22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
Rundstedt17 #8735 nekem fogalmam sincs a reál dolgokról,már arra sem emlékszek mi az a Ohm törvény:D....amúgy meg nem tom miről beszélsz,mert azok a humánosok akiket én ismerek abszolút hülyék fizikai dolgokból:D.viszont a reálosok elolvasnak egy könyvet és már azt hiszik jobban tudják mindenkinél mi a helyzet,mert ugye ahogy mondtad fizika ott nincs hogy lehet meg nem is csak TÉNYEK VANNAK.ezért sem fogják fel hogy humán dolgok teljesen máshogy mükődnek,ismeretlen a forráskritika jelentése számukra.általában a reálosok támogatják a legnagyobb idióta elméleteket,humán körökbe mert azt hiszik mindent tudnak...roxull... -
#8734 szerintem meg általánosságban ez pont fordítva szokott zajlani, tapasztalatból tudom, hogy a reál gondolkodású emberek (azaz mi), nem beszélünk a levegőbe, mivel kapásból ellenkezik a mivoltunkkal (műszaki életben nincs talán meg lehet, "az ott 12 amper/mm/byte? igen vagy nem?")
tehát ha valamihez nem értünk akkor ahhoz nem és kész
viszont sokszor találkoztam iskolás éveim alatt olyan humán beállítottságúakkal akik azt hitték jobban tudják az Ohm tőrvényt, aztán tévedtek...
náluk belefér -
#8733 Szerinted házzád szólt, és téged méltatott?
"És én hol szóltam bele bármi humán kérdésekbe?"
Gondolj vissza a lebaromságozásaidra... -
Rundstedt17 #8732 Most én csak úgy általánosságban értettem,nem rád.
Salsoul kinek nem szólt még be?:DDD -
#8731 Tényleg Salsoul keverte ide a fizikát.
#8716: Már rég kihoztam belőle, a csűrés csavarás a kérdéseid miatt van. -
#8730 És én hol szóltam bele bármi humán kérdésekbe? Ez a paprikajancsi szólt be, hogy "amit a BME-n nem tudnak címmel".... -
Rundstedt17 #8729 Na ebben van igazság néhány műszaki képzettséggel rendelkező egyén gyakran azt hiszi humán kérdésekbe is tud mindent pedig csak hülyeséget hord össze.... -
#8728 Mondjuk, hogy igazat adok neked.
A kérdés viszont az, hogy valaki (Molnibalage) miért (kizárólag) műszaki-tudámányos szemlélettel akar nem műszaki-tudományos témákat/kérdéseket megközelíteni, megerőszakolni? -
#8727 Szerintem meg pont eleget próbáltál belekontárkodni a műszaki tudományokba, lehet lassan vissza is térhetnél a kis filozófikus világodba.
Ember, mikor érted meg, hogy a műszaki felső oktatásban nem azt kell egy mérnöknek megtanulnia, hogy melyik volt Tesla vagy Faraday kedvenc verse.
Hidd el sajnos manapság így is pont elég humán tárgyat kell kötelezően felvenni ahhoz, hogy kellően elvonják az ember figyelmét a fontosabb szakmai tárgyakról.
Szerinted amúgy érdekelne bárkit is, hogy milyen parki séta vagy vers ösztönözte az illetőt a kísérletei elvégzésére?
Persze vannak kivételek, nekik (és egyébként mindenkinek) ajánlott olvasmány minden műszaki iskolában: Simonyi Károly - A fizika kultúrtőrténete.
Hamár a műszaki élet ilyen "elhallgatós"...
OFF
az ilyen és ehhez hasonló: "remélem a mérnök úr tud angolul"
valamint a neki írt leveled tárgyával kapcsolatban:
senki nem kíváncsi a szarkasztikus pofátlanságodra
hidd el nagyon-nagyon messze vagy te attól, hogy bármit is ki akarj javítani a műszaki tudományokban
"...maradj a kaptafánál"
-
Rundstedt17 #8726 erre ilyen filozófiai faszságok mennek..... -
Ronny #8725 ez az egész vita tényleg ide tartozik? Szerintem a többség azért néz be ide, hogy a témával kapcsolatban olvasson hozzászólásokat. -
#8724 Hát ez minden csak nem géplési hiba...
Mondom: az ismeretek hiánya és az előítéletek beszélnek belőled. -
#8723 Gondolom asztrológiára gondoltál... csak a fogalmi zavarok...
