2111
A megmaradási törvények vesztették értelmüket
-
Fifikus #508 Albert! Mond már el, mi van azokkal a töltésekkel! Hagy tanuljon az agyatlan valamit! -
clio1616v #507 Szerinted Newton tudta, hogy a gravitáció mi?
Energia csomagokban...
Örült, hogy rájött mér esik le az alma. -
Fifikus #506 Ne fikázz vazze! Nem manhattan a kérdés! -
Basic256 #505 Ott van: http://www.sulinet.hu/tart/ncikk/Rab/0/5020/8het_fizika_fizika8.html
Fogadd el, hogy igy van. Ez nem elmélet, hanem tapasztalat. Fogadjátok már el, hogy a gyümölcs fán terem. Tudom, elsőre bizarrnak tűnik, de igy van.
Mérjétek meg a töltésekre, ez otthon elvégezhető. Konstruálok egy kisérletet, ha hajlandóak vagytok elvégezni. A kisebb töltés akkora erővel vonzza a nagyobbat, mint a nagyobb a kisebbet. A gravitációra nehéz elvégezni, mert otthon nem tudsz olyan körülményeket csinálni házilag. -
Fifikus #504 Ez f*sz duma. Egy olyat mutass ami a kétirányú vonzással működik! Az má nem tudsz! Meg mi az, hogy nem arról szól a vita? Mi történik meg? Mié megy lassabban az űrhajó órája? Hinni meg a misén kell! Itt virítani kell az észt apukám! Nem a vakert lökni! -
clio1616v #503 A #492ben mi nem tetszik?
Ennél egyszerűbben nem tudom megfogalmazni hogy a 2 test nincs közvetlen kölcsönhatásban csak a gravitációs mezőjük.
De lehetne ez egy meleg sugárzó test, radioaktiv izotóp vagy bármi.
Én nem mondtam hogy valami nem működik a környezetemben, ez elmélet.
Egy példát kérek, ahol a gravitációt használjuk, mint azonos ellenerőt kiváltó valamit. Kösz. -
Basic256 #502 Egy jó hasonlatom van rátok. Mintha egész életeteket egy házban élnétek le, és azon vitatkoznátok, hogyan gyártják a gyümölcsöket. Közben hülyére veszitek azokat, akik állitják, a gyümölcs fán terem. Egyik iró, aki Manhattan-ben nőtt fel, nem tudta gyerekkorában, hogy a gyümölcs fán terem?
Nincs értelme birálnotok bárkit, bármit, igy, hogy a tényeket nem fogadjátok el.
-
Albertus #501 Üdv Mindenkinek!
Basic, Fifikus nem kellene ennyire dúrván!
clio1616v ! Nem a tudomány ilyen. Egyesek.
Látnátok, hogy pl. egy Fekete nevű fickó miket írogat egy másik fórumon. Basic semmi ahhoz képest! Pedig az a fazon is bizonygatja, hogy Ő tudja egyedül jól. -
Basic256 #500 Az én bizonyitékaim azok a gépek, berendezések, tárgyak, műszerek, amiket nap mint nap használtok, és azok, amiket nem ti használtok, de a mindennapi életben segitenek. Közlekedési eszközök, háztartási gépek, épületek, műsorszóró műholdak, épületek stb. Ezeket a mérnökök mind a tudományos törvények alapján terveznek, és ezek működnek. Ha az elméletek alapjaiban hibásak lennének, a berendezések nem működnének, a mérnökök azonnal észrevennék a hibát. -
Basic256 #499 "Az időről pofázzál! Mitől lassul a gyorsabban haladó órája?"
Nem arról szól a vita, hogy mitől, hanem hogy elhiszed-e, hogy ez megtörténik? -
Basic256 #498 Egy zárt szobában bármilyen elméletet gyárthatsz a világ működéséről, de fogjátok már fel, a fizika A VALSÓGÁRÓL SZÓL, az nem egy sci-fi regény, hanem azt kell magyarázni, amit tapasztalunk. Azt tapasztaljuk, hogy az erőhatás egyforma. MINDEGY HOGYAN MAGYARÁZZUK, AKKOR IS EGYFORMA. Akármivel magyarázod, fotonokkal, akár piros manókkal, görbült térrel vagy rágógumival, maga az erő egyforma, EZ TAPASZTALAT. Ez alapján minden helyes lehet, ami ezzel öszhangban van (akár a manók, rágógumik is), ami ellentétes, az rossz, hibás. -
Fifikus #497 F*szomat támasztják alá! Bizonyitcsál aztán lesz szavad! -
Fifikus #496 Jól mondod. A vaze basic játsza az agyast aztán az ilyen egyszerűt sem érti. -
Basic256 #495 Fifikus! Te barom! Amit mérni lehet, arról nem kell elméleteket gyártani! Nem érted, hogy ami a sulineten van, az attól tudomány, mert A MÉRÉSEK ALÁTÁMASZTJÁK? -
Fifikus #494 Az időről pofázzál! Mitől lassul a gyorsabban haladó órája? -
Basic256 #493 Ennyire hülyék vagytok? -
clio1616v #492 Jobb példa jutott eszembe:
A puskából kilőtt golyó a puskára hat azonos erővel, mint a puska a golyóra.
