Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

EnZsolt
A pillangós hasonlat tetszett. De az sem jó, ha valaki összefogja egy tûzõgéppel a báb két részét, mert aztán erõlködhet bárhogyan is a kis pillangó, nem fog sikerülni. Az arany középút, mindig az a jó 😊

I wanna go some place,where people die when they are sick,and don\'t sit in the yard eating cowboy toast,when they have been shot through the head. TF2: nyulbela MW2: d[-.-]b SiKtune

Van benne vmi amit mond, szerintem.
Ne csak azt nézd, hogy mondja!
nyálas<#ejnye1>

Fantomlovag
Well... Tudod, hogy van ez... "Várni csak várni, mindíg csak várni..."
Nem mondom hogy behunytam a szemeimet, vagy ilyesmi azért...

Don\'t take anything for granted. (Ne tekints semmit magától értetődőnek.)

Randivonalon szemezgetek 😊
Majd hozok még, vannak jók, tényleg. És nem feltétlenül nõi naplókban! Az enyém se rossz, de abból nem idézek, max magánban 😊
Ritka ám az ilyen ember, aki ennyire tapintatos és tudja hol a határ. De a szövegben is benne van.
Pluskast
Ezek nagyon szép gondolatok! Ezzel kapcsolatban jutott eszembe Márainak egy gondolat mente ami a tapintatról és a gyöngédségrõl szól és szerintem nagyon igaz:

"Mert van valami, ami több és értékesebb, mint a tudás, az értelem, igen, becsesebb, mint a jóság. Van egyfajta tapintat, ami az emberi teljesítmény felsõfoka Az a fajta gyöngédség, mely láthatatlan, színtelen és íztelen, s mégis nélkülözhetetlen, mint fertõzéses, járványos vidéken a forralt víz, mely nélkül szomjan pusztul, vagy beteg lesz az ember. Az a tapintat és gyöngédség mely, mint valami csodálatos zenei hallás örökké figyelmeztet egy embert mi sok és mi kevés az emberi dolgokban, mit szabad és mi túlzás, mi fáj a másiknak, és mi olyan „jó”, hogy ellenségünk lesz ha megajándékozzuk vele és nem tudja meghálálni? Ez a tapintat, mely nem csak a megfelelõ szavakat és hangsúlyt ismeri, hanem a hallgatás gyöngédségét is. Vannak ritka emberek, akik tudják ezt. Akik a jóságot, mely mindig önzés is, pártolták és nemesítették, s nem okoznak soha fájdalmat barátságukkal, vagy rokonszenvükkel, nem terhesek közeledésükkel, nem mondanak soha egy szóval többet, mint amit a másik el tud viselni, s mintha külön, nagyon finom hallószerveik lennének, úgy neszelik mi az, ami a másiknak fájhat. S mindig tudnak másról beszélni. S oly élesen hallanak mindent, ami veszélyes az emberek között, mint az elektromos hallgató fülek érzékelik a nagy magasságban felhõk között közeledõ láthatatlan ellenséges gépmadarakat. A tapintat és a gyöngédség emberfölöttien érzékel. Igen, e két képesség emberfölötti."

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

minigirl
És meddig vagy hajlandó várni egy lányra? Egy olyan lányra, akinek gõze sincs arról, mit akar...?
Persze, ha azt látod rajta, hogy érdemes akár heteket, hónapokat is várni rá, tedd. Te tudod, te ismered. De azt azért gondold át elõször, hogy tényleg megéri-e. 😊

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

Fantomlovag
Hát épp ez a vicc... A válaszra asszem egy hete vagy mi várok. De közben naponta beszélünk több órát (net, telefon, sms), és tegnap azt mondta, hogy inkább felakasztaná magát, minthogy egy napig ne beszéljük. Egy napig nem voltam neten (egyébb elfoglaltságok), és este már hívott, hogy nincs-e bajom...

Ezért gondolom, hogy a "hagyni mert a nem igen = nem" tézis hibás ezesetben.
Szerintem csak bizonytalan, mert fél, hogy nem lesz olyan jó a vége mint szeretnénk. Elõzõ pasija nagyon elbánt vele.
Ráadásul Õ eléggé szeret irányítani ilyenekben, nekem meg (nem nagyképûség) elég erõs a személyiségem.
Szóval jómagam azon az állásponton vagyok, hogy egy kis türelem még nem ölt meg senkit. (na jó, talán azt aki a sineken megvárta amíg jön vonat)

Don\'t take anything for granted. (Ne tekints semmit magától értetődőnek.)

