Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pianista
jah és friss windóz:)

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Pianista
momentán registry mechanic 5.0 (a többi nem megy valamiért), ashampoo magical optimizer/defrag 2

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Doomista
okozhatja,de szrtm kicsit kikéne takaritani a gépedet...szal töltsd le a tuneup utilities,speedupmypc,registry mechanic programokat,és futtasd le.elég a 30 napos verzio egyenlöre,ha bejön a program,adok hozzá ajándékot nagy sok szeretettel

Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.

Pianista
Hy!

kis segítség kellene, az iexplorer ben egy ideje a címsorban és a tálcán is az oldal teljes neve/címe helyett 1 betü van, ezt vírus okozza?

Doomista
lol xD

Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.

zvaragabor
Akkor lehet félreértettem. Te most csak azért soroltad föl, hogy ezeket akarod majd beletenni, vagy hogy most az itteni fórumozók mondják el, hogy szerintük mi a sorrend?

Chaos Anno Domini

Kösz a semmit Gabi. A TE szubjektív vélemyényedre voltam kíváncsi a felsoroltak közül.
Egy grafikon fél oldal. Így már csak féloldalnyi szöveg lesz.
lck
1. Kaspersky, Nod, Avira, Avast!, Bitdefender, AVG, Norton, McAfee, VirusBuster, Panda
2. Look'n'stop, Comodo3/2.7, Sygate, Online Armor, ZoneAlarm, XP
3. AVG antispy, CS, Spysweeper, Spyware Doctor, Spybot, Spyware Terminator, WDefender, Wincleaner
4. FF, Opera, IE7, Safari
5. Józan parasztész.

Mivel én nem egy tesztlabor vagyok,ezek fõképp érzelmi alapon összeállított rangsorolások.
zvaragabor
És mivel ez egy felmérés lesz, így egy késõbbi számban esetleg érdemes lehet az összesítést bemutatni.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Akkor ez nem cikk lesz, hanem fölmérés. ;)

Nem jó szó a "Rangsorold", mert az nem tény, hogy ki hogyan állítaná sorba, az szubjektivitás. Pl "Rakd sorrendbe az szerint, hogy szerinted melyik a legjobb." Vagy ilyesmi. De ha ez angolul fog megjelenni, akkor úgy is más lesz a szöveg.

A felsorolást úgy kellene megoldani, hogy felsorolva csak a leghíresebbek/ismertebbek legyenek, majd a végén mindegyiknél van egy "egyéb" opció.
AV:Norton, Panda, McAfee, NOD32, VirusBuster, BitDefender, AVG, Kaspersky, Avira, Avast, F-Secure, esetleg Trend Micro, Norman, F-Prot, Sophos, egyéb

AS: CounterSpy, SpySweeper, Spyware Doctor, AVG Anti-Spyware, a-squared, Ad-Aware, Spybot S&D, Spyware Terminator, SUPERAntispyware, akkor Panda, Trend Micro Anti-Spyware, McAfee (ezeknek is van valamilyen komolyabb beépítettje, trend micronak külön is elérhetõ), egyéb

Firewall: Itt gyakorlatilag az összes olyan antivírust is felsorolhatod, aminek van internet security-ja, hisz olyat is használnak biztos (lásd AV rész). ZoneAlarm, Outpost, Sunbelt (korábban Kerio), Sygate, Jetico, Look 'n' Stop, PC Tools, XP SP2, egyéb. Ilyet, hogy Online Armor, meg Comodo szerintem fölösleges beleírni, ezek annyira újak, hogy a diákok 98 fölötti százaléka úgy sem fogja tudni, hogy eszik-e, vagy isszák.

Browser: InternetExplorer(ne a hetest írd, mert a többség úgy is csak a 6-osról tud), FireFox, Opera, Safari, egyéb. Avant browser, Mozilla, Netscape meg a többi fölösleges, ezek már csak ugyan azokat a motorokat hazsnálják, mint amit fölsoroltunk.

Mi egyéb? Hát azt még hosszasan lehetne sorolni, de az átlag, hozzá nem-értõ diákok azokat úgy sem ismerik még távolról sem. Felsorolhatsz még operációs rendszereket. Linux, UNIX, Solaris, BSD, Mac, bár ezek egy õstõl származnak, de mára már külön ágat képviselnek. Windows.

Chaos Anno Domini

Szeretném elõre meg köszönni mindenkinek aki válaszol. Kérlek titeket egyszer döntsetek és próbáljatok meg komolyan válaszolni.
Írok egy cikket a suli angol újságjába az internet veszélyeirõl.
Kis felmérés:
1. Kérdés: Rangsorold a vírusírtókat. (Ingyenesek, összes) (Norton, Avira, Avast!, Nod, Bitdefender, Kaspersky, AVG, Panda, McAfee, VirusBuster)
2. A tûzfalakat (XP, Comodo3/2.7, ZoneAlarm, Look'n'stop, Sygate, Online Armor)
3. Antispywareket (CS, Spyware Doctor, AVG antispy, Spybot, Spyware Terminator, WDefender, Spysweeper, Wincleaner)
4. Böngészõket (IE7, FF, Opera, Safari)
5. Mi egyéb kell még a számítógép védelméhez?
Online keresést.
Doomista
nemde

"nem enged semmit sem feltelepiteni minden virusirtora hibát ir ki...."
Akkor hogy futtassa?
Hmm. Indítsd el a gépet csökkentett módban és úgy futass egy Nod32 3 keresést.
Esetleg lefuttathatsz egy Online keresést,mondjuk az Esetét:Link.

