22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#20267 Így van, meg van a hátránya a barátnak is meg az idegennek is, mint külső szemlélő.
Az "igazságot" nekünk kell érezni/tudni.
-
#20266 Persze, kell valami támpont, meg kell találni valahogy a közös nevezőt, de ehhez külső szemlélő - legyen akár barát, vagy családtag - csak nagyon felszínesen tud hozzájárulni. -
#20265 Még ha tud is valamit, lehet, hogy csak azt gondolja, tud valamit. Lehet, hogy csak az ő fejében vagy olyan, amilyennek téged lát. Lehet, hogy pont te ülteted az agyába szándékosan, vagy félig szándékosan. Biztos vagyok benne, hogy nagyon kevés olyan barátunk/rokonunk ismerősünk van, aki tényleg olyan jellemű, mint amilyennek a mi fejünkben él. -
#20264 Deh csak már hajnalban írtam, és összekevertem őket. -
#20263 Ezt értem, de én konkrétan a jelenlegi helyzetre gondoltam (Groveéra), egy full idegennek fogalma sem lehet róla, hogy mi tetszhet neki egy csajban, vagy milyenek a belső tulajdonságai, amiket csak ő meg a közeli barátai ismerhetnek. Ezért egy ismerős talán könnyebben adna tanácsot, hogy összeillenének-e vagy sem, szerintem. (Ezért értenék inkább chhayával egyet)
Abban persze nagy igazság van, hogy az ember saját magát sem tudja korlátok közé szorítani, nincs fekete meg fehér, minden egyes szituáció, körülmény mást és mást hozhat ki belőlünk.
Az élet sokkal sokkal bonyolultabb, mint azt ahogy néhányan gondolják :) -
#20262 Nem pont a szubjektív az elfogult, és az objektív az elfogulatlan?
Am nem tudok teljesen egyet érteni.
Az egy dolog, hogy az ismerősödnek elfogult a véleménye rólad, de mégiscsak tud olyan héttérinfókat, amik egy idegen számára nem derülhetnek ki (vagy nem pont idegen számára, de mondjuk még felületes ismeretség esetén sem); viszont elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy érdemben adjon tanácsot.
Szóval nehéz kérdés, hogy kinek a véleményére érdemes adni... szerintem jó meghallgatni mindenkiét, több nézőpont ugye sokat segíthet. Aztán mégiscsak neked kell eldöntened, hogy mit fogadsz meg és mit nem, ezt nem bízhatod másra. -
IXEMGabeo #20261 szívemből szóltál -
#20260 Jah, és ez az "ismer téged valaki" dolog is olyan, hogy...hmmm...nem lehet kiismerni az embert. Azt meg lehet figyelni, hogy bizonyos helyzeteket ki hogyan, milyen módszerrel old meg, de ezek a dolgok bármikor megváltozhatnak. Akár egyik pillanatról a másikra, akár egy folyamat részeként.
Én például gyűlölöm azt, ha valaki azt képzeli el a kis fejében hogy "ismer", és mondjuk megpróbálja kiszámítani, hogy mit fogok tenni, és az alapján jár el mert azt hiszi, biztosra megy. Aztán amikor mégsem úgy cselekszem ahogy ő azt "kiszámította", akkor esik pofára. -
#20259 Szerintem pont annak a véleményére nem érdemes adni aki ismer téged, pont az objektivitás miatt. Aki ismer, annak már van rólad véleménye, tehát elfogult. Persze egy ismerős is képes egy adott helyzetben elfogulatlanul értékelni, bizonyos határokon belül. A szubjektivitásnak - pont az elfogulatlansága miatt - több köze van a helyzet valós elemzéséhez, mint az objektiv véleménynek. És ha az ember kicsit magába néz rájön, hogy sokszor ő maga sem tudja, mi a helyzet saját magával, nemhogy mások. Akkor meg miért hallgassunk másokra.