Molnibalage
Hm, hm... <#vigyor2>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

minigirl
ez annyira szép!!! 😊 honnan szedted? és vannak abban a naplóban még ilyen csodák??? 😊
(ritka, ha egy srác ilyen szépen fogalmaz ilyen témában... 😊)

minigirl
mennyit is vártál már a válaszra? 😊

vegicsek
Szép metaforák, nem akarok kötözködni, de az elsõ kettõt jobban illik egy szülõkrõl történõ leválás problémájára.

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

„Egy gondoskodó személy egy pillangó küzdelmét figyelte, amint épp a bábból próbált kitörni. Gyengéd kézzel, segítõkészen meglazította a szálacskákat, melyek így egy nyílást formáltak. A pillangó könnyedén kiszabadult, ám csak verdesett a báb körül, képtelen volt elrepülni. Ez a gondoskodó személy nem tudta, hogy csak a születéssel járó küzdelem során erõsödnek meg a szárnyak annyira, hogy repülni lehessen velük. Így hát a pillangó a földön töltötte rövidke életét, és soha nem ismerte meg a repülés szabadságát, sosem élt igazán.”

"Úgy hívom ezt: nyitott tenyérrel szeretni. Ez a tudás lassan érlelõdött meg bennem, a fájdalmak tüzén és a türelem vizein át jutottam el hozzá. Még ma is tanulom: fel kell szabadítanom, akit szeretek, mert ha belekapaszkodom, csüngök rajta és állandóan ellenõrzöm, épp azt veszítem el, amit megtartani szeretnék.

Ha egy szeretett lényt igyekszem megváltoztatni, mert úgy érzem, tudom, hogy milyennek kellene lennie, akkor megfosztom õt egyik legértékesebb jogától: attól, hogy felelõsséget vállalhasson saját életéért, választásaiért, életmódjáért. Valahányszor ráerõszakolom valakire az akaratomat vagy uralkodni próbálok felette, megfosztom õt attól, hogy a növekedés, az érés folyamatában kibontakozhasson. Birtoklási vágyammal megrövidítem és korlátozom õt, bármennyire szívbõl jövõk is a szándékaim.

A legkedvesebb óvó szándékú tetteimmel korlátozhatom és megsebezhetem a másik embert, és a túlzott védelem és gondoskodás minden szónál ékesebben ezt üzeni neki: „Képtelen vagy gondoskodni magadról. Nekem kell gondoskodnom rólad, mert az enyém vagy. Én vagyok érted a felelõs.”

Amint tanulom, nap mint nap gyakorlom, már képes vagyok ezt mondani annak, akit szeretek:

Szeretlek, értékellek, tisztellek és bízom abban, hogy lesz erõd azzá válni, amivé lehetõséged van – ha nem állok az utadba. Szeretlek annyira, hogy szabaddá tudlak tenni, és egymás mellett mehetünk örömben és szomorúságban.
Meg fogom osztani veled a könnyeket, de nem kérem majd, hogy ne sírj. Ott leszek, ha szükséged lesz rám, átölellek és megvigasztallak, de nem nyúlok a hónod alá, ha már egyedül is boldogulsz. Veled leszek magányodban és gyászodban, de nem veszem azt el tõled. Igyekszem nem csak a szavaidra figyelni, hanem arra is, amit mondani akarsz, ha nem is mindig értek egyet veled.
Lehet, hogy néha dühös leszek rád, de akkor ezt igyekszem õszintén elmondani neked, hogy ne bánjam különbözõségünket és ne idegenedjek el tõled. Nem lehetek mindig melletted, nem ügyelhetek mindig a szavaidra, mert néha magamra kell figyelnem, magammal kell törõdnöm. De ilyenkor is annyira õszinte leszek majd veled, amennyire csak képes vagyok.

Tanulom, hogy ezt mondjam, nemcsak szavakkal, hanem azzal is, ahogyan másokhoz és magamhoz viszonyulok – azokhoz, akiket szeretek, akik fontosak nekem. Ezt hívom hát nyitott tenyérrel való szeretésnek.
Idõnként még ma is nehezemre esik, hogy ne nyúljak a bábhoz, de már sokkal kevésbé, mint régen."

Ezt most találtam egy srác naplójában. Az elsõ része idézet valahonnan.
Fél év túl sok is szerintem. Nem érdemes annyit pazarolni olyanra aki nem érdemli meg.
minigirl
jogos 😊

EnZsolt
A barátnõm azt mondta, hogy pont abba a képembe szeretett bele, amelyikben gitár van a kezemben 😄

minigirl: ez nem igaz, akkor kell elgondolkodni, ha fél éve együtt vagytok, de még csak ki sem mutatta. De akkor is azon, hogy "hülye vagyok én?"

