2688
  • gaspijoci
    Köszi!!!
  • Szaby59
    Nem azért, de a kiadó nem tervezi javítani a skilltáblázatot?
  • Sunrider924
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ugyebar a knockback elott a boss oszeteszi a kezet es mintha felszivna magat energiaval aztan robban, de ahogy szivja fel magat energiaval egyre fenyesebb korulotte a levego, ebbol gondoltam hogy nem egeszseges kozel maradni hozza. Volt egy ranger vidi is , a csavo total figyelmen kivul hagyta a megidezett addokat es csak lotte lotte a bosst, ugye amig az addok elnek addig nincs vedelemi energiamezo a boss korul
  • sirdond
    nos én még mindig nem tudom,hogy hogyan lehet kivédeni, esetleg elmondanád? kíváncsi vagyok rá :)
    néztem én is pár videot, tényleg elég bénák vannak, be sem áll az erőtér mögé, hanem inkább ott ugrál a lövedékek között...
  • Sunrider924
    Nem szemelyeskedesnek szantam, es ha megnezed a vidiket van ott egy ket ugyes emberke aki idoben lereagalta es nem szopta be, nekem se sikerult mindet kivedeni de nem is kaptam be mindegyiket, bar igaz en hardom toltam te meg gothicon, sebaj megnezem majd ugy is. Amin igazan kacagtam hogy a tuskeket is egytol egyig bekapta a jatekos, kar hogy a nevet nem jegyeztem meg, lusta vagyok visszakeresni, eredetileg a bossfight zeneje erdekelt, mert azt sehonnan nem tudtam elokeresni, aztan leragadtam a vidiknel. Tokre nem vagom minek vaganykodnak azzal hogy levertek 6 percnel hamarabb, mert amikor megnezed hogy mit is csinalt akkor te is kacagni fogsz, ie gondolom te nem pufolted tovabb szembol azt a varazslo csontit, aki eroter pajzsot huzott maga ele.
  • sirdond
    elmondom neked,hogy az összes knockbacket beszoptam én is, mivel nem lehet kivédeni...
  • sirdond
    nos végigvittem én is,ráérősen, nagyjából mindenhol voltam és 1 quest (na meg a 30db-os gyűjtögetősek) kivételével mindent megcsináltam. 30 óra játékidő és lvl 29 végig gothic szinten
    összességében 5/10et adok a játékra, először 6-ot akartam, de az utolsó csata egy jeggyel lejjebb vitte, lentebb majd kifejtem miért

pár gondolat,inkább spoilerben, de azért ezek csak általános információk a részemről:

az utolsó megmérettetés kegyetlenül szar lett, legalább is távolsági karakterrel gothic szinten, közepes méretű terület folyton jönnek az enemyk és ezért rájuk kell koncentrálni a boss helyett. nem tudom,hogy miért csináltak egy olyan skillt a főellenségnek amit nem lehet kivédeni... így csak arról szólt az egész,hogy a speciális támadása után potiont kellett inni.(talán ezzel akarták megnövelni a végső harc idejét?) egyet tudtam belelőni a speciális támadás előtt és egyet utána. taktikázási lehetőség nulla. ezért kapja az eggyel rosszabb osztályzatot

legjobban talán a játék közepe tetszett, a monastery utáni rész, az elhagyatott erdő, utána meg az ősi templom,ahol végre eljutsz a mágikus üllőhöz,szerintem nagyon hangulatos lett

ami szerintem nagy hiba a játékban, hogy a legtöbb nyersanyagot csak egy recepthez lehet használni, bár ez betudható annak is,hogy inkább az akcióra koncentráltak, mint a roleplayre
    ja és ugye egyetlen szuperfegyvert tudsz kovácsolni a kasztodnak megfelelően, amit majd később upgradelni lehet, nos ugye íjjal mentem, a bow of woe-hoz mindössze 1 ebony kellett, aztán az upgradehez meg 30 db...
    nos én nem találtam meg a 30 db-ot,vagy nagyon jól el volt dugva, vagy inkább egy recept volt,amit nekem nem adott meg (pedig direkt végigkutattam mindent), így sajnos nem is tudtam megcsinálni a számomra legerősebb fegyvert :(

a ranged skillről általánosságban az a véleményem,a végső harcot leszámítva persze, hogy egész jó, a játék elején erős,utána elég nehéz vele haladni, aztán miután meglesz az ambush skill megint élvezetes a játék. mindent összevetve a crossbow erősebb a sima bow-nál, de 1. nagyon-nagyon kevés hozzá a lövedék és a boltosoknál sem lehet venni
    2. nem lehet vele zoomolni

