Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Volt olyan eset is, hogy vírusnak jelezte az svchost.exe, mert úgy látta, hogy az svchost.exe akar az internetre kapcsolódni, pegid a vírus által tõrtént.
Kell egy megfelelõ tudás, mert másképp lehet, hgy egy rendszerfájlt tõrõl ki az ember.
A FthreatFire én csak haladott/profi-nak ajánlom. Még kell, hogy csiszoljanak rajta, de másképp jó.
update: Most kíváncsiságból nyomok egy threatfire scant is...
Egyszer régebben feltelepítettem és nem akart frissiteni, mert a Drivesentry serverrel nem volt kapcsolata.
A lenti lista, pedig egyes dátumokon megfigyelt váltózások:
2010.04.03
Total files in our database = 5,427,706 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328
2010.04.07
Total files in our database = 5,429,130 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328
2010.04.12
Total files in our database = 5,430,825 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328
2010.04.19
Total files in our database = 5,431,120 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328
2010.05.05
Total files in our database = 5,431,120 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328
2010.06.18
Total files in our database = 5,445,310 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328
2010.06.25
Total files in our database = 5,447,216 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328
2010.07.06
Total files in our database = 5,449,599 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328
2010.07.19
Total files in our database = 5,453,169 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328
2010.08.02
Total files in our database = 5,456,524 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328
2010.08.28
Total files in our database = 5,462,435 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328
Nem nagy váltózás...
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Ahogy reklámozzák elég keménynek tûnik, ezért jó lenne valamelyik fórumozónak a véleménye hogy "érdemes-e feltenni vagy nem" (ha egyáltalán használja valaki).
Windows 5.1.2600 Service Pack 2
Internet Explorer 8.0.6001.18702
8/28/2010 10:12:33 PM
mbam-log-2010-08-28 (22-12-33).txt
Vizsgálat típusa: Gyorsvizsgálat
Átvizsgált objektumok: 138285
Eltelt idõ: 6 perc, 18 másodperc
Fertõzött memóriafolyamatok: 0
Fertõzött memória modulok: 1
Fertõzött Rendszerleíró kulcsok: 1
Fertõzött Rendszerleíró értékek: 1
Fertõzött Rendszerleíró adatelemek: 1
Fertõzött mappák: 0
Fertõzött fájlok: 2
Fertõzött memóriafolyamatok:
(Nem találhatók rosszindulatú elemek)
Fertõzött memória modulok:
c:\WINDOWS\system32\termsrv.dll (Trojan.Downloader) -> No action taken.
Fertõzött Rendszerleíró kulcsok:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\termservice (Trojan.Downloader) -> No action taken.
Fertõzött Rendszerleíró értékek:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\conime.exe (Backdoor.Bot) -> No action taken.
Fertõzött Rendszerleíró adatelemek:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\UpdatesDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> No action taken.
Fertõzött mappák:
(Nem találhatók rosszindulatú elemek)
Fertõzött fájlok:
C:\WINDOWS\system32\termsrv.dll (Trojan.Downloader) -> No action taken.
C:\WINDOWS\system32\conime.exe (Backdoor.Bot) -> No action taken.
Érdekes, hogy a conime.exe és a termsrv.dll nem fertõzött, aztán lehet, hogy egy vírus beírt egy bejegyzést a Registry-be és azért találja vírusnak a Malwarebytes.
Van egy szuper jó tulajdonsága az ellenõrzõ résznek, hogy van egy optimalizálási programja, ami csak egyszer átnézi a gépet és bemásolja magának a biztonságos programokat, hogy a gép ellenõrzésekor azokat ne ellenõrizze, ezert nagyon gyorsan fejezi be a scanelest.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
És a többi ami odavaló volt abból mennyit talált? <#eplus2>#eplus2><#vigyor>#vigyor><#wave>#wave><#pias>#pias>
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Ha manuálisan kitöröltem az autorun.inf, akkor már ment, ha ment, de volt mikor újra kellett indítani a gépet.
Ebbõl csak akarom mondani, hogy bele kell tekinteni, nehogy ott legyen az autorun.inf és akkor a másik nem tudja felnyítni duplaclik-kel (olyansmi jelenik meg, mint mikor egy ismeretlen fájlt akarsz felnyitni és eljutsz az Open With... részig)
Megjegyzem, hogy az autorun.inf, nem *.exe volt, hanem csak egy szimpla *.txt fájl (világos, hogy az ilyenek nem tekinthetõk fertõzöttnek), ami álltalában a CD-nél az autorun.inf.
