A kávé és hatásai

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

100K-ért kávéfõzõ? <#ijedt>
Akkor se venném meg ha lenne rá pénzem 😄 Ennyi pénzért veszek 8 kávéfõzõt, meg egy hekto ecetet, és életem végéig el vagyok látva kávéfõzõvel. Ráadásul azt fõzök le benne amit akarok, nem kell méregdrága, és mindig ugyanolyan kávét innom ^^
De ez peresze csak én vagyok, van akinek ez az alternatíva jön be.
Nincs tagsági díj, azzal hogy megvettem a gépet klubtag lettem. Mivel a géppel együtt szolgáltatást is vettem. Bele való kávét csak tõlük tudok venni máshol nem. Nespresso gépem van több mint 1 éve, és amúgy szerintem ez egyedi itt Magyarországon ez a megoldás. 😊 Az enyém egy kiló volt, de lehet kapni olcsóbban is 40 -ért akár.
monkeymajom
Az király. De gondolom fizetsz érte valami felárat vagy éves tagsági díjat, nem? Egyáltalán ez milyen kávéfõzõ?

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam őket.

mokkamester
Már bocsi, lehet, hogy én maradtam le, de milyen géprõl van itt szó? Ingyen kijönnek és cseregépet is adnak???

hát ez elég érdekes... de ha tényleg így mûködik a dolog akkor respect a kávéfõzõd gyártójának... melyik vállalja 1ébként ezt?
Gondolom ezért folyamatosan tõlük kell venned a kávét... Mert olyan nem igazán van, hogy megveszel valamit, és amíg tart a termék addig foglakoznak is veled 😊
Nem csak 1-2 évig, hanem amíg kihúzza. A garancia az ingyenes javításra van, sõt még cseregépet is küldenek addig, amíg a másik a szervízben van... mint valami kocsi <#nyes>én 1 nap max 2-szer, de inkább csak egyszer iszom otthon kávét, tehát kb. 2 évente kell kifáradniuk. Szerintem nem nagy kunszt.
De gondolom nem az életed végégig 😊 Gondolom csak addig míg garancia van rá. Szóval 1-2 év.
Nekem elég drága kávéfõzõm van, és a világért sem öntenék bele ecetet...:S Nekem kijönnek és vízkõtlenítik kb. 600 kávéfõzés után<#vigyor0>ráadásul ingyen. probléma megoldva!
lehet, hogy büdös lesz utána, de az a legegyszerûbb és legjobb megoldás
mokkamester
Meg van egy csomó alternatíva, amiket nem kell tisztogatni.

monkeymajom
Anyám, minek kéne ecettel tisztítani? Rohadt büdös lesz utána az egész lakásban...

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam őket.

predator1982
amúgy meg ha valaki nem szeretné ecettel tisztitani a kávéfõzõt, akkor tudom ajánlani,hogy van háztartási gépekhez való vizkõoldó is

pred

Minek javítani? 5K-ért már fasza kis kávéfõzõt lehet kapni, ami heti 7 fõzés mellett 5 évig általában elmûködik. Ez egy fõzésre levetítve kábé 3 Ft/fõzés árra jön ki.
Ha nem akarsz ezzel szenvedni vegyél kapszulás vagy POD-os készüléket. Ott csak berakod a kapszulát/PODot lefõzi a kávét, ha végzett fogod és kiveszed az elhasználódottat, és nem kell a takarítással bajlódni.
és ki javítja? nem szeretnék föl le rohangálni, szakitól szakira mire olyat találok, aki ért is hozzá..
Ecetet neki, 2-3 alkalommal átfõzni rajta, és nincs gond a vizkõre.
hát igen, sajnos a jó dolgoknak megvan az ára. a jobb gépeknek is, amiket otthon lehet használni de tényleg jók. ráadásul ha az ember különleges gépet vesz, akkor nehéz javíttatni is..:S meg vhol hallottam, hogy gyorsan vízkövesednek, aztán azzal rohangálni ide oda..:S
Ilyenkor érdemes beruházni egy otthoni kávégépre, már 40ezerért lehet kapni profi készüléket, amivel szinte ugyanazt az íz élményt el tudod érni, mint egy kávéházban.
Rubenvagyok
Azt tudtam hogy van itthon is ilyen kávéház, hát csak az ottani árak(persze szolgáltatás miatt) nem igen barátiak hogy minden nap ott fogyasszak egy kávét munka elõtt.

hát igen, én is ittam indonéz kávét, kb 1000Ft volt egy kávéházban, de tény, nagyon finom volt!!! bár ott nem csak a kávé árát kérték meg, hanem a szolgáltatást is! az lenne a jó, ha kávéházi minõséget lehetne otthon elõállítani.
Itthon is lehet Indonéz kávét kapni. Mondjuk meg is kérik az árát, de tényleg megéri, ha van otthon jófajta kávéfõzõ géped. Vagy ha csak néha innál, akkor a nívósabb kávéházakba is van, persze aranyáron, így lehet jobban jársz, ha otthonra veszel egy profi gépet.
Rubenvagyok
Persze, én sem szeretem a kávénak beállított löttyöket utálom nagyon. Én inkább magamat igényesnek nevezném ezen a téren. Egy utazásom során ittam egyszer egy nagyon finom kávét amit ott helyben szüreteltek. Igaz ezt Indonéziában kóstoltam és elég drága lenne a kávé hogy ha minden nap ki kéne mennem érte😛

én nem csak a koffein miatt iszom a kávét, hanem maga az élmény miatt. persze nem ilyen bolti zacskósat, hanem azért jobbat. figyelek mindig arra h mibõl és mennyit. ahogy nem eszek zsíros, mócsingos húsokat, úgy nem iszok aroma nélküli barnás feketés löttyöket.
predator1982
asszem kissé sok kávét ittam ma...

