108
  • CsőKujts
    "A Starcraft nem a technikai adottságaival lett világsiker, hanem az egyedi karakterek, az addig ismeretlen hangulat, és a lélegzetelállító, egymásba szövődő küldetéssorozatok tették naggyá a játékot." Ekkora baromságot hogy lehet már irni??? MULTIPLAYER MULTIPLAYER MULTIPLAYER- ez tette naggyá a stracraftot. Látszik hogy a cikkiró egy noob különben nem irt volna ilyet.
  • Loxa
    jók a videók, a régi, több éves őrületet folytatja a Blizzard. Nekem speciel 2 évemet kötött le az első rész, a campaign editorban saját világot lehetett alkotni (meg is tettem). Most, jópár év után, kicsit felrázva lehet folytatni. Az elmúlt időkben nem vártam sok játékot, azok is többnyire csalódást okoztak. Remélem most folytathatom a jól bevált játékot picit megspékelve (időtorzító). Ez is lesz a nevem: időtorzító :)
  • ProClub
    Ajánlom mindenki figyelmébe: http://www.starcraft2.com/

Itt vannak a szavahihető infók...
  • ensomhet
    Nézzétek meg a játék közbeni videókat. Youtube-on is meg lehet találni. Így a képek alapján rondának tűnik, de mozgás közben teljesen jó szerintem.
  • zserrbo
    Egyet értek. Mit sem ér egy játék, legalábbis szerintem, ha krv jól néz ki, de halál unalmas vagy kezelhetetlen. Az hogy a jobb grafika, erőgépek milyen tendenciában fejldőnek, stb erről sokat lehetne beszélni. A képeket elnézve ez amolyan "felújítás", "remake" lesz. A Starcraft az első játékaim közé tartozott, sok örömteli órához juttatott. Jó pár éve már nem játszottam vele, így már nem emlékszem minden jelentős csatára élményre, de maradt meg pár így is. Kíváncsi vagyok milyen lesz, ha kijön. Ha lehúzzák is valamiért (csak nem) akkor is kipróbálom majd. Mostanában ez a 10 éves szünet utáni folytatás nagyon megy :D (lásd Total Annihilator ->Supreme Commander - na itt a grafikára is nagyon ráfeküdtek.)
  • GaDo
    Egyetértek. Úgy legyen, a kifolyt szemek kellenek :-)
  • Justil
    ez egy jó játék lesz. hűek maradtak az első részhez, és ez dícséretes.
    ugyanmár hagyjátok békén a grafikáját...sajnos az utóbbi években egyre inkább az lett a tendencia hogy 1 játék már félsiker ha szép, és a többi csak hab a tortán. pedig pont forditva kéne hogy működjön, egy jó játékmenet és egy harmonikus, egységes szabályrendszer el tudja majd vinni az egészet. a grafika, ami meg egyébként igenis szép, na az a hab a tortán. rakás apró ujdonság lesz a gammában ami mind azt fogja szolgálni hogy újra és újra leüljön az ember és lejátsszon 1 menetet.
    egyébként hősöket sztem nem volna butaság belerakni, hisz az első részben is voltak nem? erős, különleges egységek, annyi hogy kurvára nem kéne nekik akkora szerepet adni mint a warcraft 3-ban, de sztem megszínesíthetik a játékmenetet
    mindenesetre az elmúlt 2-3 évben rakás játékot a kukába is dobtam kipróbálás után, de remélem végre ez egy olyan cucc lesz amivel megin lehet majd hajnalban kifolyt szemeket és bamba nézéseket generálni világszerte :)
  • dukey42
    "És szted honnen szedjen 'ALÁTÁMASZTOTT' tényeket??"
    lefordítja amit a videóban mondanak?

de így ennyi erővel azt is írhatta volna hogy orkok lesznek a játékban, annak is annyi az alapja minthogy minden fajnál lesz szuperfegyver..
    a letisztult infok helyett csak újabb teóriák gyártódnak

