Gothic 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gigabyte Z68P-DS3, Intel Core i5 2320, Gigabyte GTX560 SOC 1GB, GeIL 8GB DDR3 1600MHz EVO Corsa, Western Digital 2TB
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"Amúgy szólnék mindenkinek, az optimalizálatlanság nem szinonimája annak, hogy gyenge a gépem."
Neked fizettek hogy ezeket mondjad?
Vannak elég szép játékok amiknek érdekes modod elég az általad említett gyenge gépünk!
Az tévhit hogy az az optimalizáltság = hogy megy a coráj 7 en meg a 100ezres 5870-en.
el lett baszva nem kell szépíteni!
Next PC upgrade: 2022
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Gigabyte Z68P-DS3, Intel Core i5 2320, Gigabyte GTX560 SOC 1GB, GeIL 8GB DDR3 1600MHz EVO Corsa, Western Digital 2TB
Ez az a komoly RPG alapú harc, ami annyival másabb? 😊
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Na mindegy talán a dragon age 2 bioware csak hozza a formáját.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
De ez amúgy is egy játék, kit érdekel a valóság? Az számít, hogy a játékmenet jó legyen.
A fejlesztõk szerintem azt akarták, hogy ne arra bátorítsák a játékost, hogy mindig visszacsalja az ellenséges lényeket a faluba. Ez szerintem tényleg megakasztja a játékot.
Risenben csomószor volt ez, hogy ha nem bírtam bemenni vmi helyre, akkor egyenként elcsaltam a vaddisznókat és farkasokat, hogy a földmûves parasztok kicsinálják azokat. Szerinted ez annyival jobb?
Viszont kb az útról sem szabad letérned, mert ha egy dombról vagy hegyrõl nézel lefelé nem látod mi vagy ki van alattad... csak akkor tölti be a lényeket amikor egy síkban vagy velük.
A hõsünk egy senki és ezt nem arra értem hogy pásztorkodott mielõtt megmentette volna a világot. Teljesen logikátlanok a párbeszédek, néha egy egyszerû köszönésre is csak primitív leugatásra van lehetõség. Ha csak ennyire telik akkor miért erõltették a párbeszédet. Tényleg mintha valami rpg paródia lenne az egész.
Már az is elég szomorú, hogy az emberekben az maradt meg mára az rpg mûfajból, hogy "menj ide, menj oda ölj meg x lényt" típusú küldetésekbõl állnak.
A harc eleinte tényleg érdekesnek tûnt, de gothic szinten folyamatosan csak nagyobb ütéseket használnak a lények így a blockolás kb felejthetõ is, marad az ide oda gurulás. Elõkerestem a Risen-t és a Gothic 4-nek köszönhetõen ismét leköt.
Mondjuk az még érdekelne szerinted miért természetesebb, hogy egy falu végignézi ahogy széttépnek a farkasok, mint az hogy a farkasok az embereket látva inkább visszavonulnak az erdõbe?
És egyébként igazad van abban, hogy ez akciójáték. Ezt írják is a hivatalos oldalon : "Arcania is a Fantasy Action game set in a rich world that invites the player to explore all of its innumerable attractions & details"
A felháborodás az inkább, hogy az ember egy Gothic 4-tõl nem ezt várja az elsõ 3 rész után.
Kb olyan, mint ha holnaptól a Barátok közt átmenne sci-fi-be.
Az lenne a kérdésem, hogy miért írja a bal felsõ sarokban a játék azt, hogy Physix=CPU? Ezt nem lehetne eltüntetni, vagy átállítani GPU-ra?
Akik fikázák a grafot meg töröljék le a monitort, maxon nagyon ott van látvány...
Ez nem RPG, de azért a Risen is inkább csak RPG-elemekkel tarkított játék volt (RPG pl a Fallout, Planescape).
A G4 inkább amolyan akciójáték, és szerintem meg is állja a helyét a piacon.
Látvány tekintetében baromi jó, kevés játék közelíti meg ezt a grafikát. Amúgy szólnék mindenkinek, az optimalizálatlanság nem szinonimája annak, hogy gyenge a gépem. El kell fogadni, egy hároméves gépen nem hasít, vedd lejjebb a látótávolságot.
