248
A média sokat foglalkozott már a kávé hatásaival pozitív és negatív értelemben egyaránt, de én most a véleményetekre lennék kíváncsi az sokkal hitelesebb sztem!
-
hát elolvastam amiket irtatok. ez a kapszulás biztosan jó lehet:-) csak számomra olyan "instant"-nak tűnik. én is a régi kávéfőző hive vagyok , én is szeretem a reggeli rituálét, meg miközben lekotyog a kávé van időm összekapni magam. mi kotyogóssal főzünk,mert jó erőset lehet vele, bár a nescafét is megiszom mert annak meg jellegzetes ize van.
amúgy egy ilyen kapszula mennyibe fáj? ha már a gép ilyen drága volt? -
Candi #167 Megfelelő kreativitással bármennyi előre elkészített ízkapszulát túl tudsz szárnyalni, legyen az 16, vagy akár 100 féle is ;-) Csak rajtad múlik, és nem vagy kötve a gyártó által megszabott sémákhoz. Az csak pár példa volt amit írtam, a leggyakoribbak. De ha eléggé kíváncsi, esetleg elvetemült vagy, akkor kísérletezhetsz mentollal, citromfűvel, kakaóval, borssal, rummal, mogyoróvajjal, aszalt gyümölcsökkel meg hasonlókkal. Ha pedig ezeket még párosítod vagy triósítod is, akkor onnantól már csak az ízlésed és a fantáziád szab határt a lehetőségek számának.
Pl. kivi lennék egy aszalt körtés változatra icipici borssal, tejszínnel és erdeimézzel ízesítve... Hmmm, lehet holnap ki is próbálom ^^
Amúgy biztosan jó karácsonyi ajándéknak, csak elég kevesen tehetik meg, hogy 50-100K-s kávéfőzőt vegyenek ajándékként. Másik végről én személy szerint nem is örülnék egy ilyen ajándéknak, épp a kávéfőzés ritualitásától fosztana meg, a kávéfogyasztás élvezetét ledegradálná a napi koffeinbevitel szintjére. -
Candi #166 Kit érdekel a szerelő? :D Ők vállalták hogy megteszik, hát csinálják is meg. Ha meg hoznak cseregépet, akkor profitkiesésem sincs a dologból.
Különben pedig a vízkövesedés ugye a használt víz keménységétől függ. Az pedig mindenhol más és más (bár hazánkban szinte mindenhol kemény a víz). A következő az lesz, hogy mellékelnek desztillált vizet is a kávéfőző mellé (persze azt is csak tőlük veheted hogy maradjon a gari xD), így gyakorlatilag 10 évig is főzögethetsz naphosszat kávét ilyen gondok nélkül.
Mokka, próbáld úgy a zaccal való hadakozást, hogy nem közvetlenül a kávéfőzés után üríted a zaccot, hanem megvárod, míg kicsit kiszikkad a maradvány. Így nem lesz annyira ragadós, kenődős a cucc, hanem egyben marad, könnyen kipottyan a szűrőből. Én mindig a következő kávé főzése előtt szoktam kiütögetni belőle, általában másnap vagy harmadnap, de némelyik főzőnél már 1-2 óra (vagy a teljes lehűlés) is elég szokott lenni, hogy a víz nagy része elpárologjon a zaccból. -
gregorianer #165 pedig szerintem karácsonyi ajándéknak kiváló, főleg úgy, hogy most, ha valamelyik nagyobb áruházban veszed meg a kávéfőzőt adnak hozzá egy 10000Ft-os utalványt, amit kiegészítőkre és kávékapszulákra költhetsz.
Amiket írtál, hogy mikkel kevered az nagyon jó, kiis fogom próbálni :)
De ennél pl. 16 féle íz közül választhatsz, amik közt benne van amiket Te is írtál. -
Tankaranka453 #164 hhmm... nagyon ínycsiklandóan hangzik amit írtál! összefutott a nyál a számban...
Szerintem meg pont emiatt nem fog a vendéglátóhely ilyet választani, mert kb. 600 főzés után már vízkőtleníteni kell, és azt szakember végzi a nespresszonál... hagyományos gépnél meg magad végzed. Egy vendéglátó helyen hamar összejön a 600, és nem kellemes hetente kiugrálni a szerelőnek...:)
Meg vendéglátóhelyeken az olcsóbb megoldásokra fognak törekedni... -
Akkor lehet, hogy én vagyok béna Mokkamester létemre, de nekem valahogy mindig bennemarad, beleragad a zacc és kapargatni kell :( -
Candi #162 Ha relatíve sokat főzöl "hagyományos" kávéfőzővel, akkor ezen problémák nagy részét megtanulod kiküszöbölni, nem okoznak különösebb gondot. A kávéőrlemény szabad adagolása ízlés szerinti erősségű kávét eredményez, és ennél sem kell takarítani a gépet. Kinyitod a kuka tetejét, kétszer összekoccintod a szűrőt a nyeles rész fémoldalával, és már tiszta is. Semmit nem kell kanalazni a zaccon, és kábé 3 seccel több idő mint a kapszula kidobása.
