32
  • halgatyó
    #32
    Bocsi, hogy belepofázok ebbe a nagy egyetértésbe, de valaki felvázolhatná, hogy pontosan milyen megállapodást kellett volna kötniük?

    És azt sem ártana utána megfogalmazni, hogy ennek pontosan (ADATOK) milyen hatása lenne (társadalmi, gazdasági, stb.)

    Ilyesféle részletekre gondolok, hogy: mennyi energiát fogyasztana az általatok ideális világban élő dolgozó ember? Milyen eszközei maradnának meg, és melyekről kellene lemondani? Autó? Klíma a lakásában? Mivel fűtene, hőszivattyúval, fával, szénnel, villannyal? Mosógép? Fürdés melegvízben?

    Aztán milyen intézkedéseket kellene meghozniuk a kormányoknak és helyi hatalmaknak? Munkahelyek száma, elheleyzkedése a lakásokhoz képest? Vagy az emberek közötti jövedelmi különbségek terén, vagy a viselkedésükkel egész környékeket ellehetetlenítő csoportok ügyében?

    És arról sem ártana szólni, hogy mindezzel kell-e várni addig, amíg az energiahiány rákényszerít? (Ha egyáltalán rákényszeríti a döntéshozókat mások szenvedése bármire is)

    Meg arra is ki lehetne térni, hogy a sok ezer oldalnyi környezetvédelem között hány oldal jutott eddig ezekre a problémákra? Amelyek megoldása önmagában kivédené a környezetszennyezés egy részét?
    (Lehet hogy 2-3 napig nem leszek internetközelben. Ha addigra kifut a topic, akkor nem írok hozzá, de elolvasom amit írtatok)
  • GyuriX2572
    #31
    Egyáltalán miért tüntetnek? LOL
  • Nethyrrea
    #30
    bushnak egyáltalán nem érdeke a megállapodás, a faterjával elég mélyen bennevannak az olajbizniszben, majd biztos maga alatt akarja vágni a fát. egy fenét.
  • Sanyix
    #29
    Ugyan hol érdekli a busht az országában lakó emberek élete? Csak annyit kell nekik segíteni, hogy megválasszák őt. New Orleanst elöntötte a víz. És? Ettől nem változik semmi. A pénz megérkezik azokra a bizonyos számlákra, más nem számít.
  • Vorpal
    #28
    Azt gondolom - már nincs messze az idő - amikor ezeket a királyokat, mind elüldözik a trónjaikról.
  • NEXUS6
    #27
    "Az Egyesült Államok állítólag hajlik annak elfogadására, hogy a 2012-ben lejáró kiotói jegyzőkönyv utáni folyamatot az ENSZ vezényelje, míg az általa korábban javasolt konferencia egyfajta kiegészítő fórum lenne."

    Akkora vakegér ez a Bush! Ott volt neki ugye New Orleans, aztán csak kéreti magát, mint szűzpicsa a wc-ben, hogy dehát még nem, majd később. Mi a faszra vár?
    Amúgy most meg a nagy magyar irredenták is örülhetnek, hogy nincs tengerpartunk.
  • HuskyWolf
    #26
    hát persze... miért mit hittetek ? Itt csak azt beszélik meg, hogy ki kapja a pénzt :D
  • Picizöldfül
    #25
    G8 találkozó = Totális félrebeszélések és a "Semmittevés" Találkozója
  • ZoliJ
    #24
    Franklin Delano Roosevelt azért volt tovább, mert ő hozta a törvényt nem sokkal a halála elött
  • Voronyezs
    #23
    bocs píszláv nem neked akartam hanem motorjnek csak elkattintottam sorry
  • Lame
    #22
    Ezt meg konnyen igergeti mert akkor mar nem O lesz az elnok ...
  • r4pid
    #21
    Ez szánalmas bazz... Amikor az USA azt akarja h valaki aláírjon valamit (gondolok itt az atomegyezményre) akkor minden eszközzel, akár erőszakkal is képes lenne azt aláíratni mert az nekik tenne jót, vagy másnak rosszat.
    De amikor nekik kéne valamit aláírni ami hosszabb távon az egész bolygót veszélyezteti azt nem hajlandóak -.-"
    Szánalom a köbön...
  • Reyes
    #20
    /agreed
  • Voronyezs
    #19
    az lenen a legjobb ha nem csinálna semmit,mert sztem a legtöbb embert idegesíti a lábatlankodásuk.szerintem.legalábbis én útálom az ilyen idétlenkedő szervezeteket.
  • k9duli
    #18
    Klímaválság (hülye szó) --->Klímaváltozás.
  • k9duli
    #17
    Bush: "De majd csak 2012ben"
    Ejha, de nagyon foglalkoztatja a klímaválság Busht. Addig csak beszélgessünk.
  • nirriti
    #16
    "mostmár csak arra vagyok kíváncsi Gore indul-e esetleg a köv. ciklusban és ha nyer, akkor mit fog tenni. a notit csak nem fújja el olyan könnyen a szél. vagy örök optimista vagyok?"

