Gothic 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KaszaN
<#eljen>

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

balee4
Annyit talán megér, ha normálisan patchelik addig.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Annyit azért talán😊

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

MerlinW
Szerintem annyit sem ér😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Wazzer - akkor ezt is megvárom, míg 1990 Ft-ért vesztegetik a CDG-nél.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Encore
Az engem is idegel, de azt hittem, csak beállítás kérdése.
A Risen-t én is hangulatosabbnak éreztem.
Ami még zavar, lehet, hogy ez csak egyéni izlés kérdése, hogy harcnál automatikusan eltávolodik a kamera.

Én is idejében olvastam a fórumot, már majdnem megvettem boltban. 😊 Így viszont warezban se kell. Megspóroltam vagy 10k-t.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

A Gothic 4-et nem az a csapat készítette el ami az elsõ két részét, ez a csapat viszont elkészítette a Risent ami sokkal jobb mint ez vagy a Gothic 3 volt. Csúnyább kicsit, de sokkal hangulatosabb.
én azért még egy névtelen hõst nem akarok, már nagyon erõltetett lenne, de nem ezen ment el asszem nálad sem a dolog
Nekem nem kell ez a homokos pásztorfiúcska , nekem a régi névtelen hõs kell, egy igazi Gothic 4, de jó is lenne!
így vegyen az ember eredeti játékot! És sírnak a kiadók a warez miatt!
Hali!

22-es a karakterem és egyet kell értenem azzal, aki azt mondja, hogy semmi kihívás nincs a játékban! Hard fokozaton nyomom, de még megszorítani sem nagyon tudtak, talán mikor 4-5 tûfogú (snapper) támadt egyszerre. Az egész játék során ha 10 életlöttyöt megittam talán harc közben. Most találtam egy olyan kardot ami az okozott sebzés X százalékának megfelelõ életet tölt vissza, így már löttyöket sem használok. ( Hol van ez mondjuk a Gothic 2-höz képest, ahol könnyû fokozaton még a field raiderek is megszopattak, és egy 10-15-ös karakter kellet egy ork scout legyõzéséhez )

Mindezt úgy ráadásul úgy értem el, hogy azt sem tudom melyik képesség, mit jelent az ismert "mégsem" hiba miatt ( remélem azért minél hamarabb kijavítják.) Közelharci karakterem van, a felsõ két csíkra adtam a pontokat, úgy tapasztaltam azok befolyásolják a közelharci sebzést és az életerõt.

Nekem amúgy teljesen simán fut a játék, szaggatást, fagyást nem tapasztaltam, közepes árnyékok, a többi minden maxon, 1280x1024-ben. nem tudom ki írta, de a grafikától én is többet vártam volna, szerintem még a Gothic-3 környezete is sokkal szebb volt, a Risenrõl ne is beszéljünk. Nekem olyan "érdes", furcsa az egész képi összhatás. A víz megjelenítése egyszerûen ronda, még a Gothic 2-ben is jobban nézett ki. Azt is utálom, hogy szinte állandóan esik az esõ, hihetetlen! A szikron szar, az NPC-k, küldetések tényleg bugyuták, együgyûek, nem teszik, hogy a szigetet különbözõ részekre osztották fel és csak akkor mehetünk tovább, ha megoldottuk a fõszálat.

Kapja be aki a teleportálás rendszerét csinálta, nem tudom ti rájöttetek-e valamire, de nekem csak oda vissza mûködik két teleportkõ között,amik között gyalog gyorsabban megteszem a távolságot, mint ahogy betölti a teleportálást. <#smile>

Arra sem jöttem rá, hogy a lopakodás mire jó egyáltalán, hiszen minden ládát feltörök a tulaj szeme elõtt egy szó nélkül!

Azért most már végigjátszom, de ez csak egy középszerû tömeg RPG lett gyerekeknek, nekem mint nagy Gothic rajongónak egy csalódás! Valaki hasonlította itt a Mass Effect 2-höz és a Fallout 3-hoz, hát a seggüket is csak messzirõl szagolhatja szerintem!
Gothic online nagyon jó lett volna.Simán veri a WOW-ot.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Encore
Akkoriban még úgy nézett ki, hogy a komplexebb játékoké a jövõ, csak hát mégsem.
Most azon filózom, hogy ha majd egyszer lemegy az ára 990Ft-ra akkor talán megveszem, de annál többet egyszerûen nem ér.
Rajongóként (és vásárlóként) azt kell mondanom, hogy ez a játék kicsit gáz. Már pár órát beleöltem, végig is fogom játszani, de ez tipikus az a játék ami inséges idõkben ér valamit. A mass effect és a new vegas közt pont jó, de szerintem a gothic széria leggyengébb darabja, persze mindegyiket a maga idejében nézve. Emlékszem, hogy sok évvel ezelött a gothic2 idejében a fórumokon téma volt, hogy milyen irányba megy a sorozat, mi lesz a 3. vagy 4. részben. Ló, lovaskocsi, teve, sárkányhát, több fejleszthetõ képesség, komplexebb párbeszédek, stb. mindenféle ötlet elhangzott, ehhez képes eltelt 6-8 év és semmi újítás, semmi elõrelépés, sõt. Az, hogy a texturák nagyobb felbontásuak lettek és növekedett a poligon szám, az nem a fejlesztõk, hanem a hardvare gyártók érdeme.