BlastR
Egyébként lehet hogy hülyeséget kérdezek de egy virus a hardverben okozhat hibát?

MSI Z77A-GD65 I5 3570K 4G DDR3 RAM Gigabyte HD4870 512MB

BlastR
Ilyet még a világon nem láttam pedig már vagy 5 éve van gépem...

BlastR
Sracok jo lenne ha segitenétek mert:ujra raktam az xpt mert már nem birtam a rendszerrel.És nem enged semmit sem feltelepiteni minden virusirtora hibát ir ki....
Ilyenkor mi van?

bmate0007
Mostnem?:D

Üdv mindenkinek! Megütötte valahol a fülemet, hogy a tûzfal közrejátszhat abban, ha az IP-címre bérleti idejére csak egy órát rendel ki a szolgáltató, márpedig nálam ez a helyzet. Ha így van, mi a teendõ a Panda (még pár napig) 2007-es verziójának beállításaival? Tán egy másik tûzfal? Egyébként Chello-s kábelnetem van, segítségeteket elõre is megköszönném.
BlastR
Csa sracok valaki tudna segiteni?
Fagy a gép meg hasonlo dolgok...
A Spy Bot Seardch And Destroy talált egy Win 32 Agent PZ nevü hülyeséget... valami mailware vagy nem tom.
Nem lehet kiirtani mert a memóriában van...
Valaki tudna segiteni hogy lehetne kicsalni onnan ?:(

Doomista
<#buck><#szomoru1><#levele><#zavart2><#wow3>

Hogy használod a 3-at? Most találtam egy oldalon törést hozzá, de szerintem kamu. Ha lesz valami akkor esetleg felteszem. Addig is<#szeret>Avast!
bmate0007
<#nyes>

slime001
Látom végre megjött az eszed.

AVIRA - \"More than security.\"

bmate0007
A Nodot akkorse váltom le. :) Annál nem nagyon van jobb. :P

Az
bmate0007
Ez igen. ;) Ezt már nevezem. :) Ez csak a sima AV?

Vistám van, van serial hozzá, de én csak 30 napos próbaverziót raktam fel
Ez menõ. Akkor serial már van hozzá? Vistád van?
slime001
"Az ön gépe nincs biztonságban" ;)

AVIRA - \"More than security.\"

Comodo AV?
Nincs törés, serial van, én amúgy is csak 30 napos próbaverziót raktam fel
bmate0007
Hmm..szemezgetek ezzel a 8.0-ás AVG-vel...:) Lehet, hogy holnap reggel kirpóbálom. Hogyha lesz hozzá valamilyen törés, akkor meg pláne. :)

Összes ellenõrzött elem: 779.777
Idõigény: 55 perc 36 másodperc

Nem tudom hol lehetne jobban beconfigolni h minden ellenõrizzen, de amit tudtam bepipáltam
Alapbeállitásokkal ennyi?Esetleg az átvizsgált fájlok száma?

Én most felraktam a 8-as AVG-t. kb 38 gigát szkennelt át 56 perc alatt
Haha. Avast! a 2.-ik.
CA az mi? Amúgy meg sok mindent nem mutat. Bitdefender? F-prot? VirusBuster? Vista alatt!!

Nálam mindegyik virusirtó a legszigorúbb beállitásokkal futott.Már ahol lehetett.Pl az F-Prot-nál nagyon semmit se lehetett állitani.
Az Eset virusirtója közismerten a leggyorsabb keresõmotor birtokosa.Viszont egy csomó mindenhez nem fér hozzá.Ilyenkor lehet látni a keresõben a hozzáférés megtagadva,a fájl zárolva üzeneteket.
Érdekes módon a Kaspersky keresõje képes a Backup Location,vagyis a System Volume Information rejtett mappáiban is keresni és eltávolitani a fertõzést.Ezenfelül beállitható,hogy a jelszóval védett állományokat is vizsgálja át.Igy persze a Kasperskynek jóval tovább fog tartani a rendszer átvizsgálása és jóval több fájlt is fog átvizsgálni.

zvaragabor
Mondjuk igen, minden AV-nek más a teljesítménye. Nekem a ClamAV 67 gigát már 4 órán át keresztül vizsgálta, és még nem volt készen, meguntam.

Na az ilyenektõl meg ki tudok akadni, egyik AV 80ezert fájlt, másik 600ezret vizsgált meg. :) Nem ellenõriznek le minden fájlt? Vagy csak nincs beállítva?

Chaos Anno Domini

Attól függ honnan nézzük.
F-Prot Antivirus 6.0.80 83313 fájl 01:02:42
Eset Smart Security 3.0.642 385706 fájl 01:36
Kaspersky Antivirus 7.0.1.325 sajnos nem volt türelmem kivárni a végét,mert 3:20 perc elteltével még javában a C:meghajtót ellenõrizte.
F-Secure 2008 két délután,pontosan nem tudom mennyi ideig tartott,de sokáig az biztos.

zvaragabor
Aha. 37 gigára 2óra 40perc szerintem picit sok nem?

Chaos Anno Domini

80GB-os merevlemez amin 37GB adat volt.

zvaragabor
Na de hány gigát szkennelt?

Chaos Anno Domini

A nyolcas AVG-t kipróbáltam.Nekem elnyerte a tetszésem..Néhány adatot felirtam:
Total object scanned:671441
Time needed:02:41:28
Infections definitions:1183068
Spyware definitions:86887
avgtray.exe 5.65MB
avgemc.exe 604Kb