Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
megtaláltam , hogy tényleg auslogics termék de milyen funkciok nincsenek benne amik a bootspeedbe van ?
Linux Mint 13 Cinnamon
A gyártó oldalán csak XP-ig vannak driverek ( Asrock K8Upgrade-NF3 )
A Vista és 7 is felrak hozzá mindent. Tehát ismeretlen eszközöm nincs.
Utána mindkettõhöz felteszem ugyanazt a Radeon HD AGP-s drivert.
És például most az új Lara Croft játéknál. A Vistán maximális minõség beállításnál megy ugyanannyi képkockával, mint Sevennél ha közepesre teszem a minõséget. Most akkor mit tehetnék a driverekkel ???
De ez csak egy eset.
Ezt egyébként én sem hittem volna. Amikor kijött a Vista annak idején ugyanezzel a géppel még az egeret is szaggatta. Az új Sevennel minden jobban ment kezdetben. Aztán a Vista SP2 és más updatek óta megfordult a dolog.
Csak szerintem most már az MS sem reklámozza azt hogy egyes hardvereken jobb a Vista a Sevennél, mert már a hetet nyomatja bele az agyakba.
http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Ez ugye egy kb 5 éves alaplap régi nforce vezérlõvel és ATI Radeon HD2600-as AGP-s kártyával.
Amennyire infókat találtam azért jobb Vistával, mert a Vista a régi Nforce-os vezérlõket, meg az AGP-s vidokártyát jobban támogatta még. Seven meg már nem annyira. Észreveszem ezt a videokártya teljesítményben ( sõt minõségben ) és fájlmásolásnál is. Annyi hogy a Vista tovább bootol be és több helye eszik, ( meg talán csúnyább ) - de minden másban jobb.
Elõtte NOD fenn volt kb. 27 percig. Aztán visszaghostoltam, mert nem jött be. 😊))
Éppenséggel nálam a gépigények, érzésre:
( 1-es a legkevesebb )
1. AVG free: kevés RAM ( 17 Mega ) - gyors bootolás - gyors programindulás - gyors NET
2. NAV 2011: kicsit lassabb programindulás ( leszedtem mert trial resetben nem bíztam )
3. Avast 5 free: kicsit lassabb programindulás és kicsit lassabb NET ( leszedtem mert untam )
4. CIS5: lassabb windows boot - lassabb programindulás. ( leszedtem hogy AVG-t kipróbáljam )
/ 1 magos AMD Athlon64 2800+, 2 Giga RAM, Vista /
Mielõtt Win7-eznétek: Ez a konfig Vistával jobban megy.
Ugyanis még egyikkel sem sikerült megfertõzõdnöm, akárhogy is akarom. <#idiota>#idiota>
De most minden a legnagyobb rendben van, az új WLM is kijött, ami tetszik.
--
Valakinél igen, valakinél nem. De sok rokonom, családtag az Avirát használja, és sehol nincs probléma, így számomra a bugos Avira csak egy sorscsapást jelent mások számára 😄
Viszont nálam egyáltalán nem bugos, nálam tökéletes mûködik, nálam minden rendben van, ezért nálam ismételten védelemként szolgál.
Viszont ennek van egy hátránya, hogy kicsit unom és úgy érzem hogy lehet váltani kellene valami másra de valahogy nem tudom elszánni magam erre a cselekedetre.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Igazából csak azért raktam fel hogy megnézzem mennyire sz@r 😊 Sosem voltam AVG-párti.
Aztán most egyenlõre fenn marad. Nem tudom hogy önmagában is ilyen gyors e vagy a rendszer optimalizálójuk ennyire jó. De tényleg rohadt gyors lett a gép. Mondjuk új a win.
Semmi más nincs mellette. Esetleg majd felrakok egy Malwarebytes-ot és egy SAS-t eseti ellenõrzésre.
Egyenlõre annyit megállapítottam hogy nagyon kicsi a gépigénye.
Az általam az utóbbi idõben kipróbált védelmek közül érzésre ez a leggyorsabb. ( Avast5, CIS5, NAV2011 )
És ha már AVG, feltettem melléje az "AVG PC Tuneup 2011" -progit. Ez egy rendszer optimalizáló + karbantartó cucc. - Hát mit mondjak : szárnyal a gép 😊)
Egyenlõre tetszik a NAV könnyû és finom.
De ha megszûnik a KAV bugja akkor lehet visszateszem.
valamiért még mindig hiányzik.<#zavart1>#zavart1>
Linux Mint 13 Cinnamon
Egyenlõre teccik a cucc.
Majd kiderül mennyire jó ez
Mert annó 10percig tuti nem kellet a géphez nyúlni.. amíg a NIS le nem nyugodott.
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Linux Mint 13 Cinnamon
Backdoor.Darkmoon!gen Trojan 09/29/2010 09/29/2010
Packed.Vmpbad!gen4 Trojan Virus 09/28/2010 09/28/2010
Bloodhound.Exploit.224 Trojan Virus 09/27/2010 09/27/2010
Trojan.Zbot!gen12 Trojan Virus 09/23/2010 09/23/2010
Trojan.Skintrim!gen3 Trojan 09/22/2010 09/22/2010
Infostealer.Mimipa Trojan 09/21/2010 09/21/2010
Infostealer.Nimkey Trojan 09/20/2010 09/20/2010
Trojan.Sasfis!gen3 Trojan Virus 09/19/2010 09/18/2010
W32.Ackantta!Dr Trojan Worm 09/17/2010 09/17/2010
Trojan.FakeAV!gen40 Trojan 09/16/2010 09/16/2010
http://biztonsagportal.hu/beszamolo-informatikai-biztonsag-napja-2010.html
<#pias>#pias><#pias>#pias><#pias>#pias><#pias>#pias><#pias>#pias>
Ingyenes szoftverrel egyszerusodhetnek a biztonsagi frissitesek
Átolvastam pár hsz-t, ill. rákerestem az Engem érdeklõ Avira ill. Avast szavakra. Régebben McAfee VirusScan-t használtam, aztán áttértem az MSE-re, de annak az on-access scanner-ét Én túl lassúnak találtam.
Aztán javaslatra felpakoltam az Avast-ot gépre, notira meg az Avira-t.
Avast 1 éves free liszensz, Avira-t ha jól vettem 3 havonta meg kell újítani. Ez utóbbit jól értem?!
Avast-nak a Spyware védelmérõl olvastam negatívumokat. Erõforrás igényben melyik a kisebb?! Melyik éri be kevesebb erõforrással?! Ill. ez az ominózus on-access scanner melyiknél, milyen?! 1 szóval, melyik a jobb?! Melyik lehet a jobb választás?!
<#worship>#worship>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)