A harc egyáltalán nem gázos. Persze inkább ügyességrõl szól, cserébe pörgõs, és jól viszonylag jól irányítható. Az elõzõ részek sem a komoly taktikai megfontolásokról szóltak (ahogy a Risen sem, az is csapkodás volt). Aki azt mondja, nincs benne kihívás, az nem játszott a játékkal, vagy könnyû szintre vette. Legnehezebben kell nyomni: ha kicsit is nem figyelsz, két-három goblin simán ledarál.
A küldetések a szokásos RPG-utánérzet hülyeségek, menj ide, oda, ölj meg x lényt, miegymás. Döntési lehetõségek nem nagyon vannak. Késõbb lesz egy-két helyzet, ahol eldöntheted, melyik oldalra állsz, de a történetet nem befolyásolja. A Risenben volt többféle befejezés?
Sokan szidják a tárgykészítési rendszert (craft), pedig ezzel sincs semmi baj. Aki szeretné, bárhol összeállíthatja a cuccait, viszont aki hû az RPG hagyományaihoz, nyugodtan visszamehet a városba, kereshet egy üllõt vagy alkímiai asztalt, hogy azokon dolgozzon. Az, hogy a játék szabályrendszerén kívül magadnak alkotsz korlátozásokat, egyáltalán nem áll messze az RPG-k szellemiségétõl.
Bugokkal egyáltalán nem találkoztam, bár mondjuk nem is erõltettem, hogy direkt beleugráljak a repedésekbe a sziklafalakon. A Risenben többet láttam, pl házakból kifelé gyakran feldobott a tetõre.
Azt nem érzem hibának, hogy az ellenségeket nem ölik meg a parasztok/katonák. Játékmechanika: ne az legyen, hogy minden dögöt becsalsz a városokba.
A történet rendben van, de nyilván nem száll irodalmi mélységekbe. Aki erre vágyik, olvasson könyvet.
A fordítás szerintem kifejezetten jól sikerült, a magyar szöveg szerintem teljes mértékben hozzátesz a játékélményhez.
Összességében azt mondanám, hogy jól összerakott játék ez, nem érzem rosszabbnak semmiben, mint mondjuk a Risen. Látvány tekintetében pedig tényleg kiemelkedõ.
Személy szerint 75%-ra értékelném, hiányolom a frakciókat és döntési lehetõségeket.
<#nyes>#nyes>
Grafika szép-szép, de már a 3 is nagyon jól nézett ki az uccsó community patch-ekkel, abban nem látok fejlõdést.
Viszont a játékmenet...nagyon leegyszerûsítették a 3-hoz képest.
Szinte lehetetlen letérni az útról felfedezni, mindig mehetsz az egyik faluból a másikba. Azt a 6 vagy 7 darab skillt amit sikerült belepaszírozni a játékba, ha kihagyják, észre sem vettem volna.
De a legjobb amikor egy szikla leugrása közben a levegõben gyorsan kovácsolok egy kardot 😊
Ez a játék inkább hasonlít egy arcade játékra, mint sem egy rpg-re.
How much can you take,before you snap?
Zoliz kössz az infot, megfogadom a tanácsot!
Grebber: A videókaris tanácsot is kösz😊
Strebacom: Mi az az utólagos feldolgozás????
más trükk nincs?
<#email>#email>
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
<#worship>#worship>
Majd jövõre amikor lesz új gépem újra elõszedem hacsak nem jön valami csodapatch elõbb!
Nálad hogy fut a game 8800GT-n, a havernak is ilyen van, mire számitson, ma viszem neki a gamet...
úgy mûködik,hogy két teleportot tudsz "összekötni" és azok között tudsz utazni. Sajnos a párosokat nem lehet váltogatni, így mindig csak ugyanazok között tudsz teleportálgatni
nem is értem, hogy egyáltalán minek van teleport a játékban???
összesen eddig egyszer ha használtam,de többször nem is fogom már szerintem..
How much can you take,before you snap?
Amúgy hány órás a game ténylegesen???
<#wave>#wave>
Ez vajon akkor jön ki ha 30 vagy több órát otthagyjuk a gamet egy helybe állni? <#taps>#taps>
Én úgy tudom hogy nemcsak az a baj, hogy nincs rendesen lefordítva a skill fa hanem hogy nem is mennek rendesen a fejlesztések. Az meg nem a magyarítás hibája. Ez így van???
Köszi
Jó fej lehet,ha Gothic-al játszik!
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB