Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Doomista
Ha gondolod, szívesen adok pár olyan oldalt, amikkel az MSE nem nagyon tudna mit kezdeni, és trójai özönben úszna a rendszered. <#eplus2><#eplus2><#nevetes1><#nevetes2><#hehe><#vigyor>

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

bmate0007
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Geri, neked Sunbelt tûzfalból az ingyenes volt?

bmate0007
Nálam most csak eMeSE van fent, egész jó. Majd talán futtatok valamit, de nemhiszem hogy bármit bekaptam volna.

Nálam a ThreatFire scan nem adott ki semmit, de mivel ott hagytam a gépen mint aktív védelemként a vírusõlõ mellett, egyszer csak egy ablakban jelezte a vírust.
Volt olyan eset is, hogy vírusnak jelezte az svchost.exe, mert úgy látta, hogy az svchost.exe akar az internetre kapcsolódni, pegid a vírus által tõrtént.

Kell egy megfelelõ tudás, mert másképp lehet, hgy egy rendszerfájlt tõrõl ki az ember.

A FthreatFire én csak haladott/profi-nak ajánlom. Még kell, hogy csiszoljanak rajta, de másképp jó.
Ja.

update: Most kíváncsiságból nyomok egy threatfire scant is...
Nekem van még két pendriverem is, de csak az én gépemben használom, ezért nem tudok tesztelgetni.
Már elég rég figyelem a DriveSentry oldalt, de ahogy látszik, azt hiszem már nem nagyon használják.
Egyszer régebben feltelepítettem és nem akart frissiteni, mert a Drivesentry serverrel nem volt kapcsolata.

A lenti lista, pedig egyes dátumokon megfigyelt váltózások:

2010.04.03
Total files in our database = 5,427,706 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328

2010.04.07
Total files in our database = 5,429,130 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328

2010.04.12
Total files in our database = 5,430,825 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328

2010.04.19
Total files in our database = 5,431,120 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328

2010.05.05
Total files in our database = 5,431,120 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328

2010.06.18
Total files in our database = 5,445,310 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328

2010.06.25
Total files in our database = 5,447,216 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328

2010.07.06
Total files in our database = 5,449,599 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328

2010.07.19
Total files in our database = 5,453,169 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328

2010.08.02
Total files in our database = 5,456,524 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328

2010.08.28
Total files in our database = 5,462,435 Virus files (un-trusted) = 4,874,784Whitelist files (trusted) = 50,328

Nem nagy váltózás...
gergely1991
jelenleg nem rendelkezek pendrive-al ezért tesztelgetni se tudok^^

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Figyelj... én teszteltem az Avira képességét, hogy ilyen esetekben hogyan viselkedik, mikor egy pendrive van megfertõzve.
Nem tudom, ha valaki használja a System Protect programot, mert valamikor volt errõl szó ebben a topikban.
Ahogy reklámozzák elég keménynek tûnik, ezért jó lenne valamelyik fórumozónak a véleménye hogy "érdemes-e feltenni vagy nem" (ha egyáltalán használja valaki).
Lefuttattam a gépet a Malwarebyte's Antimalware Free és ugyanaz a probléma mint 2 héttel ezelõtt:

Windows 5.1.2600 Service Pack 2
Internet Explorer 8.0.6001.18702

8/28/2010 10:12:33 PM
mbam-log-2010-08-28 (22-12-33).txt

Vizsgálat típusa: Gyorsvizsgálat
Átvizsgált objektumok: 138285
Eltelt idõ: 6 perc, 18 másodperc

Fertõzött memóriafolyamatok: 0
Fertõzött memória modulok: 1
Fertõzött Rendszerleíró kulcsok: 1
Fertõzött Rendszerleíró értékek: 1
Fertõzött Rendszerleíró adatelemek: 1
Fertõzött mappák: 0
Fertõzött fájlok: 2

Fertõzött memóriafolyamatok:
(Nem találhatók rosszindulatú elemek)

Fertõzött memória modulok:
c:\WINDOWS\system32\termsrv.dll (Trojan.Downloader) -> No action taken.

Fertõzött Rendszerleíró kulcsok:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\termservice (Trojan.Downloader) -> No action taken.

Fertõzött Rendszerleíró értékek:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\conime.exe (Backdoor.Bot) -> No action taken.

Fertõzött Rendszerleíró adatelemek:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\UpdatesDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> No action taken.

Fertõzött mappák:
(Nem találhatók rosszindulatú elemek)

Fertõzött fájlok:
C:\WINDOWS\system32\termsrv.dll (Trojan.Downloader) -> No action taken.
C:\WINDOWS\system32\conime.exe (Backdoor.Bot) -> No action taken.

