcsoljam?
<#lama>
Koszi
<#eljen><#taps>

Kasperskyék az utóbbi idõben (a napi szokásos 8-10 frissítésen beleül) 3-4 frissítést ekkora, többnyire 1.2MB és 3 MB közötti terjedelemben adnak ki. A többi az "csak a szokásos" 3-500 KB-os frissítés.<#vigyor0>

KIS eredménye.
Adatbázis a legfrissebb, fél órával ezelõtti: Kép
Találat: 101 és maradt három amit karanténba tett és onnan, parancsomra törölte. <#vigyor0><#eljen>

Akkor Kasperskyék egyfajta frissítési mazohisták? <#vigyor>

gergely1991
De azért át kell nézni tûzfal részét mert mégis csak elõfordulhat hogy el lett(mondjuk véletlenül vagy vírus által) állítva.
A vírusgyanú esetén nézze meg hogy a feladatkezelõ folyamatok fülnél nincs-e rejtett alkalmazás.Esetleg próbálja más vírusirtóval átnézni a gépét.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

me and a monkey
Az ESS nagyon is jó alkalmazás - csakúgy mint az Avira ! - csak trendi dolog fikázni.
Én minden káros oldalra rákattintok amit belinkeltek, minden vírusmintát letöltök, nem sûrûn (de ésszel) "crack-et is használok és még sosem sikerült vírust kapnom.
Tudom erre jöhetnek majd ilyen válaszok, hogy:
a, a haverom kapott rengeteg vírust pedig õ nem is tölt le semmit...
b Kaspersky talált 62 vírust Nod után...
3, Nod egy rakás sz@r csak a marketing, bezzeg...
Ezekkel nem tudok mit kezdeni mert ha én ilyet még nem láttam, pedig a család és a barátok gépére mindig ezt telepítem (magazinos kóddal)
Egyébként tisztán látszik, hogy sokan csak szimpla divathullámnak hódolnak, emlékezz csak milyen elragadtatás volt itt az új Avast megjelenésekor és mennyire kedvelik más fórumokon pl. a MS vírusírtó alkalmazását.
Hát a teszteken csúnyán elhasaltak és akkor még enyhén fogalmaztam.
Szóval mindenki azt használ amit akar de én inkább a saját tapasztalatomnak hiszek.

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

Doomista
Kárörvendõ vagy😄 Zone alarm eredményt meg be sem mered rakni, annyira szar lehetet 😄

Narxis
<#eplus2><#nevetes2>

Doomista
Nem, hanem hétfõ este :s

jahhogyjah.. akkor holnap kellett volna ide berakni a csomagot<#szomoru1>

Hétvége van, pihennek. <#pias>

Doomista
Tudod, hétvége van. Avira szombaton inaktív, vasárnap egy pöttynyi adatbázis frissítést ad ki. <#rinya><#nezze><#gonosz2>

Egyel többet hagyott meg az avira mint az eset<#kerdes><#ijedt>

Doomista
Az "ipscan" programot lehet is törölni, mert az egy port scanner program, pár vírusirtó detektálja épp ezért, de nem kártékony.

Avira eredménye: Kép

me and a monkey
ESS eredmények:

Karanténba tette kicsomagolás közben:
79 db

Kicsomagolás után törölt még: 6 db

Maradt: 22 db

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Érdekesen számozódnak itt a hsz.-ek mostanában...<#nyes>

Vagy csak Panonak adtatok néhányan megint plusz munkát?

Narxis
<#wow1><#wow2><#wow1><#wow2><#wow1><#wow2><#wow1>

Narxis
Nem töltõdik be de WOT piros és ZA-nak gyanús.

Narxis
Jaja. 😄

Csak az Avira tûzfala van bekapcsolva és annál nem járt senki, esetleg csak egy speci vírus.
gergely1991
Vagy a vírus leterheli a hálózatot vagy ahogy mondod hogy lezárja az internetet.De lehet az is hogy a tûzfal úgy van beállítva hogy ne engedélyezze a pingelést.

sznorbi2
Köszi az infot de ez még eddig nem jutott eszembe de ezek után biztosan belepillantok az SVI mappába.
Ne add már ilyen könnyen a dolgokat, ilyen könnyû megvesztegetni? <#ejnye1>

Antivirus - To protect and to serve

Egyik ismerõsömnek a mai naptól kezdve nem megy az internetje. Az internetet ugyanattól a szolgáltatotól kapja (csak vagy 50 m választ el tõle), mind én. Automatikus IP cim és DHCP szerver. Nálam megy az internet.

Neki is fel van téve már egy pár honapja az Avira Premium Security Suite a megfelelõ beálításokkal.

Lehetséges lenne, hogy olyan vírus/trójai került a gépébe, amely lezárta volna az internetet?

Frissítettem az Avira-t manuálisan (memory stick-rõl), lefutattam a gépet és semmi.
gergely1991
#29197: Belassul? pl.😄:\System volume information mappába beletudsz nézni?
#29198: Akkor készíheted nekem a 100-ast mert csak egy dupla katintásba kerül <#eplus2>

sznorbi2
Ahogyan figyelem már iszogattok itt egy kicsikét, mert van aki félrenyom van aki utálja és azért pusztítja.
Csak ne vigyétek túlzásba mert még várnánk tõletek egy néhány jó hozzászólást.
<#eljen><#eplus2>

RBJ
Én is , azért pusztítom. <#nyes>

Linux Mint 13 Cinnamon

Doomista
Bakker, rosszra nyomtam...

sznorbi2
Igyál légyszíves az én egészségemre is mert én utálom az alkoholt! <#hawaii>

sznorbi2
Saját magadnak címezted? <#vigyor>

RBJ
doomista igyak sort vagy ne igyak ?<#eplus2>

Linux Mint 13 Cinnamon

Doomista
Kapsz 100 forintot, ha szétbaszod a windowsod....

sznorbi2
Látod én a saját baromságom miatt telepítem néha újra a win-t mert elég sok programot kipróbáltam eddig és emiatt egy idõ után belassult a gép látványosan és format c: lett a vége, mert ugye ez az egyszerûbb megoldás.
Ha nekem valami nagyon bejön akkor azt hosszú évekig használom pl: még mindig a Win Commandert használom ami 5-ös széria ami már legalább 6-7 éves. Vannak benne biztonsági rések de mire való a fejlett mai kornak megfelelõ biztonsági védelmi program?

Doomista
Új adathalász oldal a fõbb csevegõprogramokra,click.

nandorb
Nalam ugy tortent mindig a valtas hogy szet baszta a windows-t a virus es jott a csere...

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

sznorbi2
Ez azért nem olyan harmatos gép!
Tehát dönts belátásod szerint de azért egy kb. 3 gigán menõ prockót és 4 G ramcit nem hiszem ,hogy odaverne olyan IS ami még erõsebben hajtja a gépeket mint a nagy átlag biztonsági cuccok.
A ZAEX és a CIS sem egy utolsó biztonsági csomag,SÕT!
De ezt inkább ne ragozzuk tovább.
Teljesen objektív az írásod Narxis, próbálja ki és ha nem jön be akkor kérdez és ha továbbra sem tetszik akkor váltol és ennyi. <#vigyor3><#vigyor>

6000+-os AMD ,4giga RAM,8800GT VGA.