88
  • turul16
    Pereljen Bameg, ha tud / mer :)

Az oldal kicsit tulterhelt.
  • Penge4
    "én nem engednék szoftvereket szabadalmaztatni. sőt még továbmennék, egyes találmányokat sem ami a köz jót szolgálja."

Akkor szerintem még a 3 nyomásos földművelést is most találnánk fel. Kevés olyan ember van, aki puszta jószándékból időt áldoz valamire, amit később népszerűsít és esetleg ha fel is találja, nem csak saját magának és szűk családjának tartogatja. Gondolkozz már mennyit dolgozik vele az illető, akkor már minimum, hogy valami köcsög ne koppintsa le aztán abból legyen milliomos nekem meg majd őrzik a nevem a történelemkönyvek maximum.

"hisz elultetik a bogarat a nepek fuleben, hogy ugye ez a cucc ugyan ingyen van, de.... azert jobb vele vigyazni.
    tipikus , mocskos FUD"

Oh, hogy a szívem meg ne szakadjon a szabad szoftverek felhasználóinak és a szimpatizánsoknak a mimóza lelkén, hogy ők ennyire szívükön viselik a szabadalmakat és a szerzői jogokat. Jelezzen már az a szabad szoftver felhasználó, (aki ezt olvassa) aki még életében nem töltött le egyetlen crackes alkalmazást, nem tett fel a gépére kalóz Wint, vagy nem használt olyan gépet, amin az volt, illetve csak fizetős és legális forrásból töltött le zenét/filmet, valamint nem vásárolt kétes eredetű kínai ruházati termékeket.

Van itt ilyen? Na ugye...
  • sathinel
    Torvaldson nevét is egy világ ismeri, és ingyen oprendszert fejleszt? Sok ember van akik publikálnak, linux fórumokon, rendezvényeken, és ők keresett progrmozók. Nem egy betanított programozók, és nem is korlátoltak mint sokan mások. Ismerek ilyen programozót, és az hogy a cégek kifizetnek neki mindent, pedig linux(free) progikon dolgozik, és azokat még fejleszti is. Mutass olyan win programozót aki ha feltelepít 30-40 szervert, és azokat karbantartja, ezek melett még 1-2 cégnél dolgozik is? Mert linux szerverekkel ezt meg lehet csinálni. Lusták, és úgy szeretik, megcsinálni, hogy ne keljen hozzá nyúlni csak ha nagyon muszáj, vagy fizetnek.
  • roliika
    Nyilván..feltalálók / programozók meg dögöljenek éhen...nem?
  • strogg
    Jah. Nagyon böki a csőrüket, hogy van olyan is, amit nem ők "felügyelnek". Pontosabban: nem ők diktálják a feltételeket.
  • tomo
    ez taktika, eleg nekik ha mondogatjak, azzal is oriasi kart okoznak a szabad szoftvereknek.
    hisz elultetik a bogarat a nepek fuleben, hogy ugye ez a cucc ugyan ingyen van, de.... azert jobb vele vigyazni.
    tipikus , mocskos FUD
  • haxy27
    én nem engednék szoftvereket szabadalmaztatni. sőt még továbmennék, egyes találmányokat sem ami a köz jót szolgálja.
  • strogg
    Meg is lepne ha perelnének. Olyan cégek esnének nekik, mint a google, novell,sun,ibm,redhat. Nekik sem kell a balhé. Ráadásul nem is akarják bizonyítani, mert vagy nincs mit, vagy pedig ehhez nekik is fel kéne mutatni valamit, ami alapján vádaskodnak.
    Tipikusan csak arra megy ki a játék (ahogyan meg is mondják frankón), hogy paktáljanak le velük.