104
-
#64 Upssz, kimaradt sok gondolatom, de leginkább az, h tisztelet a kivételeknek! ;) -
#63 Fura ez a sok felemás vélemény. Én már csak azért se kötöm az orrotokra. :D Azon lepődök meg leginkább, h mennyiféle megítélése lett a filmnek.
Egyvalamire (na jó, sokmindenre) rájöttem azután a párszáz film után, amit eddigi életemben (21 földi év) moziban néztem. Mégpedig arra, hogy egy film megítélése, élvezete stb. nagyban függ az aktuális lelkiállapotomtól, attól, mit ettem aznap, vizsgáztam (szopattak)-e előtte, drága volt-e a jegy, és főként, hogy egyedül nézem-e...
Az nem kétséges (és nincs hasznom a jegyekből), hogy bizonyos filmeket nagyvásznon kell nézni. Ezzel vki csak akkor tud vitázni, ha még nem volt (jó) moziban. Nézem a nagyobb hazai torrenteket, és a sok ész szedi a TS-t a filmből, nézi meg monitoron (mindezzel eddig nem lenne baj), de aztán ontja róla a sok okosságot, holott a filmet nem is látta... Na mindegy.
Vegyük pl a Karib2-t meg a 3at. Mindkettőt a lehető leghamarabb néztem, nyilván nem (szerintem) agyalágyult hülyék által preferált pre-rilizt, és a 2. rész úgy sodort el, mint egy tankhajó, ez a 3., ami meg érezhetően jobb lett nála, épp, h elért (pedig utóbbit sikerült először felirattal néznem). Ezek után merjem megmondani a saját véleményem? Mármint honnan tudjam, h tényleg úgy gondolom? :) Ráadásul mikor vélemény egy vélemény? Változott már meg véleményem egy filmről azért, mert láttam, hogy/miért készült. Aztán millió oknál fogva nálam lesz egy vetülete a filmnek, ami sokkal inkább engem jellemez, mint a filmet.
Aztán tolhatnám elétek, de kinőttem abból a korból, h mindent/mindenkit be akarok hódoltatni, és az én véleményemet osztatni... -
VvD #62 Hát nemtom.. én tegnap előtt láttam, de a film közepe után már arra gondoltam, hogy hogyan mehetek ki a teremből... nevetséges volt a film... főleg egy olyan klasszikus folytatásaként mint a Karib1. Ami az egyik kedvenc filmem.
Mik nem tetszettek a filmből : unalmas volt, a története egyszerűen nem volt hiteles, nem volt rendesen megkomponálva... de a legroszabb Sparrrow őrültsége. Azért egy ekkora szereplőt nem kellet volna lejáratni ennyire. Őt sajnáltam a legjobban. Sztem ha lesz 4 én nem fogom megnézni :P -
cateran #61 Végigszenvedtem...nem kellett volna:S elb..tam 2 órát az életemből potyára.....az egész történetnek se füle, se farka! Will Turner az egyik legellenszenvesebb pozitív? figura,akit filmben láttam! Sparrow tudathasadásos? jelenete meg rettenetes! Csak fanoknak ajánlom:) (igazából az 1. részt és ezt láttam,de semmire sem emlékeztem az 1. részből....egyszerüen 1x nézhetö,rágd meg-köpd ki film volt,de a 3. résznél klasszisokkal jobbnak rémlik)
Csak winnienek:D : Természetesen ez pusztán magánvélemény;) -
piszkosmarci #60 Amúgy azt nem értem hogy Will mér nem tudott egy lavórban a partra szállni mint Davy ?Johnes?...de sebaj :D -
piszkosmarci #59 Szerintem a 3. része nem volt túl jó, met a túlzott komolykodásokkal elvesztette a film a lényegét, ami megfogta az embereket (már akit, engem nagyon).De jó befejező rész, minden szálat elkötöttek benne, amit még nyitva hagytak, de a karib 2 még akkor is vezet. Figyelmetekbe ajánlaom a zenét, ami nem mindennapi, a legjobb filmzene, amit eddig hallgattam (pedig már nagyon sokat végighallgattam). Az első része nem tetszett és előítélettel mindig legyintettem, ha meghallottam a címét, de Johnny Depp teljesen újszerű karaktere magávalragadott. Ajánlom a filmet, de csak annak, aki látta az előző kettőt, aki nem, annak nagyon nem ajánlom, mert csak zsörtölődni fog jogtalanul.Imádom Jack Sparrowt :D -
pityuman #58 hm aha miez?? -
Real13 #57 MIért,szerinted a Spidey 3 jobb,mint a Karib3?? -
#56 Én is a kiadott pénzt sajnáltam a legjobban :/ -
Marcipán #55 Megnéztem én is. Fizettem érte.
Bár ne tettem volna. Látványban gyönyörű. történetben nagyon vacak. A 2 és fél órás filmet simán meg lehetett volna oldani 1 és fél órában. Nem lett volna tele unalmas részekkel. És a vége??? Azt inkább hagyjuk olyan szarul oldották meg.
