Gothic 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

H3LLBoY
Már próbáltam, máskor is volt ilyen, csak akkor a Dark Void csinálta ezt.

Gigabyte Z68P-DS3, Intel Core i5 2320, Gigabyte GTX560 SOC 1GB, GeIL 8GB DDR3 1600MHz EVO Corsa, Western Digital 2TB

Shep
Igazából optimalizált, mert tök mindegy mire állítod, hogy butítod ugyanúgy fut 😊 (amúgy tényleg vicc az egész)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
próbálkozz a driver beállításoknál a Control Panelben.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

grebber
Ez nagyon gyenge szöveg:

"Amúgy szólnék mindenkinek, az optimalizálatlanság nem szinonimája annak, hogy gyenge a gépem."

Neked fizettek hogy ezeket mondjad?

Vannak elég szép játékok amiknek érdekes modod elég az általad említett gyenge gépünk!
Az tévhit hogy az az optimalizáltság = hogy megy a coráj 7 en meg a 100ezres 5870-en.
el lett baszva nem kell szépíteni!

Next PC upgrade: 2022

wedge31
Erösen egyszerüsitik a DA2-öt már nem várok töle annyit mint az elsö résztöl...már csak a Witcherben bizok, meg a TW2-be remélem kiadják még idén.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

s0n1c
Ált. tiszteletben tartom mások véleményét, de irdatlan nagy faszságokat írsz, vagy még nem játszottál a gothic 1-2-vel. És nem tudok elvonatkoztatni, mert ezen a néven adták ki.
H3LLBoY
1570-re valaki? Vagy csak azt mondjátok meg, hogy állítsam a PhysX-et GPU-ra!

Gigabyte Z68P-DS3, Intel Core i5 2320, Gigabyte GTX560 SOC 1GB, GeIL 8GB DDR3 1600MHz EVO Corsa, Western Digital 2TB

Risen harc
Ez az a komoly RPG alapú harc, ami annyival másabb? 😊

Shep
Wizardry 7 nálam az az etalon 😊

BEAST
Ne is mondd. Idõrõl idõre rámjön a Baldur's Gatezhetnék és felrakom a kettõt... néha még a legutolsó pincérnõvel is változatosabbak a párbeszédek, mint a mai "akció-rpgk" fõszereplõivel. Kár, hogy már nagyon megszoktam a jót és szeretném ha szebb lenne. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Shep
Teljesen elvettétek a kedvemet a játéktól (jó igaz szarul is fut, de majd késõbb talán pár patch múlva). Azt hittem végre egy jól kinézõ össze vissza bóklászható, döntéseimmel befolyásolható eseménysorral ellátott játékról van szó erre nem 😞

Hát igen manapság nem akarnak jó rpg-t csinálni mert nem trendi, hanem a menj elõre és kaszabolj stílus a nyerõ. Nálam egy baldurs gate 1-2 "Az rpg" grafikailag technikailag elavult mára, de a történet milyen jól meg van írva. Több mint 1000 dialógus van benne!
Na mindegy talán a dragon age 2 bioware csak hozza a formáját.

BEAST
Bár, így utólag belegondolva lehet nem is a játékkal van gond, csak valami olyasmit vártam az egésztõl ami nem volt célja. Mindegy remélem a következõ Risen jobb lesz.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

s0n1c
Fos konzolport (megõrjít ez az analog controllerre optimalizált minden irányba mozgás...), csak azt nem értem, hogy ebben a formában miért raktak pénzt a pc-s fejlesztésbe. Az egész úgy ahogy van égõ, egyetlen pozitívum a graf, napfelkelte az erõdben kegyetlen jól néz ki.
Ne adj szavakat a számba, nem mondtam, hogy természetesebb.
De ez amúgy is egy játék, kit érdekel a valóság? Az számít, hogy a játékmenet jó legyen.