pred

predator1982
kávét iszom....ohhh jeeee:-)

pred

Elréd B
a kávé tök jó. mindenkinek ajánlom, kivált vizsgaidõszakra. felpörögsz tõle s nem érzed annyira a fáradtságot. én tejjel szoktam inni, ami még a rossz mellékhatásokat is csökkenti. szerintem igy jobb mintha vmi energiaitalt innák, mivel azt is ittam darabig de nem használt semmit csak hüjén éreztem magam tõle😊

shit piss fuck cunt cocksucker motherfucker tits fart terd and twat

BiG G

😊

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Koffein függõknek ajánlom, ha sokáig kell fentmaradni és már a kávétol rosszul van, akkor igyon teát. Egy fekete teában több koffein van és nem hirtelen terheli meg a szivet, hanem folyamatosan, így tovább hat. Nekem bevált.<#vigyor2>
sozry, csésze.

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

tételezzük fel, hogy délben ezer ágra süt a nap, ez már alapból "kellemes" kiindulópont a egy koffeinnel bombázott szervezet számára. Ha erre még futkározól is egy kicsit, akkor garantáltan nem fog pihenni a szived ;-)

hali!
én tegnap ittam 3 csésze kávét meg egy 250ml-s Bombát, de nem tom mert még este is úgyvert tõle a szivem mint állat.
ezt nagyjából délben ittam meg mert meccsre készültem
nem lesz tõle valami bajom? 😮😄
sz4bolcs
Én is ritkán ittam 1 adagot.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Az utóbbi kb. egy évben szinte minden reggel ittam suli elõtt kávét, sok tejjel meg cukorral. Aztán most valamelyik nap látja anyum, kérdezi: Mindig ennyi kávét öntök bele? Mondom igen, miért? Hát, csak mert ez több mint 2 adag. 😊)

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

z99999
enyhén kesernyés? gyó. én az életbe nem tudtam megenni egy féltábla étcsokit bármennyi idõt szántam rá

Pszt.

z99999
pedig egyszerre nagy koffeinbeviteltõl meg lehet ám pusztulni, igaz, ez inkább energiaitaloknál jellemzõ, és akkor, ha az egyén nem fokozatosan szokott rá a nagy adagra

Pszt.

sz4bolcs
Én iskolaidõben rendszeresen kávéztam reggel, most késõbb kelhetek, így nem iszom.

nem fogod sokáig húzni! <#ejnye1>

predator1982
ja és még hozzáteszem tavaly volt egy kisérletem hogy leszokom merthogy milyen káros, hát ne tudjátok meg egy hétig birtam , aztán finito, ugyanis 12-13 órákat aludtam és hát ezt a luxust nem engedhetem meg magamnak:-)

pred

predator1982
az durva nekem kiugrana a szivem. amúgy én már hosszú évek óta kávézom. pár éve sikerült a kávéadagomat leredukálni napi kettõre, de minimum az egy reggeli kávé kell, különben elõjön a migrénem....
hát nem tudom én szeretem a kávé izét, teszek bele cukrot, de semmi mást. az instant az ilyen 3 az 1benek meg a lelket is kifosatják belõlem, nagyon nagyon ritkán iszom, és egy repedt fingot sem ér, holott azt hallottam valamilyen mûsorban egyszer, hogy több bennük a koffeit:-)

pred

sz4bolcs
Azt nem hiszem. Ismerek olyat, aki egyszerre dönt le 6-8 adag kávét, és ezt naponta több, mint tízszer.

Meghalsz.

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

sz4bolcs
"Inkább valaki írjon arról, mi lesz, ha túladagolom a koffeint, mert ez érdekelne."

-Elálmosít.

Ja,az elõzõ hsz-ból kimaradt, hogy függõ nem vagyok, ha kell, két hétig rá se nézek a kávéra, energiaitalra. Simán csak azért iszom, mert szeretem, de én a kávét minden ízesítés (édesítõ,tej,cukor) nélkül iszom.

Ha finomkodni akarok, akkor kávé mellé magas kakaotartalmú, kb. cukormentes (99% kakao) étcsokit lökök, ez nem arcbatolós, hanem gondolkodós, merengõs dolog, valamiért imádom azt az enyhén kesernyés ízt egy jó kávé felett 😉
Én személy szerint sztekkelem a koffeint, 1 dl fõzöttkávé+20 gr instant omnia+2 energiaital+3 ts HotBlood+3.2 gr arginin

ez saccra 1.2-1.3 gr koffein, ezt ha egyszerre behajtod, hihetetlen mentális fókusz meg pörgés lesz kb. 2 óráig, utána a hatás lankad, majd elmúlik, kb. rá 4-5 órára simán lehet húzni a lóbõrt.

de ez egyéni érzékenység is. Aki soha nem kávézott, az ne próbálja.

Amúgy negatív hatása, hgy ha nem mosol utána fogat, sárgák lesznek.
Vízhajtó a koffein, de mivel én úgyis napi 8 liter vizet iszom, nem érdekel
Természetesen a fenti sztekk ára elég borsos, 1500 forint körül van, szóval ilyen luxust az ember havonta 1szer engedhet meg magának.

Inkább valaki írjon arról, mi lesz, ha túladagolom a koffeint, mert ez érdekelne.
sz4bolcs
Szomszéd topicban olvastam, hogy vízhiányt okoz. Szerintem vízhajtó. 😊

BiG G
kávét pohárból?

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Reggeli + pohár kávé + pohár 100% narancslé.

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

hmmm!

hamotar
vidd csak görög utat,nekem az olasz jobban tetszik ugyis😊