Egyébként én szeretem a reggeli kávéfőzés ilyen ügyeit-bajait elvégezni, ez egyfajta kávéfogyasztás előtti rituálé :) Van mikor mézet, van hogy tejszínt rakok a szűrőbe az őrlemény mellé és azt is átfőzöm a kávéval együtt. Esetleg egy kis rúd vaníliát, fahéjat, vagy egy darab szegfűszeget, de lehet próbálkozni más dolgokkal is. Rakhatsz mellé kevés gesztenyemasszát, és máris gesztenyés kávé lesz belőle.
Más részről pedig a lefőzött kávé utáni zaccmaradvány kitűnő fegyver hangyák ellen, de felhasználhatod virágföld dúsítására is.
Ellenben azt aláírom, hogy vendéglátóhelyeken, ahol nagy mennyiségű kávét kell lefőzni órákon keresztül, ott van létjogosultsága ennek a megoldásnak. De a háztartások nagy részébe sztem nem fog betörni, egyrészt a relatíve magas ára, másrészt épp az előbb említett rituális okok miatt. -
gregorianer #161 De ennél nem kell pepecselni azzal, hogy belerakod a kávét, és nem kell figyelni, hogy megfelelő mennyiségűt rakj bele. És lefőzés után nem kell takarítanod a gépet, mivel csak kiveszed az elhasználódott kapszulát, amiben a zacc benne marad, és nem kell kikanalaznod. -
Candi #160 Miért, az egyszerű kávéfőzőnél nem így működik? :D Kell hozzá víz, kávézacc, aztán megnyomni a gombot, nem sokkal bonyolultabb ^^ -
Candi #159 6K-ért is ^^ Nekem olyan van :D Heti 3-4 alkalommal főzök rajta kávét, három éve megvan, és még nem kellett vízkőteleníteni. Viszont gondolom akkor ez instant kávét csinál, nem valódi kávéőrleményből főzi ki a kávét. Szedted már szét a kapszulát amit adnak hozzá? -
Tankaranka453 #158 pontosan, ennyi az egész. nem lehet elrontani. ha hosszan nyomod a gombot, akkor annyi vizet ad hozzá, ameddig nyomod. aztán ha legközelebb is kávét szeretnél, akkor ugyanennyi vizet ad hozzá, mert megjegyzi, hogy anno milyen hosszan nyomtad a gombot... tehát akkor már csak egyszer kell megnyomni és nem kell rajta tartanod az ujjadat. tehát megjegyzi a gép mennyi vízzel iszod
-
Mokka te a nevedet a topikhoz igazítottad vagy mi? :) -
gregorianer #156 Igen. A lényege, hogy egyszerűen tudsz vele kávét főzni. Csak berakod a kapszulát, öntesz hozzá vizet és megnyomod a gombot, és pár pillanat alatt elkészül a friss kávé. -
Tankaranka453 #155 Igen, mint már említettem :)Az ízeket nem úgy kell elképzelni, hogy tisztára olyan az íze, a kávé íz az erőteljesebb, ezek csak az aromáját dobják fel.
kolbászos-rájás szerintem nincs is.... -
Akkor ez a kapszulás kávé ugye?! -
Derülégből #153 az inkább pizza:P egyébként nem lehetnek ezek az ízesítések rosszak... egy gesztenyéset kipróbálnék:) -
Sárgabarackos, na az nagyon ipari. A kávé ízét azért még lehet érezni? :)
A legendás kolbászos-rájásat szívesen kipróbálnám... -
Tankaranka453 #151 nem minidg ugyanazt iszom... több ízű kapszula van, pl. mézeskalács izű, sárgabarackos, gesztenyés krémes... iszonyat fincsi.
Hát egy bizonyos célközönségnek lett kialakítva, ennyi. -
gregorianer #150 Ezek a drágábbak inkább vendéglátó helyiségekbe valóak, otthon felhasználásra már 40-50 körül is lehet kapni nagyon jó gépet. -
Hát gondolom azért ez nem az átlagos kávéfogyasztóknak lett kitalálva... -
Candi #148 100K-ért kávéfőző?
