84
-
#44 Jah, és a gamméról 2. sorban. A képek alapján kvázi fikáztam. Megnéztem a videókat és úgy állapítottam meg, hogy egy nagyon kellemes RTS-el lesz dolgunk, bár nekem nagyon a Warhammer DOW világot idéző hangulat jött elő belőlem. És ez picit elszomorít, hogy a Blizzard annak ellenére, hogy faszán megoldja, kitalálja a dolgokat, ez inkább csak mézezmázos körítés. Marketing... de azokat, akik magasabb szinten szeretnek taktikázni, nem tudja meggyőzni... Szal' nem arról van szó, hogy télleg ki kell találni, hogy hogyan gyakod le a másikat. Hanem, hogy van 10 battlecriuserem, vagy carrierem és az legyak bármit.
De már megint offoltam a saját hsz-emenet.
A videók alapján ígéretes és nagyon fasza gamma lesz (bár ez grafika alapján megítélve). Én félek kicsit a gépigénytől, mert nem tudom, mintha a tesztvideókon is szaggatna a játék... Reméljük a legjobbakat, még sztem kori ítélkezni. -
#43 Szerintem pont a kő papír olló dolog hiányzik a blizzard meg úgy ált. az "arcade" jellegű stratégiákból. Ahol nem dobja ki kockával a gép, hogy most az adott találat random hol találja el, ott milyenek a páncél értékek és hogy ott az adott támadás típus(?) ebben az esetben pl. ugyanúgy lövő(?) lézerágyú miként tudja megsebezni az adott célpontot. Egyszerűbben: megtámadod_sérül (de nem mindig annyit)_mindezt véletlenszerűen, de hihetően - előadva dolog.
Az SC-ben szvsz inkább az dominál, hogy vannak egységek akiknek jó bizonyos tulajdonságuk, hogy pl. ott a battlecruiser, hogy rögtön sarkosítsunk... és a BC fasza mindenben... erre a blizzard kitalál egy egységet, ami egyből szédszedi, mert az éppen qrva sebezhető, de ha beviszi a támadást, akkor egyből halál. Ez az egyszerű henteléses rts-ek speckója, ami jó mert nem túl bonyi, könnyű kinanulni, és emellett még szórakoztató is. Tehát nem szimulátor, hanem arcade...
De ott vannak még a kissé taktikusabb dolgok, mint pl. a TA, ahol hiába van akármilyen egységedből, esetleg kombinációból akármilyen mennyiség... VAN RÁ ELLENSZER... és ezt nem egységtipussal, hanem bizonyos egységek (amik alapból nem elégségesek) kombinációján, a bevethetőségük taktikusságán múlik. Nem olyan, mint az SC, ahol van a "hackelős hajó, ami lefagyasztja az ellenség egységeit, és akkor jön egy csóka, aki simán szétszedi...".
Sztem ez két játéktípus. Az egyik a egységek egyjellegűségéből táplálkozva taktikázik, alá TA, meg van a másik, ahol már vannak "rpg" elemek. Az egységeknek vannak képességeik, és úgy lehet taktikázni (ez már a WC1-nél is í]y volt). Summa summarum, a kettőt érdemben nem lehet összehasonlítani. -
postmortem #42 Hűűű, nem mondod, az még mindig pár száz gigaJoule energia ;) Kolbász sütéshez kicsit sok ;) -
Caro #41 Atombombából van egy század! kilotonnás is, jobb ha tőlem tudod :) -
postmortem #40 Még a fantasyban, aminek semmi (0, void, NULL, NaN) köze van a valósághoz, no még abban is felfedezhető némi koherencia, és következetesség. No már most ritkán fordul elő, hogy egy méhfullánk a legerősebb fegyver, és egy kétkezes kard csak fogpiszkálásra használható.
A bunkóval fejbekúrás gondolom gyermekkori élmény lehet, szerintem az ott üssünk ahol a legjobban fáj vagy legkevésbé várják mottó szimpatikusabb...