Erős gépelési hiba. Többet kéne aludnom... -
#8722 úgy fel >>> úgy tünteti fel -
#8721 "Hőköl, zuhan, túléltük e Napot,
de messze lenn új létet gerjedeztet.
Ó, mért nincs szárnyam, mely felkapna, hogy
folyton-folyvást nyomán lebegjek!"
Nem anekdota hanem napló feljegyzés.
Az asztronómiában nem kell hinni, ugyan olyan tudomány, mint a matematika.
Gondolom asztrológiára gondoltál... csak a fogalmi zavarok...
A műszaki tudományok valóban műszaki dolgokkal foglalkoznak, és nem azzal, hogy kit mi miként inspirált a megoldásra. Az már filozófia.
És a műszaki tudomány szeret mindent elhallgatni a tudósairól, és felfedezőiről ami nem úgy fel őket amint az kívánatos...
Látod attól, hogy valamit nem tudnak a BME-n, az még nem jelenti azt, hogy az nincs.
Egyébként csak erre a kérdésedre, felvetésedre válaszoltam:
"Esetleg több linktet is betehetnél arról amit állítasz, mert a BME-n egy tanár és villamosmérnök sem mesélt nekem erről 8 év alatt, pedig ott szeretnek sztorizgatni." -
#8720 1. A verset így fejből nem tudom rendesen lefordítani, mert egy mérnöknek nem ilyen nyelvtudásra van szükség. Mellesleg nyelvvizsgám még nincs. Jövő héten lesz a vizsga.
2. És? Ez csak egy dolog a világban. Mellesleg ezeket szokták anekdotáknak hívni. Írjak le egy pár ilyet? Nem ezek viszik előre a tudományt és a műszaki alkalmazásokat.
3. A PM üzeneted meg leszarom a, a címe meg bőszítő
"javítás és kiegészítés ahhoz amit a BME-n nem tudnak"
A jó tudodkidet, azt sértegessed így te senkiházi. Igen, az vagy. A BME az műszaki tudományokat oktat és nem álomfejtés és egyéb dolgokkal foglalkozik. Ennyi erővel ródd fel a orvosi egyetemeknek, hogy nem oktatnak semmit a lézergiroszkópokról.
Sötétséged határtalan. Nagyon kérlek, hogy ne akarj a műszaki területről bármit is írni, mert láthatóleg fogalmad sincs róla. Én nem hiszek az asztronómiában és egyéb ilyen nevetséges dolgokban (vajon hány csajnál számít ez?) ezért nem is beszélek róla. Talán te se tedd ezt műszaki területen.
-
#8719 kapcsán a >>> kapcsán amit a -
#8718 OFF
Annak kapcsán a BME-s Molnibalage úr hiányolt:
Faust nem közvetlen ahhoz kapcsolódik amit lentebb állítottam, ám nagyon-nagyon-nagyon közel jár hozzá. Lássuk (a mérnök úr remélem tud angolul):
"At the Polytechnic school Tesla began his studies in mechanical and electrical engineering. One day a physics teacher showed Tesla's class a new Gramme dynamo that—by employing direct current—could be used as both a motor and a generator. After watching it for a time, Tesla suggested it might be possible to do away with a set of inefficient sparking connections known as commutators. This, his amused professor said, would be like building a perpetual motion machine! Not even Tesla could hope to achieve such a feat. For the next several years the challenge obsessed Tesla, who instinctively knew that the solution lay in electric currents that alternated.
It wasn't until age twenty-four, when Tesla was living in Budapest and working for the Central Telephone Exchange, that the answer came to him:
_"One afternoon, which is ever present in my recollection, I was enjoying a walk with my friend in the city park and reciting poetry. At that age I knew entire books by heart, word for word. One of these was Goethe's Faust. The sun was just setting and reminded me of a glorious passage:
__"The glow retreats, done is the day of toil;
It yonder hastes, new fields of life exploring;
Ah, that no wing can lift me from the soil
Upon its track to follow, follow soaring!"
_As I uttered these inspiring words the idea came like a flash of lightning and in an instant the truth was revealed. I drew with a stick on the sand the diagram shown six years later in my address before the American Institute of Electrical Engineers."
This was the invention of the induction motor, a technological advance that would soon change the world."