MerlinW
Nem játszottam a demóval, nem is igazán foglalkoztam a témával, így tegnap este csapott arcon, de nagyon😊

[merlinw.org]

Valaki nem tudja hogy lelehet már tölteni a játékot magyar felirattal?
Ha lelehet akkor hol?
Válaszokat elõre köszönöm!

Tanulj meg pókerezni a világ legnagyobb pókeriskolájában: http://hu.pokerstrategy.com/uULZOE/strategy/

Az altalad vazolt tortenesi sorrend alapjan a jatek vedelme keffentette el a dolgokat szerintem
és az is szép, hogy a hivatalos oldal press részében csak a megjelenés elõtti cikkek vannak felsorolva
azért tudnak valamit a srácok
csináltak egy (szerintem) hangulatos és simán futó demót
aztán kiadtak egy tákolmányt

biztos rájöttek õk is, hogy ez nem az igazi, de valahogy el kéne adni . . . akkor legalább a demo legyen optimalizálva

és ezt nem viccbõl mondom, el tudom képzelni, hogy ez így volt
Ajaj,akkor én már el sem kezdem,mert nem tudom hogy sírjak-e vagy röhögjek.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Encore
A demó alapján azért sejtettük, hogy ez lesz, gondolom te is. Sõt, mikor be lett jelentve, hogy a PB nélkül ebben a témában idegen csapattal készítik el a folytatást, már akkor éreztük, hogy gáz lesz, de persze élt a remény... eddig...
dartonita
Ugyanezek a gondolatok fogalmazodtak meg bennem,sajnos <#gonosz3>

BEAST
A demo alapján még nem voltak komoly gondjaim a játékkal. Rendben, hogy nincs túl sok köze az eredeti Gothic-hoz, de a játékot játszva olyan érzésem volt mintha valami rpg paródia lenne elõttem... 😞

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

MerlinW
Nem is a gépigényrõl van szó, hanem arról, hogy mikor elkezdtem játszani vele egy halk hang motoszkált a fejemben. Cirka másfél óra után a hang végre felvette a szó alakját, majd hangosan kimondtam: Ez gáz!😊

Az ugrás, párbeszédek, szinkron, történet igénytelensége, a gumi grafika, a millió bug, a semmilyen harcrendszer, meg úgy egyébként az összehatás.. egyszerûen nem érzem jól magam mikor játszom. Körülbelül 2000-es színvonalú animációk és játékmenet. Fel nem fogom, hogy adhatták ki ezt Gothic címen. No mindegy.

[merlinw.org]

CSomopontokrol a skil-fan: harcos-tuzvarazslo hibridet csinaltam, elertem a flurry 3ik es a Zeal 3ik csomopontjat, hat ize, flurry3ik csomopontja megnoveli az utesek szamat 6ra, ez oke, mukodik, a tuzlabda viszont gyakorlatilag nem, a leiras szerint robban es sebez mindenkit hatosugaron belul, de amikor belelottem egy 4es csoport lurkerbe(Blackwater swamp) a celponton kivul senki mas nem sebzodott. Azon filozom hogy vajon a gyengebb magic power lehet az oka? a harcos kepesseg/ruha elveszi a pontokat a magikus kepessegtol igy igazabol a meele power a nagy a karimnal.
deniro2
Közelharcos fejlesztésben tudok neked segíteni egy keveset.
A felsõ 3 csíkot kell tápolni, az 1. a meele powert és a stamina regenerációt növeli, a csomópont pedig az erõs ütést adja, a 2. meele powert és életerõt növel, a csomópontok pedig plusz kombókat adnak, a 3. pedig az életerõt és a stamina regenerációt növeli és valami kábító ütést ad blokkolás közben. A csomópontokig 1-1%-kal nõnek az értékek pontonként, utánuk pedig kezdõdik elölrõl 1%-ról.

Fenebe , lemaradt a link, az 1409-es hozzaszolasomat Man19nek szantam
Basszus, onnantol kezdve hogy a Piranha Bytes kiszalt mar a gothic3 kozep vegetol, mar onnan nem gothic a gothic, ok a szellemi tulajdonos/otletgazdak, ergo nem is fogja tudni senki olyanra megcsinalni, es bar nem rossz amit a Spellbound csinalt ez nem gothic, ennyi, onmagaban azert szorakoztato csak nem kell allandoan osszehasonlitani mert egesz egyszeruen ez nem az. Ahogy mar mas is irta ha PB hangulatot akarsz ott a Risen, es remelhetoleg nemsoka jon a folytatasa, ezt meg fogd fel ugy hogy eloetel(hm, lehet santit a hasonlat)
Encore
Az már régen tisztázva lett, hogy a gothichoz semmi köze (csak pár karakter és a helyek nevei), ez egy hack & slash, de még annak is nagyon gyenge a lentebb sorolt dolgok miatt. Ha kipróbálod a demót, akkor teljes képet kaphatsz a minõségrõl, merthogy semmi sem változott a demóhoz képest. Csak még több negatívum jött elõ 😊
Ez már biza teljesen mértékben így van!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Angol demót próbáltam: az tökéletes volt minden szempontból! Akkor eldöntöttem, hogy megveszem!