sajnos rengeteggel buggal találkoztam, ami a játékélmény rovására
    ilyenek például,hogy amit az ellenség lő varázslat vagy nyíl átment a falakon, tárgyakon így kár is volt bebújni mögéjük, vagy pl a lizardok belementek a föld texturájába és így nem bírtam eltalálni őket
    másik ami nagyon zavart még,hogy ha én 1 mm-re is mellé céloztam, már nem talált, míg az ellenség varázslata még akkor is sebzett, ha 1 méterrel mellém ment. ez rendkívül bosszantó volt

az egyetlen quest, amit nem csináltam meg is a bugos lizardok miatt volt, tooshoo-ban a cobweb-es küldetés, amikor össze kellett gyűjteni 12 hálót a mocsárból

30 darabos gyűjtögetősekből:
    13 relic
    10 beliar artifact
    16 rune shards
    25 innos statues

pedig mindig figyeltem

nagyjából ennyi jutott eszembe, egynek jó volt, ha elvonatkoztatok attól,hogy gothic folytatás, akkor jó volt, de az biztos, hogy még egyszer nem fogom végigjátszani
  • Sunrider924
    Meglestem youtube-on par bosskill vidit, mondjuk elfelejtettek mellekelni hogy milyen nehezsegi fokozaton keszult, de a kacagas elovett egyik masiknal, most pelda kedveert a csavo minden potit meg elixirt bossharc kozepen szervalt elo hosszas keresgelesre az inventory-bol, nem volt neki hotkey-en egy nyamvadt hp poti se, hogy mit be nem szopnak egyesek, majdnem minden tusket, knockbacket miegymast telibe, szal el tudom kepzelni hogy a Risen titanja ellen mit csinalt volna
  • Mike at home
    köszi!

lszedem a demot, és megnézem
  • ratgab
    Ati kártyám van és nincs fűlógás...
  • gfreak
    nem tudom ti hogy vagytok vele, nemigen haladtam előre még a játékkal, többször uninstallközeli érzésem volt..ideig-óráig tényleg jó, de rohadtul nem erre számítottam..sanszos hogy aha folytatások is ilyenek lesznek, akkor arcania világával megszakítom a kapcsolatomat..ha ezt végigjátszom akkor is max azért hogy megtudjam mi lesz Rhobar sorsa (nem ezért tartottam életben három részen át, végigverekedve magunkat megannyi ellenségen különben, hogy aztán így elbánjanak vele...)..bár lehet hogy csak végigolvasom inkább ;)

játéknak nem túl rossz, de felejthető, gothicnak meg csapnivaló szerintem..nem kicsit csalódtam..
  • najó
    jó játék ennyi
  • wedge31
    Teljesen más lett mint az elsö rész volt, nézz a youtubon róla videót.

Vagy a Honlapon is nézelödhetsz, itt.

Novemberben meg jön a Divinity 2 saga.
  • Mike at home
    Divine Divinity 2 már nem izometrikus?
    és még mindig van benne acélskorpió, amik után a kalandozó zsebre dugott kézzel, fütyörészve sétál? :D
  • wedge31
    Two Worlds, Divine Divinity 2.
  • BEAST #1673
    Risen, bár megvannak a maga hibái. :p
  • Mike at home
    affene, előszedem a 2-t :)

mondjatok nekem olyan játékot, ami olyan mint a gothic, witcher, ergo 3rd person, de neked kell kaszabolni, varázsolni, nyilazni (witcherben sajnos nem lehet) és nem a gothic, witcher vagy fable

ja és lehetőleg legyen benne valami történet is, ugyanakkor ne traktáljon hangyafasznyi betüméretben több oldalon át, mindenféle háttéranyaggal, mert attól hülyét kapok, főleg ha nagyon sablonos
  • wedge31
    Max a saját ágyadban, mert ebben a játékban az ágy csak nosztalgikus elem.
  • Mike at home
    üdv!

milyen a gothic4?