>>> forrás itt <<<
ON -
#8717 de lássunk egy közismertebb példát, Kekulé példáját, aki a benzolgyűrű térbeli elrendezésére egy olyan álom során döbbent rá, amelyben egy saját farkába harapó kígyó szerepelt. -
#8716 Végülis, hogy csűrjük csavarjuk... és mit akarunk kihozni belőle... -
#8715 Mert belekeverted a félvezetőket, meg a röntgent, mire ő logikusan megjegyezte, hogy ha ezeket a filozófia ihlette volna (ahogy asszem a váltóáramról állítottad), akkor már hallott volna róla a BME-n, ahol ugye foglalkoznak ilyen evilági badarságokkal. Pedzed? -
#8714 Bocs rosszul módosítottam, helyesen:
"A filozófia (mert arról volt szó) az nem természettudomány te szerencsétlen, hanem humán tudomány. A természettudomány az a reál tudomány. Ha már oltogatod a másikat, a terminológiával nem árt tisztában lenni." -
#8713 Tudtad, hogy a filozófia egyszerre természettudomány, humán tudomány, szellem tudomány, minden tudomány és pár száz évvel ezelőtt még Egy volt az egész? -
#8712 oké, Molnibalage úrnak miért nem veted szemére, hogy:
"A filozófia (mert arról volt szó) az nem természettudomány te szerencsétlen, hanem reál tudomány. A természettudomány az a (materiális kérdésekkel foglalkozó) tudomány. Ha már oltogatod a másikat, a terminológiával nem árt tisztában lenni." -
#8711 Nincs itt összemosás, kezdd csak el visszafelé nézegetni a hozzászólásokat. A filozófiáig vezet a "szellemtudománytól". No nem mintha olyan hosszú lenne a dolog. -
#8710 ez nem terelés, hanem összemosás a részedről -
#8709 Navégre... mennyi időnek kellett eltelnie... -
#8708 Ezt én is írhatta volna. Asszem -fav a topic. Semmi haszna nincs... -
#8707 Tudtam, hogy terelni kezdesz, tökéletesen visszavezethető a beszélgetés fonala a filozófia kifejezésig. -
#8706 Észrevetted, hogy az külön kérdés volt? -
#8705 Már megint másokat nézel hülyének. A filozófia (mert arról volt szó) az nem szellemtudomány te szerencsétlen, hanem humán tudomány. A szellemtudomány az az ezotéria. Ha már oltogatod a másikat, a terminológiával nem árt tisztában lenni. Elég bunkó vagy ahhoz képest, hogy folyton a műveltségeddel vágsz fel. -
#8704 Gyanítom hogy egy műsorral megerőszakolom majd magam. Ezt látni kell. :)) -
#8703 Ezek sem semmi fickók. :) -
#8702 Tessék, itt van még pár:
A prédikátor
Egy Osho imitátor
Holy headbang
A Mester -
clio1616v #8701 ezzel tudok egyetérteni.. -
#8700 Csak a tehetséges képzetlen nem biztos, hogy bárkit is felül akar múlni, vagy, hogy a tehetségét ki akarja bontakoztatni.
Látni sok tehetséges csövest is, mint ahogy sok tanult csövest is.
Nulláról indulva a tehetségesben sokkal több a potenciál. -
#8699 Ez ami nem igaz. Egy tehetséges, de képzetlen amatőrt felülmúl legtöbbször egy képezett, de nem született tehetség. -
clio1616v #8698 hétfőnként este van :))
egyszer vágott a májából a fickónak ^^
van ilyen jósdás is.. :) megkérdezte egy betelefonáló hogy amire gondol az bekövetkezik-e... ^^ kegyetlen dolgok ezek :)) -
clio1616v #8697 a képességeket nem lehet tanulni...
van egy haverom, szépen meg tudja tanulni a guitár húrok hangjait sőt akár zenét is eljátsza, fel is ismerhető, de se a ritmus nem jó, se nem hallja meg ha másfél hanggal mellényul..
nulla szorgalommal éppen ami eszembe jut 3. 4. próbálkozásra eljátszom.. ezt nem lehet megtanulni.. vagy ilyen struktúrájú az agyad vagy nem.. énekelni is tudok soha nem foglalkoztam vele nem is érdekel, csak ha van kedvem magamba énekelgetek.. biztos hogy csiszolni lehetne, meg több éneket megtanulni.. -
#8696 Én is hogy örülnek ha csak egyszer tudnád értelmezni azt amit leírtam....