A golyó eltalál egy falat, amire szintén hat azonos erővel, mint a fal a rá. (viszont ez az erő már nem azonos a golyó és puska között fellépővel)
A fal nem hat semmilyen erővel a puskára a fenti történetben.
Azonosság:
Puska=Föld
Golyó=gravitáció
Fal=Hold
A golyó, mint energiaközvetítő csomag játszik szerepet(ahogy a gravitávió is csak ott nem 1 csomag van).
-
Fifikus #491 Megmondtam, nem tudod bizonyítani. Földughatod az ábrádat. Minden paraszt tud állatságokat rajzolni. Segfejkém azt villantsd, hogy
mitől lenne úgy? Albert #475-ös példáját sem fogtad fel. Na az bizonyítás! A sugárzás az sugárzás, mindegy, hogy fotonnak vagy minek nevezik. A nagy sugárzás nagy erő, kis sugárzás kis erő, ezt még az olyan barmoknak is meg kell érteni mint te. -
Basic256 #490 "én arra emlékszem, hogy szerinted, a föld és a hold ugyanakkora erővel vonza egymást
vagyis ha felugrom a holdig meg sem állok, elvégre onnan is ugyanakkora erő vonz, mint a földről"
NEM KÖVETKEZIK AZ ELSŐ ÁLLITÁSBÓL A MÁSODIK.
-
#489 én arra emlékszem, hogy szerinted, a föld és a hold ugyanakkora erővel vonza egymást
vagyis ha felugrom a holdig meg sem állok, elvégre onnan is ugyanakkora erő vonz, mint a földről
te a dogmát képviseled
vagyis a tudományt -
Basic256 #488 Ott van te barom, a sulineten, nézd az ábrát!
http://www.sulinet.hu/tart/ncikk/Rab/0/5020/8het_fizika_fizika8.html
A két erő egyforma, látod, te idióta? Ez nem elméleti kérdés, ezt mérni lehet, erről nincs mit vitatkozni, nem érted?
-
Fifikus #487 Vazze basik! A hazudozás helyett bizonyítsd, miért lenne neked igazad?
Mert mondod? Jahh! Ahogy Móricka gondolja.Albertnek van igaza, nem a kezem felé esik az alma, hanem a földfelé.
Ha már olyan agyas vagy akkor azt mondd meg, hogy az idő miért úgy múlik ahogy Albert mondta? Fingod sincs, csak pofázol baromságokat. -
Basic256 #486 Albertus, még mindig nem hallottunk a töltésekről. Vajon a 2C és -1C egyforma erővel vonzzák egymást, vagy egyik jobban vonzza a másikat? -
Basic256 #485 Felfogtad már, Mikike? Albertus nem az elméleteit igazitja a valósághoz, hanem a valóságot próbálja ugy torzitani, hogy passzoljon az elméletéhez. Pontosan ő az, aki dogmatikus, nem? Szerinted nem dogmatikus az, aki hamis elképzeléseit próbálja a valóságra ráhúzni, amikor az nem úgy működik? -
Basic256 #484 Mikike! Te is ilyen ostoba vagy? Most dogmáról van szó, hanem tényekről, a gravitációs vonzzás kölcsönös, és EGYFORMA NAGY ERŐVEL VONZZA A FÖLD AZ EMBERT ÉS AZ EMBER A FÖLDET, mégha fejetekre is álltok. Erre megfigyelések vannak.
Még mi az a tény, amit tagadni akartok? -
Fifikus #483 basic! Ritka nagy segfej vagy! Buta, kicsinyes, rosszindulatú, hazudógép. Mit képviselsz te? Albertusz tanítana minket, te meg belesz*rsz. Mindenünnen kirúgtak, most idejöttél piszkoskodni.
Maraggyá mán! -
#482 (én úgy tudom, nem tudjuk, hogy működik a gravitációs erő, a gravitron csak feltételezés) -
#481 így van!
add fel albertus!
a tudomány a dogmákra épül
lásd be végre!
-
Basic256 #480 "Azaz a Föld az embert 300 milliószor jobban vonza magához, mint az ember a Földet." Már megint?! Te ostoba, már mondtam, hogy ez nem igaz. A Föld ugyanakkora erővel vonzza az embert, mint az ember a Földet. Hányszor irjam még le, te idétlen marha? -
Basic256 #479 Newton törvényei nem érintkező testekre vonatkoznak. Hanem KÖLCSÖNHATÁSRA. Ha két dolog közvetlenül hat egymásra, akkor az kölcsönhatás. -
Basic256 #478 Albertus! Már mondtam, hogy ne képviseld a fizikát, amikor nem értesz hozzá! Annyi eszed sincs, mint a búgócsigának, amivel cáfolni akarod az impulzusmegmaradást :)
Foglaljuk össze a tévedéseidet:
- nem tudtad, hogy az impulzusmegmaradás nem érvényes gyorsuló koordinátartendszerben
- nem ismered a szorzat derivált szabályát, a deriválással kapcsolatos jelöléseket sem
- tagadod, hogy két különböző tömeg egyforma erővel vonzza egymást
- tévesen hiszed, hogy a centrifugális és centripetális erő egyszerre jelentkezik
Bármely fórumozó utána nézhet, hogy ezek nem igazak. Én már nem keresek linkeket a weben, mindenki tud keresni, vagy bemenni egy könyvtárba.