I wanna go some place,where people die when they are sick,and don\'t sit in the yard eating cowboy toast,when they have been shot through the head. TF2: nyulbela MW2: d[-.-]b SiKtune

minigirl
De nem is várom el! 😊 Szerintem akkor van gáz, ha már kb fél éve együtt vagy vkivel, és még mindig nem mondta... Na, ekkor el lehet gondolkozni. 😊

Pluskast
Ezzel kapcsolatban az Idétlen idõkig címû film jutott eszembe, amikor a csajszi Bill Murray-nek kb ugyanennyi dolgot sorol fel, hogy milyen számára az ideális férfi és a felsorolás végén Bill Murray megkérdezi: "De ugye férfról van szó?" 😄 😄

n3whous3
jaja, ennek a topiknak a "társtopikjában" olvastam még régebben 😄

púúúúú

Molnibalage
Ismeritek a hosszú listás viccet? Mi kell a nõnek témában?

Egy nõt nem nehéz boldoggá tenni

Egy nõt nem nehéz boldoggá tenni...
Csak legyél neki:
1. barát
2. társ
3. szeretõ
4. kisöcsi
5. bátyus
6. apa
7. tanár
8. nevelõ
9. gyóntatópap
10. lelki barát
11. szakács
12. autójavító
13. szerelõ
14. villanyszerelõ
15. sofõr
16. hordár
17. takarító
18. lakáj
19. fafaragó
20. modell
21. lakberendezési mérnök
22. szexológus
23. pszichiátriai szakorvos

A természeted is fontos.
Legyél:
1. kedves
2. sportos
3. okos
4. erõs
5. jólnevelt
6. határozott
7. gyengéd
8. érzékeny
9. romantikus
10. férfias
11. Móka Miki
12. vidám
13. de mégis komolyan veendõ
14. bátor
15. Micimackó
16. energikus
17. gondoskodó
18. ideákban gazdag
19. ügyes
20. szerény
21. megértõ
22. elegáns
23. egyértelmû
24. szeretetteljes
25. hidegvérû
26. szenvedélyes
27. engedékeny
28. becsületes
29. adakozó
30. gyakorlati
31. igazságos
32. bármire legyél kész érte (akár bankot rabolni is)
33. reménytelen (a szerelemtõl)
34. nyugodt
35. sármos
36. hûséges
37. álmodozó
38. karrierista
39. megbízható
40. mindenki felnézzen rád
41. legyél kész áldozatokra, és mindenek elött gazdag.

Ugyanakkor ne legyél:
a) féltékeny, de mégis aggódó
b) jöjjél ki a rokonaival, de ne tölts velük több idõt mint a nõvel
c) adj a nõnek szabadságot, de mégis mindig érdeklõdj, hol és kivel volt
d) öltözz elegánsan, de legyél kész mindig a hátadon hazacipelni a nõt térdig sárban, majd bemászni az erkélyen ha otthon felejtette a kulcsát. Vagy elkapni és megverni a tolvajt, aki ellopta a ridiküljét, amiben olyan fontos dolgok voltak, mint a tükör és ajakrúzs.

Nem szabad elfelejtened:
1. születésnapját
2. névnapját
3. házassági évfordulót
4. az elsõ csók évfordulóját
5. menstruációját
6. a fogorvosnál foglalt idejét
7. a legjobb barátnõjének és a kedvenc nagynénijének a
születésnapját.
Sajnos a fent említettek tökéletes betartása sem biztos, hogy eredményre vezet. A nõ ugyanis belefáradhat a tökéletes férfi jelenlétébe és megszökhet az elsõ gitárossal.

És most a másik oldal:
A férfi boldoggá tétele sokkal nehezebb. Ez azért van, mert a férfinak szüksége van:
1. szexre
2. kajára

A nök nagy része ezt a borzasztó igényességet rabszolgatartásnak érzi. Ezeknek az igényeknek a kielégítése meghaladja a nõ erejét.

