22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    javítottam a mondatot - figyelj oda
    már olvashatod abban az értelemben amiben szántam

és csapd fel az értelmező kéziszótárt annál a szónál, hogy úgy|mond
  • clio1616v
    látod nem értettél meg, nem határozatlan számomra a "szivacs"
  • clio1616v
    igen.. szeretem a szerelmemet.. nem értem miért kellett a szivacsot belekeverni és azonosítani a Szerelmemmel és azt sem, hogy a takony hogyan jön ide mint szeretet...
  • salsoul
    őket >> őt | csak hogy, nehogy megint gond legyen belőle [mármint a mennyiségből]
  • salsoul
    mindegy, legalább [közvetetten ugyan de] azt elismerted, hogy a taknyod szivacsának használod őket úgymond
  • salsoul
    ehhhh...

Az "egy" szót ott mint htl névelőt használtam, és nem mennyiséget akartam vele kifejezni.

Azt akartam írni másképp fogalmazva, hogy: majd ha nem szivacsnak használod a barátnődet... [ami felszívja a taknyodat úgymond... akkor lesz párkapcsolatod. Előbb még azonban le kell gyűrni a takonykórt]
  • ba32107
    Félreértetted (ismét :))
  • clio1616v
    "majd ha nem csak egy szivacsra lesz szükséged"
  • salsoul
    Hol mondtam, hogy mást is szeressen??? Most komolyan Clio, hol? Hol?
  • clio1616v
    nekem a páromra van szükségem csak, akinek pont az az igénye, hogy úgy szeressem ahogy és arra hogy nekem csak ő kell más nem...

ha valakinek az kell hogy mellette szeressen mást is a párja, akkor csinálja nekem nem..
  • salsoul
    #8345, #8347:
    Te tudod, de ide nem te kellesz, hanem pszicho-terapeuta, Csernus vagy Feldmár...
    A barátnőd egy totális lelki roncs, és csak ez a roncs “szeret” téged magának, mert mindenki más elküldi. És nem hajlandó ráébredni, hogy erről csak ő tehet, és ezt csak ő fogja tudni megoldani. Tudja ezt egyáltalán? Akarja megoldani? Milyen konkrét mérhető lépéseket tesz nap mint nap?
    A támasz jelen esetben nem más, mint jelenlegi beteg - mert mondjuk ki beteg, nem egész-séges - állapotának az alátámasztása, stabilizálása, kényelmesítése.

Ha valóban változni szeretne és változna, akkor nem azt mondaná, hogy ha otthagynád, hogy nem lesz több nagy szerelme, meg mindenki másba téged keresne, hanem azt, hogy akkor tovább lépne – mint az egészséges emberek.

Tedd fel a kérdést magadban, hogy tényleg ő-e életed párja.
    S ha azon kapod magad, hogy a kérdésen dilemmázol, akkor az azt mutatja, hogy nem ő az...

A lelki, érzelmi zsarolásokra és szuggerálásokra pedig fejlesz ki magadban immunitást.
    A barátnőd, ha otthagynád nem miattad sírna, hanem a problémái és annak következményei miatt sírna, amiket következetesen meg kéne oldania...

Én a részemről ilyen nővel össze sem jönnék...
    Ha mégis, akkor inkább fogadnék örökbe egy kislányt és nevelném fel azt magamnak... /de mondom, ezt sem teszem/

Nincs sem kedvem, sem időm, sem energiám másik embereket felnevelni, pátyolgatni.
    Ez a szülők feladatat, meg saját maguké...

