77
  • gplay
    #77
    Hát megnéztem sathinel hsz.-ében szereplő videt és tényleg. Kell ezzel akarok C&C-zni.
  • Cleanx
    #76
    na jah forradalmi...
    ilyen es ehez hasonlo szerkezetek evek ota leteznek..
    pl.: http://reactrix.com/
  • sathinel
    #75
    megint nem mondod el hogy miben más) Én utánnanéztem ezért írom hogy több pontot tud egyszerre olvasni ennél többet nem tud. Szagokat stb nem érzékel. Csak annyi a különbség hogy több pontot tudsz rajta egyszerre nyomni és ezeket észreveszi. A réginél csak 1 pontot tudtál nyomni. Mintha nem 1 hanem sok egeret lehene a gépre kötni. Nézz szét a neten ennyi csak. Úgyhogy max kötözködős kedved van de ugyanaz, csak fejlesztett.
  • csorfab
    #74
    stahinel: megint sikerült belinkelni egy videót, ahol egy single-touch screennel játszanak. Ha neked semmi különöbség nincs a kettő között, az egész vita komolytalan.
  • kohi
    #73
    "Otthoni felhasználásra? Ez vicc? "
    Anno a PC-kre is ezt mondtákk és nézd meg mi lett. Te magad is megírtad a véleményed, hogy ha már van ennek akkor lesz annak is.
    Az én véleményem az, hogy ennek is több előnye lesz mint hátránya.
    -Az ár majd csökken és a fenntartás is. Fizikailag meg gondoom, hogy bármit tönkre lehet tenni.
    -Akinek neveletlen gyerekei vannak azok meg majd megtanulják, hogy nem kell szétverni semmit.

    Egyébként szerintem simán lehet funkciója. Felkelsz, kimész, leülsz, olvasod a médiát. Közben fut a tv vagy a rádió. stb stb

    Szo jo ez :)
  • sathinel
    #72
    ) ha olvasod arra mondtam hogy kisajátítja hogy ez az ő fejlesztése. Olvasni is tudni kell.

    Megmagyaráznád hogy miben más ez mint egy touchscreen? nem azt csinálja hogy érzékeli a rá nehezedő nyomást, és azt mint egy egér a gép tudtára adja? vagy ez színeket, szagokat, felületi érdességet is néz? Itt csak érzékenyebb, és több pontot is képpes egyszerre érzékelni. Ezeket le tudják kezelni a linux rendszerek. Vagy ha több mint 2(x,y)adatot kap a linux akkor az meghal? Ha itt szerinted másról van szó akkor elmesélhetnéd. Az hogy te milyen keretet adsz hozzá, az nem mindegy? ezen keresztül a legtöbben oprendszert irányítanak, nem kártyáznak, stb.Lehet hogy ez a baj?? Én is játszanék vele, vagy oprendszert irányítanám másra itthon minek????


    Az Apple termékét is így tervezték

    "Áruld már el, hogy honnan szerzel multitouch fóliát, és ha szereznél is, a Linuxod mi a halált kezdene vele? Mikor dobna össze az OSS közösség egy olyan szintű (használhatóságban és designban) szoftvert, mint ez? Megsúgom: soha."

    Te kezdted és még rám akadsz ki? lol! Az eszközök amikről beszélsz beszerezhetőek. Ahogy sokminden más is. Csak ne magyar boltokból rendeld, meg, és máris szinte mindenhez hozzájuthatsz ami IT-iparban van. Márha van pénzed)
    Pl nézz szét néhány német oldalon mekkora választék van itthoni boltokhoz, nagykerekhez képpest. Vagy anglia. És póstaköltséggel is olcsóbb, vagy legalábbis kapható legalább. De japánból, és más országokból is lehet ám rendelni ilyesmit, csak a költségei a szállításnak rád hárulnak.