Jack Sparrow (ha jól írom) egy idióta. Ebben a részben főleg. Ő nálam nem a vicces figura, hanem a hülye! -
Marko001 #54 Nekem egyáltalán nem jött be ez a rész. Erőltetett történet, erőltetett humorral. Egy-két jelenetet leszámítva szar volt. Amikor a végén a két hajó között Tarzanosdit játszottak azt még elnéztem, de a harc közbeni összeházasodástól már kiakadtam. Az előző két rész fasza volt, de ez nagyon gáz. -
winnie #53 "Szerintetek mi az igazán megbízható egy film értékétnézve?Rottentomatoes?Spidey 3 61%???He?MAx 40%"
azért nem megbízható egy értékelés, mert te nem értesz egyet? jó indoklás:)
".A KArib 3 nem igazán fog 7.5 alá menni,és a 7.5 az egy elég jó érték-sőt,az IMDb-t szinte mindenki ism eri,a"
és mindenki is szokott szavazni? és miért ne menne 7.5 alá. fanfilm, magasról indult, de a premier 4. napján merészség ilyet mondani. mármint, hogy nem csökken 0.3-nál többet. (pláne, hogy a karib 2 is 7.4 lett) -
Real13 #52 Szerintetek mi az igazán megbízható egy film értékétnézve?Rottentomatoes?Spidey 3 61%???He?MAx 40%
Vagy egyéni kritikus vélemények?Ne..
Egyéni vélemények a neten??SZedd össze mind!xD
Az IMDB simán a legmegbízhatóbb,van pár film,ami jelentősen fel,mvagy alul van értékelve,de az nem a Karib.A KArib 3 nem igazán fog 7.5 alá menni,és a 7.5 az egy elég jó érték-sőt,az IMDb-t szinte mindenki ism eri,akit csak egy kicsit ios érdekel,aki meg moziba el tud jutni,vagy filmet tud nézni,annak nagyon nagy többségének már nete is van.Szerintem remek lett a Karib 3 is. -
tungi52 #51 Az imdb nem ér semmit. Csak úgy veszem figyelembe, hogy ha öt felett van akkor biztosam megnézem filmet, ha alatta, akkor még átgondolom egyszer. Szerintem alapvetően nem érdemes vele foglalkozni. (Persze ha valami 0-1, vagy 9-10 között kap, az már jelent vmitDe ez ritka.) -
forgoszek66 #50 Meglehetett nézni!
-
winnie #49 a tendencia látszik, jövő hétre még jobban le fog csökkenni. -
kandeláber #48 Az imdb-n a szavazatszám felment 15 ezerre, a pontszám meg lement 7,8-re. -
Viking szabi #47 Ez alapjába egy jo film volt,volt benne 1-2 fura jelenet,de amugy nem rossz egy film. -
tungi52 #46 Hát én nem tudom ki min nőtt fel, de szerintem a második rész volt a legjobb. Az elsőt igaz csak egy lehelletnyivel szárnyalta túl. Ez a harmadik a kisebb történetbeli zavaroktól eltekintve összességében nem maradt alul az előző kettőhöz képest, habár a befejezés kicsit meglepett. Aki nem látta a második részt, annak csak ajánlani tudom, akinek meg nem tetszett, az magára vessen. Ez is egy külön műfaj, meg van a tábora. Én mellesleg a kivételes történelmi és mitológiai hűsége miatt szerettem meg, és bizakodom az esetleges folytatásban. Szerintem Gore Verbinski egy kivételes tehetségű rendező és a lehető legjobb szereplőgárdával készítette el azt a trilógiát.
A cikkhez meg annyit: valaki szép csendben lejjebb csavarta a kazánt, és az akciódúsabb jelenetekből jóval kevesebbet kaptunk. Szerintem ez messze nem baj. Már rég baj ha valaki csak a lövöldözésért néz meg egy filmet. Habár a végén a csatajelenet még azokat is kárpótolja. -
SASI #45 Én az IMDb értékeket tartom mérvadónak számomra a filmeknél, de persze azon belül is belenézek, hogy melyik korosztálynak mennyire jön be az adott film. -
cateran #44 aham,no lássuk csak:)
az imdb-n szavaznak akik:
a, internethasználók
b, ismerik ezt az oldalt
c, hajlandók rákattintani és szavazni egy bizonyos értékre
Ez ám a reprezentatív felmérés.....ha meg azok is beleszámítanak akik nem is látták...istenem hát még inkább szebb lesz:D
magyarán nem az emberek, hanem a fenti kritériumoknak megfelelö emberek közt végez felmérést...az igazi reprezentatív felmérést bevételnek hívják... -
#43 mindenkinek más tetszik, azért a statisztikák nem hazudnak, ez egy nagyon jó film (legalábbis az első kettő rész nagyon jó volt, ezt még nem láttam) szal szarnak nevezni nem lehet, max azt mondhatod hogy neked nem tetszett (bár szerintem akkor egy kicsit nagyok az igényeid!) -
Wittgen #42 A zenéje ennek a résznek is nagyon jól sikerült, bár nem lehetett nem észrevenni az Ennio Morricone western-zenékből elcsaklizott szólamokat, de ugye jót utánozni nem szégyen.... -
Hegyikecske #41 Én már 23.án láttam a filmet -
Gerghu #40 Filmek jóságát nem lehet mérni, hiszen nem egy egzakt, mérhető dolog. Ráadásul relatív is. Szóval nem létezhet mérvadó mérés a filmekre.
