22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • clio1616v
    amit érteni akarok azt úgyis megértem.. minden mással meg nem foglalkozok ^^
  • salsoul
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1178283819&no=8558]#8558[/URL]
  • clio1616v
    se fekete nincs se fehér...

a fekete az olyan valaminek a színe ami igazából semmi, mert nem tud visszaverődni róla a fény ezért látod úgy hogy nincs... ha meg nincs akkor eleve minek nézed úgyse látod?

a fehér meg a minden ilyen sincs mert mindent úgyse láthatsz egyszerre egy időben...

kit érdekel a szürke? engem az összes többi szín érdekel és nem foglalkozok vele hogy nem látom a feketét és fehéret, mert azok nincsenek is ^^
  • salsoul
    "A negatív hatások ezzel együtt a fejlődést segítik elő. Megmutatják a velük szemben álló irányt, ami a fejlődést útját mutatja meg"

Aki ezt vallja az a szürkét is úgy fogadja el, hogy a fehérre voksol - a fehér a cél, az üdv, a fehérhez vezető útnak tekinti.
  • Aquir
    A negatív dolgok, a fájdalom pl. azért kell, hogy tudjuk, mit nem szabad és mit nem jó tennünk.
    Szükségünk van rájuk pl. fájdalomérzetre, a félelemre, az élőlények élete múlik rajta

A negatív hatások ezzel együtt a fejlődést segítik elő. Megmutatják a velük szemben álló irányt, ami a fejlődést útját mutatja meg
  • Aquir
    kell minden, a rossz is
  • salsoul
    fehér = fehér
    minden más = nem fehér

a fehérről pedig tudjuk, hogy micsoda, miből áll össze és mint szimbólum mit jelképez

#8568:
    kitűnőbb és kitűnőbb lesz...
  • chhaya #8568
    "Ha minden átlagosból kitűnő lesz, a kitűnő válik átlagossá."
  • chhaya #8567
    Boldog vagy, hogy végre vége van. :DD
  • chhaya #8566
    Fehér = jó,
    mindenmás = nemjó?
  • chhaya #8565
    Nem szürke az, csak szépen árnyalt. :)
  • salsoul
    a világ fehér és mindenmás
  • Aquir
    "Régen azt hittem, minden fekete vagy fehér. De felnőttem és rájöttem, hogy nincs más, csak szürke"
  • Aquir
    jobb félni mint megijedni xD
  • chhaya #8561
    A világ nem fekete-fehér.
  • clio1616v
    szeretem a fájdalmat és szeretem azt is ha szomorú vagyok.. szeretek izgulni és szeretek megijedni..

egy dolgot nem teszek soha.. nem félek, nem félek attól, hogy mi fog történni..
  • salsoul
    nicsak ki beszél...
  • clio1616v
    elég sok mindent nem értesz ^^ ...még...
  • ba32107
    Nem értettem, hogy kapcsolódik a boldogság és a horrorfilm :D
  • Aquir
    pozitív gondolatok ~ adrenalin?

azért termelődik endorfin hogy miután fel vagy pumpálva csökkentse a feszültséget
  • ba32107
    Nem kevered az adrenalinnal?
  • Aquir
    a félelem is serkenti az endorfintermelést (jó horrorfilm), és a pozitív gondolatok is elhitetik veled, hogy jobb a helyzeted
  • salsoul
    állhatsz hatások alatt és állhatsz hatások felett
    a hatás ígyis úgyis elér, csak az eredmény lesz más

az utolsó kérdésedre:
    vagyunk érzet vetül fel bennem
  • salsoul
    Onnan látni, hogy ez a boldogság olyan mint a délibáb: mintha

Placebo:
    .. "Míg a félelem és aggódás határozottan rossz hatással vannak a betegségre, addig valamely felvidító meglepetés vagy emelkedett hangulat nagyon előmozdítja a gyógyulást. Nagyon jól jellemzi a félelem hatását a fertőző betegségekre a következő, a fejedelemről és a koleráról szóló keleti monda. Egyszer á fejedelem a városon kívül találkozik a kolerával és megkérdezi, hogy hány embert szándékozik ezúttal a más világra vinni. "Ezret", felelte a kolera. Midőn azután a kolera a városból távozott, megint találkozott vele a fejedelem és szemére vetette, hogy megszegte a szavát; ezer helyett ötezer áldozatot szedett. "Nem úgy van", felelte a kolera, "4000-et a félelem ölt meg". – Másrészt ismeretes, hogy könnyebb betegség, mint pl. kisebb fokú köszvényes roham, fejfájás stb. vidám hangulat következtében nyomtalanul eltünhetik." ...
  • Fbn Lx
    Várom az alternatívát, hogy az az ember, aki számára placebo boldogságforrásként hat egy jó party, mit csináljon helyette, ami viszont abszolút, nem képzelt boldogságforrással.
    Ja, amúgy honnan tudhatnád, hogy ez más emberek számára - akik nem azon az ösvényen járnak, amin te - nem tényleges boldogsággal szolgál?
    Ugyanúgy bírálhatnánk a számodra örömet okozó cselekedeteket is, mert lehet, hogy engem az nem töltene el örömmel - még csak placebo szintjén sem.
    Ez nem azért van, mert az egyik ember magas szintre jutott a gondolkodásban, a másik pedig lent a picsában stagnál.
    Mellesleg már a placebo-boldogság fogalmát alapból elvetem. Van értelme annak, hogy attól leszek boldog, hogy olyat teszek, amiről azt hiszem hogy boldoggá fog tenni?
    csinált fogalom.