Akkor se venném meg ha lenne rá pénzem :D Ennyi pénzért veszek 8 kávéfőzőt, meg egy hekto ecetet, és életem végéig el vagyok látva kávéfőzővel. Ráadásul azt főzök le benne amit akarok, nem kell méregdrága, és mindig ugyanolyan kávét innom ^^
De ez peresze csak én vagyok, van akinek ez az alternatíva jön be. -
Tankaranka453 #147 Nincs tagsági díj, azzal hogy megvettem a gépet klubtag lettem. Mivel a géppel együtt szolgáltatást is vettem. Bele való kávét csak tőlük tudok venni máshol nem. Nespresso gépem van több mint 1 éve, és amúgy szerintem ez egyedi itt Magyarországon ez a megoldás. :) Az enyém egy kiló volt, de lehet kapni olcsóbban is 40 -ért akár. -
Az király. De gondolom fizetsz érte valami felárat vagy éves tagsági díjat, nem? Egyáltalán ez milyen kávéfőző? -
Már bocsi, lehet, hogy én maradtam le, de milyen gépről van itt szó? Ingyen kijönnek és cseregépet is adnak??? -
Derülégből #144 hát ez elég érdekes... de ha tényleg így működik a dolog akkor respect a kávéfőződ gyártójának... melyik vállalja 1ébként ezt? -
gregorianer #143 Gondolom ezért folyamatosan tőlük kell venned a kávét... Mert olyan nem igazán van, hogy megveszel valamit, és amíg tart a termék addig foglakoznak is veled :) -
Tankaranka453 #142 Nem csak 1-2 évig, hanem amíg kihúzza. A garancia az ingyenes javításra van, sőt még cseregépet is küldenek addig, amíg a másik a szervízben van... mint valami kocsi én 1 nap max 2-szer, de inkább csak egyszer iszom otthon kávét, tehát kb. 2 évente kell kifáradniuk. Szerintem nem nagy kunszt.
-
gregorianer #141 De gondolom nem az életed végégig :) Gondolom csak addig míg garancia van rá. Szóval 1-2 év. -
Tankaranka453 #140 Nekem elég drága kávéfőzőm van, és a világért sem öntenék bele ecetet...:S Nekem kijönnek és vízkőtlenítik kb. 600 kávéfőzés után ráadásul ingyen. probléma megoldva!
-
Derülégből #139 lehet, hogy büdös lesz utána, de az a legegyszerűbb és legjobb megoldás -
Meg van egy csomó alternatíva, amiket nem kell tisztogatni. -
Anyám, minek kéne ecettel tisztítani? Rohadt büdös lesz utána az egész lakásban... -
amúgy meg ha valaki nem szeretné ecettel tisztitani a kávéfőzőt, akkor tudom ajánlani,hogy van háztartási gépekhez való vizkőoldó is -
Candi #135 Minek javítani? 5K-ért már fasza kis kávéfőzőt lehet kapni, ami heti 7 főzés mellett 5 évig általában elműködik. Ez egy főzésre levetítve kábé 3 Ft/főzés árra jön ki. -
kutakita #134 Ha nem akarsz ezzel szenvedni vegyél kapszulás vagy POD-os készüléket. Ott csak berakod a kapszulát/PODot lefőzi a kávét, ha végzett fogod és kiveszed az elhasználódottat, és nem kell a takarítással bajlódni. -
berreg #133 és ki javítja? nem szeretnék föl le rohangálni, szakitól szakira mire olyat találok, aki ért is hozzá.. -
Candi #132 Ecetet neki, 2-3 alkalommal átfőzni rajta, és nincs gond a vizkőre. -
berreg #131 hát igen, sajnos a jó dolgoknak megvan az ára. a jobb gépeknek is, amiket otthon lehet használni de tényleg jók. ráadásul ha az ember különleges gépet vesz, akkor nehéz javíttatni is..:S meg vhol hallottam, hogy gyorsan vízkövesednek, aztán azzal rohangálni ide oda..:S -
kutakita #130 Ilyenkor érdemes beruházni egy otthoni kávégépre, már 40ezerért lehet kapni profi készüléket, amivel szinte ugyanazt az íz élményt el tudod érni, mint egy kávéházban. -
Azt tudtam hogy van itthon is ilyen kávéház, hát csak az ottani árak(persze szolgáltatás miatt) nem igen barátiak hogy minden nap ott fogyasszak egy kávét munka előtt.