22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • gbc csabika
    Elnézést, benéztem. Azt hittem félreértetted azt a kis párbeszédet, és nekem szántad a sértést.
  • debussy
    Tényleg nem neked címeztem, de ne is haragudj voltak itt olyan hozzászólások, aminek az volt a lényege, amiről írtam.

Ja még valami: Ne hülyézz le, mert ettől nem leszek se én, se te jobb, max annyi történik, hogy semmibe veszlek mert logikátlan a véleményezésed.

Még egyszer megismétlem: Mindenki azt csinál, amit jónak lát ÉS mindenki KIFEJTHETI a véleményét ettől még nem kell leszólni egymást.
  • salsoul
    Rám meg még a fizika törvényei sem vonatkoznak, többszáz tonnás vasút szerelvényeket állítok meg, tudok repülni...
  • gbc csabika
    Cö-cö-cö. Te nem látsz a dolgok mélyére, teljesen fölösleges bárminemű vita;)
  • Fbn Lx
    nem tudom te hogy vagy vele, de én nem követek el harakirit ha egy általam tisztelt ember tanácsolja nekem. Nem változtatom meg az életmódom, ha valaki olyan tanácsolja, akit szeretek. Ez egyben talán rossz tulajdonságom is.
    De az emberek többsége nem ilyen rohadt egyszerű, hogy megteszem haver, ha te mondod. Ez max az emberiség barmaira jellemző. Gyakorlatilag ez a bemásolt szövegrészlet nem mondott semmit.
    Legalábbis magamból kiindulva mérlegelek, bárki mondja nekem azt az egy mondatot, és nem hiszem el, hogy más ember nem teszi ezt.
    Nagyon bizalmatlan vagy a környezetedben élő emberek agyi képességeivel szemben, ezért értékeled annyira fel magad.
    A könyvek amiket olvasol csak elősegítik ezt.
  • clio1616v
    mi volt a magyarázata?
  • Lirion
    Látom te még mindig csak idézgetni tudsz.
  • salsoul
    Kinek mi nem inge... ;)
  • gbc csabika
    Azon a környéken az én hozzászólásaim kapcsolódtak ehhez, szóval igen, magamra vettem. Ennek semmi köze a beképzeltséghez, csak következtetés volt. Vicces, hogy éppen Te írtad le ezt a szót, majdnem leestem a székről:)
  • salsoul
    Szerinted Neked írta? Igen beképzelt vagy...
  • gbc csabika
    Hozzászóltam a dolgokhoz, amiből Salsoul kiragadott valamit, és feltett egy kérdést azzal kapcsolatban, pedig nem is azon volt a hangsúly.
  • gbc csabika
    Most mondjak csúnyát? Ha Te itt bizonygatást lolvastál akkor hülye vagy, ez van. Kérdezett, válaszoltam, bizonygatni nem fogok itt semmit senkinek.
  • salsoul
    Kis kitérő:
    Ismerd meg önmagad [működését]:

"Minthogy a figyelem akaratlagos irányítása az akarat működését teszi szükségessé, míg a figyelem önkénytelen lebilincseltetése semmi erőfeszítést sem igényel az egyén részéről, ezért mindig az lesz a legkönnyebb, ha sugallások által irányíttatjuk magunkat vagyis elfogadjuk a szuggesztiót. Ezért tapasztaljuk, hogy a gyermekben legnagyobb a sugallhatóság; az évek folyamán az egyén mindinkább szabadul tőle, a nélkül, hogy valaha teljesen legyőzhetné.

Abból, a mit itt a sugallhatóság magyarázatára elmondottunk, a szuggesztiók hatását is könnyen levezethetjük. Ha valamely határozott képzet köti le figyelmünket, akkor semmi más nem hatolhat be tudatunkba. Csakis az adott képzettel szorosan társuló állapotok reprodukálódnak. Valamely meghatározott képzettel a körülményekhez képest vagy más képzetek, vagy mozgások vagy végre szervi változások társulhatnak. A szuggesztió hatása tehát vagy határozott tudatbeli állapotok, vagy mozgások és cselekvések, vagy pedig szervezetbeli változások előidézésében állhat. A hatás mineműsege a szuggesztió természetétől függ.

...

