Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tévedtem, a ClamWin telepítõs, és 20 megát foglal telepített állapotban.
ClamAV szintén telepítõs, de az csak 9 és fél megát foglal telepítve.
VBuster Professional alatt a magyar származású VirusBusterre gondolsz?
ClamAV szintén telepítõs, de az csak 9 és fél megát foglal telepítve.
VBuster Professional alatt a magyar származású VirusBusterre gondolsz?
Chaos Anno Domini
"Portable AV" címszó alatt csak audio programokat találtam.
PC Media Anti-Virus-ról még nem hallottam. 40 ezres adatbázisa miatt akkor már SOKKAL inkább az elõbb említett Dr. Web Cruel It!, vagy ClamAV közel 150 ezres adatbázisával, illetve ClamWin. Mind a 3 ingyenes, utóbbi kettõ nyílt forráskódú. Dr Web-et nem kell telepíteni, másik kettõt nem tudom, de szerintem azokat sem.
PC Media Anti-Virus-ról még nem hallottam. 40 ezres adatbázisa miatt akkor már SOKKAL inkább az elõbb említett Dr. Web Cruel It!, vagy ClamAV közel 150 ezres adatbázisával, illetve ClamWin. Mind a 3 ingyenes, utóbbi kettõ nyílt forráskódú. Dr Web-et nem kell telepíteni, másik kettõt nem tudom, de szerintem azokat sem.
Chaos Anno Domini
Próbáld ki a Dr. Web CruelIt-rt. Ez nem telepítõs, letöltöd, frissíted, és futtatod. Ez talán nem foglal pár megánál többet. De csodára ne számíts.
Chaos Anno Domini
Nem a laptopon van kevés hely, amúgy kösz a tippeket mindenkitõl. Csak a gépem más felhasználóinak már nem tetszik (és nekem se) a biztonsági szoftverek által lefoglalt sok hely. A gépen csak fontos dolgok vannak heti 1x törlök minden feleslegeset (gyorsítótár stb.). Csak minden vírusírtó ismer egy olyan kártevõt amit a többi nem ezért szerenék ilyen kicsiket. Hallott már valaki Portable AV-rõl, VBuster Professional Professional-ról, PC Meddia Antivírusról?
Hopp, lemaradt:
"Mappákat, amikben olyan dolgok vannak, amiket nem használsz mindig(fényképalbumok, szöveges dokumentumokat tartalmazó mappák, stb) nyogudtan archíválhatod. Jelenleg a 7zip képes a legjobb tömörítést végezni a saját tömörítési eljárásával.
"Mappákat, amikben olyan dolgok vannak, amiket nem használsz mindig(fényképalbumok, szöveges dokumentumokat tartalmazó mappák, stb) nyogudtan archíválhatod. Jelenleg a 7zip képes a legjobb tömörítést végezni a saját tömörítési eljárásával.
Chaos Anno Domini
5Mb? Miért kell olyan kevésnek lennie? Ilyen kevés hely van a laptopon? Ha igen, akkor a programok hozzáadása és törlésébõl uninstallálj minden nem használt programot, törölj minden felesleges dolgot, a duplikákat(amibõl van 1 avgy több másolat), a Temp és Temporary Internet Files mappák tartalmát töröld a "Doc and settings/felhasználónév/Local settings" mappában, valamint a C/Windows/Temp mappa tartalmát is töröld. Majd egy Lomtár ürítése. Lefuttathatsz egy CCleaner-t is, valamint egy Free Windows Registry Repair-t. Mappákat, amikben olyan dolgok vannak, amiket nem használsz mindig(fényképalbumok, szöveges dokumentumokat tartalmazó mappák, stb)
Ha nem a kevés hely miatt kell ilyen kis méretû telepített antivirus, akkor ne foglalkozz vele, hogy mennyi helyet foglal. A jobb antivírusok mind foglalnak legalább 10-20 megát, és még többet is, ez alatt szvsz csak ilyen közép-alsó kategóriásokat találsz.
Ha nem a kevés hely miatt kell ilyen kis méretû telepített antivirus, akkor ne foglalkozz vele, hogy mennyi helyet foglal. A jobb antivírusok mind foglalnak legalább 10-20 megát, és még többet is, ez alatt szvsz csak ilyen közép-alsó kategóriásokat találsz.
Chaos Anno Domini
Van olyan antivírus ami feltelpített állapotában sem nagyobb 5Mb-nál?
Igazad van.Elnéztem.
A májusi valós idejû védelem tesztben 2.14% különbség van a két virusirtó között az Avira javára.A heurisztikus keresõje meg Standard minõsitást kapot.A Nod meg Advenced+-t.De miért nem a Trust Port AV WS-re akarod lecserélni.Az 99.36%-ot csinált és megelõzte a másik két virusirtót.Most a saját tapasztalataid,vagy a számok és százalékok jelentenek többet.
