759
Pszichedelikus növények, és hatásaik
-
#398 ezek nagyrésze nem drog -
1488 #397 ejnye már, hát minden drogot kiveséztünk? -
SoulSeeker #396 prünty-prünty... -
1488 #395 szerinted? -
#394 és mi az a tip??? -
1488 #393 Ma érkeztem haza Bogácsról, ott voltam pár napig pár sráccal, gépekkel, hát mondanom sem kell... Végigkockultuk x)
Azért tartottunk néha pihenőt, ilyen volt a keddi nap, amikor behajnalkáztunk, én meg Töki.
Na lényeg a lényeg, hasonló volt mint az előző, mostmár haluztam is rendesen, és egyszerűen nem bírtam mit kezdeni az élménnyel, de jó volt nagyon x))
Utána viszont estére olyan szinten fájt a fejem úgy éreztem pillanatokon belül felrobban, ezért hamar lefeküdtem, de annyira fájt hogy az ágyban meg se bírtam fordulni. Nagyon durva volt, nem tudom mitől de van egy tippem.
Azt hiszem most gy jó ideig nem fogok újra hajnalkázni. -
#392 nem is élek vele, sőt már állt semmivel, csak néha iszom, a múltról beszéltem, 1 szóval sem mondtam h mostanában csapom agyon magamat:)
amúgy a soproni csak 399 a ZP-ben, szombaton voltam, többet nem is megyek... -
#391 "Megpörgeti az agyadat a zöldike is rendesen, ha a társalgási szinthez megfelelő mennyiséget szippantasz belőle."
Ismerős :D hajnalig be nem állt a szám mikor még elsők között szívtam meg nemrég csúnyán átbasztak minket vagy másfél g-vel és elég sokan szívtuk ahhoz h érezhesse mindenki igazán, s csak úgy dőlt belőlem a hülyeség bár józanul se vok 100as :D van egy videó rólam amikor tudathasadásos szinten párbeszédet imitálok egy volt tanárom és önmagam között :D:D -
SoulSeeker #390 És erre mondják a "nagyokos" hozzánemértők, hogy károsabb mint az alkohol. Láttál Te már alkoholistát sportolni, de főleg hónapokig nem-inni?? :-D
Bár, így belegondolva... Volt már nekem is olimpiai teljesítményű sportórám jól berúgva. Pl. a négykézláb-gátugrás (járdaszegélyre), magashányás (fekvőszinttől kb. 35 centiméter), vagy váltósúlyos egyhelybenállás. Érdekes sportágak :)) -
SoulSeeker #389 Ejj-ejj, Kulabá...
Jópár bejegyzéssel ezelőtt azt állítottad, hogy nem élsz a cannabisszármazékok adta feelinggel, most pedig közberöfögsz hogy "elég nehéz néha betartani h hol a határ ezt tapasztalatból mondom"...
Na most akkor mi is van? :D
Amúgy ZP-ben 460 volt a sör korsója (az olcsóbbik, asszem Dreher), ami alapján télleg nem tartozik az olcsó helyek közé. Viszont a koncert isteni volt (leszámítva azt az apróságot, hogy feszt egy csajszi után kellett kajtatnom, mert sosem tudtuk, hol van - más kérdés, hogy maga a csaj se nagyon tudta... :D ) -
#388 SoulSeeker! Teljes mértékben igazad van. A határt kell keresni mindig. Van olyan periódusom amikor csak az edzés,és se pia se zöld,se buli. Ez néha hónapokig is eltarthat. Aztán jön egy buli és akkor beleszaladok pár "lasztiba",aztán afternak zöldike. Vagy vmikor csak piálás van,ha olyan társaság előtt vagyok ahol disztingválni kell magamat(asszem ez a jó szó ráxd) akkor keveset iszok,de ha haverokkal lakásban akkor elkönyvelhetek másnapra egy rosszulétet.Az aranyközéputat kell megtalálni. Szóval emberek csak óvatosan:D -
#387 hát sajna elég nehéz néha betartani h hol a határ ezt tapasztalatból mondom:S
amúgy a logómba jah vmi olyasmi:D -
SoulSeeker #386 Van amikor ez esik jól, van amikor az. Megpörgeti az agyadat a zöldike is rendesen, ha a társalgási szinthez megfelelő mennyiséget szippantasz belőle.
Nekem sem azokkal van bajom, akik füveznek, bogyóznak, speedeznek, isznak, akármit csinálnak, hanem azokkal, akik nem tudják hol van a határ, és azt hiszik akkor királyok, ha úgy beszívnak hogy feküdni is csak segítséggel tudnak...
Tudni kell, hol a határ, mi az elég, mennyi "illik" egy bizonyos társaságba.
Persze nem mondom, jólesik néha totál széjjelcsapni magadat, hogy télleg azt se tudod merre van fel meg le, de ezt csak akkor, ha ez a cél :D
Neked amúgy a nevedben lévő figurára szardarabok hullanak? -
#385 pokróc,télleg nem rossz indualtból mondom...De sztem maradj a nődnél;) -
#384 pontosan, ezért másoltam be a lentebbi kis cikkeket. -
#383 az a baj h sztem itt azért sok ember nem arra használja ezeket a szereket mint amire "kéne"... mert sztem itt nem az a lényeg h ki mennyire csapja szét magát meg mennyit tol bele a kis szervezetébe... -
pokróc #382 jól van na. Majd áttérek dúrvábbakra is, csak gondoltam indulásnak jók lesznek ezek is valamire. Azóta próbáltam a damianat nagyobb mennyiségben, és éreztem némi hatást. Olyan mintha csak épp 1-et vagy talán 2-t szívtál volna egy dzsóból, vagyis über gyenge, viszont utána jól megdöngettem az asszonyt. Ennyi előnye legalább volt. -
#381 de mért nem salviát szívsz??? asziszed ami ott van növény az mind vmi halucinogén anyagot tartalmaz???? Ugye most csak viccelsz?? Hülyének azért nem kell lenni!!!! [kiborulvafogjaafejét] -
pokróc #380 na mi a pálya srácok? csak nem lelőttem a témát az utolsó beírásommal. Ha igen akkor, bocs. Egyébként szerintetek mit érdemes még beszerezni a barabonctól? -
pokróc #379 nemrég rendeltem a barabonctól 1 agad passion flower-t. Szívtam belőle 1xre úgy 1g-t. Hát nem tudom. Érezni nem éreztem semmi különöset. Tul.képpen nem is nagyon olvastam semmi különös dolgokat róla, és azt be is váltotta.
Rendeltem damiana-t is azt is szívtam kb. 1g-t és hát hasonlóan semmi. De persze ettől sem vártam túl sokat. Majd még próbálkozom nagyobb adagokkal, hátha akkor majd érzek valamit.
Ezt csak úgy leírtam nem tudom hogy miért. -
1488 #378 hoppá, csak egyszer akartam elküldeni -
1488 #377 köszönöm! -
1488 #376 köszönöm! -
SoulSeeker #375 És hogy mennyire igazad van abból a szempontból, hogy hány drogfajta létezik, amikről még csak nem is hallottunk, tessék, egy kis ízelítő (csak a pszichotróp drogok nevei, a teljesség igénye nélkül):
AEM • AL • Aleph • Aleph-2 • Aleph-4 • Aleph-6 • Aleph-7 • Ariadne • Asymbescaline • Buscaline • Beatrice • Bis-TOM • BOB • BOD • BOH • BOHD • BOM • 4-Bromo-3,5-dimethoxyamphetamine • 2-Bromo-4,5-methylenedioxyamphetamine • 2C-B • 3C-BZ • 2C-C • 2C-D • 2C-E • 3C-E • 2C-F • 2C-G • 2C-G-3 • 2C-G-4 • 2C-G-5 • 2C-G-N • 2C-H • 2C-I • 2C-N • 2C-O-4 • 2C-P • CPM • 2C-SE • 2C-T • 2C-T-2 • 2C-T-4 • psi-2C-T-4 • 2C-T-7 • 2C-T-8 • 2C-T-9 • 2C-T-13 • 2C-T-15 • 2C-T-17 • 2C-T-21 • 4-D • beta-D • DESOXY • 2,4-DMA • 2,5-DMA • 3,4-DMA • DMCPA • DME • DMMDA • DMMDA-2 • DMPEA • DOAM • DOB • DOBU • DOC • DOEF • DOET • DOI • DOM • psi-DOM • DON • DOPR • Escaline • EEE • EEM • EME • EMM • Ethyl-J/EBDB • Ethyl-K • F-2 • F-22 • Flea • 3C-G-3 • 3C-G-4 • 3C-G-5 • 3C-G-N • Ganesha • HOT-2 • HOT-7 • HOT-17 • IDNNA • Isomescaline • Isoproscaline • Iris • J/BDB • Lophophine • Mescaline • 4-MA • Madam-6 • Methallylescaline • MDA • MDAL • MDBU • MDBZ • MDCPM • MDDM • MDE • MDHOET • MDIP • MDMA • MDMC/EDMA • MDMEO • MDMEOET • MDMP • MDOH • MDPEA • MDPH • MDPL • MDPR • Metaescaline • MEDA • MEE • MEM • MEPEA • Meta-DOB • Meta-DOT • Methyl-DMA • Methyl-DOB • Methyl-J/MBDB • Methyl-K • Methyl-MA • Methyl-MMDA-2 • MMDA • MMDA-2 • MMDA-3a • MMDA-3b • MME • Metaproscaline • MPM • Ortho-DOT • Proscaline • Phenescaline • Phenethylamine • Propynyl • Symbescaline • 2,3,4,5-Tetramethoxyamphetamine • 3-TASB • 4-TASB • 5-TASB • Thiobuscaline • 3-TE • 4-TE • 3-TIM • 4-TIM • 5-TIM • 3-TM • 4-TM • TMA • TMA-2 • TMA-3 • TMA-4 • TMA-5 • TMA-6 • 3-TME • 4-TME • 5-TME • 2T-MMDA-3a • 4T-MMDA-2 • TMPEA • 2-TOET • 5-TOET • 2-TOM • 5-TOM • TOMSO • Thioproscaline • Trisescaline • 3-TSB • 4-TSB • 3-T-Trisescaline • 4-T-Trisescaline
(forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ibogain legalul -
SoulSeeker #374 Ja, és a múltkor rosszul írtam, nem az ayahuasca nevű dologra lennék kíváncsi (ez valami DMT és amfetamin keverék), hanem az Iboga nevű afrikai cserjére (hatóanyaga - többek között - az ibogain).
Ha tudtok valami használható, lehetőleg magyar nyelvű linket erről a növényről vagy az alkaloidájáról, azt szívesen venném.
Drogfüggőség gyógyítása Ibogával -
SoulSeeker #373 Ne egészben áztasd, hanem zúzd össze mozsárban, vagy daráld le. Az LSA az LSD-hez hasonlóan kiválóan oldódik vízben, viszont a mag az olajtartalma révén akadályozza az LSA vízzel történő érintkezését. A legtisztább módszer az lenne, ha valamivel forróbb, mint kézmeleg vízbe áztatod a magokat fél-egy óráig, így a héja megpuhul, amit viszonylag könnyű - bár a magok kis mérete miatt időigényes pepecsmeló - eltávolítani. Így megszabadulsz a növényvédőszerek, valamint a héjban található, hányingerkeltő alkaloidák nagy részétől. Ezután a héjnélküli magokat ledarálni és 6-12 órára tiszta, vagy enyhén savas kémhatású vízbe (pl. light narancslébe vagy más rostos gyümölcslébe, esetleg kefirbe) keverni, áztatni érdemes, a későbbi fogyasztás alkalmával történő gyorsabb felszívódás elősegítéséhez. (Egyébként az LSA viszonylag érzékeny külső behatásokra, pl. erős fény, hő, sav, nedvesség hatására hamar elbomlik.)
-
SoulSeeker #372
Elég keveset tudok angolul, de néhány infot azért sikerült kibogarászni. Köszi!
És ha már volt szó az erős pszichedelikumokról, akkor nesztek:
Mindent az LSD-ről ITT -
1488 #371 hm érdekeseket írtok.
Mindegy, egy hétig nem voltam, most pótóltam xD
Vasárnap megyek nyaralóba, és pár napra rá megpróbálok egy újabb hajnalka tripet. Most egészben áztatjuk majd a magokat, 1:1 arányú citromleves vízben, aztán meghámozzuk. Kicsit terápiás, de inkább ne legyünk rosszul meg üssön be. Szép szar szöveg lett, remélem értitek xD -
#370 cikk angolul -
#369 (egyetértően bólogat) -
SoulSeeker #368 Az az érdekes, hogy szinte mindegyik oldalon mást írnak, bármelyik anyagot is veszik górcső alá, sőt, legtöbbször még akkor is eltér a lényeg, ha általánosságban írnak a különféle szerekről. De azért a legtöbbször mindenhol akad azonosság is, ezeket kiszűrve azért viszonylag pontos információkhoz lehet jutni.
Más lesz a lényeg abban az esetben is, ha valami hivatalos kiadványt olvasol egy bizonyos típusú drogról, és más, ha egy valaki által történt tapasztalás megfogalmazását olvasod. Természetesen mindkettő igaz lehet a maga nemében, de sok esetben a hivatalos leközlésekben a "lehet" helyett "lesz" szerepel. Értendő: ugye ha egy drog esetében fennáll a veszélye a túladagolás következtében beálló halálnak, akkor azt a szert halálos mértékben túl lehet adagolni, ez esetben soxor hivatalos írásokban az a szer tutira túl lesz adagolva, ha az alany használni kezdi.
Másrészt legtöbb esetben a hivatalos kiadványok írói, megalkotói e témában nem éltek valójában az adott droggal, ismereteik kizárólag statisztikai adatokon nyugszanak; ezek az adatok a legtöbbször pedig laboratóriumi, ellenőrzött körülmények között zajló események adatai.
Kérdem én, ha egy olyan drogot vizsgálunk, amely pontosan az elme korlátait próbálja ledönteni, a szellem korábbi zártságától segít megszabadulni (pl. LSD, gomba, stb.), azt hogy lehet egy zárt szobában tesztelni, ahol szinte semmilyen külső vagy belső tényező nem befolyásolja a tripet? Vagy hogyan lehet egy kokain, extasy, speed jellegű drogot úgy tesztelni, hogy közben az illetőnek az egész élmény alatt egy laborágyban kell feküdnie? Olyan, mintha vennénk egy Ferrarit vagy egy 330-as BMW-t a szántóföldre...
És természetesen a hivatalos írásokat szépen meg is kell bolondítani egy kis pszichológiai ráadással, hogy az alany ezek ismeretére támaszkodva mintegy "elborzadjon" az adott drogtól. Ez természetesen nyilvánvaló, hiszen az államnak, a vezetésnek nem érdeke a sok "drogos lakos" :) .
Vegyünk csak egy egyszerű példát: az alkoholt. A hivatalos ismertetőkben mint utóhatás, mindenhol szerepel az alkoholmámort követő másnapossság, ahol előfordul(hat) erős fejfájás, hasmenés, szájszárazság, kellemetlen szájíz, kábaság, levertség, izomgyengeség, stb. Gondoljatok csak bele: tuti voltatok már ti is jó keményen berúgva! (Aki most nem mosolygott egyet, az most hagyja abba az olvasást, és gyorsan rajzolja le egy A4-es rajzlapra a családját, mert holnap kérni fogják az óvodában :)) Szal másnap tuti éreztétek ti is ezeket a kellemetlen utóhatásokat, de szinte sohase egyszerre. Mindig csak néhányat közülük, de ahhoz, hogy ezt mint egyszerre érezd másnap, ahhoz baromira taccsra kell vágnod magad előző este... Aki pedig megiszik 4-5 óra bulizás alatt egy, max. két felest, meg mellé ugyanennyi doboz sört/pohár bort, annak még akkor is csak ritkán jönnek elő másnap számottevő mértékben az előbb említett utórezgések, ha egyébként nagyon ritkán fogyaszt alkoholt.
Mindezek fényében gondolom látszik, hogy mennyire megbízhatóak és hitelesek a hivatalos leírások, tapasztalatok amelyeket a nagyközönség elé tárnak.