A fórumozók figyelmébe ajánlom: nem arról van szó, hogy melyikünk magyarázata helyes. Arról van szó, hogy Albertus, a gátlástalan hazudozó a fizikának tulajdonit bizonyos kijelentéseket, aztán rámutat, hogy hamis. Ez nem korrekt. -
Fifikus #477 Hi! Nincs odaírva, hogy itt meg itt érvényes, ott meg amott nem. A Paját a newton törvények miatt húzták meg.
Ha előbb olvasom ezt, akkor berosáltathattuk volna a tanárokat. Ami kési, az nem vonat. Jövőre ezzel kezdem. (qrva jó.előre élvezem.)
-
clio1616v #476 Szerintem Newton arra értette az egyenlő nagyságú erőket, amikor a két test közvetlenül érintkezik.
Pl.: amikor belefejelsz a labdába akkor az akkora erővel nyomja a fejedet, mint a fejed a labdát.
A sugárzások és a hullámok pedig nem váltanak ki ellenerőt (azonos nagyságút) közvetlenül. -
Albertus #475 Újabb példa az elmúlt napok vitájához.
Newton törvényei sem minden esetben érvényesek:
Állítsunk egymással szembe (, síkjukat egymással párhuzamosan), két db egyforma (pl. 1 m2) felületű sík lemezt.
Egyik lemez legyen T1=1000 fokos, a másik T2=3000 fokos hőmérsékletű.
A hőáram (fotonáram) eredője a magasabb hőmérsékletű lemez felöl az alacsonyabb hőmérsékletű felé valósul meg.
Ezzel egyben a a fotonok által átadott impulzus mennyiségek eredője ugyanebbe az irányba mutat.
Az átadott impulzusmennyiség nyomóerejének eredője úgy szintén.
Pedig triviális, hogy a magasabb hőmérséklet felöl érkező fotonok
az alacsonyabb hőmérsékletű lemezt nagyobb erővel nyomják mint a fordított irányba haladó fotonok.
Azaz két lemez hat erővel egymásra, mégis a két erő különböző nagyságú.
Pedig Newton törvénye szerint két test között ébredő erők iránya ellentétes, nagyságai azonosak.
Hát nem azonosak.
A gravitáció esetében
5,9742e24kg tömeg gravitációs hatása / 510 065 600 000 000 m2
felületen keresztül hat azaz 11712611083,75 kg hatása jut minden m2-re
ember esetében hozzávetőlegesen 40 kg/m2 ..
A két térerősség aránya: 292 815 277,094 azaz közel 300 millió az egyhez.
A hatóerő nagysága és iránya a felszíni térerősség függvénye.
Azaz a Föld az embert 300 milliószor jobban vonza magához, mint az ember a Földet.
(Ha valaki nem értené az összefüggést: a gravitációs erőhatást is sugárzással (gravitonok) fotonok közvetítik a testek között.) -
Albertus #474 Szia!
Ne idegeskedj.. Tudják, csak tréfálkoznak vele..
Érdekes, hogy az Úri törvényre senki nem harapott rá. -
n3whous3 #473 Akkor ez kb a prímszámok idióta kisiskolás definíciójához hasonló eset. -
#472 De a válaszomat elolvasni meg senki sem tudta, leírtam, EZ NEM TÖRVÉNY!!!! Nehéz megérteni?? -
n3whous3 #471 Ha meg már poén: a távol-keleti emberek pedig azért vágott szeműek, mert ott van a felkelő nap országa, és mindig hunyorítanak -
n3whous3 #470 OFF: A négereknek ezért lehet nagyobb a farkuk: mert annak idején az egyenlítő környékén élve a nagyobb gravitáció miatt lejjebb húzta a Föld a szerszámot
ON -
n3whous3 #469 Azt tudom, csak úgy láttam kifogásolta valaki, hogy a súlyából nem veszít. Márpedig a víz megtartja annyival sztem, hogy kevesebb a súlya (nehézkedése) és a tömege az állandó (most nem a lenti hozzászólóról beszélek, de az átlagember szereti keverni a két fogalmat. A tömeg a világűrben is marad természetesen, a súly veszik el. Nem mintha nem lenne triviális, hiszen ha nem így lenne, akkor a Föld is csak szálldogálna oda-vissza )