Az Univerzum eredete
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
#66: Nem epp erre akarunk rajonni hogy hogy keletkezett? Minek foglakozni olyan dologgal amirol tudjuk?
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
engem egész kis korom óta az foglalkoztat hogy mi van ott ahová még nem tágult ki az univerzum :) milyen a hõmérséklet stb stb...
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
(- arra hogy nem létezhet abszolut részecske)
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
szerintem: széthullana a világegyetem
lebegne a nagy semmibe
elvégre semmi nem kényszerítené arra, hogy csoportosuljon
ellenne magában
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
#62: :DDD
Eddig úgy néz ki hogy affelé hajlunk hogy nem lehet abszolút részecske :)
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
a mobiltelefonról igen
nem tudom hallottál-e már analógiás gondolkodásról...
#57: A magnesnek mi koze van a masik magneshez amit magahoz vonz?
Ha viszont a végsõ okot nem hozta létre semmi, akkor miért kéne feltételezni, hogy az észlelt dolgokat bármi is létrehozta?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
Szóval most épp az a házi feladat gyerekek, hogy mi lenne a világ, és az anyag definiciója, ha létezne abszolut elemi részecske, ami minden más tulajdonságot meghatároz, de õ nem határozható meg,(nincsenek tulajdonságai, csak õ határoz meg tulajdonságokat), mivel õ az elemi. Egyáltalán logikus-e egy ilyen? Lehetséges-e egyáltalán ilyen?
Amugy ertem en mit mondassz hogy az anyag amibol a mobiltelefonodat megcsinaltak mibol lett.
lehet, hogy okosabbak voltak nálnuk?
ha van egy "alap" alkotó elem, akkor az miért is lenne kölcsönhatásban bármivel?
mi köze lenne a másikhoz?
#36: Szerintem most inkabb elmeleti szinten folyik a tarsalgas. ;)
#38: Nemjol gondolkodsz. Az elemeket nem teremtettek hanem kialakultak kulonbozo hatasok miatt. Az elemek miert "csomosodtak" ossze? Hat kulonbozo hatasok miatt. :)
*Posse*T.W.D*
goto #45
miért kellene kölcsönhatásban lenniük? mi okuk lenne rá?
*Posse*T.W.D*
vili?
ezzel a teremtett dologgal kapcsolatban igaz hogy teremtettek, de megléfõ forrásokból teremtették nem a semmibõl..
ha létezik ez az "alap"anyag, amibõl minden áll a világon...
akkor mi a fene készteti ezt arra, hogy nagyobb kupacokba tömörüljön össze és esetlegesen "értelmes" dolgok legyenek belõle?
mi a fenéért nem csak van magában ez a sok anyag és terjeng a semmiben?
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
De akkor sem olyan biztos ami biztos hogy nincs ami van, és hogy nem lehet megérteni :DD
Én a továbbiakban sugallanám nektek hogy gondolkozzunk ezekután kicsit matematikai fejjel(tudom hogy néha nehéz)
De még mielõtt ratérnek eme nehéz útra, felteszem én nektek a kérdést:
Egyesek azt mondták hogy vegülis van a vilagnak vége, lefele kicsi méretek felé is, és felfele nagy méretek felé is, mások - ha jól értettem - ha mindig tovább bontható a végtelenségig, és felfele is mind nagyobb rendszert alkot akkor az egész megint nonszensz, nem vezet értelmes meghatározásra. Vagyis ha igy lenne akkorsem tudnánk megfogni a dolgot. Igazatok van emberek. Abban mindenképpen hogy ez a kérdés nagyon súrolja a felfoghatatlanság határát. De van egy kis lehetõség:
Felteszem a kérdést:
Mi lenne a következménye annak, ha úgy lenne hogy van abszolut részecske(mondjuk maga a húr abbol a húrelméletbõl, mindegy) aminek már nem bontható tovább, abszolut, és minden részecskét õ alkot? Mi lenne ebben az esetben a világ definíciója? Mi lenne az anyag definiciója?
(Tudom hogy hajmereszto a kerdes, de az iment mondtam probaljunk meg matematikailag gondolkozni!!)
a tv, telefon, szgép, miért nem jött létre magától?
azt mondtad ez lehetséges
A tv-t, telefont, gépet az ember "teremtette". Nincs is olyan dolog a földön ami csak úgy magától jött volna létre, éppen ezért az ember ahoz van szokva, hogy mindennek a keletkezéséhez szükség van egy teremtõre. De ha valami mindig is létezett, nincs se eleje se vége, akkor meg se kellett teremteni. Bár nemtudom, hogy minek írom ezt le, mert úgyse fogod megérteni, gondolom vallásos vagy.
Csak leírtam a véleményem, nem kell emiatt hülyének nézni. Ez olyan kérdés amire soha nem fogunk választ kapni, mindenki csak találgat.
#11: Az osrobbanas nem azt mondja. Szupersuru anyag pukkant ki es ugy keletkeztek az elemek.
Gondolj a vilagra ugy mint egy vegtelen ciklusban futo programra ami sosem all le. Bumm->tagulas->ujrabumm->tagulas->ujrabumm....
Es akkor meg 4. dimenzio feletti reszrol nem is beszeltunk. :)
#15: Badarsag. Az osember se lett volna kepes felfogni az internet fogalmat es most megis letezik.
#20: zsiroskenyer.
#23: Teremtettek? PFf inkabb "keletkezett"-et akartal mondani nem? :)
tehát a TV, mobiltelefon, számítógép, stb... ami itt van a szobában, az mind magától jött létre és azt csak valaki kitalálta, hogy teremtették õket...
érdekes elmélet...
szerintem ostobaság, de hajrá!
ez az elmélet tetszik nekem van benne valami ésszerû - hisz nem tágulhat örökké SEMMI.