    StarCraft +linux+wine+touchscreen játszani is lehet de mondom nem fontos elhinni hogy miket csinálnak a világban. Az van amit magyarországon páran mondanak.
  • gplay
    #71
    Otthoni felhasználásra? Ez vicc?
    Mit kezdjek egy asztallal ami világít?
    Azt gondolják, hogy félmiliós aszatalon fogom enni a töltöttkáposztát?
    Már látom mikor apuka haza viszi, hogy milyen f@sza asztalt vett és mikor másnap haza megy, csak egy nagy fekete folt és repedt üveg van a képernyő, helyén mert a gyereket a legújabb Csirke vadászattal játszottak.
    Meg persze mivel ezt nem lehet mindig ki be kapcsolni mert az kényelmetlen( és ugye ennek a célja, hogy minél kényelmesebb legyen az élet) mikor kijön az első villany számla már repül is a 10. emeleti panel ablakon. Persze tudom, ezt csak olyan veszi akinek telik is rá. Hogyne. Az ember meg olyan is. A szomszédnak is van akkor nekem is kell egy nagyobb. Sajna ez nagyon sok embernél így megy.
    Meg néztem a promo videókat. Hát ezek iszonyat nagy "render"(ha tudjátok mire gondolok) videók. Ráteszem a fényképező gépet és rögtön jönnek a képek nincs töltés semmi. Aha. Meg a telefon és Zümmm vagy Zummm... ZUNE azaz minden jelzés nélkül fogad dolgokat, semmi akarom-e fogadni, vagy adat átvitel indul-vége jelzés. Az egész csak paraszt vakítás.
    Üzleti felhasználásra éttermekben, szállodákban, reptereken, pályaudvarokon, stb ott tényleg eltudom képzelni. Menetrend, étlap, nethozzáférés, taxi rendelés ilyenek.
    Otthon egy módon tudom ÉN elképzelni. Ez az egész a hatalmas fali kijelzőre van kötve és nem nagyobb egy laptopnál. Ami laptop, ha emlékszem már létezik. Akkor már tényleg otthoni felhasználásra alkalmas. Magán a laptopon vagy a fali(sőt méginkább egy állványra szerelt mozgatható, dönthető) kijelzőn kezelhető.
    De szerintem tömegesen nyugaton is min. 5-6 év mire kezd elterjedni. Nálunk pedig max. 10 év mulva lesz tényleg tömeg cikk.

    Hangsúlyozom ez az én véleményem és senkit nem akarok a saját igazamról meggyőzni. De én így gonolom.
  • gplay
    #70
    Elárulok egy titkot, MS-nek nem nagyon van más oprendszere mint a winfos.
    És ezen Vista egy változata fut.
  • csorfab
    #69
    Na ne mondd már. Tényleg? Tele az egész youtube? Wow. Kb 1 évvel ezelőtt láttam az első ilyen multitouch-kísérletet, egy japán csávó (http://cs.nyu.edu/~jhan/) fejlesztette ki az egész cuccot.

    A kérdéssel kapcsolatban pedig ferdítesz. Touchscreent persze, hogy kezel a Linux, de ez MULTI-touch screen, ebben van az áttörés, nem abban hogy egy asztalra basznak egy érintőképernyőt oszt jóvan.

    Ami a Linuxot illeti, nem kapásból fikázom le. De nézzük meg a helyzetet közelebbről.
    - Van egy eszköz, amit rohadt _egyszerű_, és _természetes_ használni
    - Valószínűleg sok ember számára közelebbé hozza a számítógépeket
    - Ezután jön egy fórumon egy síklinuxos, aki velőből fikáz mindent, ami MS, és kijelenti, hogy hátezt összelehet dobni házilag is, linux-szal, tehát szar.

    Hát persze! Hisz minden otthoni felhasználónak arra van szüksége, hogy összeszereljen egy ilyen szart, és utána még két hétig b**zakodjon amíg bekonfigurálja.

    Ültettél már le átlagos usert Linuxot telepíteni?

    Visszatérve... ahogy elnézem a különböző Linux-disztribek és applikációk jelenlegi fejlettségét (beleértve a felhasználóbarátságot, ezért az Ubuntu jelen kijelentésem tárgya), nem tartom valószínűlek, hogy csak úgy pikk-pakk össze tudnának hozni a fiúk egy ehhez hasonló szoftvert.

    Amúgy nem vagyok MS-fan (Apple géppel? LOL), nem vagyok semmilyen fan, útálom a pro- és kontra fanatikusokat is. Csupán próbálok reálisan gondolkodni és tisztán látni. Te viszont úgy érzem, elfogult vagy.
  • NEXUS6
    #68
    Azért valszeg a pont ők fogják gyártani, mert náluk olcsó a munkaerő!