erről pl miért nem ír:
    - "Battle.net will be overhauled with some new and exciting features"
    - DX10-et is használja majd, de megy anélkül is
    - beépítették a havok physics-et (nem pedig az a motor!)
    - a videóban látható egységek speckói
  • AzUs
    Erre meg csak annyit tudok mondani ,hogy épp most olvashattad a cikkben ,hogy nem lesz fizetős a Battle.net....
  • AzUs
    És szted honnen szedjen 'ALÁTÁMASZTOTT' tényeket?? A Blizzard alig szivárogtatott még ki információkat a gameről.. Vmiről meg kellett írni a cikkben, nem írhatta oda , hogy nesze itt a videó meg a képek, gondolj amit akarsz...
  • Sheltem
    Hát ha a battle.net fizetős lesz....Pff bele se merek gondolni
  • dukey42
    "Egyébként a cikk jó, nem elvakult fan cikk."
    azért ha már "félinformációk helyett itt vannak a tudnivalók" dumával dobálózik a cikk, akkor (read back, sokan sok példát írtak) nem ártana tényleg ALÁTÁMASZOTT tényeket írni..
  • dukey42
    és mit csináljanak? rakjanak bele egy "takony" egységet, csakhogy legyen benne zöld? a protoss pajzsok meg ne legyen egységesen kékek, hanem egyik lila, másik sárga?
    nem azért szeretünk egy játékot mert hót szines (arra ott a serious sam 1-2)..
    a Tomb Raiderek is általában fakók, meg egyszínűek voltak, dehát legyen kék a barlag, meg piros a dzsungel?
  • mastodon
    Hmmm.... korantsem biztos, hogy a Battle.net tovabbra is ingyenes marad. En pl. ebben a cikkben azt olvastam, hogy a Blizzard nem erositette ezt meg, hanem inkabb elhallgatta a valaszt. IGN link

Masreszt meg arra, hogy a grafika silany, szintelen... Eddig egyetlen palyatipusrol lattunk kepeket (Space platform), lesz itt meg boven szin mas palyakon, ezt talan elhamarkodott mondani. Keves a poligonszam? A kepek hihetetlenul reszletgazdagok, es ha beleszamitjuk, hogy a 100+ egyseg is lehet egyszerre a kepernyon, az osszes poligonszam konnyen meghaladja a mai jatekokban latottakat. Nem Vistara es Dx10-re fejlesztettek (bar a kompatibilitas meglesz igeretuk szerint), az talan furcsa egy mai szuperprodukciotol, de amikor belekezdtek a fejlesztesbe a Dx10 meg sehol sem volt es a cikkben is emlitett tomegek altal jatszhatosag miatt ez szerintem pozitivum. A jatekmenetrol keszitett felvetelek ennek ellenere lenyugozoiek, szerintem a top HW tulajdonosok sem fognak csalodni a jatek eletszerusegeben.
  • Micsu
    hagyjuk már a diablo3at, a diablo 2 sztem a blizzard leggyengébb géme, hack & slash dehát ki mit szeret, 15éveseknek ált azjön be :)
  • panther112
    Vagy a WarcraftIV-et:)
  • coolgyerek
    Inkább adnák ki a Diablo III-at...
  • edios
    Artwork-ös videóban mozgás közben lehet látni egy másik pályát is!
  • who am I 7
    Ezért mondtam, h meg kell várni a véglegest, de EDDIG csak ezek vannak :) mindenesetre ha leülök, gamelni vele picit, tuti, h BEKÉKÜLÖK 2 óra után.LOL. XD
  • who am I 7
    Najó, én se állapítom meg pár képből, h ilyen sivár lesz a környezet, de eddig igy látszik.Egyébként stratégáknak biztos jól fog jönni egy ilyen közepes gépen is jól futó játék.DE ha már nem csinálnak komoly grafot, sztem az egységekbe nagyon bele kellene nyúlni, h még élvezetesebb legyen.Egyébként a cikk jó, nem elvakult fan cikk.
  • GaDo
    Nem tudom mi értelme a színekről vitatkozni. Ez kérem egy cyberpunk, de ne is menjünk bele a stílusokba. Szóval űrhajós lövöldözős scifis játék lesz. Akinek ez kell az kék háttérrel játszik akinek meg középfölde az meg barnával esetleg zöldel, akinek meg barbi baba tetszik az meg rózsaszínt keres. Szóval ízlések és pofonok. Amúgy nem érzem át, miért kellene pálcát törni egy játék színvilága felett, amikor láttunk kb 1,5 terepsémát. Mi van ha lesz több is. Nekem úgy rémlik az ereseti játékban is volt.
  • who am I 7
    "Én a cikk alapján egy dolgot emelnék ki, mint igazi bugyutaságot: erre a környezetre hogy lehet azt mondani, hogy színetelen??"

"a videókból kiderült, hogy teljesen más lesz a folytatásban :) "

JÓ oké tipikus fanatikus hozzá állás.Ezek mindent megmondanak két kép és 1 videó alapján ok.Szerintem meg az ÖSSZES képen/videón amit eddig láttam, annyi van hogy az egész egy NAGY KÉKSÉG hideg zéró szín, néha fel-fel bukkan egy bugyuta robbanás sárgás/kicsitbarnás/pirosasszinben.A játékmenet pedig igenis kisebb nagyobb (inkább kisebb) változtatásokkal ugyan, de effektive alapjaiban hasonló lesz...Sok fatáziát tényleg nem vittek bele.Mint mondtam ez egy ilyen összetákolt akármi.Persze minőségi lesz mivel blizzard de azért sokkal jobb is lehetne.Egy starcraft : ghost már más lenne...de ez igy csak az ilyen fanatikusoknak lesz a mindenható.