Igaz, hogy ez már nagyon rég volt (kb. 1-2 éve) és az Avira Free verziója volt azon a gépen, ahol ezt tapasztaltam.
The file 'F:\RECYCLER\RECYCLER\autorun.exe'
contained a virus or unwanted program 'TR/Agent.AGBR'
Action(s) taken:
A backup was created as '517c6fea.qua' ( QUARANTINE ).
The file was deleted!
------
The file 'F:\driver\usb\–¥‡‘©•†‘Í€¦®'
contained a virus or unwanted program 'TR/Buzus.dadq'
Action(s) taken:
A backup was created as '033035e5.qua' ( QUARANTINE ).
The file was deleted!
------
The file 'F:\autorun.inf'
contained a virus or unwanted program 'WORM/SdBot.134'
Action(s) taken:
A backup was created as '49eb47d3.qua' ( QUARANTINE ).
The file was deleted!
Avira ismét hozta a formáját. Tisztán adtam vissza a gyereknek, hogy örült, de még milyen meglepetés ért engem azzal a felugró ablakkal, hát még õt <#eljen>#eljen><#integet2>#integet2><#pias>#pias><#worship>#worship>
Mondta, hogy csak kölcsön adta a hõseinek, azok a munkahelyükön töltöttek rá pár adatot, szóval onnan szedhették be...nem árt azokat a munkahelyi rendszereket tisztítási mûveletnek alá vetni, mert az egyik takarékszövetkezetbe dolgozik, másik valami cégnél, és igen bizalmas adatokat is kezelnek ott...:S
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én voltam a hüle és nem vettem észre. <#vigyor>#vigyor>Egyik a régebbi 8-as verzió, ez a 110 MB-os, a 124 MB-os pedig már az újabb a 9-es.
[/img][/img]
Kuld át a linket, ahol láttad a kétféle méretet (110 MB és a 124M😎.
A McAfee által összeállított toplista elsõ tíz helyezettje:
1. Cameron Diaz
2. Julia Roberts
3. Jessica Biel
4. Gisele Bundchen
5. Brad Pitt
6. Adriana Lima
7. Jennifer Love Hewitt and Nicole Kidman
8. Tom Cruise
9. Heidi Klum and Penelope Cruz
10. Anna Paquin
Angelina Jolie nincs benne. <#boxer>#boxer><#boxer>#boxer>
Most akkor ez a 110 MB-os vajon mi lehet? Mert hogy nem a próba verzió az már biztos.
Gondolom a legújabbat tetted fel, a AVG Internet Security 9.0-ást.
Majd írd be ide a tapasztalataidat. Mennyire fogja a gépet vagy a böngészõt meg ilyenek.
Én is gondolkozom rajta, hogy kipróbálom ha majd év végén lejár az ESS licenszem. Addigra már lesz majd tapasztalatod róla.
Fel akartam telepíteni a Yahoo! Mesenger 10 verzióját (a Y!M 9 verziót sikerûlt telepítnem) és nem lehetett, pedig mindent engedélyeztem, amit az Avira Tûzfala jelzett, hogy azok a fájlok akartak kapcsolodni az internetre. A Y!M kiírta, hogy hálozati hiba, mivel nem tudta letölteni egészen a telepíto programját.
Elõszõr gondoltam, hogy más hiba ... erre fel (ahogy látom goodspeed barátunk is kipróbálta) feltettem én a BitDefender Total Security-t, és ekkor már sikerûlt telepíteni a Y!M 10.
Aztán nekem sem tetszett a BitDefender Total Security és egy próbára feltettem az AVG Internet Security-t, 30 nap alatt kiderûl ha megfelelõ lesz. Látom sokat újítottak rajta.
Régebben Windows újratelepítés volt a megoldás, ha nem vigyáztál a vírusokra, mivel a vírus annyira megfertõzte.
Norton Internet Security 3PC; Malwarebytes\' Anti-Malware (Lifetime) & Norton Antivirus 2012; Microsoft Security Essentilas 2.1 + Agnitum Outpost Firewall PRO 7.5