Gothic 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Magamat idézve:
"Eddig az NPC-k lereagálták a cselekedeteinket, nem díjazták, ha fegyvert rántottunk, ha bemászkáltunk a házukba, ha megloptuk õket, egyáltalán bárkit meg lehetett támadni, most csak azt, akit meg is kell. Továbbá kivették az úszást, láthatatlan falak fognak fel, ha olyan helyre mennél, ahová a fejlesztõk szerint nem kéne, ennek megfelelõen eddig még sehol nem volt lehetõség alternatív megoldásra. A G2 elején a városba be lehetett jutni vagy négyféleképp (már a NotR-t alapul véve, az alapjátékban talán csak háromféleképp...), itt pedig az utolsó parasztnak sem tudunk mondani semmit, mert jön a szkript, és nem enged tovább.
A tõmondatos überprimitív, klisékkel operáló párbeszédekrõl már nem is beszélek, ha legalább egy kis minõséget és filmszerûséget is kapok a butításért cserébe, talán elnézõbb lennék. És eddig questekbõl is csak a szokásos menj ide, azt gyakd le szintûekkel találkoztam.
A karakterfejlesztés soha nem volt mély a szériában, de a tanítók szükségessége adott neki egy egyedi ízt, most ezt lecserélték egy uncsi, sablonos skill "tree"-re."
Na mindegy, biztos be fogom fejezni ettõl függetlenül is a demót, és talán valamikor 500-1000 Ft környékén a teljesnek is adok egy esélyt, de addig inkább hanyagolom.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Egyszerûen agyon lett butítva, de több ugyanakkor az eddig látottak alapján nem lett semmivel, márpedig valamit illene már mutatni az elején is, olyan mélynek pedig nem tûnik a játék, hogy - amennyiben a harcot vesszük példának, és némileg rosszmájúak vagyunk - 100 óra után is új taktikákat fedezzen fel benne az ember, az odacsapás-elgurulás szuperfegyveren kívül...
A grafika szép, a modellek szépek, a lipsync pocsék, a nõi arcok nemkülönben.
A játék egyébként nekem minden negatívuma ellenére vevõs lesz: a sztorira kíváncsi vagyok, és majd nem keresem benne az eddigi Gothic elemeket.
Igen, el kell vonatkoztatni a Gothic szótól a címben, de attól is, hogy ez egy akció RPG, mert inkább hack & slash lesz ez, mint Akció RPG.
Te valszeg a hangulati és játékbeli elemeket érzed üresnek.
Legföképp te a gothicos ficsöröket keresed a játékban de ilyet nem nagyon fogsz találni.
Minden hsz-edben benne van hogy bezzeg a G3-ban, de ennek a játéknak gyakorlatilag semmi köze a gothichoz ezért irtam hogy oriási hiba volt belevenni a cimbe a gothic nevet mert az olyan fanok mint te félreértik, és azt hiszik ez egy következö rész.
Talán több örömed lenne a játékban ha csak ugy néznéd mint én hogy ez csak egy akció-rpg és nem várnál töle semmi megváltót.
Vagy szép vagy átlagos vagy csúnya, esetleg túl szines vagy szintelen de ürességet semmiképp se áraszthat.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Next PC upgrade: 2022
http://www.mobygames.com/company/3d-brigade-hungary-inc
Grafika nem rossz, nekem tetszik,legalább rendesen fut.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
G4, rohadj meg ott ahol vagy.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
Minimum:
* Windows XP/Vista/7
* Intel Core 2 Duo @ 2.8 GHz / AMD Athlon II x2 @ 2.8 GHz
* 2 GB RAM
* GeForce 8800 GTX
Recommended:
* Windows XP/Vista/7
* Intel Quad Core / AMD Phenom
* 2 GB RAM
* GeForce GTX 280
nálam a hülye options beállította majdnem maxra de én nem akartam pl dinamikus árnyékot sokat vesz le az fps-bõl és annyit nem ér. AMD Phenom X4 2.6 ghz-em van és 4 giga ramom meg Ati HD 4850 de majd meglátjuk megy e jól.
Ez érthetõ, de nem sok éves (pseudo) turn-based játékokat kellene hasonlítani frissebb valós idejûekhez, fõleg hogy az utóbbiak sem tûnnek még annyira reálisnak. Más a funkció a kettõnél, te az egyiket preferálod, más a másikat, de általánosságban a real-time rendszerek a kevésbé mélyek. De ezt aligha kell neked magyarázni.
