22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#7533 Ez barátom megfigyelés, nyitott szem.
-
#7532 látom fellendült a téma ismét,megy a sírás rívás. -
Lirion #7531 Megint a könyvek... saját tapasztalatod van-e? -
#7530 És megvan, hogy melyik hangnem melyik hangnemmel (harmonikus) hangzik csak jól. -
debussy #7529 Tökéletes kapcsolat nincs. Persze én sem lennék az általad említett példában boldog, de azért van átmenet a kettő közt.
Arról is szól ez a dolog, hogy néha ezek a kapcsolatok embertelen módon folynak és zárulnak le.
Persze a negatív benyomások fejlesztőek lehetnek, de neked is kell pozitívat adnod lelkileg, érzelmileg is.
Az utolsó gondolatodra még valami: Vannak olyan nők, akiknek kell, hogy értelmi társat lássanak benned. Ilyen gondolkodással a számodra elérhető nők köre leszűkül.
De továbbra is fenntartom, hogy nem szeretnék kinyilatkoztatni, nekem is megvan a véleményem, neked is és mindenkinek a saját belátása és elvei szerint kell élnie, de nem árt, ha néha meghallgatja a másikat. -
#7528 [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1178283819&no=7518]A #7518-as hozzászólás pedig továbbra is áll.[/URL] -
#7527 1. A kompromisszum helyett tudod megértésre kellene építeni, mert az egyik passzív a másik aktív elfogadás.
2. Nem hiszem hogy a boldogtalan embernek párkapcsolattal kéne narkóznia, mert valójában nem lesz tőle boldog, és csak mint narkót használja a partnerét, ergo nincs is szó párkapcsolatról, csak önző érdekkapcsolatról.
3. Látszik, hogy teljesen tájékozatlan vagy a pozitív (építő), negatív (romboló) érzelmek témakörében. A félelem és rettegés a megcsalástól, elhagyástól nyírja ki a kapcsolatot, mert tag mindenben azt fogja látni, hogy a másik el akarja hagyni, meg akarja csalni sat.
A harmonikus párkapcsolat nem azt jelenti, hogy mindenben egyetértetek, hanem az, hogy közös nevezőre tudtok jutni az élet dolgaiban (nem kompromisszumra!).
Elméletedet egyébként a zenei harmóniák törvénye is megdönti. Senki sem szereti a fülsértő hamis hangokat, dallamokat. És hiába csöpög (keserű) méztől a moll hangnem, fertőző szomorúság, csalódottság árad belőle. -
#7526 Gratulálok. Ugyan vagy száz hozzászólásra volt szükség, de csak kijött belõled valami értelmes és igaz. -
Lirion #7525 Elég pici csövet raktál a szemed elé, hogy csak ennyit értesz, hogy vagymegdugomeste vagy nemdugommeg. Sebaj, örülj annak, hogy két füled van és nem vagy szatyor. -
Lirion #7524 Az utolsó bekezdésedben idézett szöveg nem rólad szólt.
Azt meg továbbra is tartom, hogy salsoul féle "majd jön a tökéletes és kompromisszummentes kapcsolat" eszme minden, csak nem értelmes, se nem logikus és az érzelme nagy részét is kizárja.
Egy nőnek szüksége van mindenféle érzelemre, pozitívra és negatívra egyaránt, hogy boldog lehessen. Salsoul féle tökéletes kapcsolatból a negatív érzelmek hiányoznának, épp ezért, bár a kapcsolat tökéletes, a boldogság hiányozna. Az emberi természet már csak olyan, hogy a rossz dolgok nélkül nem tud boldog lenni.. Ennek leglátványosabb és egyszerűbb példája az a sok milliomos palánta, akik mindig belövik magukat, mert az anyag nélkül boldogtalanok, keserűek és csak így juthatnak olyan boldogsághoz, amihez mások, akiknek nincs meg mindenük alapjáraton hozzájutnak. Rengeteg mondás is van az ilyesmire, az se véletlen..
De mondok egy másik, teljesen hétköznapi példát: mennyire becsülnéd meg és lennél boldog egy olyan ember mellett, akivel szemben fel sem merülne, hogy elhagyhat, aki teljes mértékben a tied, sosem veszekszik, mindig igazat ad, elhalmoz ajándékokkal, állandóan mondja, hogy mennyire szeret, ugrik minden szavadra, nehogy vmi rossz érzés támadjon benne? A kapcsolatokat (és az embereket is) a tökéletlenségük teszi boldoggá (és szerethetővé). -
clio1616v #7523 Te nem érted... nincs visszautasítás, mert nincs odamegyek leszólítom aztán vagymegdugomeste vagynemdugommeg és megyek a mellette állóhoz..
nem tudsz elvonatkoztatani ez a baj... de akkor meg se próbálj megérteni másokat... és a nők se neked valók :)
-
clio1616v #7522 nem... nemcsak arról nincs fogalmad a mi aháttérben áll, hanem amit leírtam arról sincs fogalmad.. de még csak nem is dereng :) -
clio1616v #7521 kérlek idézz hozzászólásszámmal, hol írtam ilyet...