A fejlesztõk szerintem azt akarták, hogy ne arra bátorítsák a játékost, hogy mindig visszacsalja az ellenséges lényeket a faluba. Ez szerintem tényleg megakasztja a játékot.
Risenben csomószor volt ez, hogy ha nem bírtam bemenni vmi helyre, akkor egyenként elcsaltam a vaddisznókat és farkasokat, hogy a földmûves parasztok kicsinálják azokat. Szerinted ez annyival jobb?

BEAST
Szerintem egyáltalán nem állja meg a helyét. Ránézésre tényleg szép, de már a Risen is szép volt. A karakterek pedig itt is ugyan olyan bénán néznek ki. Najó egy fokkal jobbak.
Viszont kb az útról sem szabad letérned, mert ha egy dombról vagy hegyrõl nézel lefelé nem látod mi vagy ki van alattad... csak akkor tölti be a lényeket amikor egy síkban vagy velük.

A hõsünk egy senki és ezt nem arra értem hogy pásztorkodott mielõtt megmentette volna a világot. Teljesen logikátlanok a párbeszédek, néha egy egyszerû köszönésre is csak primitív leugatásra van lehetõség. Ha csak ennyire telik akkor miért erõltették a párbeszédet. Tényleg mintha valami rpg paródia lenne az egész.
Már az is elég szomorú, hogy az emberekben az maradt meg mára az rpg mûfajból, hogy "menj ide, menj oda ölj meg x lényt" típusú küldetésekbõl állnak.

A harc eleinte tényleg érdekesnek tûnt, de gothic szinten folyamatosan csak nagyobb ütéseket használnak a lények így a blockolás kb felejthetõ is, marad az ide oda gurulás. Elõkerestem a Risen-t és a Gothic 4-nek köszönhetõen ismét leköt.

Mondjuk az még érdekelne szerinted miért természetesebb, hogy egy falu végignézi ahogy széttépnek a farkasok, mint az hogy a farkasok az embereket látva inkább visszavonulnak az erdõbe?

A harc szerintem egyébként egész jó lett, a combók amiket lehet vele csinálni élvezhetõvé teszi a harcot.
És egyébként igazad van abban, hogy ez akciójáték. Ezt írják is a hivatalos oldalon : "Arcania is a Fantasy Action game set in a rich world that invites the player to explore all of its innumerable attractions & details"
A felháborodás az inkább, hogy az ember egy Gothic 4-tõl nem ezt várja az elsõ 3 rész után.
Kb olyan, mint ha holnaptól a Barátok közt átmenne sci-fi-be.
Shep
Mi akkor itt nem lehet döntéseket hozni és befolyásolni a végkifejlettett?

H3LLBoY
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy miért írja a bal felsõ sarokban a játék azt, hogy Physix=CPU? Ezt nem lehetne eltüntetni, vagy átállítani GPU-ra?

wedge31
LV19-nél járok és eddig nekem is hasonló a véleményem ha elvonatkoztatunk a névtöl ez egy tisztes iparos munka, vannak sokkal jobbak is ez tény mert egy rakás dolgot kihagytak belöle de engem leköt a világa és ez a lényeg.

Akik fikázák a grafot meg töröljék le a monitort, maxon nagyon ott van látvány...

Én két napja játszom a Gothic 4-et, nekem nagyon tetszik.
Ez nem RPG, de azért a Risen is inkább csak RPG-elemekkel tarkított játék volt (RPG pl a Fallout, Planescape).
A G4 inkább amolyan akciójáték, és szerintem meg is állja a helyét a piacon.

Látvány tekintetében baromi jó, kevés játék közelíti meg ezt a grafikát. Amúgy szólnék mindenkinek, az optimalizálatlanság nem szinonimája annak, hogy gyenge a gépem. El kell fogadni, egy hároméves gépen nem hasít, vedd lejjebb a látótávolságot.