A párkapcsolat szóljon párkapcsolatról.
    Elvégre kifejlett virágból, kifejeld méh gyűjti a virágport, és végzi a beporzást...
    Mindegyiknek egyéni feladata a megérés a feladatra.
  • salsoul
    igen, majd ha nem csak egy szivacsra lesz szükséged, ami felszívja a taknyodat úgymond... akkor lesz párkapcsolatod
    előbb még azonban le kell gyűrni a takonykórt
  • Rundstedt17
    Idegesítő és uncsi,megöli a kapcsolatot
  • clio1616v
    nekem olyan szivacs kell aki csak tőlem nedvesedik... és befogadja a csöpögésem..
  • salsoul
    szeretet >>> szeretetet
  • salsoul
    arról van szó kedves Clio, hogy lelkileg egészséges, kiegyensúlyozott emberként lépsz valakivel párkapcsolatra, és így a szeretet is egész-séges szinten, egész-séges formában műveled

az ha valaki érzéketlen mint egy kő, úgyan olya probléma mint mikor úgy csöpög a "szeretettől", hogy nincs szivacs mely azt a "szeretet" fel tudná inni, és így belefolytja a másikat...
  • clio1616v
    én el tudnám viselni... igaz nekem a kompromisszumra megvan a hajlandóságom..

akinek meg nem tetszik, hogy a párja mindennél jobban szereti, az találjon magának olyat aki csak egy picit, vagy éppen semennyire sem..

vannak a lejjebb olvasható hozzászólók között olyanok, akik érzelem nélkül is együtt tudnak lenni másokkal..
    elég ha az életben maradáshoz szükséges enni és innivaló biztosított nekik meg esetleg egy kis szexet adnak egymásnak...
    ez még akár házasság kertetein belül is megy..

na nekem nem erre van igényem..
  • salsoul
    ez mondjuk igaz, baromi idegesítő és fojtogató tud lenni a (betegesen) túláradó szeretet
  • Rundstedt17
    elege lett a nagy szeretetedből...
  • clio1616v
    ismertem jól és ő is engem
  • salsoul
    "2nem az a finomkodó típus..."

Nem lehet, hogy nem is ismerted igazán?
  • clio1616v
    nem az a finomkodó típus...

lehet.. mert nagyon szerettem...
  • salsoul
    "ő csak mondogatta, hogy ő érzi, hogy kevésbé szeret engem mint én őt"

Arra nem gondoltál, hogy ez csak egy finom lekoptató duma volt...?
    Vagy hogy a nagy szereteteddel nem hagytál neki levegőt?
  • clio1616v
    én vagy szerelmes vagyok valakibe vagy nem..

te másképp működsz biztos tudsz valakibe többféleképpen is szerelmes lenni
  • ba32107
    szeretni a szerelmedet csak egyféle szinten lehet szeretni, vagy szereted vagy nem...

Ezzel nem értek egyet
  • clio1616v
    Többek között ezért lett vége az előző kapcsolatomnak...

Nekem ő volt a "tökéletes" de nem tudott úgy szeretni ahogy én őt.. többször megbeszéltük, hogy nekem elég ahogy szeret, de ő csak mondogatta, hogy ő érzi, hogy kevésbé szeret engem mint én őt..

Hiába mondtam neki, hogy szeretni a szerelmedet csak egyféle szinten lehet szeretni, vagy szereted vagy nem...

Erre visszament a volt párjához, hátha... most meg mégjobban maga alatt van... próbáltam segíteni neki... de erőszakkal nem lehet senkin segíteni...

Viszont a te helyzetedben neked kell lépned, ha mersz.. én biztos nem mernék a helyedben..
  • Fbn Lx
    akkor úgy gondolod annak ellenére, hogy azt hajtogatja, hogy mennyire rám van, és annak ellenére hogy azt hajtogatja, hogy mennyit fejlődött a hatásomra, lenne olyan, akivel sokkal inkább kompatibilis lenne?

Én is elgondolkodtam már azon, hogy lehet, hogy csak illúzió a részéről, hogy nem lehetne jobb... mert mindig fél ettől is, hogy nálam jobbat nem talál. Szó-szó, ettől valamennyire én is félek, mert bizonyos értékeket amiket kerestem, benne megtaláltam.
  • clio1616v
    vannak emberek akik elégedettek és örülnek mások örömének...
    és vannak olyan emberek akik elégedetlenek és örülnek ha másnak rosszabb..

az előbbieket egoistának az utóbbit irigynek mondja a közvélemény...

a párod az utóbbiak közé tartozik... neki egy olyan pár kell aki ebből ki tudja zökkenteni... a nők nem a férfit szeretik első körben, hanem azt az állapotukat(önmagukat) amit a szeretett férfi okoz, hoz ki belőlük...