értetlen gyerek vagy még... -
debussy #7520 Én próbáltam emberi hangok reflektálni erre az egész szituációra, épp ezért nem értem, te miért nem tudtál hasonló módon tenni, de mindegy is.
1. Nem ugattalak le.
2. Nem tudom, hogy "nagy ésszel" tettem-e, de az biztos, hogy már mondtam: nincs olyan, hogy Jó Megoldás. Azért mert megmondtam a véleményem, felőlem te úgy élsz, ahogy akarsz.
3. Ha minden lány véleményére így reagálsz, akkor nem tudom, hogy találsz magadnak olyat, aki komolyabb érzelmek nélkül, csak a dolgok élvezetéért "összejön" veled.
4. Lehet, hogy Lirion álláspontja nem kedvez az emberiség természetes növekedéséért, de már EZT IS említettem egyszer: Lirion gondolkodása más értelmet ad az életnek, te viszont megoldod, hogy ne haljunk ki. Persze ez kicsit leegyszerűsített, de azért gondolom érted...
Mi ez az eszme az emberi kapcsolatokról?! Nekem nagy baráti köröm van, sok kapcsolatom, sokat járok bulizni, mégsem az a felfogásom, mint neked.
"Hogy vkinek az undorító, hogy ismerkedik az ellentétes nemmel, hát lelke rajta. Tudom szánni az ilyen embereket." ??
Én ezt sosem állítottam, sőt... De ne kevered a szezont a fazonnal! Különböző szintek vannak ezen a téren. -
Rundstedt17 #7519 Ügyes kitérés:D -
#7518 Hát igen...
Jó lenne most már konkretizálni, hogy valóában, konkrétan milyen szinten és hányadán állsz a nőkkel. A verbális kapcsolatokon túl jotottál még valamire (értsd. párkapcsolat) a Nagy Módszerrel?
Te viszed a pálmát a szó és a tett egységét tekintve? -
Rundstedt17 #7517 jó elhiszem hogy szarul esik a visszautasítás,de el kell tudni fogadni és nem hülye elméleteket kitalálni.nem tetszem ez van,van másik. -
Lirion #7516 Hát igen.. -
Rundstedt17 #7515 na ezt én sem értem.itt prédikál,osztja az észt hogy ribanc az a csaj aki nem szűz és már több férfival is lefeküdt....viszont érdekes módon a barátnőjének elnézi....az állhat a háttérbe amit mondasz.amelyik jó nőt nem dughatja az ribanc,amelyiket dughatja az ritka rendes lány:D.nagyon álszent....pff.... -
#7514 Igen, ám van amikor még a rossz tulajdonságok is klappolnak, és nincs szükség kompromisszumra.
Mindazonáltal én még tényleg nem láttam egy párt sem akik jól jöttek volna ki a kompromisszumból. Te láttál ilyeneket? -
clio1616v #7513 A kompromisszumhoz kell kitartás...
Mindenkinek vannak rossz tulajdonságai még nekem is... ;)
Akit őnzetlenül és feltétel nélkül szeretsz felelőtlenül, annak a hibáit is szereted és elfogadod.. -
clio1616v #7512 Miért lenne ribanc?
Te vagy ribanc, aki bárkivel érzelem nélkül baszol...
Ne szólj hozzá, olyanhoz amihez közöd nincs, így a vitának sincs értelme..
Mert az egymás mellett elbeszélés elkerülhetetlen.. -
#7511 És ettől még miért ne működne?
Nyilván kitartás és állhatatosság nélkül nem megy.
De tudod mi az ami igazán nem megy: a kompromisszum: csak nézz körbe a párkapcsolatokban, családokban, hogy hosszú távon mennyi embert nyomorít meg. -
Lirion #7510 Hogy tudtál beleszeretni egy olyan "bűnös lotyóba", amilyet amúgy lenézel és ribancnak titulálsz? -
clio1616v #7509 Azért nem fog működni mert csak kevés múlik rajtad..
Amin meg nem tudsz változtatni azt el kell fogadni.. kompromisszum... -
#7508 Milyen okoból kizárt, hogy működjön?
Vagy csak azt szeretnéd, hogy bárcsak ne működne?
Hogy mi nem működik: nézz körbe a nagy világban... ;) -
#7507 Akár mit is tesz, ha azt nem saját [egyéni (felül)vizsgálatból, rostálásból] belátásból teszi, hanem mert én, vagy a pistuka, vagy a tömeg, vagy az előírás, vagy a vágyai vagy akármi tettetik vele, akkor ő egy idióta barom, mert ebben az esetben elképzelése nincs, hogy pontosan miért és hova megy a hajója.
Az pedig gyenge érv, hogy azért és oda amiért, ezé és azé is... meg mert arra sodor az áramlat (arra nem kell erőkifejtéseket tennem)... -
clio1616v #7506 Tudod mi az hogy szerelem, hogy önzetlenül szeretsz valakit? -
#7505 [csak akkor >>> csak akkora] -
#7504 Lirion őszintén, mit támasztál te alá mikor másokat ugatál le? Semmit.