"pont annyira szép" ezesetben itt ne beszéljünk szépségről szerintem.Inkább úgy néz ki, ahogy.
    A dio2-vel meg ne kavarjuk mert az meg egy másvilág (korszakalkotó), nem egy csinálok 5000 zerget rts oszt megyünk.És igen, még a régi dio1 is szinesebb mint ez az sc2 :D:D:D:D
  • ProGabe #46
    "...and the powerful mothership unit. Pardo said Blizzard could have also attempted to create a "Terran version" and a "Zerg version" of these new units and abilities, but the team did not. It is instead looking to balance the factions against one another while keeping them distinct."

remélem ezen nem változtatnak és tényleg nem lesz

waterman:a gameplay vidben 300 van,de nem is kell több,ez nem az az SC :)
  • Cleawer
    Az SC-ben az volt a jó h minden féle rush megállítható vmivel.Nemcsak nagyobb sereggel,hanem ésszel is.Lentebb irták is h ghostlock,az az összes gépet megfogja terran+protoss,de a zergekre hatástalan.A terranoknák a science vessel EMP bombája (vagynemistudommije)protossokra khm "jo" terranra,zergre se rossz,de a mérgező felhő már csak a zergekre hat,és 5 terran egységre,protossra nem.Az anyacsónak is lehentelhető kis ésszel ghostolock/plague-scourge párosítás/HT storm...
  • GregSB
    Nem biztos hogy szuperfegyvert kap a másik két oldal, ki lehet mésképp is balanszolni az erőviszonyokat.

Ráadásul nemrég (a bejeneltés után) ezt nyilatkozta azegyik Blizzardos:

"Pardo ended his part of the talk by emphasizing that Blizzard remains committed to making the three factions distinct, and to making Starcraft II's gameplay true to the original game, but also different and new. For instance, the VP cited the new Protoss units and abilities that have been shown, such as the ability to "warp-in" to different locations, and the powerful mothership unit. Pardo said Blizzard could have also attempted to create a "Terran version" and a "Zerg version" of these new units and abilities, but the team did not. It is instead looking to balance the factions against one another while keeping them distinct."

Link
  • GaDo
    Szerintem demo nem lesz. Egyszerűen nem lesz rá szükségük. Akit érdekel, úgyis előbb utóbb olyan kapcsolatba kerül vele, hogy el tudja dönteni, hogy mit akar. Illetve valószínű hatalmas hírverés fórumozás, és warezolás lesz. Én a magam részéről, már kineveztem a malcperselyt amibe gyűjtögetem a rávalót :-).
  • 1hengeresVmotor
    arra vagyok kívááncsi mennyit kell majd feláldoznom arányomból eme játék élvezhetéséért tehát mekkora lesz ugyam a mérete és kíváncsi vagyok adnak e majd ki demot... mert ha adnak ki akkor meg is venném a game-t látghatatlanba biztos nem fogom megvenni
  • GaDo
    Amgy láttunk más környezetet is már. Ha jól emlékszem az egyik vidóban azthiszem amikor az art képek vannak összevágva egy vidóba. Na ott valahol van egy snitt ahol füves terepen mászkálnak a kolosszusok.
  • Kindred Blades
    "Nuclear launch detected" :)
    Persze, tudom, tudom, de azért lehetett vele nagy gusztustalanságokat csinálni.
    A grafika szerintem teljesen rendben, és azt is megértem, hogy Szabolcs színtelennek nevezte - annak tükrében, hogy egyelőre egyetlen környezetet láttunk, a fejlesztők maguk is emlegették, hogy még dolgoznak a változatosnál változatosabb terepeken. Azaz nem is színtelen, hanem inkább egy kicsit egysíkú, de csak azért, mert egyelőre minden egyes screenshot ugyanolyan atmoszférát mutat. Csatlakozok az alattam szólókhoz, kifejezetten örülök neki, hogy nem lesz telepakolva minden csillogó, villogó, tükröződő, fénylő, áttetsző, barázdás, selymes, rücskös, stb, stb, stb effektel. Legalább a Blizzard többet fog profitálni belőle, mint az Intel és az ATI :P (no meg több erőforrás és idő marad maga a játék fejlesztésére) No, de komolyra fordítva a szót, szerintem teljesen korrekt, pont annyira szép, amennyire lennie kell, ennél többet nem is várok, sőt, az igazat megvallva, ha tudnám, hogy hozza az első rész hangulatát, akár ugyanazzal a megjelenítéssel is eljátszogatnék. (érdemes egyébként megnézni pl a Dreamfall: The Longest Journey 2-t. Az a játék se a sok effekt miatt volt szép, hanem a remekül megtervezett látványvilág miatt. Egységes volt, harmonikus, hangulatos, egyszerűen volt koreográfia.)

