218
  • Sir Ny
    #218
    shockwave?
  • Sir Ny
    #217
    "a linuxod nem nyügözött le...ezt egy töredékáru pc is megcsinálja ÉS közben mehet egy másik konzol is,amivel épp játszom..." egyszerre linuxozol egy töredék árú pécén, és játszol konzolon? akkor megértem, hogy miért kapsz ennyi fizetést, ha lenne cégem, én is csak tuti olyan szuperembereket alkalmaznék, mint te vagy.
  • Sir Ny
    #216
    "és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a sikerjátékok alapja, nem a dx28-as graf meg a 5ghz-es processzorigény, hanem egy jó alapötlet, sok kreativitás, és rengeteg beleölt idő."
    a tapasztalatok azt mutatják, hogy a sikerjátékok alapja egy minnél nagyobb szám a cím végén ;)
  • Sir Ny
    #215
    hamisítványt vettél.
  • BiroAndras
    #214
    "Az egy dolog, hogy terveztek egy SNES kompatibilis CD alapú rendszert, amit végül nem adtak ki."

    Meg volt még ott pár együttműködés tapasztalt fejlesztőkkel. Szóval a lényeg, hogy meszse nem zéró tapasztalattal vágtak neki, mint az MS. És ezt is meg kell nézni, hogy milyen piaci viszonyok közt, mert kételkedem benne, hogy olyan erős ellenfelük lett volna, mint az X-nek a PS2.
  • dez
    #213
    Pontosabban ez nem igazán multiplatform [mert az több párhuzamos fejlesztést is jelenthet], hanem platform-független.
  • dez
    #212
    (Mellesleg OpenGL extensionokkal Vistán kívül is bárhol elérhetők a DX10-es fícsörök.)
  • dez
    #211
    Hobbi. Az Id Software meg egy hobbi fejlesztőcsapat...
    id Software debuts new engine at Apple conference
    A következő platformokat támogatják: Windows, OS-X, Linux, PS3, Xbox360.
    (Btw, hallod ezt, BiroAndras? Ennyire nem éri meg a multiplatform fejlesztés, ennyire értelmetlen támogatni az OS-X-et és a Linuxot...)
  • NEXUS6
    #210
    Az lehet, hogy te olyan játékokkal játszol amit csak windóz alá adnak ki, és ezért kicsit egyoldalúan látod a világot, de ideje kicsit szélesíteni a látókörödet. Először is a számítógép nem csak játékra való. Attól még hogy egy általad nem ismert oprendszert futtató számítógépen nincs még passziánsz se, az nem azt jelenti, hogy az a gép használhatatlan.

    Másodszor azért van egy-két progi ami konzolon előbb indult vagy akár most is előbb fog megjelenni mint PC-re: pl. MOH sorozat még PS-en jelent meg először, de pl a Haze vagy az UT3 is előbb fog PS3-on megjelenni, mint PC-n!
  • dez
    #209
    Nem emulátor, hanem wrapper, így nem képregény.
  • Sanyix
    #208
    Nem minden progi, hanem game. Minden mást meg lehet csinálni linuxal.
  • virs lee
    #207
    Rá 1 évre kijön az egész pc-re, feljavított grafikával, mindennel. Ahogy a Szent Bandi is.
  • virs lee
    #206
    Mondjuk az összes directx-es játék. Tudom tudom, emulátor... Ha képregényt akarsz nézni, arra megteszi, használni nem.
  • virs lee
    #205
    Nem hiszi, hanem tudja. Minden progit arra írnak (főleg game), a linux csak egy hobbi. Innentől kezdve meg nincs kérdés. ha használni is akarod a géped vmire, nem csak az üres oprendszert nézegetni, akkor windows.
  • Zsotyee
    #204
    Gamekapocsról van
  • Zsotyee
    #203
    Tisztességes verseny no komment....

    Tegnap beszámoltunk róla, hogy az Xbox 360 tulajok exkluzív Grand Theft Auto 4 tartalmakhoz juthatnak majd hozzá, ma pedig ki is szivárgott ezek tényleges ára!