-
#20258 Ja igen, ezt még akartam is írni, hogy akik ismernek téged, azoknak a véleményére érdemes adni, talán objektívabban látják a helyzetet, persze kérdés, hogy ki mennyire ismer téged :)
(én pl. talán egy embert tudnék mondani a "baráti" társaságomból, vagy talán kettőt, aki tényleg tudja, hogy "mi a helyzet velem", bár ez részben miattam van, mert lényegében nem mondok el az említetteken kívül senkinek ilyesmiket) -
#20257 Köszkösz. A tanulmányaimat igen erősen befolyásolta anno. Most is fogja szerintem, de igyekszem megfogadni a normális tanácsokat, véleményeket és a barátaim véleményét. -
#20256 Igen, erről van szó más szavakkal kifejezve :) -
#20255 Rendes volt a haverodtól hogy nem akarta elcsábítani magának.:)
Szerintem meg most a "szerelmi" dolgokat most inkább hanyagold mert neki nem lenne jó, neked pedig hatással lehet a tanulmányi eredményedre.Tarts egy kis szünetet aztán majd kiderülhet minden (lehet hogy ő kicsit "zavart" lehet,és nem tudja pontosan hogy mit csináljon). :) -
IXEMGabeo #20254 Szerezd a Lájkokat:D:D, [jaj, de beteg, aki kitalálta] -
clio1616v #20253 jó szórakozást -
clio1616v #20251 akkor kedveltetsd meg magad :) -
clio1616v #20249 így van amit nem tudsz azt vagy elhiszed, vagy elképzeled -
#20248 Sokan jártunk már így. Én inkább úgy szoktam fogalmazni, hogy "teremtettem egy karaktert", aki nem létezik. Illetve létezik, de csak a fejemben.
Ha valakit úgymond "félreismersz", az lényegében ugyanez. -
#20247 igen, nem egyszer történ már meg velem is, hogy mindent szépnek, jónak láttam, közben pedig szó nem volt róla, a valóságérzékelésem a béka seggét súrolta :D -
pett3rson #20246 valóban nehéz az érzelmekkel bánni és félretenni őket vagy figyelmen kívül hagyni, de sokszor van az amit írsz, hogy csak beleképzeljük a lányba/fiúba ami tetszik, közben meg nem is olyan. A rózsaszín köd jótékony hatása utólag ártalmas is lehet :) -
#20245 És szerintem sem fog összejönni vele, jobb lekötnöd a figyelmed mással, ne agyalj rajta túl sokat semmiképp.
Elfelejteni neccesebb lesz, ha ennyit találkoztok, szinte lehetetlen kategória (ilyen velem csak gimi utsó évében volt, amikor mindennap láttam...de kellemes volt :S), de az idő megold mindent, ezt jól látod :) -
#20244 Én is voltam hasonló helyzetben, persze minden helyzet más, de felfedeztem hasonlóságokat.