Meg lehet nézni egy Jagged Alliance 2-t (szerintem nem RPG, de elég komoly RPG-elemek vannak benne), hihetetlen összetett, mégis élvezetes a körökre osztott harc benne.
Még egyszer: téged a stilizáltság zavar, szóval nem kéne keverni a szezont a fazonnal.
Én egész biztos tudom mit takar...<#nyes>#nyes>
Elkönyveltem magamban, hogy ez nem bejövõs nekem. Kár.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
witcher 2, dragon age 2 (habár az szintén gyalázat mit csinálnak belõle)
risen 2 nem is tudtam hog ykészül.
Tes V csak pletyka, habár azokis jobban tennék ha példát vennének a mod közösségrõl és az új rész ennek fényében közelítenék meg mert Oblivion is csak egy mézesmézas konzolra butított parasztvakítás volt
Egyenlõre összességében a Risen egyértelmûen jobb, de én ettõl függetlenül várom ezt is
Tulajdonképpen nem is hiszem, hogy szükség lesz arra, hogy ez töltsön be bármilyen árt is, ahogy írtátok: Fallout new vegas, Tow worlds 2,Nehrim (épp most nyomom ezt is); risen 2 (bár ez esélyes, hogy csak jövõ év végén jön ki); Állítólag az Új TeS is készül, szóval nem lesz itt RPG hiány a következõ 2 évben.
Drabális nagy hiba volt belevenni a cimbe a gothic nevet anélkül talán nem volna ennyi félreértés.
A gothic fanok ha nem akarnak köpködni nagy ivbe kerüljék a játékot, szvsz.
A harc nem nagy eresztés, köze nincs a gothic vagy a Risen rendszeréhez. Csak csapkodni kell hardon, meg félre ugrani. Az íjászat jó, de semmi extra. A párbeszédek nem túl bonyolultak, sok mindenrõl nem lehet beszélgetni, de ez talán a demo velejárója (bár kétlem). A karakter mozgása, mozdulatai nevetségesek árkádos, fõleg ez az oldalra vetõdés. Pozitívum, hogy a sok segítséget ki lehet kapcsolni, minimap, healthbar, stb. Grafika nem rossz, de az összhang valahogy nem az igazi nyoma sincs például a Risen hangulatának, egy jobb lead desinger nem ártott volna. Kicsit üresnek éreztem (nem szó szerint, hanem olyan mûnek hatott az egész).
Lehet, hogy sok minden változni fog a teljesig (kizártnak tartom, mindjárt itt a megjelenés), eddig csak egy közepeske RPG-nek tûnik szegénykém, amolyan B kategóriás próbálkozás. De ínséges idõkre talán jó lesz. Amúgy nem ártana olyan ellenfél, ami elõl nem lehet simán elrohanni. 😄 Ja, követnek egy darabig, de ha elérsz egy "safe pontot", akkor megfordulnak és visszaspuriznak a helyükre. 😄 Például az erdõben a farkasok, loholtak utánam, mikor elértem a boszorkány kertjét hirtelen megfordultak, pedig alig karnyújtásnyira voltak tõlem. azért legbelül szerintem minden Gothic fan sejtette, hogy ha nem a PB csinálja, akkor nem lesz az igazi, errõl árulkodtak a videók is, és most a demó is. Azért a teljes kap még egy esélyt.
A hard fokozat kiválaszthatósága simán bugnak tûnik. 😊
A gothicokhoz nekem az is hozza tartozott, hogy minden bokor moge benezni, minden sziklabarlangfalat megvizsgalni hogy hol van rejtett kapcsolo, fal, csapda, itt eddig semmi ilyesmit nem talaltam, az elodokben meg igy lehetett szerezni nagyon jo cuccost, G2 -nagy fekete troll mogott a szuper poti vagy gyuru, nyaklanc ilyesmi, ez sajnos a demoban nem volt, szandekosan vegigmaszkaltam mindenfele de semmi
De így belegondolva, lehet hogy ez csak a demo bugja és gyakorlatilag nem is változott a nehézség. Nem volt idõm még kipróbálni, hogy valóban van-e különbség a kettõ nehézségi fokozat között.