248
A média sokat foglalkozott már a kávé hatásaival pozitív és negatív értelemben egyaránt, de én most a véleményetekre lennék kíváncsi az sokkal hitelesebb sztem!
  • berreg
    hát igen, én is ittam indonéz kávét, kb 1000Ft volt egy kávéházban, de tény, nagyon finom volt!!! bár ott nem csak a kávé árát kérték meg, hanem a szolgáltatást is! az lenne a jó, ha kávéházi minőséget lehetne otthon előállítani.
  • kutakita
    Itthon is lehet Indonéz kávét kapni. Mondjuk meg is kérik az árát, de tényleg megéri, ha van otthon jófajta kávéfőző géped. Vagy ha csak néha innál, akkor a nívósabb kávéházakba is van, persze aranyáron, így lehet jobban jársz, ha otthonra veszel egy profi gépet.
  • Rubenvagyok
    Persze, én sem szeretem a kávénak beállított löttyöket utálom nagyon. Én inkább magamat igényesnek nevezném ezen a téren. Egy utazásom során ittam egyszer egy nagyon finom kávét amit ott helyben szüreteltek. Igaz ezt Indonéziában kóstoltam és elég drága lenne a kávé hogy ha minden nap ki kéne mennem érte:P
  • berreg
    én nem csak a koffein miatt iszom a kávét, hanem maga az élmény miatt. persze nem ilyen bolti zacskósat, hanem azért jobbat. figyelek mindig arra h miből és mennyit. ahogy nem eszek zsíros, mócsingos húsokat, úgy nem iszok aroma nélküli barnás feketés löttyöket.
  • predator1982
    asszem kissé sok kávét ittam ma...
  • predator1982
    kávét iszom....ohhh jeeee:-)
  • Elréd B
    a kávé tök jó. mindenkinek ajánlom, kivált vizsgaidőszakra. felpörögsz tőle s nem érzed annyira a fáradtságot. én tejjel szoktam inni, ami még a rossz mellékhatásokat is csökkenti. szerintem igy jobb mintha vmi energiaitalt innák, mivel azt is ittam darabig de nem használt semmit csak hüjén éreztem magam tőle:)
  • BiG G
    [elnéz]

:)
  • ugszi
    Koffein függőknek ajánlom, ha sokáig kell fentmaradni és már a kávétol rosszul van, akkor igyon teát. Egy fekete teában több koffein van és nem hirtelen terheli meg a szivet, hanem folyamatosan, így tovább hat. Nekem bevált.
  • Ben C
    sozry, csésze.

[reméli hogy elnézik neki. :)]
  • Phat Smoker
    tételezzük fel, hogy délben ezer ágra süt a nap, ez már alapból "kellemes" kiindulópont a egy koffeinnel bombázott szervezet számára. Ha erre még futkározól is egy kicsit, akkor garantáltan nem fog pihenni a szived ;-)
  • tonio14
    hali!
    én tegnap ittam 3 csésze kávét meg egy 250ml-s Bombát, de nem tom mert még este is úgyvert tőle a szivem mint állat.
    ezt nagyjából délben ittam meg mert meccsre készültem
    nem lesz tőle valami bajom? :O:D
  • sz4bolcs
    Én is ritkán ittam 1 adagot.
  • gotchaaa
    Az utóbbi kb. egy évben szinte minden reggel ittam suli előtt kávét, sok tejjel meg cukorral. Aztán most valamelyik nap látja anyum, kérdezi: Mindig ennyi kávét öntök bele? Mondom igen, miért? Hát, csak mert ez több mint 2 adag. :))
  • z99999
    enyhén kesernyés? gyó. én az életbe nem tudtam megenni egy féltábla étcsokit bármennyi időt szántam rá
  • z99999
    pedig egyszerre nagy koffeinbeviteltől meg lehet ám pusztulni, igaz, ez inkább energiaitaloknál jellemző, és akkor, ha az egyén nem fokozatosan szokott rá a nagy adagra
  • sz4bolcs
    Én iskolaidőben rendszeresen kávéztam reggel, most később kelhetek, így nem iszom.
  • Phat Smoker
    nem fogod sokáig húzni!
  • predator1982
    ja és még hozzáteszem tavaly volt egy kisérletem hogy leszokom merthogy milyen káros, hát ne tudjátok meg egy hétig birtam , aztán finito, ugyanis 12-13 órákat aludtam és hát ezt a luxust nem engedhetem meg magamnak:-)
  • predator1982
    az durva nekem kiugrana a szivem. amúgy én már hosszú évek óta kávézom. pár éve sikerült a kávéadagomat leredukálni napi kettőre, de minimum az egy reggeli kávé kell, különben előjön a migrénem....
    hát nem tudom én szeretem a kávé izét, teszek bele cukrot, de semmi mást. az instant az ilyen 3 az 1benek meg a lelket is kifosatják belőlem, nagyon nagyon ritkán iszom, és egy repedt fingot sem ér, holott azt hallottam valamilyen műsorban egyszer, hogy több bennük a koffeit:-)
  • sz4bolcs
    Azt nem hiszem. Ismerek olyat, aki egyszerre dönt le 6-8 adag kávét, és ezt naponta több, mint tízszer.
  • gotchaaa
    Meghalsz.
  • sz4bolcs
    "Inkább valaki írjon arról, mi lesz, ha túladagolom a koffeint, mert ez érdekelne."