    A Take Two pénzügyi jelentéséből tudtuk meg, hogy a Microsoft kerek 50 millió dollárral támogatta őket, cserébe pedig annyit kért, hogy Playstation 3-ra ne csináljanak letölthető GTA 4 DLC (Downloadable Content) tartalmakat. A pénzből két nagyobb kiegészítőre futja - egyik jövő márciusban, míg másik nyár végén érkezik a LIVE-ra. Ezek után elképzelni se merjük, Bill mennyit perkálhatott, hogy magát a játékot ők jelentsék be, és ne késsen az Xbox-os megjelenés sem...
  • Zozo76
    #202
    akkor meg a kettohoz par: PGR3, Forza Motorsport 2, Gears of War...
  • NEXUS6
    #201
    Márpedig, amit piacra dobtak az az első ilyen próbálkozásuk volt, és sikeres lett. Az egy dolog, hogy terveztek egy SNES kompatibilis CD alapú rendszert, amit végül nem adtak ki.
  • NEXUS6
    #200
    És milyen progit használsz ami, vagy egy azzal egyenértékű nincs meg Linuxra?
  • NEXUS6
    #199
    A PC nevű legószámítógép lett világsiker (jól el lehet jáccani vele), csak a sok félművelt emberke azt hiszi hogy csak windózzal műkszik.
  • NEXUS6
    #198
    =
    platformtól függetlenül, de aztán nehogy magára vegye akinek nem inge!
  • dez
    #197
    Aham, az IBM a Sony cukorkáért füttyszóra ugrabugráló kiskutyája, mi?
    Nem is tudom, ki itt a totál elvakult.
  • BiroAndras
    #196
    "Azért az elég ügyes volt a Sony-tól, hogy rögtön az első konzoljuk világsiker lett"

    Mint már a múltkor megbeszéltük, nem az volt az első próbálkozásuk a konzol piacon, csak az első, amit önállóan csináltak.
  • who am I 7
    #195
    Jó én nem azt mondom, h ezek az ikszköragyúak sötétek meg ök (najócsakegypicit ), csak azt, h szűklátókörűek és elég...egyszerű emberek/ragaszkodóak.
    Nincs bajóm a ps3mal azon kivül, h telibexarom.De kicsit többet akarnak mint amennyi és most már jön az izzaccságszag.Najóva, nem is nyomom tovább úgysem volt egész életemben, pléjsztésönöm, és az elkövetkezendő időre sem tervezem (még meg sem fordult a fejemben) a vételét, mégha a BETONOZÁShoz tudja a taligát is tolni akkor sem.
    Talán ez a linuxos téma jó a psen, de totál megvan lőve hogy mindent kíndózra írnak, és ez a globál, az pedig az MS-é...ugyhogy a PC szektór bukó neki még linuXXal is (oboa).Nyugodtan maradjon az ikszkörnél a sony meg a gyerekeknél.A nagyok dolgára meg vmi mással probáljon hatni.
  • virs lee
    #194
    A windows is világsiker lett.
  • virs lee
    #193
    A sony fanboyság, kamu marketingdumának bedőlés, na az valóban lejárt lemez.
  • virs lee
    #192
    pléjsztésönösök =
  • NEXUS6
    #191
    Azért az elég ügyes volt a Sony-tól, hogy rögtön az első konzoljuk világsiker lett, és a másodikkal is meg tudták ismételni a dolgot.

    A PS3 viszont abszolút nem konzol. Az igazi konzol az tényleg a Wii a versenyzők közül (vagy a slim PS2). De persze a konzol definíciója is változik. Régebben hiába próbálkoztak CD-s konzzolt csinálni, bukás volt az összes (SegaCD, Amiga CD32, 3DO). Akkor, még túlságosan bonyolultnak számítot ez a technológia. A PS aztán még is el tudta fogadtatni, főleg mert olyan embereket vont be a piacba akiket ez nem zavart.

    Ha viszont a PS3-at le tudják kicsinyíteni annyira, hogy ha egy kissrác ráejti a lábára, abból semmilyen baj nem származik, még hatalmas siker lehet.
  • who am I 7
    #190
    Pont ennyi várható el egy alultáplált ikszkör agyútól, nem hoztál szégyent a fajtádra... :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
  • Zsotyee
    #189
    Jó a vita
    Márcsak arra lennék kíváncsi, hogy milyen kontroller lesz a köv. xben.  És milyen optikai meghajtó
    Azért az MS nem véletlenül vett meg annyi játék fejlesztő céget. Hmmm. Talán nem véletlen, hogy sok game jön ki rá.
    Azért egy olyan nagy múltú céget a konzolpiacon, mint a sony pocskondiázni nagy merészségre vall. Bevállalták az újítást, aztán a jövő eldönti hogy igazuk volt vagy sem. Mert hát eladni egy jól bejáratott technológiát még mindig könnyebb, mint egy újat. Azt meg hogy a sony befogja bukni azt a projektjét és eláshatja magát, hát … Eladom a sony értékpapír pakettemet azonnal
    A Nintendo sem volt mindig ilyen sikeres. És? Ők is hibáztak nem egyszer.
    A pcről meg annyit, hogy miért baj az, hogy a next konzolok picit többet tudnak. És azt sem igazán értem, hogy miért kell hasonlítgatni egymáshoz az x-et, a pc-t meg a ps-t. Össze lehet hasonlítani a bálnát meg a hangyát, de milyen alapon?
    A sony termékei a nem a legjobbak, meg hogy az xyz nevű high-end cucc jobb minőséget ért el. Hát ha azt nézzük, hogy egy közép kategóriás technikából elmegy 10x, 100x annyi , mint egy hiperdejóhúmgaztaaaa masinából, melyik a profitábilisabb termék? Az meg, hogy most drága a ps arról meg annyit, hogy nem kell egyből meg venni.

    Peace!!!
  • dez
    #188
    LOL LOL, kicsit le vagy maradva, haver, a Cell teljesítményének lekicsinylése már lejárt lemez. (Már a "lehetetlen programozni"-n is túl vagyunk.) Pár valós alkalmazásban mutatott teljesítmény (több éves lap):
  • dez
    #187
    LOL, gondolod, hazaviszem, ha egyből észreveszem, hogy hamis? 3-ból 2 hibás lett, akkor néztem meg jobban, hogy mi van, elővettem a másikat, és összehasonlítottam: a részletekben igencsak más a kettő, és az előbbiek igénytelenebb kivitelűek. Meg pl. a lemezen pont a Sony feliratból hiányzik egy darabka... Majd biztos így adják ki. Visszamentem a boltba, mutatom az eladónak, az csak hümmög. 2 nap múlva már egy darab sem volt az üzletben.

    Én megadom a tiszteletet egy filmnek, ha lehetséges, nem régitévé-bontásban nézek egy mozifilmet... Az SD bontás egyszerűen túl kevés, összemosottség, homály. Nézz meg pár HD-s filmet, utána talán neked is kevésnek fog tűnni.

    Nem tudom, milyen monitorod van, nálam a monitoron is tökéletesen kijön a különbség akár csak egy 720p és az SD között. A gigaszuper felbontás nem izgat, néhány m alatt nincs is értelme.
  • Dzson
    #186
    Igzesek, pécések... =
  • ppista
    #185
    Jól írtad.A többi nulla.
  • ppista
    #184
    Lost Planet,Dead Rising
  • virs lee
    #183
    Persze, persze... Miért nem egyből teramegagigahiperflops? Ha már kamu, legyen nagyobb! A Sony mindig is a kamuzásról volt híres, azzal póto9lja a technológiai hiányosságokat. Az xbox1 is erősebb hw volt mint a ps2, de a Sony reklámokban jól hozzáírtak pár nullát a számok végére, hátha bedől neki valaki. Mint pl. te.

    A Cell jó proci, de nem annyira mint azt a kamubajnok Sony el szeretné hitetni veled. És főképp nem világmegváltó. A videokártya meg egyensen középkategóriásnak számít már most, pedig épphogy csak megjelent. Tudod mikor lesz ebből 10 éves életciklus... Persze ha csődbe megy a Sony, akkor lehet, mert nem lesz újabb pléjsztésön.
  • Zozo76
    #182
    Ha hozzateszel meg egy nullat a kettes utan (pont nelkul) akkor kozelebb jarhatsz az igazsaghoz. :)
  • qwas
    #181
    ppista: Es szerinted melyik az a ketto?
  • ppista
    #180
    Kis túlzással X360-ra is annyi van.
  • Zozo76
    #179
    Mokas latni a PS3 topicban ilyen forumhozzaszolast (nem a hozzaszolot szeretnem gunyolni, teljesen vilagos mit szeretne, nincsen semmi kifogasolni valo benne):

    Szerintetek melyik a két legjobb PS3 játék? Valószínű hogy nemsokára beruházok egy PS3-ra.

    Hat kb annyi jatek is van ra amit erdemes megvenni. Kis tulzassal ketto. :)