Minthogy a sugallhatóság a figyelem önkénytelen megragadtatásán alapul, főleg azok az érzelmek fogják a sugallhatóságot növelni, melyek a figyelmet magukra vonják, míg oly érzelmek, melyek hatása visszataszító, csökkentik a sugallhatóságot. "Szeretetreméltó" vagy egyáltalában előttünk kedves egyének óhajai és igényei könnyen befolyásolják gondolatainkat és tényeinket, ellenben ellenkezőleg, elenyésző csekély lehet a hatás, ha "visszataszító" vagy előttünk ellenszenves egyének nyilvánítják ugyanazokat az óhajokat. A szeretet tehát növeli, az ellenszenv csökkenti a sugallhatóságot.

Ugyanúgy, miként a szeretet vagy a szerelem, a bizalom, a tekintély, valamint a félelem is növelni fogja a sugallhatóságot.

Ha olyasvalakitől kapunk tanácsot, kihez bizalom fűz bennünket, akkor ez utóbbi érzelem azt eredményezi, hogy az illető egyén nyilatkozata megragadja figyelmünket és közvetlenül megszabja gondolkodásunk és ténykedésünk irányát. Ha ellenben ugyanazt a tanácsot olyasvalaki adja, ki iránt bizalmatlanok vagyunk, akkor a tanácsot előbb birálatunk tárgyává tesszük és csak akkor cselekszünk, midőn helyességéről megfontolás útján önmagunk is meggyőződtünk. A bizalom eredménye bizonyos hajlamosság, hogy közvetlenül az adott utasítás szerint járjunk el, azaz a sugallhatóság fokozódott. Hasonló módon hat a respektus érzelme is, a tekintélyből folyó tisztelet, mellyel az alárendelt a feljebbvaló, a fiatal az idősebb iránt viseltetik. Ha az ember megszokta egy bizonyos irányban engedelmeskedni, könnyen irányíttatja magát más helyzetekben is, melyekben feljebbvalójának talán semmi beleszólni valója sem volna. Mindeme tekintélybeli viszonylatokban, melyekben két fél egymással közelebbről érintkezik, mint pl. gyermekeknél a rokonok és tanítók, cselédeknél az uraság irányában, sokféle vonatkozásban fogjuk a fokozott sugallhatóság nyilvánulásait észlelni. De nem csak egyenes parancs és tanácsadás hat ez irányban szuggesztiv módon, hanem cselekedetek is. Ezen alapul a példaadás jelentősége."
  • bcrics
    pff..a ragya verje ki.. XXD..márhogy msnen keresztül lepatinott,,durva..nagyon durva..
  • debussy
    Én elveszetten elvarázsolt életben élek. Ez nem mindenkinek jön be... Volt egy barátom, akinek annyira nem, hogy arra sem méltatott, hogy a szembe nézzen és kimondja a végszót. (msnen könnyebben ment neki)

Végülis ezen is túl lehet lépni- egy idő után, sőt még hinni is tudok, hogy vannak hasonló életfelfogású emberek.
  • Fbn Lx
    A belátását nem választja az ember, hanem fejleszti.
    a következő pillanatban már nem leszel ugyanaz az ember, aki most vagy. minden egyes szó megváltoztat benned valamit, minden egyes kép. ÉN nem választottam.
    én nem "szektás" könyvek igazságát választottam, és nem azokból idézek, mert nem fogadom el ezeket egyetemes igazságként. Ha elolvasnám, lehet, hogy beépíteném. De eddig semminek sem voltam elvakultja amit valaha olvastam vagy láttam. Légy kicsit szkeptikus, ha egyvalamit tanácsolhatok neked.
    Lehet, hogy te ezt az utat választottad, de én nem hiszek egyetlen konkrét igazság útjában.
    Abban hiszek, hogy mindenki megvalósíthatja önmagát. De mindenki másképp. Ne erőltesd a sajátodat. Mondd el, de ne légy nagyra vele, mert akkor semmit sem ér.
    És nem konkrétan meghatározott nézetek, vagy szabályrendszerek pártolója vagyok - az életet nem lehet egy "beállítottsággal" leírni.
    Azon a nívón, amin én értelmezem, erre jutottam, bizony. A saját nívódon ám talán másra juthatsz. Figyelj, olvass és tanulj. Fejleszd hát a saját nívódat, de ne bíráld az enyémet.
    Én sem bírálom a tiédet. Nincs igaz és hamis életfelfogás. Tanulj úgy, hogy tartsd szem előtt: soha nem lesz igazad.
  • salsoul
    #7540:
    Úgy értem, hogy nem kezdem el egymagam tapasztalatból föltalálni a pattintott kőszerszámokat, a tüzet... a periódusos rendszert, a matematikát... sat amikor ezekben a tárgyakban már jártassága van az emberiségnek, és tanulhatok azoktól, akiknek jártassága van benne, illetve felhasználhatom azok munkáit, tapasztalatait a magam javára. És ezeket felhasználva kezdek a tapasztalásaimba.