-
postmortem #39 Ha egy poén értsd poén, akkor is a ghostok adták a nukénak a jelet rgo ott kellett lenniük ;) Mellesleg :))))))))) -
postmortem #38 Még el sem kezdtem flémelni és már jó a hangulat :)
No már most itt nem azzal van a baj, hogy A egység jó B ellen, hanem az ok! Pl ez, hogy nem kapcsol be a pajzs kis lövedék ellen, de nagyobb ellen igen, ez elég röhejes... Ismétlem nem az a baj, hogy A jó B ellen, hanem az, hogy bónusza van rá, mert a Blizzard-nál úgy gondolták, hogy ideje lezárni a kört.
Mondok neked olyan játékot, amiben A jobb B ellen, HA: elég távol van, közben egyfolytában látja ( ÉSSSSS ahol az egységek tudnak mozogni lövés közben ), viszont ha B közel ér, akkor A-nak harang. És nincs bónuszuk egymásra, rgo ha C hasonlít B-hez akkor C-re is kb ez igaz. És gyárthatsz ultimate egységet, ha elég sokáig tudsz előle futni és le tudod lassítani semmit sem ér. A sok lúd képes disznót győzni. Itt viszont a szerepek sem oszthatók le egyértelműen...
Ami az űrhajós részt illeti hát lehet, hogy te így látod, szerintem viszont ha már atombombának hívják, akkor viselkedjen is úgy.
Mellesleg a szarkupacnak is van rajongótábora ;) ( pl: légy ) -
Komolytalan #37 "Mese, mese, mese... Aki beveszi egészségére :P"
Ez nem egy szimulátor, hanem egy űr-stratégia, amely játéktípusnak kb annyi köze van a valósághoz, mint a fantasynak (0). Ha téged a valóság érdekel, akkor játsz dögunalmas szimulátorokkal, vagy inkább ne is játsz, hiszen az akkor is mese ha csak szimulátor (tudod ki adna neked oda egy milliárdos versenyautót/vadászrepülőt).
Egyébként a kő-papír-olló elv az a játék erőssége, nem pedig gyengesége. Nem véletlen hogy a kő-papír-olló játék fennmaradt az évszázadok alatt, a ki-tudja-erősebben-fejbekúrni-a-másikat-bunkóval, amit te favorizálsz meg nem. -
Sance231 #36 Hú, te aztán érdekes ember lehecc. Menjél rusholjál értelmetleneket akkor. Ráadásul azzal, hogy belekötsz a videó végi poénba, ami egy poén, értsd köze nincs a rendes játékmenethez, megint téged minősít sztem. Amúgy meg, ami bejött az SC1-nél, azt miért hagyná ott a Blizzard? Ez különbözteti meg az SC-t a tipikus tucatstratégiáktól. -
moRtiZ #35 Jah, akkora szar volt SC is, hogy az RTS-ek királya a mai napig, hatalmas rajongótáborral.
Az "A jó B ellen.." sokkal de sokkal jobb megoldás mint hogy 1 ultimate egységből legyártasz 3-at és szétkapja a mapot. Pont arra sarkallják az embert, hogy okosan és kombináltan építsen fel hadseregeket.
A gagyi egység pedig: A 696-os elitélt Tychus Findlay, aki nem egy tapló marine, hanem hero egység.
A hero egységnek pedig azért van több hp-ja, az egységek azért lépnek szintet, mert így még színesebb és sokoldalubb a játék.
De ha nem tetszik, vannak szép számmal kellemes RTS-ek: Játszál Supreme Commandert vagy Command And Conquer 3-at.
"Mellesleg, az SC-s cuccok 75%-ának miért mindig atombomba a vége??? Jah, és akik kb 20 cm-re voltak a föld alatt hogyan is élték túl??? Mese, mese, mese... Aki beveszi egészségére :P"
Úristen meg ürhajók és lézerágyúk, és vannak benne mindenféle IDEGEN FAJOK!!! Annyira irreális, szörnyű :(.
Aki ilyen ökörségeket ír annak egészségére. -
#34 Óriásira duzzadt agyad nem tudja felfogni hogy ugyan olyan volt az SC 1 desingja és hangulata, amit amit az ingame videóban látsz. Ha ez neked nem tetszik az oké. De soha nem tudtam felfogni hogy mi értelme van olyan emberekkel vitatkozni akiknek ez tetszik, és csökkent agyúaknak meg hypelonak nevezni őket?
Külföldi fórumokon erre szokták azt írni hogy "Ge a life". -
postmortem #33 Nah megnéztem a videokat ( teaser + in-game ), és a Blizzard ugyanott folytatja, ahol abbahagyta a szarlapátolást...