Most leszedtem vásárlás elõtt a virágbolti verziót és az meg "mikro szaggatásokat" produkál, szóval nem úgy fut, mint a demó!

Ati 5770-em van, ha neked jól futott a demó, akkor gondolhatod nálam, ezért meglepetés, hogy a teljes meg shit!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

grebber
De nézzük a másik oldalát a másik tábornak a Risen 2 fejlesztõinek nem igen kell magukat megerõltetni hogy ennél jobbat alkossanak,mert ez nem lesz nehéz!

Next PC upgrade: 2022

Hát engem is nagyon elszomorít, amit amit olvastam most itt a játékról, fõleg, hogy olyan, mint egy óvoda, meg, hogy egymást nem támadják a lények, meg nem lehet egymásnak ugrasztani õket... Hát lehet igazatok van, hogy ennek már tényleg semmi köze (tisztán 100%-ban is) az eddig ismert Gothicokhoz... Ezek hallatán tényleg eléggé gondolkodóba estem, hogy megvegyem-e...<#szomoru2>

A jatek elejen egy kuldetesbol kapod jutalomnak a runat ami a futast lehetove teszi, rune of the four winds vagy mi a neve
Na megvettem a gamet (a fallout terhére)
Mégiscsak a magyar felirat sokat dob a dolgon.
Nagyon szép a játék, bár a víz kicsit higany mozgású az emberke meg tötyögõsen megy mint akinek van egy adag a gatyóba de a lárvány csodás!
Kerestem benne futást azt sajna nem találtam.
A képességekrõk egy betû sincs a gyári könyvben
(azt írja bal oldalt , hol bal oldalt?)
, le van ez valahol írva hogy mi mit növel meg?
deniro2
Most akkor a demot tolod vagy a teljes játékot? Lehet félreértettelek...
Szóval, nálam a demo Ati 4670-essel tökéletesen futott, a teljes játék viszont rettenetesen szaggat...

Encore
Igen, a Gothic játékokban alap, hogy ráhúzok valami erõs dögöt az ellenségre, had gyepálják egymást. 😄

A TW2-tõl én is sokat várok.
Várom én is már nagyon! Csak nehogy abban is csalódjunk, mint ebben...

<#eljen>

grebber
Majd a Two Worlds 2!

Solid Snake
Ez igen mókás volt pl.a Risen-ben ott behúztam pár farkast a faluba és amíg velük birkóztak a falusiak, addig kirámoltam szépen ládáikat <#vigyor5>
Enyém nem képregény, csak nagyon apró, de észrevehetõ szaggatás félék vannak (pl.: nyíllal is halál pontosan tudok pillanatok alatt lõni), éppenséggel játszható, csak zavaró (ilyenkor mindig eszembe jut, amikor régen képes voltam a Beyond good and evil-t 640x480-ban minden csúszka a pincéig letekerve beállítással végigvinni... és még úgyis szaggatott, de baromira élveztem még ennek ellenére is).

Hiába no mára már baromira el vagyunk kényelmesedve...

Encore #1393: Gyakorlatilag nem kell pontot elosztani, még úgyis bõven egyszerûen lehet gyõzni minden ( hardon tolom és ha nem találnak el nincs baj, márpedig az ellenfelek fõd hülyék...)ellen! A kulcsa az elugrás, véleményem szerint ezzel agyonütötték a nehézséget... Vagy más módott kellett volna kitalálni a kitérésre, vagy akkor az ellenfelek képességeit kellett volna kibõvíteni, hogy tudják kompenzálni az elugrálásból származó hátrányokat.

Encore
Hát ez nem Gothic. De önmagában is nagyon gyenge. Magamra húztam pár goblint és berohantam a faluba és senkit nem zavartak a goblinok. Mikor már jócskán bent voltam a faluban, akkor sarkon fordult és elment. Közben nekiment egy földmûvesnek, aki az útjában volt, de nem támadta meg, kikerülte és ment tovább. Ez nevetséges. Más RPG-kben egymásnak lehet ugrasztani a lényeket. A vadak nem csak téged támadtak...stb..
Encore
Most olvastam vissza és nem semmi a pali, aki a végignyomta úgy, hogy a skill fa nem ír ki neki semmit. 😊 Ez gondolom nem dicséret a játék nehézségére....
grebber
A magyar kiadó felé vajon már jelezve van a magyarítás által nem megjelenített dolgok hiba?

Bár mondjuk elég nehezen hiszem el hogy nem vették ezeket észre!

deniro2
A nekem is, a játék meg képregény😊

Ati kártyám van, demo tökéletesen mûködik!

Erre csak annyit mondok, hogy hotfix (törtre nemtudom, hogy van-e már mûködõ hotfix, de eredetire simán rá lehet tolni)! Elvileg segít!