    Amúgy viszont max éhezhetnének.
  • braeburn
    #67
    Újabb luxus a Föld legszegényebb országaiban élők megalázására. Természetesen Alig fogja majd megterhelni az amúgy is aránytalan mértékű energiafelhasználási kvótákat és tele van olyan funkciókkal, amiket egyébként már másképp el sem lehet végezni, mint egy hangulatosan bevilágított nyomortanyán. Valóban nagyon klassz, de egyben perverz is. Egy morzsányi szociális érzékenység és már szakadékot sem látni szegénység és gazdagság közt, csak űrt.
  • GregSB
    #66
    Persze hogy drága, ezeket az elkső verziókat nem magánfelhasználásra tervezték, hanem éttermeknek, bároknak, kaszinóknak stb..

    "Öt év múlva már otthon is
    A Surface novemberben jelenik meg a boltokban és az első nagyobb vevőknél: a T-Mobile amerikai üzleteiben, illetve a Harrah's Entertainment Las Vegas-i szálloda-kaszinóiban. Az ár valahol öt és tízezer dollár között várható, és 3-5 éven belül megjelennek a magánfelhasználók számára is elérhető árú, kisebb teljesítményű otthoni változatok."
  • GregSB
    #65
    *New Yorki
  • GregSB
    #64
    Nem lenyúlták, licenszelték mint az Apple is. Nem az Apple találmánya, eny New Zorki végzős egyetemista fejlesztette ki ezt a multi-tácst.
  • ForzaInter
    #63
    ---------------------------------
  • Benedicht
    #62
    Valoszinuleg tenyleg tevedtem.
  • asysoft
    #61
    De, az iPhone is multi-touch, csak teljesen más elven működik, mint ez.
    #57: Az csak sima TS. Egyébként szerintem nem a közösségen múlik, hogy milyen hamar lesz hozzá driver, hanem a HW specifikációk hozzáférhetőségétől...
  • Benedicht
    #60
    Az MS egyedi hardver es szoftver megoldast kinal. Ezek egyelore nem a nagykozonsegnek keszulnek, nemhiszem, hogy az ittlevok kozul sokmindenkinek lenne mobil uzlete, hotelje, kaszinoja.
  • Benedicht
    #59
    Ja, es az iPhone nem multi tuch.
  • Benedicht
    #58
    "Elég vicces, meg szánalmasan fog hangozni, de megint az 5let alap az apple volt."

    Nagyon nem az apple otlete volt. A multi tuch-nak legalabb 25 eves multja van. Masreszt nemtudom az apple-nek miota van iPhone-ja, de az MS mar 2005 korul demozta ennek egy regebbi valtozatat.

    Szerintem senki nem lopott senkitol. Az elv mar regota letezik, es szerintem tobben parhuzamosan kezdtek el fejleszteni.
  • sathinel
    #57
    )) hehe ne beszélj butaságokat amíg utánna nem nézel csak a youtube tele ilyen videókkal. Na így ismerszik meg a véresszájú MS fan. Kapásból leosztja a linux-ot közben meg sem nézi hogy igaz-e amit mond. Bár így elég sokmindent magadtól találsz ki:D És ez otthoni barkács lévén megcsinálható. Tehát csak egy cég kell aki összeilleszt pár terméket, de a progik, eszközök kész vannak.

    linux touchscreen De láthatsz még párat, csak mutatom hogy ez sem mai dolog:DDD
  • asysoft
    #56
    Szerintem ez egy jó technológia, nekem tetszik. Lehet, hogy nem az MS találta ki, de ő áll a legközelebb ahhoz, hogy ezt a mindennapokba elhozza. Itt lehet róla többet megtudni, többek között azt is, hogy a Vista egy módosított változata dolgozik benne:)
  • Su0my
    #55
    meg a reklám... xD