És már alig várom, az egységek új beszólásait a folymatos klikkelgetésre :)
  • turul16
    "Vagy amikor a gyava javito robot elmenekul a helyszinrol,csak mert ra lottek,az ilyen gyavakat a helyszinen szoktam kivegezni."

ROTFL
  • turul16
    Én ghost lock -ra gondoltam :)
    Az megrághatja az anya hajót is.
  • duke
    Az oke hogy kell egy par ev nade kilenc ? bazz 233 mhz-es pentium volt a csucs proci mikor megjelent a jatek :))) remelem ez is elindul majd egy 200-300-as gepen.
  • MEdievil
    nem gondolod talán hogy a minőségi munkához idő kell a sok xart meg nem csoda hogy 2 perc alatt kiadják? ezt a warcraft3 befejezése óta készítik!
  • duke
    Szerintem nem kene kulonosebb grafika ugyanez mondjuk 1280-as felbontassal pont eleg lenne.De leginkabb az inteligenciat kene fejleszteni.Hogy egy sulyos harc kozben az egysegek ne boklaszanak ossze vissza hanem egyenesen az ellensegre tamadjanak.
    Vagy amikor a gyava javito robot elmenekul a helyszinrol,csak mert ra lottek,az ilyen gyavakat a helyszinen szoktam kivegezni.
  • bippo
    Havoc: legyen inkább Havok, és akkor az fizikai motor, és nem is szar.
    (ha esetleg van Havoc nevű graf. motor, akkor sorry)

Egyébként a cikkíró igazán átolvashatta volna kiadás előtt a cikket, mert néha annyira csapongóan, összeszedetlenül fogalmaz, hogy majdnem sírtam közben.

MMO: hogy a fenébe jön ide az MMO? Köze nincs a kettőnek egymáshoz. A Starcraft egy interneten is játszható stratégiai játék (amit persze rohadt sokan játszanak - talán ettől lesz Massively?? ), és totál más, mint a WoW. Felesleges hasonlítgatni.

grafika: szerintem nem csak azért nem annyira csillivilli, elrugaszkodott a grafika (bár szerintem rohadt jól néz ki), mert hogy a szar gépeken is elfusson, hanem mert így sokkal jobban hasonlít az eredeti játékra, felismerhetőbbek az egységek, jobban hozza az eredeti hangulatot.
  • duke
    "kíváncsi leszek, mivel egyensúlyozzák ki az anyahajót...millióezer zerglinged hiába van ellene, a sárkány meg dögik erősen, ahogy láttam"

Majd lesz benne fejlesztett seagel tank,legvedelemmel dupla lotavolsaggal.nem is inkabb negyszeres lotavval :)
  • smv
    "A szokásos ráncfelvarráson túl mindegyik fajnak lesz egy szuperfegyvere, amit fejlettségi szintjének tetőfokán hozhat létre. P

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

A starcraft minden idők legeslegjobb játéka. Baromira eltalált játékenet, hangulat, éppen kellően bonyolult fejlesztési rendszer, eléggé összetett tulajdonságok, és ami fontos volt: nagyon okos ai. Ha ezt sikerül megtartaniuk akkor király lesz. Évek óta várom a Starcraft 2 -t :)

A hősöket remélem elfelejti a blizzard. Starcraftba semmi de semmi értelme nem lenne, hogy úgy elkorcssuljon mint a Warcraft3 a "szerezz hőst, szt azzal írtsd le a másik seregét" játékmenet.

A megkötéseket pedig serintem azért a legtöbben megszokták. A 200-as supli limit baromi idegesítő volt ja, de azért nem végtelenre kellene emelni.
  • duke
    Arra volnek kivancsi,hogy minden idok legsikeresebb jatekanal miert kellett 9 evet varni a folytatasra.Total szar 5 perces jatekoknak millio resze jelent mar meg ennyi ido alatt.
  • unknown nick
    A multiban nem lesz benne hős. A kampányban igen.
  • waterman
    remélem eltörlik végre, hogy csak 200 embernyi flottát hozhatok össze. az rendkívül idegesített, pedig a gép bírta volna.
    a grafikája szerintem pont jó! marhajól néz ki a kifordított kerekű siege tank, meg a protoss pajzsok is egész pofásak, csak egy kis élsimítás kéne rá. a térképet vajon lehet majd forgatni? esetleg zoomolni az egységekre?
    remélem benne lesznek azok az egységek is, amik a brood wars-ban benne voltak. azokkal igen komolyan lehetett szívatni a népet:)