-Elálmosít.
  • Roman
    Ja,az előző hsz-ból kimaradt, hogy függő nem vagyok, ha kell, két hétig rá se nézek a kávéra, energiaitalra. Simán csak azért iszom, mert szeretem, de én a kávét minden ízesítés (édesítő,tej,cukor) nélkül iszom.

Ha finomkodni akarok, akkor kávé mellé magas kakaotartalmú, kb. cukormentes (99% kakao) étcsokit lökök, ez nem arcbatolós, hanem gondolkodós, merengős dolog, valamiért imádom azt az enyhén kesernyés ízt egy jó kávé felett ;)
  • Roman
    Én személy szerint sztekkelem a koffeint, 1 dl főzöttkávé+20 gr instant omnia+2 energiaital+3 ts HotBlood+3.2 gr arginin

ez saccra 1.2-1.3 gr koffein, ezt ha egyszerre behajtod, hihetetlen mentális fókusz meg pörgés lesz kb. 2 óráig, utána a hatás lankad, majd elmúlik, kb. rá 4-5 órára simán lehet húzni a lóbőrt.

de ez egyéni érzékenység is. Aki soha nem kávézott, az ne próbálja.

Amúgy negatív hatása, hgy ha nem mosol utána fogat, sárgák lesznek.
    Vízhajtó a koffein, de mivel én úgyis napi 8 liter vizet iszom, nem érdekel
    Természetesen a fenti sztekk ára elég borsos, 1500 forint körül van, szóval ilyen luxust az ember havonta 1szer engedhet meg magának.

Inkább valaki írjon arról, mi lesz, ha túladagolom a koffeint, mert ez érdekelne.
  • sz4bolcs
    Szomszéd topicban olvastam, hogy vízhiányt okoz. Szerintem vízhajtó. :)
  • BiG G
    kávét pohárból?
  • Ben C
    Reggeli + pohár kávé + pohár 100% narancslé.
  • Ben C
    hmmm!
  • hamotar
    vidd csak görög utat,nekem az olasz jobban tetszik ugyis:)
  • katakpult
    a másik pedig Olaszország:) én inkább oda mennék:D
  • marosiviki
    Az az egyik nyereményút.
  • zinnat
    Görögbe??! Hogyan? :O
  • manoszey
    Hellóka!

Asszem én utazok görögbe momenttel ki jön még velem?????
  • koloncos
    huu, tök jópofa ez az oldal :) aranyos kis játékok vannak ott, nagyon teccik nekem :)
  • marosiviki
    jaja..a csomag belsejében..de a momentcity.hu oldalon megtudsz mindent ami érdekel
  • sapkafej
    kódok?
  • marosiviki
    de 10 vagy 20-as kiszerelést vegyél, mert abban vannak a kódok!!az mindegy h 2in1 vagy 3in1
  • BiG G
    szia egyévvel fiatalabb és butább énem :|
  • sapkafej
    na azt ilyen egyszerű megcsinálni? lehet veszek ma