Végeredmény:
Az együttélés csak akkor lehetséges, ha a férfiak végre megértik, hogy teljesen túlkapó követeléseiket korlátozniuk kell!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

n3whous3
Éreztetni is szoktam, nem csak így fejezem ki magam, jóhogy 😊

púúúúú

n3whous3
Akkor értem 😊 A félszbõl nem mondja, ha úgy érez, rossz dolog kimondani azt, hogy szereted a másikat és közben esetleg a "másik" nem úgy érez (még) és ettõl rosszul érzi magát az ember 😊

púúúúú

klart
errõl van itt szó^^

minigirl
Egy hónapja. 😊

#3723: Nem mondtam, hogy egyáltalán ne mondja nekem senki, hogy szeret, mert persze, hogy jó hallani. 😊 Viszont az még jobb, ha éreztetik veled, hogy szeretnek. Persze emellett lehet mondani is, én is szoktam mondani, és én is csak akkor, amikor komolyan gondolom. 😊

klart
ugyanígy van nállam is😊

n3whous3
Igen, de régen egy picit kisebbek voltak az igények. A média elég volt ahhoz, hogy hülyeségekkel meg szép sztereotípiákkal tömje be a fejét a fiataloknak, akik a csajozós/pasizós korra érve figyelembe vették azokat.

púúúúú

Pluskast
Ja de ez régen is így volt nem csak most. Mindíg a nõ az aki választ.

n3whous3
A sok fiú azért van egyedül, mert a mai világban annyi mindennek meg kell felelnünk és az önbizalom kevés ehhez. Minden szaros mûsor/újság és haverok meg barátok is ezt meg azt mesélnek (rossz tapasztalat erõsen megmarad) és berögzül valami a fejekbe... Csajok meg tudják, hogy õket kell ostromolni és úgy is van. Fiúk ha nem tesznek egy lépést se, nem lesz csaj, csajoknak csak ki kell tárniuk a karjukat körülbelül.

púúúúú

n3whous3
Pedig van, aki így szereti kifejezni a dolgokat, egyszerûen kikívánkozik belõlem, hogy barátnõmnek így vagy úgy mondjam, hogy szeretem, ha olyan kedvem van (elég gyakran). Nem azért mondom, mert hallani akarja, nem azért mondom, mert így kellene tennem... Egyszerûen ez olyan, mint amikor megkívánsz egy szelet csokit és elveszed. Nem bírom ki, hogy ne mondjam neki, mert ettõl jól érzem magamat és õ is.

púúúúú

[HUN]FaTaL
Hehe😊 Pont ugyanilyenek vagytok..

http://goo.gl/gd6Zi5

n3whous3
Az az igazság, hogy pont ilyenek vagytok "ti" is. Tisztelet a kivételnek <#duhos2>

púúúúú

n3whous3
Mióta vagytok együtt?

púúúúú

Pluskast
Mondani annyi mindent lehet, sõt bármit. De a tettek azok amik bebizonyítják, hogy valóban így cselkszel. Egyébként meg azt marha egyszerû kimnodani, hogy szeretlek na de tényleg úgy is cselekedni...

EnZsolt
Hányat látok én is ilyet. Sõt a legtöbbjük együtt van a pasijával, de van mellette egy szeretõ is. Ha nem jön össze a szeretõvel, akkor még mindig ott van a pasi, mert az biztos, ott már nem kell bizonyítani. Pedig egy kapcsolat lényege az volna, hogy mindig tudjon megújulni, legyen benne egy kis izgalom, ami táplálja a tüzet. Az elkényelmesedés pedig nem osztható nemekre, ez sajnos egy társadalmi probléma, legalábbis én így látom. Manapság elég sok dologhoz könnyen hozzá lehet jutni, az interneten minden információ egy szempillantás alatt olvasható, sok ember jár autóval, mert kényelmes. Egy szó, mint száz a párkapcsolatban is szeretné sok ember, ha minden flottul menne és azonnal. Ez azonban nem így van, és ez teszi édessé a dolgot, mert a munka gyümölcsét igazán jó élvezni. Sokkal jobb egy olyan ember szerelmét kapni, akinek mi is rengeteget adunk, és ezt fenn kell tartani.

Nem tudom, hogy nagy többségünk így van-e. Az biztos, hogy én nem.
Az elkényelmesedés egyébként nemcsak a férfiakra jellemzõ egy kapcsolatban. Lehet, hogy nagyobb %-ban tényleg, de hányszor látok nõket is, akik már szinte csak megszokásból vannak a "párjukkal"!
norbre
"csak hajtogatják a saját véleményüket és elgondolásukat, de képtelenek a barátnõjüket megérteni."

másrészt meg megérteni a nõnek a férfit és a férfinak a nõt örök kihívás amíg világ a világ, mert alapvetõen másképp mûködünk sok tekintetben 😊

van egy mondás és ezt nagyon igaznak találom: "a férfiak sosem fogják megérteni a nõket, a nõk sosem fogják megérteni a férfiakat és ezt egyikük sem fogja sosem megérteni" 😊

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
egyrészt szerintem ez nem csak a pasikkal van így, a csajokkal legalább ennyire.. ezek a dolgok nem nem/faj/bõrszín függõk hanem az adott ember tulajdonságaitól függenek..