(forrás: saját agyszülemény :D) -
#367 mimi.hu-ról linkelt lap, pontosan nem tudom melyik. -
#366 honnan a forrás? -
#365 "A fizikai függõség alapvetõen kétféle kábítószertípusra vonatkozik, az opiátokra: a heroinra, a mákteára, a kodeinre, a hidrokodinra stb., illetve az alkoholra. A fizikai függõséget úgy kell értelmezni, hogy ha valaki napi szinten, rendszeresen opiátot vagy alkoholt juttat a szervezetébe, akkor az opiát / alkohol beépül az anyagcsere-folyamataiba és akár néhány hét leforgása után, a szer hiányában fellépnek a betegség tünetek, az úgynevezett fizikai elvonási tünetek. Opiátok esetében ezek az enyhe influenzás tünetektõl kezdve a nagyon súlyos fizikai fájdalmakig (végtagfájdalmak, gerincfájdalmak), illetve alkohol esetében a delirium tremens-ig (lásd késõbb) terjedhetnek."
-
pokróc #364 az alkohol, és a nikotin szerintem azért lehet nagyon veszélyes, mert marhára hozzáférhető, és gyakorlatilag nagyon kicsi a visszatartó erő a leszokásnál vagy a használatnál. Viszont ezekről a dolgokról tudunk a legtöbbet (mint anyag, és mint hatásaik), hisz már kultúrája is van a nekik, ezért az emberek nagy része tudja mire számíthat, ha elkezdi használni őket. Kétségtelen, hogy mindkettő okozhat fizikai függőséget, és persze pszichéset is.
-
#363 akkor te jól félre informált vagy kula,nézz utánna -
#362 alkohol? nikotin?? ezt azért megkérdőjelezném mint fizikai függőséget... -
pokróc #361 az a gond ezzel a kérdéssel, hogy rengeteg szempont létezik, és ezekből 1 jó rakás szempont szubjektív megítélés kérdése. Pl. a társadalomra vagy az egyénre gyakorolt hatás, ez utóbbinak egy részét lehet mérni (ezzel nincs probléma), a másik része viszont lelki/szellemi, amit nem lehet egzaktul mérni. Ez természetesen jól meg is osztja a közvéleményt. Tulajdonképpen az ember 1 biokémiai laboratórium, bedobsz valamit fent, aztán abból kijön valami lent, és még valami plusz is történik ha jól odafigyelünk (csak szinte mindenkinél más).
A másik dolog meg amit már írtatok, hogy 1 jó rakás cuccról semilyen fontosabb tanulmány nem készült még ilyen tekintetben. Sőt valószínüleg van még jópár olyan cucc amiről még nem is hallottunk. Ezek lehetnek természetesek meg szintetikusak is akár.
Azért azzal nem fognak szerintem sokan vitatkozni, ha azt kijelentem, hogy a lista tetején valószínüleg ilyenek szerepelnek, hogy heroin, kokain, meg crack. Ezek nagyon sok szempontból lehetnek a legveszélyesebb drogok. -
SoulSeeker #360 A szervezeted érzékeli, hogy valami idegen anyag bejutott a szervezetedbe, és a lebontása közben az elmédnek egy különleges élményt, eufórikus hangulatot adott. Természetes, hogy a pszichésen ismét vágyakozol az eufórikus állapot után, tehát az elméd megpróbál úgy befolyásolni, hogy ismét bejuttathasd a szervezetedbe azt a bizonyos anyagot. Ez a pszichikai függőség.
Testi függőség akkor alakul ki egy szerrel szemben, mikor az a bizonyos anyag amit a szervezetedbe juttatsz, valamilyen, a testedben lejátszódó természetes folyamat építőkövét helyettesíti, amit egyébként a szervezet állítana elő. Ilyenek pl. az ópiátok, melyek a gerincvelő által termelt fájdalomérzet-csökkentő anyagot helyettesítik, így a gerincvelő bacik termelni a saját anyagját, ha kívülről is megkapja. Természetesen az ópiátok megvonási tünetei közé tartoznak ezáltal az erős fájdalmak (főleg alhasi, mellkasi, ill. izomfájdalmak)is.
Fizikai függőség a tapasztalatok szerint az alkohollal, a nikotinnal, az ópiátokkal és néhány szerves oldószerrel szemben alakul ki az emberi szervezetben. -
#359 úgy érti h nem kisérleteztek vele annyit h biztosan tudhassuk kialakúl e fizikai/lelki függőség! mondjuk sztem lelki az mindenhol kialakúl