Most még az is kiderül, hogy közöd sincs a szexhez és a párkapcsolathoz.
Jól elbeszélgetni, szópingpongozni, viccelődni, szórakozni én is simán tudok bármilyek nővel, ám mégis mire elég ez? Viccelődésre, és szórakozásra.
A nagyős thema nem úgy van, hogy az ember csak vár és nem tesz semmit... nyílván ez számodra megfoghatatlan dolog, ami az értelmezési tartományodon kívülre esik. Ha (valóban) értenéd az egész eddig mentalitásodat kényszerülnél alapjaiban revideálni.
Senki nem mondta, hogy az ismerkedés a másik nemmel undorító volna.
Ha valaki ezt mondta, akkor legyél szíves azt visszakeresni és idézni, hogy ezen állításodat alátámaszthasd. (Képzeld a nagy ő thema-ban benne van az ismerkedés a másik nemmel... Te lehetsz csak akkor barom, hogy azt hidd, hogy ez ismerkedés nélkül megy.) -
Lirion #7503 Hogy voltál képes elfogadni? Azért, mert őt már te is megdugtad, a "bűnei" már nem is oly jelentősek, mint azon ribancoké, akikhez nem férsz hozzá? Kétszínű, álszent alak vagy... -
Lirion #7502 Vicces vagy.
Azért, ha már ilyen nagy ésszel leugattál, hogy mindent félremagyarázok, nem ártott volna ezt vmi érvvel és példával is alátámasztani, mert én is mondhatom, hogy te is mindent félreértelmezel..
btw ha az neked az értelem, hogy vki csak vár a nagy ő-re és nem tesz érte semmit, akkor gratulálok. Ha ilyen lenne a világ, pár generáció alatt megtizedelődne a népesség. Nekem legalább vannak emberi kapcsolataim, és bár néhány impotens azt próbálja belemagyarázni, hogy csak a szexről szólnak ezek, nem, a kapcsolataim nagy részében nincs jelen a szex. Hogy vkinek az undorító, hogy ismerkedik az ellentétes nemmel, hát lelke rajta. Tudom szánni az ilyen embereket. -
Lirion #7501 Ennek csak örülni tudok. -
clio1616v #7500 Miért kellene azt tennem?
Eddig se tettem egyik alternatívát sem... és ezen a kettő szerintem eléggé meddőn kívül van más is..
Lirioné teljesen elfogadhatatlan nekem.. soha nem tennék ilyet..
Salsoulé pedig teljesen kizárt, hogy működjön, és feleslegesen nem szeretek csinálni semmit..
Eddig már volt pár kapcsolatom, amikről azt hittem, hogy komolyak lesznek.. ebből van jó és rossz tapasztalatom is.. nem hiszem, hogy az a megoldás, hogy több 100 nővel szexeljek, aztán majt utána kezdjek komoly kapcsolatot, de az sem, hogy kompromisszumok nélküli, számomra teljesen ideális felelőségmentes kapcsolatra várjak egész életemen át..
kíváncsi lennék, hogy van-e kapcsolatotok és mióta... nem fogom kommentárt fűzni hozzá -
Fbn Lx #7499 és mi történne, ha clio tényleg azt tenné amiről te szólsz, és kiderülne, hogy eddig hülye volt.
aztán azt kezdené el tenni, amit a pistuka mondott, és kiderülne, hogy eddig mindketten hülyék voltatok. -
debussy #7498 Az jár most a fejemben, hogy nem ártana visszaolvasgatnotok egy kicsit, mert vannak itt megdöbbentő dolgok...
Valaki nagyban bizonygatja, hogy ő már volt úgy is nővel, hogy érzelmi jelentősége is volt a dolognak. Erre nem is tudom, mit mondjak, de elég döbbenetes.
Páran nagyon el vannak itt tévedve. Az ilyenféle értékrend nem fog előre vinni senkit, semmit és nem is nevezhető értékrendnek.
-
bcrics #7497 ti egész nap itt basszátok a rezet?..hjó van -
#7496 Clio!, ezt nem lehet ilyen egyszerűen elintézni.
Nagyon sok dolgot tudnék mondani amin én már túlléptem és te még nem, és ugyan úgy [nem] figyelnél rám oda, [nem] hallgatnál meg, mint ahogy azt pl Lirion teszi - de másképp nem is tehetné. Foggal körömmel tiltakoznál, és védenéd a világodat, mint kisgyerek a kedvenc játékát.
Ha pedig gondolkodás nélkül azt kezdenéd el tenni amiről én szólok, az csak azt bizonyítaná, hogy mekkora egy idióta barom vagy.
Szóval: pszt...
-
clio1616v #7495 Az a lényeg, hogy salsoul, már túlvan azon amin Lirion soha sem lesz képes túllépni.. :) ezért megérteni sem fogja.. mert nem is akarja, a büszkeségén esne csorba, hogy hülye volt és nem akarja elfogadni, hogy hibázott, nem képes veszíteni... szokták mondani az ilyen embertípusra ^^ -
clio1616v #7494 látom te megértetted, vagy eleve te is úgy látod mint én...