A harc egyáltalán nem gázos. Persze inkább ügyességrõl szól, cserébe pörgõs, és jól viszonylag jól irányítható. Az elõzõ részek sem a komoly taktikai megfontolásokról szóltak (ahogy a Risen sem, az is csapkodás volt). Aki azt mondja, nincs benne kihívás, az nem játszott a játékkal, vagy könnyû szintre vette. Legnehezebben kell nyomni: ha kicsit is nem figyelsz, két-három goblin simán ledarál.

A küldetések a szokásos RPG-utánérzet hülyeségek, menj ide, oda, ölj meg x lényt, miegymás. Döntési lehetõségek nem nagyon vannak. Késõbb lesz egy-két helyzet, ahol eldöntheted, melyik oldalra állsz, de a történetet nem befolyásolja. A Risenben volt többféle befejezés?

Sokan szidják a tárgykészítési rendszert (craft), pedig ezzel sincs semmi baj. Aki szeretné, bárhol összeállíthatja a cuccait, viszont aki hû az RPG hagyományaihoz, nyugodtan visszamehet a városba, kereshet egy üllõt vagy alkímiai asztalt, hogy azokon dolgozzon. Az, hogy a játék szabályrendszerén kívül magadnak alkotsz korlátozásokat, egyáltalán nem áll messze az RPG-k szellemiségétõl.

Bugokkal egyáltalán nem találkoztam, bár mondjuk nem is erõltettem, hogy direkt beleugráljak a repedésekbe a sziklafalakon. A Risenben többet láttam, pl házakból kifelé gyakran feldobott a tetõre.

Azt nem érzem hibának, hogy az ellenségeket nem ölik meg a parasztok/katonák. Játékmechanika: ne az legyen, hogy minden dögöt becsalsz a városokba.

A történet rendben van, de nyilván nem száll irodalmi mélységekbe. Aki erre vágyik, olvasson könyvet.

A fordítás szerintem kifejezetten jól sikerült, a magyar szöveg szerintem teljes mértékben hozzátesz a játékélményhez.

Összességében azt mondanám, hogy jól összerakott játék ez, nem érzem rosszabbnak semmiben, mint mondjuk a Risen. Látvány tekintetében pedig tényleg kiemelkedõ.

Személy szerint 75%-ra értékelném, hiányolom a frakciókat és döntési lehetõségeket.

wedge31
Na most ezt rajtad kivül senki se értette...

Várom, mint a messiást, azt inkább csak felk*rják vele az agyam ha csak rá gondolok <#falbav>
wedge31
Jól mondod, látom te is toltál már egy pár játékot ebböl a stilusból...

<#nyes>

A 3. rész után ez hatalmas csalódás.
Grafika szép-szép, de már a 3 is nagyon jól nézett ki az uccsó community patch-ekkel, abban nem látok fejlõdést.
Viszont a játékmenet...nagyon leegyszerûsítették a 3-hoz képest.
Szinte lehetetlen letérni az útról felfedezni, mindig mehetsz az egyik faluból a másikba. Azt a 6 vagy 7 darab skillt amit sikerült belepaszírozni a játékba, ha kihagyják, észre sem vettem volna.
De a legjobb amikor egy szikla leugrása közben a levegõben gyorsan kovácsolok egy kardot 😊
Ez a játék inkább hasonlít egy arcade játékra, mint sem egy rpg-re.
amúgy csak nekem ugrott be elsõre qintarra az arcanumból, amikor tooshoo-ba értem? 😊

How much can you take,before you snap?

Törölt felhasználó
Hát ha jobban belegondolsz gothicban nem is akkor ugrott neki a paraszt az orknak ha éppen ágaskodott felette 10, hanem akkor mikor lázadás tört ki vagy egy olyan paraszt volt aki már nem rabszolga. Egyébként meg minden olyan esetben segítenek neked, ha betolakodnak a birtokára és meg kell védenie magát. Ezt nem nevezném elrugaszkodásnak a világtól! Jó mondjuk tény hogy nem feltétlenül igaz az, hogy eg trollnak neki kell esni, de farkas vaddisznó, simán bele fér magától is. ork mondjuk ha hõs is van ott, troll meg semmiképpen. Kb igy lenne reális, de ez már túlzás ami ebben van!