Megint a tipikus mikro stratégia, amikor A jó B ellen , de sérülékeny C ellen, ami ellen viszont D jó, ami persze sérülékeny B ellen. A tipikus idegörlő felállás, amikor egy hatalmas sereget szét lehet kapni, olcsó egységekkel, de azokkal meg nem lehet támadni. Aztán gondolom a gémben meg olyanok lesznek, hogy a "hős" egység 5-6 szor több hp-val fog rendelkezni, mint a többi, mert akkor talán életben maradnak...
Ami a blizzard másik undorító oldala, hogy olyan magas színvonalú filmeket képesek csinálni mindenféle gagyi egységről, hogy az ember teljesen kiábrándul amikor az "isten" marine-ját 1 mp alatt tépik szét...
A legidegesítőbb a videoban akkor is az, amikor azt állítja a narrátor, hogy a starcraftban sok egység harcol sok ellen, és kb 30 egység csépli egymást :) Van olyan 1997-es játék amihez van 5000-es unit limit peccs ^^
Grafikailag ott van a cucc, és a fizika is jónak tűnik, de akkor is egy csapda, amit a blizzard megint jól felállít, adagolja a drogot a népnek, majd letesz valamit az asztalra, amit az egyik pillanatban gyűlölsz a másikban meg imádsz...
Mellesleg, az SC-s cuccok 75%-ának miért mindig atombomba a vége??? Jah, és akik kb 20 cm-re voltak a föld alatt hogyan is élték túl??? Mese, mese, mese... Aki beveszi egészségére :P
-
Sance231 #30 Ja és a desingról: tökéletesen hozza az első rész hangulatát, csak modernizálva az egészet. Remek, ízléses, meseszerű:D. -
Sance231 #29 Hát, én nem vagyok egy SC-fan, a stratégiákért viszont oda és vissza vagyok és ez a 20 perces prezentáció letaglózó erejű volt, én mondom. Ha ilyen szintű kombinációs lehetőségek rejlenek a játékban, engem rohadtul nem fog érdekelni a grafikája, de még a sztorija sem:). -
Lordboxi #28 Nemtom játszottál-e az első résszel, de ha igen, akkor feltünhtett olna, hogy az is ilyen mese szerű, kicsit rajzos grafikával rendelkezett, szal ez a design pont ezt a filinget próbálja meg hozni. És amúgy meg tökleszarom a grafikját, meg a designjét, tőlem pálcika emberek si rohangálhatnának, ha olyan sztorit csapnak hozzá mint az egyhez. -
kanduhr #27 Parányi agyatok a hype miatt nem fogja fel, hogy a design szidtam, mert csöppet sem hangulatos, sőt visszataszító, meseszerű. -
Caro #26 Hát ez van :\
Nem baj, mi azért még 10 évig eljáccogatunk majd vele, ahogyan az elődjével is ;) -
gyuri12 #25 jajj jöttek a grafika buzik:/ olyanok mint a zergek...csak rondábbak,és többen vannak -
kanduhr #24 Megnéztem a videót... Tényleg szar a játék.Nevetséges az egész. -
#23 Grafikát fikázók nézzék meg a 21 perces ingame videót, és gondolkozzanak el mégegyszer azon amit mondtak... -
zidder #22 Szerintem még közel nincs kész a játék.... lesz ez még sokkal szebb is. -
#21 áhh ez hülyeség, elég ha megnézed ezeket a képeket, grafikailag messze elmarad a tiberium warstól, amihez azért szintúgy nem kell túlzottna erős gép.