    Bush pajti nem nyerhet következő választásokon mert el se indulhat.
    Amcsi törvények szerint adott személy maximum 2 cikluson át lehet elnök, de ezt a wikipédia nálam jobban összefoglalja:

    "Az alkotmány értelmében az elnökök négyéves ciklusokban szolgálnak. Az 1951-ben életbe lépett XXII. kiegészítés szerint minden elnök legfeljebb két teljes cikluson keresztül maradhat hivatalban, de legtovább tíz éven keresztül (abban az esetben, ha először alelnökként került elnöki pocícióba, és a következő választásokig nem több, mint két évig volt hivatalban). Ezt a kiegészítést elsőként Dwight D. Eisenhower elnöksége idején alkalmazták."

    Ha suliból jólrémlik akkor az egyetlen kivétel Franklin Delano Roosevelt volt aki a 2. VH kitörése miatt kicsit meghoszabbított ciklusban szolgált.
    És csakis ő volt 2 ciklusnál többször egészpontosan 4 cikluson át elnök.
    De ha van itt valaki okosabb akkor leírhatná pontosan is.
  • Motoroj
    #15
    Mit csináljon a Greenpeace?
  • PíszLávJuniti
    #14
    Sárgákat sem érdekli, mert az ipari fellendülés miatt virágzik a gazdaságuk.
  • Voronyezs
    #13
    Hát figyeljetek ezt úgy lekakikálják a találkozó országok vezetői mint annak a rendje.Lehet h a sárga barátainkak meg a Braziloknak ez lenne a célja,de h az amcsik ebbe belemenjenek...túl nagy nekik az arcuk ahhoz h védjék a környezetet...
    sztem tök felesleges votl ez a találkozó,de csak azért mert úgy se lesz semmi a nagyobb országok vezetői miatt akik tesznek rá...lehet h rosszul gondolom,de szerintem nem csak én vok így vele.
    a Greenpeace meg már megint nem csinál semmit se,csak becsónakázik h jól szétveressék magukat a felhajtás kedvéért,nyilvánosan elmennek kefélni szal a greenpeace is annyit ér amennyit.
    Szal sztem kb 1-2 órát beszélgethettek erről,aztán már az olaj volt a fő témaXD.SzerintemXD
  • sz4bolcs
    #12
    most nem sok jót látok..
  • Ironka
    #11
    álmodozzunk együtt
  • Inquisitor
    #10
    "Majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vizét, kifogja az utolsó halat is, akkor rádöbben, hogy a pénzt nem lehet megenni. ..."
  • assdf
    #9
    Na ebből nekem csak az jött le, hogy nesze semmi fogd meg jól. Bush nem ir alá semmit, miközben az usa a fő co2 kibocsátó, viszont majd jól elverik a port a 20. rangú fejlődő országokon hogy miért nem csökkentik 0.00001 ről 0.0000001re a co2 kibocsátást...
  • Torrent911
    #8
    optimista vagy :)
  • lapaleves
    #7
    szerintem nem kell olyan setéten látni a helyzetet. biztos vagyok benne, hogy meg akarták vitatni a kérdést, csak elveszett a papír, amire Bush a vitapontokat már jó előre (még otthon, nem a gépen odafelé - hoppá!) összeírta.

    szerintem tegye fel a kezét, aki ezen csodákozik. még legyintésre se méltattam amikor már előre a klíma-smalltalk meg az afrikai éhezők voltak beharangozva fő attrakciónak. ugyanmár, hol él aki ezt elhitte. esetleg a pápa még komolyan gondolta, mikor megkérte a frau kancellárt. csak furamód ő is pont elvesztette a papírját. hiába no, akik szelet vetnek vihart aratnak, a szél meg elfújja a pajkos kis jegyzeteket.

    mostmár csak arra vagyok kíváncsi Gore indul-e esetleg a köv. ciklusban és ha nyer, akkor mit fog tenni. a notit csak nem fújja el olyan könnyen a szél. vagy örök optimista vagyok?
  • Inquisitor
    #6
    Eddig összefoglalva, a kiadók rájöttek, hogy nekik annyi, a jogvédők fogadkoznak, de egyetértés meg törvény nuku, klímamegállapodás nuku ... tényleg megérte az egész G8 balhé, szétvert tüntetőkkel, meg költségekkel együtt. :D
  • Motoroj
    #5
    Tulajdonképpen k**wa sok értelme van az egésznek, láthatóan jól megvitatják a dolgokat.
  • Myron
    #4
    na ez nagy lawl-volt :DDDDD
  • L3zl13
    #3
    "Max. majd a tengerpari városok lakói növesztenek kopoltyút."

    Neki ez nem gond. Majd kinevezi Kanadát terrorista háttérországnak, és így kipótolja az elvesztett terüeteket.
  • Inquisitor
    #2
    Micsoda meglepetés! :D
    Amíg mr. "k*rvára értek hozzá" Busht azt mondja, hogy nincs klímaváltozás (hiába olvad a sarki jég, hiába tombolnak viharok, meg monszun), addig ez így is marad.
    Azok után, hogy É.-Amerikában megpusztult a méhek 70%-a, már nem oszt, nem szoroz. Max. majd a tengerpari városok lakói növesztenek kopoltyút. A sok génkezelt hús okán még lehet nem is kell génkezelés vagy operáció hozzá.
  • L3zl13
    #1
    1. Busht emberiség elleni bűntetteiért le kéne lőni.
    2. Kína és India a G8-ban még lehetetlenebbé teszi, hogy klímamegállapodás történjen. Lévén fejlődő gazdaságok, számukra sokkal kevésbé fontos a környezetvédelem, mint mondjuk Kanadának.