    ennek ellenére imádom az iPHONE-t és várom, hogy kijöjjön... hiába, aki naivan beveszi az apple reklámaot, azzal ez történik:) // na jó, meg aki apple fanatikus..
  • Tetsuo
    #54
    az iPhonban nem sok újdonság volt, max a dizájn.. ;)
  • Griphons
    #53
    Hát én se forradalminak, se új technológiának nem nevezném ezt a cuccot (ahogy már sokan előttem megjegyezték).
    Az tény, hogy a megvalósításért ötös az M$-nek, de ez leesik egyesre, ha azt látom, hogy 5-10ezer dolcsiért akarják adni. Hiszen a dolog már létezik egyben, igaz kisebb méretben már legalább két éve. Anno AutoDesk kiállításon láttam először touchscreenes notebookot (van valami spec neve, nem jut eszembe), amiket - ha nézitek a sorozatot - a Stargate Atlantisban is gyakran látni.
    Nem hiszem, hogy egy 30 colos felület ilyen drága lenne. Szal a M$ megint egy ötleten akar milliókat kaszálni, befektetett anyag vagy meló nélkül.
  • csorfab
    #52
    Áruld már el, hogy honnan szerzel multitouch fóliát, és ha szereznél is, a Linuxod mi a halált kezdene vele? Mikor dobna össze az OSS közösség egy olyan szintű (használhatóságban és designban) szoftvert, mint ez? Megsúgom: soha.

    Amúgy nagyon jó cuccnak tűnik, és tényleg forradalmi, mert sokkal közelebb hozza, és sokkal természetesebbé teszi a számítógépet az embereknek. Ha tényleg úgy fog működni a valóságban is, mint a videókon, garantált a siker. Én biztos vennék egyet, ha lenne rá pénzem.
  • vax
    #51
    Szerintem ha normális, ember közeli áron lesz, kiválóan kiválthatja a sakk, kártya, társasjáték, rajz stb. asztalokat vagy akár a fényképalbumokat is. Ha még ezt megdobják egy kis 3d-vel akár egy komolyabb D and D játék is látványosabban játszható mint egy normál táblás játék. Elfelejthetjük a hűtőmágnesses üzeneteket vagy üzenő táblákat. Egyelőre szerintem az ára miatt még nem igazán lesz ezekre amiket említettem általános.
  • abzu
    #50
    Nem tom, miért vannak enyire oda, inkább ez egy olyan dolog, amit nem ért az ember, hogy miért nem volt már hamrabb. Elég vicces, meg szánalmasan fog hangozni, de megint az 5let alap az apple volt. Viccen kívül az, hogy az iPhone bemutatta a pálca néküli érítő kérpőnyt, erre fer adta ki az MS ezt, de ha megnézi az ember a menüt egy picit hasonít, iTunes-hez. Lehet hogy belemagyarázom sőt el is tudom képzelni, de akkor miért van, hogy az MS egyre több pénzt fektet a hardwerbe?
    De legalább ha egy verseny beindulna akkor már megérte
  • rendiboy
    #49
    Egész jó 5let ez a konyhaszekrény, kviv leszek hány helyen fogok én ilyet látni hazánkban.
  • gakoska
    #48
    én modern vok, nekem ez a jelen :D
  • Su0my
    #47
    szerintem meg nem az lesz a jövő, hogy már evés közben is gépezzek..
  • turul16
    #46
    Szerintem is népszerű lesz a multi-touch szisztéma :)
  • bundee
    #45
    azert szeretem az ilyen videokat, mert mindegyik egy pillantas a jovobe... igen, ez el fog terjedni, kurvara... lehet hogy az ms gondozasaban, lehet nem, tokmindegy - de ez a jovo
  • Sylvester
    #44
    Jó ötlet, feldobja a várakozást a kajcsira...már mondjuk nekem a WiFi is jó ha van egy étterembe..:D
  • kanyecs
    #43
    hasonló csak nagyobb a Panasonic-tól
  • kanyecs
    #42
    http://href.hu/x/2sxr
  • turul16
    #41
    3:09-3:13 mit láttok ? Milyen DE ?
  • nenad
    #40
    sztem eppen az ellenkezoje. Piszok jo kis cucc, az otlet pedig fenomenalis.
    Sokat lendithet majd a szamitogepek a haztartasban hasznalatba hozatalaban, amit eddig az eszkozoknek csak szorakozas cimszo alatt sikerult behozni. (pl dvd player/recoder, playstation stb)
  • Frosty01
    #39
    értelmetlen eszköz, nem fogják használni sokan, nem lesz elterjedt, nyugodtak lehettek.
  • Su0my
    #38
    amit az apple be tudott zsúfolni egy telefonba, azt a Microsoftnak sikerült egy asztalba!

    félretéve a viccet: megint egy fölösleges találmány. és nem azért, mert MS. na jó, csak 1 kicsit