Magamon azt tapasztaltam ebből a szempontból, ill. legjobb barátom is ezen a véleményen van, hogy csak beleképzelem azokat a dolgokat a lányba, amik igazából nincsenek is benne. Tehát csak szeretném, hogy olyan legyen, amilyennek képzelem, és el is hiszem, hogy ő olyan, pedig nem. Ez így hülyén hangzik, de valahogy ezt érzem a te írásodból is. Lehet röviden is kifejezni, a szerelem vak, de ezt a frázist sokan nem szeretik :) -
#20243 Köszönöm a véleményeket. Egyelőre kivárásra játszom, az idő majd eldönti. -
#20242 Én csak azt tudom erre mondani, amit az egyik barátomnak is szoktam: ha nem
akarsz magadnak több szopást, szenvedést, akkor valahogyan próbáld megszakítani vele a kapcsolatot. Csoporttársként ez mondjuk elég "nehéz", de valahogyan csak meg lehet oldani. Ha hiszel a kavarás utáni barátságban (nem ez jött át az irományodból), akkor próbálkozz azzal. Ha pedig úgy érzed, van még remény, akkor próbálj mindent megtenni, hogy ne szalaszd el a lehetőséged. Ilyen helyzetben persze tök nehéz józannak lenni, és reálisan mérni fel az adott helyzetet, de ha ez nem megy, akkor csak olyasmit tegyél, amitől majd jobban érzed magad. Az a jó megoldás, és ilyenkor már mindegy, hogy együtt vagytok-e, vagy nem. -
pett3rson #20241 szép hosszú történet, de ha elolvasod Te magad is észreveszed, hogy mi az amit a lány nyújtott Neked és mi az amit beleképzeltél csak, mert szeretted volna ha lett volna kettőtök közt valami. Persze mi nem éltük át azt amit Te Vele kapcsolatban, mégis a többieknek adok Én is igazat, ez a vonat már elment, csak a régi barátságot vagy ahhoz hasonló érzéseket keresi Ő is veled kapcsolatban, de nem úgy tűnik, hogy ez átfordulhat szerelemmé. Vannak még csodák, de ne erre alapozz. Ettől függetlenül megdönteném a helyedben :D Lehet tök szar az ágyban, akkor meg főleg ne kergesd tovább :)
Nézz szét jobban azon a kampuszon..vagy min, szóval egyetemen, biztos, hogy 100 másik sokkal szebb lány van..olyan is aki belülről is szép és az sugárzik belőle, inkább az ilyenekkel foglalkozz és éld az Életed, még fiatal vagy, majd később lekötöd magad :) -
clio1616v #20240 egy biztos, a nők pillanatnyi érzéseik alapján döntenek
nem mérlegelnek, nem gondolkoznak el a következményeken, nem vesznek figyelembe mást, csak azt, hogy az ő érzelmi igazságuk rendben van
hányszor mondtad pl a párodnak, hogy és arra nem gondoltál, hogy...?
vagy például fordított esetben mit tennél a helyemben?
ezek mind olyan dolgok amikre nem gondolnak, csak a saját érzelmi igazságuk a döntésük alapja
ez így természetes -
#20239 Az a baj, hogy tökmindegy ki mit mond, nincs olyan megoldóképlet, ami mindenkinél működik. Olvastam itt olyan, általánosságként megfogalmazott dolgokat, amelyek az én életemben pl. teljesen fordítva történtek, és nem egyszer, tehát az ilyesmi már nem lehet általános érvényű. Ezért necces csajozási tanácsokat osztogatni. -
#20238 A leírásod alapján sajna biztos nem akar tőled többet, csak a régi barátságot visszaállítani.
Ha mégis alakulna valami, az nem feltétlen szeremből lenne, hanem a biztonságot és stabilitást, amit benned lát.Sokan automatikusan elkezdenek kötődni ahhoz, aki kedves meg jófej vele, és ha épp nincs szerelem a láthatáron, akkor összejöhetnek vele. De ez könnyen borul sajnos.
Szerintem. -
#20237 Érdekes egy taktika. Kérdés, esetemben végig lehet e vinni 3 éven keresztül, úgy hogy közel napi szinten találkozok vele.
Mindegy, nagyjából körvonalazódott, hogy mit fogok csinálni, bár addig, ahogy ezt az elbaltázott kapcsolatot ismerem, sok dolog fog változni. -
#20236 Kösz, azt hiszem értem mit mondasz. Egyébként ez azért is nagyon érdekes, mert voltunk köztünk nagyon jó a viszony, csak azt ő talán kicsit felelőtlenül is, de leépített, vagy valami olyan esemény történt nála, ami miatt ezt választotta. Ő egyébként egy kicsit esetlen és vágyik arra, hogy valaki legyen mellette. Anno azt is nekem sírta el, hogy hogy kicseszett vele a barátja.