Érdekes, hogy a conime.exe és a termsrv.dll nem fertõzött, aztán lehet, hogy egy vírus beírt egy bejegyzést a Registry-be és azért találja vírusnak a Malwarebytes.
Probáltam a Panda Cloud-ot is, de #33777.
Az Emsisoft nagyon szuper éppen láttam mekkora adatbázisa ban a vírusmintákról, de a multkori fertõzést a gépen nem vette észre, egyedûli program, amivel megtisztítottam a gépet, az a ThreatFire volt.
Látom ez az AVG Internet Security 9 gyorsan ellenõrzi a gépet (a csomagokat nem ellenõrzi, mert nem jelõltem be), még ilyen gyorsan egyik vírusõlõ sem csinálta meg, amikkel én dolgoztam (kivétel a Pevx 3.0).
Van egy szuper jó tulajdonsága az ellenõrzõ résznek, hogy van egy optimalizálási programja, ami csak egyszer átnézi a gépet és bemásolja magának a biztonságos programokat, hogy a gép ellenõrzésekor azokat ne ellenõrizze, ezert nagyon gyorsan fejezi be a scanelest.
Gondolom abból is a FREE változat ami meg aztán önmagában alig ér valamit. A PRO már valamivel jobb választás. (lenne)

bmate0007
Csak a Panda Cloud van fent?😮

Narxis
Én inkább Emsisofttal vagy Hitman Pro-val scannelnék, Norton nem az erõs detektálásáról híres, náluk inkább az Insight és a Sonar jobb cucc.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Tegnap lefuttatam egy norton online scant, nem talált semmit. Akkor gondolom, a panda cloud teszi rendesen a dolgát.
Narxis
Szépen makkolt az Avira!<#eplus2><#vigyor>

Doomista
<#wilting><#wilting><#banplz><#banplz>

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

"... kapásból talált 3 nem oda való vírust..."

És a többi ami odavaló volt abból mennyit talált? <#eplus2><#vigyor><#wave><#pias>

gergely1991
másoltál volna egy víruskeresõ progit (pl.:stinger,clrav,stb) és módosítottad volna az autorun-t akkor biztonságos pendrive lenne😄

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Doomista
Akkor hagy frissítsem fel a tapasztalatod egy jobban hangzó olvasnivalóval, mi szerint nem hagyott ilyesféle nyomott se az Avira SS, direkt leellenõriztem utána, mellesleg azt még hozzá fûzném az elõzõ hozászolásomhoz, hogy a rokonom szintén Avirát használ, így nála sem jelentett volna ez problémát. <#merges3><#smile><#vigyor>

Én is tisztítottam valamikor az Avira-val pendrivet, csak az volt a gond, hogy kitörölte a vírust, de az autorun.inf nem, ami miatt nem lehetett duplaclickel felnyitni a My Computer-bõl, csak jobb click és Open-nel.
Ha manuálisan kitöröltem az autorun.inf, akkor már ment, ha ment, de volt mikor újra kellett indítani a gépet.

Ebbõl csak akarom mondani, hogy bele kell tekinteni, nehogy ott legyen az autorun.inf és akkor a másik nem tudja felnyítni duplaclik-kel (olyansmi jelenik meg, mint mikor egy ismeretlen fájlt akarsz felnyitni és eljutsz az Open With... részig)

Megjegyzem, hogy az autorun.inf, nem *.exe volt, hanem csak egy szimpla *.txt fájl (világos, hogy az ilyenek nem tekinthetõk fertõzöttnek), ami álltalában a CD-nél az autorun.inf.

Igaz, hogy ez már nagyon rég volt (kb. 1-2 éve) és az Avira Free verziója volt azon a gépen, ahol ezt tapasztaltam.
Jobb egy Malwarebytes free verziót feltenni, csak scanelésre, mert látod, hogy hibák jelennek meg.
Doomista
Mik vannak...ma egyik rokonom behozta a pendrivet, hogy pár nyaralási képet/videót felpakoljak rá...és hopp, az Avira ablak felugrott, hogy autorun.ini fájl blokkolva <#nezze><#eljen> Na de mondom hogy azért át scannelem a pendrivet, és kapásból talált 3 nem oda való vírust:

The file 'F:\RECYCLER\RECYCLER\autorun.exe'
contained a virus or unwanted program 'TR/Agent.AGBR'
Action(s) taken:
A backup was created as '517c6fea.qua' ( QUARANTINE ).
The file was deleted!
------
The file 'F:\driver\usb\–¥‡‘©•†‘Í€¦®'
contained a virus or unwanted program 'TR/Buzus.dadq'
Action(s) taken:
A backup was created as '033035e5.qua' ( QUARANTINE ).
The file was deleted!
------
The file 'F:\autorun.inf'
contained a virus or unwanted program 'WORM/SdBot.134'
Action(s) taken:
A backup was created as '49eb47d3.qua' ( QUARANTINE ).
The file was deleted!

Avira ismét hozta a formáját. Tisztán adtam vissza a gyereknek, hogy örült, de még milyen meglepetés ért engem azzal a felugró ablakkal, hát még õt <#eljen><#integet2><#pias><#worship>
Mondta, hogy csak kölcsön adta a hõseinek, azok a munkahelyükön töltöttek rá pár adatot, szóval onnan szedhették be...nem árt azokat a munkahelyi rendszereket tisztítási mûveletnek alá vetni, mert az egyik takarékszövetkezetbe dolgozik, másik valami cégnél, és igen bizalmas adatokat is kezelnek ott...:S

Erre <#pias>-unk egyet!!!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Fõleg, hogy VIP tag is vagy, akkor világos, hogy te vagy az 1 számú "lemosott" személy!
Doomista
Na ebbõl combo lett és most megint én leszek lebaszva mert én kezdtem 😄

Narxis
<#miaz><#miaz><#miaz>

<#miaz><#miaz>

Doomista
<#miaz>

Bénáztam ...<#falbav><#vigyor>

Kép1.
Kép2.