eddig csak rosszat hallottam róla, kissé elbizonytalanodtam emiatt (persze mind a 3-mal játszottam, nem is keveset, tehát nálam a 4 is alap - elvileg)
  • meteoreső
    Wow
    megérkezett a skilltábla
    NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK !
    Ennek kellett volna benne lennie a gyári kézikönyvben és nem lett volna egy szavam se a játékra.
    Legalább tudom hogy idéztek elő terültre ható tűzsebzést a demóban.
    Varázslóként szerintem az a leghatékonyabb ha egy jéggel indítasz
    ledermed majd megsorozni fireball-al.
    Még mindig nem tudjuk hogy kell úgy lefeküdni hogy reggelre ébredjünk fel?
    utálok sötétben viharban kóborolni.
  • Jocisan
    Köszi!
    Ide fel is pakoltamSkill-tábla!
    Remélem nem gond!
  • Jocisan
    Tedd gyors elérésre a villám varázslatot (3.slot). Kezd el karddal vagy nyíllal sebezni. Amikor a házába bújik 3-as gomb varázslat majd váltás kardra (1.gomb), majd ismét 3-as gomb, ha begubózik, váltás kardra ...
  • najó
    A villámvarázst csak akkor lőd rájuk ha a házukba menekülnek,kardozd le öket.
  • gaspijoci
    Hali!
    Az elején a boszorkánynál a bogarakat hogy a pékbe kell megölni?? Én lövöm őket a villámokkal, látszik hogy találok is mégsem borulnak fel 20 találat után sem.
  • Ironman2
    Hát ez gáz.Belelőttem a nyilat az ürgébe,és meg se érezte.
  • sirdond
    leegyszerűsítve a dolgot: akit meg lehet ölni, azt meg is kell :D
    szóval npc-ket nem fogsz tudni bántani és attól sem kell félned,hogy valaki fontosat megölsz

egyébként ha valakit/valamit előbb ölsz meg, mint ahogy a hozzá szükséges questet megkapod, azt később elszámolja
  • Szeszmester
    A banditák vezetőjét kell levágni. Szerintem akik ott állnak, nem tudod bántani. Csak kövesd a történetet, beszélj Murdrával.
  • KaszaN
    Van az a része a játéknak még nagyon az elején, hogy mennyek el valami mukihoz, hogy végezzek vele de egy bandita tábor van az útba. Most akkor kaszaboljak le ott mindenkit, mert át nemengednek.
  • sirdond
    aha, kösz. mindegy már a végén vagyok, csak ez így eszembe jutott,hogy nem tudtam kinyitni :)
  • Szeszmester
    Igen.

Meg kell keresni a kulcsát. Menj fel a szirtre, azt az utat kövesd, ahol a vadász búsul. Menj végig az úton, a "hurok" végébe. Ott a vadonban, a sziklafal mellett haladj, találsz majd egy csontvázat. Nála lesz a kulcs. Jó játékot :)
  • Sunrider924
    Igen, tele van ranger cuccokkal, fegyo, ruha gyuru ilyesmik
  • sirdond
    még a játék elején a cleaved maiden mögötti raktárban volt egy láda, ranger armory, vagy valami hasonló volt a neve, valakinek sikerült kinyitni?
  • Szeszmester
    Készül egy nagyon ígéretes RPG:
    Age of Decadence

Megjelenés jövőre vmikor.
  • Kilop
    Hello!
    Tudnátok belinkelni olyan oldalt,ahonnan magyar nyelvi fájlokat lehet leszedni az arcaniához?
  • Voltan
    Hát, az itt elmondottak alapján alig hiszem, hogy megnézem ezt a játékot...
    Kár érte.

Szeretnék már látni egy Arcanum, vagy Fallout 1-2 volumenű dolgot, de az nem nagyon fog megtörténni. Dragon Age kicsit már hajazott rájuk, de az sem volt olyan. Az utóbbi időben nekem RPG-ből a Mass Effect 2 jött be kib*szottul. Érdekes, pedig az sem volt az a hagyományos RPG.

Na mindegy, ezt asszem passzolom.
  • tomparis
    Végigvittem. Ez egy jó játék egy hétvégére. Trendi, nagyon jó grafikával, brutális gépigénnyel. Számomra az árát nem éri meg.
  • Tatyla
    nem olyan rossz ez a játék kérem szépen leszámítva hogy egyszerű mint a facsipesz,mondjuk a falábat még nem találtam meg de már a báróval beszélni fogok :)
  • sirdond
    valaki megtalálta a meteoric ore-t thorniara slum részén? ha igen, leírná merre van pontosan, mert én nem lelem
  • dolfy #1650
    newkem hibaüzenetet ir ki ha elinditom a játékot,mit kell ilyenkor csinálni?
  • Man19
    Hát nemtudom, végigvittem mindkettőt majdnem, de nem tudom mivel lenne rosszabb az Oblivion a Morrowindnál, semmivel sem lehet benne kevesebbet csinálni az elődnél, csak többet, ráadásul a fizika is jobb...