Ahogy ez kinéz az még épp megüti a manapság elfogadhatót, meg amúgyis, olyan műanyag az egész. Szerintem inkább a fizikája lesz durva, mozgatni az egységeket, szóval csak proci kell hozzá jó, azt látom fontosabbnak -
kanduhr #20 Nevetségesen néz ki:D Ez a design valami fertelmes. -
Lordboxi #19 az a mókás, hogy a lényegről szó se esett. A STORIIIIIIIIIIIIII. A starcraft, a sztori miatt volt olyan amilyen, na azt lesz nehéz űberelni, dá várom a afolyttást, vajon ki állítja meg sarát? -
#18 Valószínüleg elindul, csak nem így fog kinézni, mint a képeken. A blizzard játékok a legjobban optimalizáltak az egész piacon, ezt szerintem el lehet mondani róluk minden vita nélkül. War3 is elindult hihetetlenül gyenge konfigokon, a képek alapján az SC2 grafikája se a technológia miatt lesz szép. -
#17 Hát,szerintem csúnya. Nagyon olyan warcraft-os lett nem? -
Filiic #14 Sztem a képek alapján azt mondhatjuk, hogy nem lesz nagy gépigénye.:c) -
qtpman #12 a f@szt tuti fog menni XD fig még a stalker is megy a gépemen pedig ilyen configom van: ati 9000 , amd athlon 2400+ , abit kd-7 , 768 mega ram azt csá XD -
gyuri12 #11 de jó nekem:/ ezt beszoptam:D -
#10 Ki van zárava, talán a minimum minimumán. Már vagy 1-2 éve 512MB RAM a minimum mindenhez, de azajánlott 1-2GB. Videokariból is olyan kell ami támogatja a Shader 3.0-át és Vertexshader 3.0-át. Ezalatt esélytelen bármi újjal medium fölött játszani.
Egy tisztességes videokarni nálam a 6600GT 256MB RAM-os verziójával kezdődik. Ilyet vettem 9 hónapja 32-ért, AGP-set. Ezalatt már nem érdemes SEMMIT venni szerintem játékra. A 2GHz-es proci az mit takar? Mert, az AMD3400-es fut kb. ennyivel az jó, de egy 2GHz-es Celeron az a vicckategória ma már. -
#9 "ezért a jövő héten egy nagyobb írásban tálaljuk a Starcraft 2-ről érdemes tudnivalókat,"
IGEN! mert ennyi infóból lehet cikket írni bőven... LOL! -
#8 Nem rossz, de kiwi lennék, hogy mivel tudják fogozni a dolgot, mert ha kb. ugyanaz lesz, mint az elődje (ua. egységek, meg ahogy elnézem a desing is) így én simán rá mondhatnám, hogy egy SC source, 3D graffal... szal
Mellesleg sztem a graf. kicsit kezd elcsúszni a "rajzolt mesevilág" feelingjéhez, nálam.
Ettől függetlenül én bízok a fejlesztőkben, mert summa summarum sztem nyugton kijelenthetjük, hogy a Blizzard az a fejlesztőcég, amiben még nem (vagy csak nagggyon kevesen) csalódtunk! (max. a határidőkben, az meg manapság nem számít sztem, ill. inkább a minőség a fontos, mint régen)
Én mondjuk nagyon várnám, hogy lehessen valami Supreme Commanderhez hasonló(!) átnézeti nézetre váltani. Hogy ne kelljen ilyen bazinagy egységekkel nyomulni. Másfelől én már szomjazom az olyan játékokra, ahol nem az egységek specialitásán múlik a stratégia, hanem a nagy Zerg-légiók ortomba küldésének taktikusságán...
Várjuk!! -
gyuri12 #7 "Mivel a hír közzétételével egy kissé elkéstünk" ti is rájöttetek? grat!(nem fikázásból írtam) amúgy a képek alapján szerintetek, elmenne egy olyan gépen,mint az enyém?:D 512mb ram,128mb-s videókártya(ati 9600)2ghz-s proci na? -
Filiic #6 Még alig van ma, főleg a tengeren túlon. -
Alfa Of NS #5 hcgamer.hu-n van fenn ingame video
hardwired.hu-n is -
quantum #4 Mára igérték a gameplay videot, de a weboldalon még a Coming soon felirat van :/ -
Alfa Of NS #3 A StarCraft nagy baja, hogy túl jól sikerült, így nehéz folytatni ugyanúgy. Az eddigi infók alapján a grafikája egész jó, a játékmenet stilusát tartják, szóval van esélye, hogy megtartsa a hírnevét. Ami azt is jelentheti, hogy vagy fél évtizedik befolyásolni fogja a játékpiacot. -
Morden23 #2 Kicsit felemás a grafika, néhány kép nagyon tetszik, néhány nem igazán, de azt jó látni, hogy nem akarják túlspilázni a dolgot, mint sokan mások, és tényleg egy SC2 készül, nem valami csicsa egy jópofa márkanévvel. -
Alfa Of NS #1