De még mindig fenntartom, hogy attól, hogy azt hiszem lsd-t nyaltam de csak egy sima bélyeg volt, még nem fogok haluzni :|
  • Fbn Lx
    ha te sem boldog, sem boldogtalan nem lennél, már Buddha szintjén lennél.
    Mellesleg a negatív és a pozitív hatások mindenki életében léteznek, olyan nincs, hogy nem. Ha nem, akkor az mérlegelési képtelenséghez vezetne, és egyoldalú, torz személyiségfejlődéshez.
    Az emberi tapasztalás, az agy munkájának az alapját képezi a pozitív és negatív ingerek szelektálása és feldolgozása. Az, hogy mit hogyan élünk meg, valamilyen szinten mindenképp párosul pozitív vagy negatív érzettel. Ezen a mechanizmuson felülkerekedni elég kemény dió, mivel hogy elvileg az agyad molekuláris biokémiai folyamatait tudatosan irányítani lehetetlen. De azért megpróbálhatod, és hihetsz annak, hogy léteztek olyan emberek, akik képtelenek voltak megélni mind a jót, mind a rosszat.
    Mellesleg gondolom egy késszúrást és egy hányást, egy foghúzást is semleges érzetként fogtak fel, ugye? :)
    Lehet, hogy a buddhizmus szerint épp ezért messze állnék a megvilágosodástól, de én úgy érzem, hogy itt mindenki szenved a szépért és jóért, de mindenkinek képességein és erején múlik, hogy mennyit.

Mellesleg ha nem akarsz sem boldog, sem boldogtalan lenni, milyen érzet vetül fel benne, amikor az általad keresett, számodra tökéletes nőre gondolsz?;)
  • salsoul
    a lényeg, hogy ő 100%-os bizonyossággal úgy tudja, hogy az a szer

a placebo lényege, hogy nincsen benne semmi hatóanyag, és mégis hat... mert az illető 100%-os megkérdőjelezhetetlen bizonyosággal hisz benne... és miután az elme irányítja test teljes működését... nem kell folytatnom.
  • Fbn Lx
    öööö.... igen?

kérdezz meg egy függő drogost, hogyha szer helyett viszet szúr be magának, mennyire fog repkedni tőle... omg

Figyelj, ha valaki bebeszéli magának azt, hogy ő boldog, akkor nem boldog igazán, ergo nem placebo-boldog, mert a placebo hatás lényege, hogy ettől tényleg az lesz. de ha a placebo boldogságtól tényleg boldog lesz, akkor kiváltja belőle a boldogságot, és nem csak placebo.
    ebben rejlik a paradoxona ennek a fogalomnak.
  • salsoul
    oké
  • salsoul
    akkor boldog sem lehetek, de boldogtalan sem
  • salsoul
    és ha nincs ellenpárja?
  • Fbn Lx
    ja, hogy te írtad, hogy nincs meg a szórakozás ellenpólusa benned, ami elvileg kéne, ergo te folyamatosan boldog vagy. értem.
  • Fbn Lx
    te minden percben boldog vagy?

alapból buta felvetés, egy érzelmet nem tudsz megélni anélkül, hogy az ellentétpárja ne létezzen az életedben.
    ezzel elveszti a "pólusát" :)
  • Dick Riddick
    Igen.
  • salsoul
    Biztos, hogy nem lehet?
    Alaposan utána jártál és minden követ megmozgattál?
  • salsoul
    Nincs ezen mit átgondolni.
    Ha egy számodra 100%-ig megbízható személynél könyörögnél egy ampulla endorfinért aki ezt eddig korábban mindig megadta, ám egy alkalommal csak egy ampulla desztillált vizet adna be, ugyan úgy repkednél az örömtől.
  • Fbn Lx
    placebo endorfin?
    na ez az, ami ellentmondásos. ezt a szerkezetet gondold át még egyszer.
  • Dick Riddick
    Én élem az életem, olyan irányba terelem ami szerintem helyes. Közben sokszor kell olyan dolgokat tennem amikhez éppen nincs kedvem, olyan emberekkel beszélnem akikhez nincs hangulatom. Minden perc nem lehet boldog.
  • salsoul
    És te hogy állsz a kérdéssel?
  • Dick Riddick
    Kérdezd meg tőlük.