Itt egy részlet a leveléből, talán ez zavart be köztünk:
"Szerintem köztünk az volt a legnagyobb baj,h volt egy "közvetítő". Csak annyira kérlek,h neki ne mondj semmit sem amit beszéltünk(én sem mondom neki!)mert nem akarok kettőnk között még több konfliktust!köszönöm." -
#20235 Én is elkövettem a hibát, hogy mindent megadtam viszonzás, és elvárás nélkül, amit adni tudok, és a nyakamon is ragadt egy ilyen lány barátostul. Most meg már bizonygathatom akárhogy, hogy én aztán nem fogadom el a fennálló helyzetet. Most ezt az egy dolgot tehetem. Nyomulok, és minden reakciójával, amivel azt erősíti, hogy nem kellek neki az én vonzalmam építi le. A vicces, hogy minél kevesebbet adok, ő meg annál jobban haragszik rám, és annál jobban vonzódik. De ő végül nem fog kelleni... Megszerezni nem tudom, ellökni nem fogom. Építse le a vonzalmam. :D -
#20234 A kulcs, hogy nem az érzelmeire, és az érzelemkeltésére figyelsz, hanem a viselkedésének adsz hitelt. -
#20233 Ma délelőtt jöttem rá, van egy jó módszer arra, hogy leépítsd a vonzalmadat (szerelmedet):
Végigzongorázod a csajon azokat a dolgokat, amiket szeretnél, vagy elvársz tőle. Pl. ha ölelést, megöleled, ha csókot, megpróbálod megcsókolni, ha szexet, akkor azt... A reakcióiból nyilvánvaló lesz, hogy mennyire szeret téged és mennyire játszik, így lesz valami konkrét kézzelfogható bizonyítékod az ábrándképek mellé, hogy a csaj mennyire szeret. Én ugyanezt tettem, garantált siker, és a csaj haragszik egyre jobban, mert nem kapja meg tőlem azt a figyelmet, és törődést, amit eddig, pedig ő saját maga építi le a vonzalmam azzal, hogy nem felel meg a viselkedése az elvárásaimnak. :) -
#20232 Ez jó hosszú lett de becsülettel végigolvastam.
Ebből nagyon az jön le, hogy nincs esélyed nála és nem is lesz. Én is voltam így, felesleges reménykedni. -
#20231 1. Jogra
2. Erre is gondoltam, de hiába rossz a remény én még reménykedek. Meg ő is ismeri a storyt, akkor miért pont nálam keresné?
3. Nehéz elfelejteni :) nagyon, arról nem is beszélve, hogy nem minden kapcsolat alakul az első perctől tökéletesen, sőt...
Köszi a tanácsokat. -
clio1616v #20230 a ritka rendes lány csak illúzió -
clio1616v #20229 egyértelmű, hogy a lánynak a legkevésbé sem jössz be
csak te akarod a kapcsolatot szándékosan teszel olyan dolgokat, ami effelé vinne -
#20228 1: orvosira jársz? :D
2: nem akar mást, csak barátságot, mert egyedül érzi magát
3: felejtsd el, keresd meg inkább a másik feled, akivel már az első pillanat is tökéletes -
#20227 Köszi
De nem igazán értem mit szeretnél ezzel kifejezni. Én nem szándékosan őt kerestem, csak így alakult, az elején még értelemszerűen nem ismertem annyira, hogy azt mondjam, hogy máris szeretem, akkor csak elbeszélgettünk, ami tovább alakult.- Ha erre céloztál.
Én váltig állítom, hogy akkor sem volt közömbös irántam, amikor azt mondta, hogy nem, egyszerűen úgy éreztem, hogy benne is alakul valami, ha nem is olyan szinten mint bennem. -
clio1616v #20226 Ha szándékosan nézel ki valakit akkor az nem fog összejönni soha.
Legfontosabb a működő párkapcsolatban a véletlen megismerkedés.
Véletlen = nem véled(nem akarod), hogy megismered. Más szóval elég ha a lány kinéz téged magának utána csak rajtad múlik akarod-e.
Azt felejtsd el, hogy kinézed a lányt és te is bejössz neki.