másrészt valóban jellemzõ a mai emberekre hogy úgy akarnak kapcsolatot hogy nekik ne kelljen feladni semmit.. egy általam értelmesnek tartott ember beszélt arról egy mûsorban minap hogy a házasság szó a szanszkrit nyelven ugyanazt jelenti mint a halál.. és hogy gyakorlatilag a házasságban az egyén meghal és megszületik a mi.. (a párkapcsolat ugyanez egy idõ után csak kicsiben) és ha ez nem így van akkor nem egy párkapcsolat/házasság hanem együttélés egy lakótárssal, haverral stb..
azt gondolom nem kell ennyire szigorúan érteni mint ahogy hangzik de van a dologban valami..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

BlueJersey
Hát azért ezzel vitatkoznék,nem csak ezért szakíthat egy lány.Most ezzel azt állítod,h olyan nem fordult még elõ a történelemben,h egy nõ megkap mindent egy férfitól,ami telik tõle,maximálisan kimutatja szeretetét stbstb és nõ otthagyja? Azzal egyetértek,h nem csalja meg,már ha van annyira gerinces,de hát annyi más ok lehet egy szakításra,most ezt például tapasztalatból mondom sajnos,mert az én kapcsolatomban egyetlen pont van ami teljesen biztos: maximálisan melette vagyok,szerelmes vagyok belé,imádom mindenét,soha semmikor nem zavart,vagy idegesített volna,nem volt teher. sokat veszekedtünk 2 és fél év alatt,és sokszor egymás fejéhez vágtuk a másik hibáit,de én elfogadtam mindennel együtt,a mindkettõnkben erõs makacsságot nehéz kezelni😊
és ott tartunk egy ideje,h õ bizonytalan,sõt egyszer szakított is velem,de 2 nap után ugyanott voltunk, mint elõtte,tehát nem tud elszakadni tõlem,de mégsem mondja,h hozzunk rendbe mindent és járjunk,közben olyan teljesen,mintha járnánk.minden uyanaz.

BlueJersey
Nekem sose volt gond kimondani,h szeretlek,mert akit igazán szeretek(1 lány volt/van ilyen) annak nem jelenthet gondot kimondani,viszont volt olyan kb 17 évesen,h csak azért mondtam ki 1szer 2szer,mert megkért rá az akkori bnõm,és hát képtelen voltam mást tenni:S de nagyon rossz volt.Ma már(20 évesen) ha így lenne inkább nem mondanám ki,de hát nem is járnék azzal akit nem szeretek igazán.Én sem vagyok tapasztalt,de az õszinteséget mindenkinek ajánlom 😉

BlueJersey
ezt ki kérem magamnak😊

Pontosan!
minigirl
Igen, igen, igen!!! 😊
Pl, a barátom sem mondta még egyszer sem (nem is várhatom el, nem vagyunk még olyan régen együtt), de ÉRZEM!!! 😊 És ez a fontos! 😊

klart
igazez

minigirl
Jaja, a kiegyensúlyozottság nagyon fontos egy kapcsolatban!!! 😊

Na épp ezt mondom, hogy ez lenne a normális hozzáállás. Ehelyett mi van? Az, hogy elvárja, hogy naponta mondjam. Többször is.
Én meg azt tartom, hogyha kimondok valamit, annak legyen súlya! Ezért nem mondom sokszor, mert devalválódik az értéke!
Nem szeretem a tartalom nélküli, üres szavakat.
Minek mondjam 55-ször, hogy szeretlek, ha kimutatom, hogy szeretem? Az sokkal többet ér, mintha állandóan hangoztatnám.
A "hagynád a csudába" az nem áll messze az "adjál idõt" neki-tõl <#hehe>
Sztem ha már megfordul a fejében hogy nem akar veled lenni, akkor az már rég szar, nem érdemes folytatni.
Ha ezt mondja a lány, vagy totál bizonytalan, vagy csak nem akar megsérteni egy 'nem' válasszal. Én vagy ultimátum elé állítanám (ha lehet óvatosan, ha nem kerekperec), vagy hagynám a csudába. Aki nem tudja eldönteni, akar-e vagy se, azzal nem érdemes sokáig foglalkozni. Én már megjártam ezzel, azért mondom ezt. Az ilyenek után az ember kétszer is meggondolja, akar-e egyáltalán újra szerelmes lenni...

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

klart
hát nemvagy egyedül ezzel biztos,és hát ha valamit túlzásba viszel az sem jó,pont ugyanúgy ha valamit kevésbé teszel.valahogy a kettõ közt jó maradni mindenben kb