Én a magam részemről nem vagyok híve az érzelmi ingadozásnak.
    Kizárt, hogy ez vezessen (igaz) boldogsághoz.

#7553, #7555:
    Azon a nívón amin te azt értelmezed amit én írok valóban csak arra lehet jutni amire te jutottál.
    Vannak dolgok amiket nem tud, nem ismer helyből az ember, mint ahogy példának okán a matematikát sem... külön tanulnia kell.

A saját belátásodat saját magad láttad be? Mikor vetted azt fel? És mik közül választottál, és miért pont azt választottad amelyiket? ;)
  • clio1616v
    arra valók a topikok, hogy talasztalatot cseréljünk... legalábbis én arra használom..

viszont konkrét eseteket nem meséltetek még..

lehet kezdeni..
  • Fbn Lx
    szóval akkor mégis oda jutottunk, hogy a saját belátása az, ami szerinted ennek és annak az embernek is helytelen, és ezeket bírálod.
    szerintem meg a tiéd rossz, meg még mások szerint is. Akkor ezzel mégis oda jutottunk, ami ellen te tiltakoztál. hogy nem, te nem helyezed magad más emberek fölé.
  • clio1616v
    aha..., ja
  • Fbn Lx
    ebben a kommentben bírálod azt, ha valaki arra halad, amerre az áramlat sodorja, aztán meg mégis azt írod, hogy arra vársz, hogy a sors összehozzon az igazival, akit neked szentek.
    ez lényegében kitartóan sodródás az áramlattal, minden egyéb vágányt ignorálva.
    ellentmondasz egyik kommentednek a másikkal.

másik:

"Akár mit is tesz, ha azt nem saját [egyéni (felül)vizsgálatból, rostálásból] belátásból teszi, hanem mert én, vagy a pistuka, vagy a tömeg, vagy az előírás, vagy a vágyai vagy akármi tettetik vele, akkor ő egy idióta barom"

akkor itt szerencsére nincsenek idióta barmok, mert aki magánál van, akinek van egy kis öntudata, az mindenki saját belátásából cselekszik. Mutass már egy embert, aki nem cselekvőképtelen, és mégsem saját belátásából cselekszik az esetek többségében.
  • clio1616v
    minileányka.. te kinek hinnél? a lányoknak akik egy Lirionhoz hasonló vadászra panaszkodnak, hogy mindegyiknek azt ígérte, hogy ígyszeretlek úgyszeretlek, aztán csak 1 alkalommal tapasztalatszerzés címén ágybavitte őket egy nemesebb cél érdekében amit majd veled akar beteljesíteni, persze veled nem akar majd annyiszor szeretkezni, mert te jobb vagy mint a többi lány és nem akar majd bemocskolni..

Vagy Lirionnak, aki megígéri hogy te nem leszel 1 a sok közül...? (mert különleges vagy és utánad nem lesz senki..)
  • clio1616v
    ki beszélt itt házasságról? :)
    A házasság nem más mint egy nagyon romantikus gesztus és nem helyettesít semmit...

Látod? lassa saját magad magyarázkodásával rá fogsz jönni, hogy amit csinálsz felesleges és szükségtelen.. kicsit sajnállak, hogy lehet már nem fognak komolyan venni amire benőne a fejed lágya... bár ne így legyen.. senkinek nem akarok rosszat...
  • minigirl
    jesszus, ti mennyit zsizsegtek! :D
  • debussy
    :)
  • Lirion
    Szóval ha egy lánnyal nem házasodsz össze és éled le vele az életét, akkor vele egy meddő kapcsolatod volt és időpazarlás volt az egész.. gratulálok. Ezt elmondtad már a mostani bnődnek is, hogy ha nem marad melletted életed végéig, akkor a vele eltöltött idő is csak parazlássá válik és rossz emlékként marad meg benned?
  • Lirion
    Orvos látott már?
  • clio1616v
    Elég negatív érzelem tud kisülni abból ha megdugsz mást a nőd mellett..