Zoliz kössz az infot, megfogadom a tanácsot!
Grebber: A videókaris tanácsot is kösz😊
Strebacom: Mi az az utólagos feldolgozás????
havernak még mindig akad nekem jobban fut win7 en mint neki xp-n
más trükk nincs?
és win7 -en xp komp-ba?
No most próbálgatom, ha az utólagos feldolgozást kikapcsolom, akkor nálam a +10fpst jelent igy min.50 fps-el megy a játék, na akkor igy tolom, bár eddig se ment 40 alá soha....
<#email>

grebber
Dx11-es is akart lenni aztán dobták az ötletet.Mondjuk tökmindegy mert akkor még szarabbul ment volna.

Most ez a játék, csak DX9-es, nem ugy volt hogy DX10-s lesz??

grebber
Xboxon elég jó reviewek is vannak 49%<#taps>

balee4
Én is ezen tolom, Win 7-en akad mint állat, XP-n 20-25 FPS körül megy, de játszható, legalább nem akad folyamatosan.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Ajaj, akkor nála is igy lesz..pedig már rákattant a csákó..hmm,majd meglátjuk....
<#worship>

grebber
Kalap fos.Nem is játszok vele 20 fps környékén és akad mint a bün de amikor a fraps folyamatos 27 fpst mutat akkor is szaggat mint az állat.
Majd jövõre amikor lesz új gépem újra elõszedem hacsak nem jön valami csodapatch elõbb!

Aha...
Nálad hogy fut a game 8800GT-n, a havernak is ilyen van, mire számitson, ma viszem neki a gamet...

grebber
Mi a tökömért nem hagyták meg a teleportköves rendszert nem értem 😞

grebber
Ha föküldikre mész akkor 16 óra ,ha szüttyügsz 24-et írtak a tesztben!

a teleport rendszer elég gyatra
úgy mûködik,hogy két teleportot tudsz "összekötni" és azok között tudsz utazni. Sajnos a párosokat nem lehet váltogatni, így mindig csak ugyanazok között tudsz teleportálgatni

nem is értem, hogy egyáltalán minek van teleport a játékban???
összesen eddig egyszer ha használtam,de többször nem is fogom már szerintem..

How much can you take,before you snap?

Na mi van semmi válasz????
Amúgy hány órás a game ténylegesen???
<#wave>

wedge31
Nem igy van.

grebber
"Több mint 300 küldetés és 80 órányi szórakozás."

Ez vajon akkor jön ki ha 30 vagy több órát otthagyjuk a gamet egy helybe állni? <#taps>

Sziasztok!

Én úgy tudom hogy nemcsak az a baj, hogy nincs rendesen lefordítva a skill fa hanem hogy nem is mennek rendesen a fejlesztések. Az meg nem a magyarítás hibája. Ez így van???

Köszi
Üdvözlöm a faterodat!<#vigyor4>
Jó fej lehet,ha Gothic-al játszik!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

KaszaN
Egy kérdés: A teleportok miféle elv szerint mûködnek? Én még nem próbáltam de apám szerint oda teszi ki amelyik teleport közelebb van. Hogyan van ez?

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

littleNorbi
Az alvást kiiktatták a játékból?

Kérdezted, hogy hogyan fut, a lenti géppel, az alábbi beállításokkal,megcsináltam hogy 4CPU-n fusson, nem megy 40FPS alá, de még az elején vagyok, most mentem Diegohoz a barlangba...

grebber
Menj át a warez topikba már van igen!

vannak már elérhetõ magyar nyelvi fájlok valahol feltöltve?