lehet a párodnak nem rád van szüksége...
  • Fbn Lx
    Egy olyan emberről van szó, aki azért nem bírja nézni a romantikus filmeket, mert abban olyan nők vannak, akik sokkal jobbak nála, és emiatt boldogok.
    Aki az átlag nőt, akin látszik, hogy van önbizalma úgy hívja, hogy "kurva".
    Érezhető szerintem, hogy a 0-ról azért nem tudja egymaga felépíteni az önértékelését. Ez nem olyan dolog, hogy eldönti magának, apránként változtat, és beér a célba: már maga az a változtatni akarás tudata is hiányzik, hogy ő képes lenne ezt megcsinálni. És hangsúlyozom, hogy egy szép, karcsú, okos lányról van szó, ezért is röhej, hogy nap mint nap látok kövér, csúnya és buta lányokat, akik egy párkapcsolatban 100x jobban érvényesítik magukat.
    Ha rám támaszkodva nem tud kijönni belőle, akkor egyedül még úgy sem fog.

És hogy én mit szeretnék: azt, hogy azokat a szép napokat/néha heteket először egyre gyakoribbá, aztán szünetmentessé tegyem. De néha úgy érzem hogy ehhez már én is kevés vagyok. Amikor meg úgy érzem hogy én cipelem az ő súlyát is, olyankor kiborul a bili és elkezdek vele közömbösen viselkedni, ami persze nagy fájdalmat okoz neki.
  • salsoul
    /látod/
  • salsoul
    így van, jól láttod: nem tűröm a diszharmóniát, utálom az össze nem illő hamis hangokat
  • clio1616v
    nem... neked alacsony a tűréshatárod... a nullához konvergál, ha úgy tetszik ^^
  • salsoul
    Én részemről a hiba-elviselés és a kompromisszum helyett maradok az egy húron pendülésnél, a közös dimenziónál.
  • clio1616v
    kinek mi a tűréshatára...

van aki elviseli, hogy verjék...
    van aki még azt se tudja tolerálni, ha a párját más megdugja...
    van akinek elég az is ha szerethet...

Ritka megtalálni azt a lányt aki elviseli a hibáinkat és akinek mi is el tudjuk viselni az övéit...
  • salsoul
    azért a langyos szarral sem biztos, hogy jó melégedni...
    van mikor emberek nem illenek össze, s akkor ezt be kell látni, és tenni kell amit tenni kell... vagy egy életem át lehet nyomorítani (faragni) egymást...
  • clio1616v
    aki megsért engem azt ugyanolyan mértékben megsérthetném, de nem teszem.. ha visszaolvasol látod
  • clio1616v
    ja és a más ember véleményére soha ne adj, mert csak te tudsz a történetről a legtöbbet..
  • clio1616v
    ha a rosszból kivonod a rosszat akkor marad a jó...

a rossz dolgokkal nem kell foglalkozni, pláne ha nem tudsz rajta változtatni

elégedettnek kell lenni azzal ami van... kompromisszumot kell kötni, mert nem éri meg mindig az újat keresni, mert az bizonytalan és nagyobb a valószínűség hogy rosszabb, mint hogy jobb(lehet más a rossz és más a jó tulajdonsága de ott is kompromisszumot kell kötnöd, hacsak nem vagy olyan mint a többi ide írogató pár ember kivételével, akit az ösztönei hajtanak az új felé és megállapodni képtelenek emiatt), inkább legyél kitartó
  • offkorzreg
    persze,ez nállam is íygvan,mások előtt semm,sehol.főként nem egy fórumon,csak így kettőnk közt,demonjujk ez magától érthetődik:)
  • ba32107
    Az a helyzet, hogy te nagyon nagyra vagy magaddal. Máshol azt írtad, hogy nagyon kedves ember vagy, és sosem sértesz meg senkit. Nos nekem eddig úgy jött le, hogy minden kommented csöpög a lenézéstől, teljesen alaptalanul, mert alapvető szövegértelmezési problémáid (is) vannak. Nem látsz túl a saját orrodnál.