De majd jelentkezz ha a nődet például a munkahelyén megbassza az egyik kollégája és megy haza neked mesélni hogy húdejót dugtam, de csak azért nem veled, mert nem akartalak bemocskolni.. annyira :D
  • clio1616v
    Ja csakhogy én nem szándékosan keresem a meddő kapcsolatokat..

A szándékosságon a hangsúly..
  • clio1616v
    Egyetértek, elmondok egy példát mit csináltam csütörtök este...
    Páromtól elköszöntem 7 órakor és elmentem boltba.

Amikor a boltból hazaértem, elmondtam neki hogy sokan voltak és mennyit kellett várni a pénztárnál ezért jöttem 9re haza..

Megjegyeztem, hogy a sorban előttem egy gyönyörű feketeszemű lány volt a szüleivel és egymásra mosolyogtunk többször.. :)

A Szerelmem próbálta leplezni a féltékenységét látszott rajta, hogy zavarban van kicsit annyit mondott értem... utána még meséltem róla sokat, hogy milyen ruha volt rajta és hogy hatalmas fekete szemei voltak..

Nem is ez a lényeg hanem, mivel nem kapásból azzal indítottam, hogy a lány lehetett vagy másfél éves ezért ez utána annyira jól esett neki, az ahogy megkönnyebbült.. :)))) Imádom...
  • Lirion
    Aha, kit is pattintottak le már 5ször?
  • Lirion
    Igen, kellenek a negativ erzelmek is, csak az nem mind1, hogy mennyi, mikor, miert es hogyan.
  • clio1616v
    Torz a világképed ennyi.. látszik hogy közöd nincs emberi kapcsolatokhoz.. de ez nem is csoda, ha a külsőségek a fontosak neked elsősorban..

Ismered a szavakat? irigység, féltékenység

A buta emberek valóban úgy gondolják ahogy te, bizonytalanságban tartani csak buta embereknél éred el, hogy azért szeressen mert birtokolni akar...

Fogsz találni sok ilyen lányt, de attól még nekem ez visszataszító...

chhayával például már ezt nem tudnád eljátszani... bármennyire is akarnád ráhúzni az elméletedet...

neked az a rendes lány aki beleillik az elméletedbe, szólj ha találtál ilyet :) és használd egészséggel ki!!!
  • debussy
    Hogy érted ezt?

• debussy
    A hozzászólásaidból úgy tűnik ki, mintha azt gondolnád, hogy igenis kell a negatív egy kapcsolatban, tehát adsz is. (Kicsit olyan "adjunk direkt negatívat, hadd tanuljon")
    Lehet, hogy csak nonverbális eszközök hiánya miatt, de az olvasóban tényleg ilyen hatást kelt.

Valóban nem írtad, hogy nem lehet értelem, de arra lehet következtetni, hogy előrébb tartod a testiséget az érzelmeknél, értelemnél.
  • salsoul
    Kisgyerek vagy kisgyerek nívóján?
  • salsoul
    Tapasztalás emberi kapcsolatokban és közösségekben.
  • debussy
    Ebben most nem teljesen értek egyet.

A negatív élmény (bizonyos határokon belül) lehet építő hatással.
    A kisgyerek egy kis tüskével megszúrja magát és megtanulja, hogy máskor ne szorongassa meg. Legközelebb találkozik egy nagyobb tüskével és már nem tesz kárt magában. Ha nem találkozott volna azelőtt tüskével, akkor a nagyobb tüske ártott volna neki.

• Lirion
    Tehát nem tapasztalat, erre voltam kíváncsi.
  • Lirion
    Egy szóval nem írtam, hogy nem lehet értelem egy kapcsolatban, nem értem, miért ugrottál erre így rá. Mint ahogy azt sem írtam, hogy nem kell pozitívat adni. Kell adni, persze hogy kell. De mellé negatív érzelem is kell, a kettő együtt viszi előre a kapcsolatot, ami boldog lesz, ám tökéletlen. És ez így van jól.