"statisztika rulez:D" Mit tudsz te a statisztikáról? Látszólag semmit!
IMDB statisztikát készít az emberek véleményéről. Vélemény az is hogy elvből nem nézem meg, és az is hogy megnéztem és tetszik.
Mivel minden filmre szavaznak olyanok akik nem is látták, így a felmérés szerintem reprezentatívnak mondható: kifejezi az emberek véleményét egy filmről. -
#39 Talán azért, mert másodikra már csak közel fele annyian voltak kiváncsiak (ebben közben már az IMDB egyik statisztikája meg is cáfolt, de más filmekre igaz lehet), vagy csak már annyira sem méltatták, hogy szavazzanak rá.
Az IMDB akkor sem mérvaadó, sokkal inkább az lenne, ha csak hónapokkal később lehetne szavazni az adott filmre. Gondolom, hogy sokan adtak rá úgy magasabb szavazatot, hogy még csak az előzetest látták, és nem magát a filmet. Gondolom, hogy sokan szavaznak úgyis, hogy a haver elájult tőle, majd a birkaösztönt követve én is elájultam tőle... -
#38 Mér ott is volt ilyen? :) Akkor arról is lemaradtam asszem. -
Mihail #37 szerintem jó film volt, sokkal jobb volt mint az első kettő, meg az abszurd rész is nagyon ott volt Johnny Depp-el. nagyon jók voltak ezek elborulós elmemenések a filmben, meg a sok humor, tényleg élvezetes darab, pedig az ilyen családi filmek nem mindig szoktak élvezetesek lenni a felnőtt korosztály számára de szerintem ez nagyon is jól sikerült, talán kicsit hosszú volt, lehetett volna valamit rövidíteni belőle, de így is tartalmasnak mondható volt és váratlan fordulatokban meg muris megoldásokban sem szűkölködik! -
winnie #36 méár az előzőben is a stáblista után volt a lényeg. -
#35 Hát b@sszameg, a stáblistát én nem vártam végig, erről lemaradtam... -
#34 Rémgyenge film volt. Csak egy barátom unszolására néztem meg.
Az első rész szódávalk még elment, a másodikat (szerencsére) nem láttam.
Vígjátéknak gyenge, kalandfilmnek erőltetett. A Johnny Depp-es pszichós résznél majdnem kimentem...
Nálam 3/10 (a speciális effektek jók voltak, na de ez ma már alap)
Egy jó dolog azért volt benne: Leadták előtte a Transformers legújabb bemutatóját -
argab #33 SPOLIER - STÁBLISTA UTÁNI JELENET
10 évvel később Elizabeth és egy 10 éves gyerek vár, majd megjelenik a Bolygó Hollandi. -
Rudicsek #32 Mi van a stáblista után? Valami ami a történethez kapcsolódik vagy csak a karakterek "egyesével vicceskedve átmasíroznak a vásznon"? -
winters123 #31 Így megnézés után abszolút egyetértek a cikkíróval. -
Falatka2003 #30 Én már a 2. résztől sem vártam semmit (ahogy a Mátrix 2-től sem) és sikerült a várakozásaimat is alulmúlnia (mindkettőnek). -
cateran #29 Köszönöm:) Mondjuk ezek alapján még kicsit sem nevezném mérvadónak.....a 2. részre kicsivel több mint feleannyi szavazat jött csak, mint az 1.-re, igy elég nehéz tényleges képet kapni,arról nem is szólva hogy az 1. részre is "csak" 123k szavazat jött....hány millióan látták világszerte? A 3. részre leadott szavazatok alapján meg aztán végképp nem lehet leszűrni semmit...max hogy 1577 emberkének nagyjából tetszett ez a rész....statisztika rulez:D -
kandeláber #28 z 1-re 123261-en, a 2-re 72787-en, a 3-ra 1577-en. -
EagleeyE #27 Engem a zenéje fogott meg, de az nagyon -
cateran #26 Ez az imdb az egyik legnagyobb marhaság szvsz.....de legalábbis illene az adatokhoz odairni (nektek) azt is,hogy mennyien szavaztak az adott filmre...mert ha pl 2 szavazat volt,de mindkettö 10 pontos,akkor az qrva jó film,mert az imdb-n 10/10? -
kandeláber #25 Az imdb szavazásán jelenleg 8,6/10 ponton áll, ami sokkal magasabb, mint az előző két tészé (1.: 8,0/10, 2.: 7,4/10). Bár ez nyilván csökenni fog (a bemutató utáni 1-2 hétben mindig csökkenni szokott a filmek tetszési indexe), de azt jelzi, hogy a nézők többsége nem csalódott, szemben az elmúlt hetekben bemutatott másik két film harmadik részével.