Hali!

Én voltam a hüle és nem vettem észre. <#vigyor>Egyik a régebbi 8-as verzió, ez a 110 MB-os, a 124 MB-os pedig már az újabb a 9-es.
[/img][/img]

Én nem használtam sem a Kaspersky-t sem a G Data-t, de ahogy írták mások és a tesztek alapján inkább a G Data-t ajánlom.
Igen, a legújabb verziót tettem fel, egyelõre 30 napig megy, gondolom, addig lesz idom letesztelni, mert minden linket, amit feltesztek a fórumba és fel fogom nyítni.
Hát én nem tudom, mert innen az oldal jobb oldalán a Free Trials listából töltöttem le az AVG Internet Security 9.0 és egy ilyen avg_iswt_stb_all_9_117.exe adott, ami csak 2.04 MB, aztán nem néztem meg, hogy mekkora telepítõ csomagot töltött le valahova a TEMP mappába.
Kuld át a linket, ahol láttad a kétféle méretet (110 MB és a 124M😎.
Doomista
Cameron diaz kerult a McAfee toplistajanak elere.

A McAfee által összeállított toplista elsõ tíz helyezettje:

1. Cameron Diaz
2. Julia Roberts
3. Jessica Biel
4. Gisele Bundchen
5. Brad Pitt
6. Adriana Lima
7. Jennifer Love Hewitt and Nicole Kidman
8. Tom Cruise
9. Heidi Klum and Penelope Cruz
10. Anna Paquin

Angelina Jolie nincs benne. <#boxer><#boxer>

alcotb
Avast!

Minden ugyanaz másképpen.

Máté94
Avira
felraktam a Malwarebytes windows 7,AVG internet secu mellé és baxik müködni a frissités 😄 természetesen 732-es error
R3TR0
Hali!

Kaspersky G data vagy Eset a 3közül a lgjobb?

Ki melyiket javasolja?

Melyiket telepítetted? Mert van egy 110 MB-os és van egy 124 MB-os telepítõje az IS-nek. Én megkértem emailben a 30 napos kulcsot és ott amit megadtak letöltési linket, az a 124 MB-os telepítõre vezet el.
Most akkor ez a 110 MB-os vajon mi lehet? Mert hogy nem a próba verzió az már biztos.

Szia!

Gondolom a legújabbat tetted fel, a AVG Internet Security 9.0-ást.
Majd írd be ide a tapasztalataidat. Mennyire fogja a gépet vagy a böngészõt meg ilyenek.
Én is gondolkozom rajta, hogy kipróbálom ha majd év végén lejár az ESS licenszem. Addigra már lesz majd tapasztalatod róla.

simon7012
Üdvözöllek a clubban!<#wave>

Nem látok,nem hallok,nem beszélek csak a véreteket akarom!

Az Avira Premuim Security Suite esetében egy olyan dologgal találkoztam, ami nem tetszett, ezért részemrõl egy fekete pontot kapott.

Fel akartam telepíteni a Yahoo! Mesenger 10 verzióját (a Y!M 9 verziót sikerûlt telepítnem) és nem lehetett, pedig mindent engedélyeztem, amit az Avira Tûzfala jelzett, hogy azok a fájlok akartak kapcsolodni az internetre. A Y!M kiírta, hogy hálozati hiba, mivel nem tudta letölteni egészen a telepíto programját.

Elõszõr gondoltam, hogy más hiba ... erre fel (ahogy látom goodspeed barátunk is kipróbálta) feltettem én a BitDefender Total Security-t, és ekkor már sikerûlt telepíteni a Y!M 10.

Aztán nekem sem tetszett a BitDefender Total Security és egy próbára feltettem az AVG Internet Security-t, 30 nap alatt kiderûl ha megfelelõ lesz. Látom sokat újítottak rajta.
Régebben Windows újratelepítés volt a megoldás, ha nem vigyáztál a vírusokra, mivel a vírus annyira megfertõzte.
Defenderrõl én is váltottam. MSE+Agnitum Firewall PRO -ra 😊

Norton Internet Security 3PC; Malwarebytes\' Anti-Malware (Lifetime) & Norton Antivirus 2012; Microsoft Security Essentilas 2.1 + Agnitum Outpost Firewall PRO 7.5

<#hehe><#nevetes1><#vigyor2><#hehe>

Narxis
Nem, csak nem tudtam már mire költeni a pénzem és a corei7-es procim teljesítményét, ezért megvettem a Malwarebytes Pro verzsönt.<#ravasz1>

Doomista
Szóval akkor nem bízol meg magadban, és az antivírusodban.