<#wilting>#wilting>A legutóbbi(májusi) AV-Comparatives teszten a nod lett a legjobb. Nem a százalékot kell nézni, és nem azt, hogy balról hanyadiknak lett felsorolva, hanem hogy milyen minõsítést kapott. Például ADVANCED, ADVANCED+, STANDARD...
Chaos Anno Domini
Nem tudtad ?
Csak a reklámablaka ne lenne, teljesen egyértelmû lenne a dolog.
Meg hát azért több hamispozitívat is produkál 😞
Csak a reklámablaka ne lenne, teljesen egyértelmû lenne a dolog.
Meg hát azért több hamispozitívat is produkál 😞
Hmmm... lehetsges h az avira jobb mint a nod32?<#ravasz1>#ravasz1>
Most nézem az AV-Comparatives-t és a legutóbbi teszteket az avira jobban szerepelt.... lehet le kéne cserélni?<#wow2>#wow2>
Most nézem az AV-Comparatives-t és a legutóbbi teszteket az avira jobban szerepelt.... lehet le kéne cserélni?<#wow2>#wow2>
volt itt már szó korábban a spyware blasterrõl? <#vigyor>#vigyor>?
2o7
AdRevolver
atwola
bfast
eUniverse
hitbox
ru4
Ezek voltak benne alap beállításokkal. Add hozzá a sajátodhoz.
AdRevolver
atwola
bfast
eUniverse
hitbox
ru4
Ezek voltak benne alap beállításokkal. Add hozzá a sajátodhoz.
Chaos Anno Domini
sztem a winpatrollal többre mész. avirának elég kevés a gépigényem kevesebb, sztem mint az AVG-nek és hatékonyabb is.
Szerintem vírusírtónak tök mind1 h mien net van <#vigyor>#vigyor>
Avirával jobban jársz, de ott el kell viselned minden frissítés után egy szép méretes reklámablakot, amiben azt reklámozza az avira hogy vedd meg a premiumot. Egy OK-ra kattintással eltûnik.
Chaos Anno Domini
WinPatrol/Comodo BOClean? Az Avirának mennyi a gép igénye? Az internet WiFi ha ez számít.
Az AVG mennyire hatékony?
Comodo vagy Jetico v.1 tûzfal. AVG Free, vagy Avira Antivir PE Classic antivírus.
Chaos Anno Domini
Inkább nem crackeltet szeretnék.
Sztem elég egy Nod32, Look'n'Stop tûzfal és SpywareBlaster. Mindegyikhez tok cracket adni. A Blasterhoz nem kell.
Notebook-ra tudna valaki védelmi rendszert ajánlani?(magyar nyelv, kicsi rendszerigény)
nincs az annyi - #201 hsz.
<#vigyor2>#vigyor2>
<#vigyor2>#vigyor2>
te nem vmeik nap törölted le a nodot?
Hehehe! Itten van az MSN vírus:
I am on vacations, that's celebration, see my pictures:
http://16899.otpkinmerwunde.com/1955/29757/
Próbálgassátok x)
I am on vacations, that's celebration, see my pictures:
http://16899.otpkinmerwunde.com/1955/29757/
Próbálgassátok x)
Lehet hogy ez köztudott, de azt meg én tudom hogy nem cserélnék el egy Avirát vagy Avastot Nortonra vagy Pandára.
Hát bizony köztudott, hogy egy vírusírtónál/kémprogramírtónál nem éppen az ingyenes cuccok viszik a pálmát hatékonyság terén. Aki nem tud pénzt áldozni egy igazán jó cuccra, ott egy másik lehetõség, amit most inkább nem ecsetelnék úgyis tudjátok mire gondolok 😉
Valószinüleg én is maradok az Avastnál ( hacsak valami csodát nem látok )
Tudod a Norton Ghost nagy lehetõségeket nyújt.
Tudod a Norton Ghost nagy lehetõségeket nyújt.
Én maradok a nodnál<#eplus2>#eplus2>
Jó hallani hogy törõdnek még a Comodo Antivirussal. Mióta a 3-as tûzfalat kezdték el fejlesztgetni, ezzel leálltak addig. 2-3 hónapja törõdtek vele utoljára. Lck kösz hogy felhívtad rá a figyelmet. 😉
Chaos Anno Domini
Én javaslom hogy a mindennap használt gépen ne tesztelgess, még ha teli is vagy védelmi programokkal. Tesztelgetésre használj virtuális gépet, vagy egy másik számítógépet(wincsesztert), amin nincsen semmmilyen fontos adat és információ. Én is akkor végezném el a tesztet, amikor újra akarom telepíteni a rendszert, mert akkor úgy is ki kell mentenem a fontos dolgokat, és bármilyen problémát is okozna a rendszerben valamelyik kártevõ, úgy is windows reinstall lesz a vége. Egyébként én a tesztet úgy képzelem el, hogy pár száz, vagy ha van rá lehetõségem, ezer vírust, trójait, férget, kémprogramot dobok fel a gépre, és a #415-ben leírtakkal ellenõrizném a gépet.
Chaos Anno Domini