22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#8775 És melyik részt várod el másoktól?:
- hogy a számodra fontos dolgokban legyenek őszinték [veled] vagy
- a saját maguk számárá fontos dolgokban legyenek őszinték [veled]? -
clio1616v #8774 a számomra fontos dolgokban vagyok őszinte
másoktól is azt várom el amit tőlem elvárhatnak... hidd el nagyok az elvárásaim... inkább pont ez szokott a gond lenni :) -
#8773 Más számára fontos dolgokban, vagy a te számodra fontos dolgokban?
S a másé esetében honnan tudod, hogy számára mi a fontos? -
clio1616v #8772 nekem az kell igen...
én viszont nem adok teljes őszinteséget, csak és kizárólag a fontos dolgokban.. -
#8771 Clio most akkor őszinteséget akarsz, vagy mit?
Aki őszinteséget akar az az őszinteségnek ne bunkó komponensét analizálja, ne arra fókuszáljon, hamem analizálja a mondandó komponensét, fókuszáljon arre.
Valamint aki őszinteséget akar, az álljon rá készen [minden formában].
A bészédmód, retorika az mindenkor az őszinteség témától teljesen független különálló téma. -
clio1616v #8770 ha ránézek a hajadra és az jut eszembe, hogy olyan mintha egy vödör szart öntöttek volna rád, akkor azt nem mondom, hacsak nem a haverom vagy és hülyéskedek veled és tudom hogy vevő vagy rá... eddig gondolom egyetértesz...
van egy másik őszinteség, ami olyan hogy komoly dolog a lényegen változtat!!! például, megmondod a kollégádnak, hogy a felelségét láttad hogy a parkolóban egy kocsiban megdugta a másik kollégája... jobb ha erről tud az ember és nem utólag jön rá...
ahogy chhaya mondta fájhat az igazság, de vannak fontos és lényegtelen igazságok... a fontosaknak fájni kell a lényegteleneket pedig nem kell mondogatni, mert az a bunkóság kategóriájába tartozik..
nem feltétlen akarja senki hallani minden nap, hogy már megint hogy nézel ki... szubjektív vélemény és akár lehet megbántasz vele valakit...
én ilyen szempontból jó tulajdonságomnak tartom, hogy nem lehet szóval bántani, a fontos dolgok elhallgatása azért tud fájdalmat okozni, de nem sokáig tart az sem... -
clio1616v #8769 A kedvességgel lehet az igazságot úgy elmondani hogy az őszinte legyen és ne bunkó... emellett a bunkó őszinteséget a gátlásossággal lehet még visszafogni...
Akiben a kedvesség és a gátlásosság kiegyensúlyozva van meg az nem bunkó de kellőképpen őszinte... -
#8768 Asszem a Hat nap hét éjszaka című filmben volt egy beszólás csak más helyzetben.
"Hogyan kéri? Cukormázzal leöntve vagy egyenesen a szeme közepébe?"
-
#8767 Jah. Sokan, akik azt hangoztatják, hogy teljes őszinteséget várnak, rögtön megsértődnek vagy bunkóznak, ha az őszinte megjegyzés valamilyen kritika vele szemben, esetleg egy hibájára mutat rá. Olyankor persze a kedves szépítés és az elhallgatás volna az elvárás. Nem hiába mondják, hogy az igazság fáj. :) Aki nem bírja a kritikát, az ne nyüszítsen az igazságért, mert esetleg kellemetlen dolgokat fog hallani. -
Rundstedt17 #8766 na igen ezért mondom hogy sokak itt nem normálisak
semmi se jó nekik minden csaj ribanc akit nem kaphatnak meg -
Fbn Lx #8765 ha különbséget tesz, hogy mi az amit kell, és mi az amit nem kell tudnia, az szerinted hogyan lehetne őszinte?
Akkor most az van, hogy legyen őszinte azzal kapcsolatban amivel elvárod hogy az legyen, és ne legyen őszinte azzal kapcsolatban, amivel elvárod hogy ne legyen az.
Ha meg teljesen őszinte lenne a lány, akkor odamenne az utcán a csúnya emberekhez, és lebaszná őket, ahogy a szíve diktálja. :D
Akkor most melyik a korrekt? -
clio1616v #8764 Kedvesen is lehet valaki őszinte, tudni kellene megkülönböztetni azt, hogy azzal akivel őszinte vagy, mi az amit fontos hogy tudjon és mi az amit nem kell tudnia..
A túl bunkó se jó aki mindent megmond és a túl kedves se aki mindent elhallgat.. -
#8763 Nem tudják, mit akarnak... :D -
#8762 voltmár -
#8761 Az előző kapcsolatomnak azért lett vége, mert megmondtam, hogy miért nincs jövője. Az utána következő próbálkozás meg azért, mert ott a leányzó mondta (?) meg, hogy miért nincs. Jó mi? -
#8760 Ritka az az ember, aki a teljes őszinteséget várja el. Ha az vagyok, lebunkóznak. -
clio1616v #8759 Ritka olyan lányt találni aki őszinte -
#8758 Akkor tessék feldobni idevágó, cincálható témát, vagy nem nyüszögni. :) -
#8757 rossz helyen keresgélsz szerintem -
#8756 És [mikor] látja már [meg] valaki az Alkotót az alkotás mögött? -
#8755 az egyetemes fizika az anyagi tulajdonságok miatt működik úgy ahogy, olvastam az üzenetet de ennél többet nem tudok
le lehetne menni atomi szintre és akkor jópár választ lehetne kapni a kérdéseidre, természetesen tudományos válaszokra gondoltam -
#8754 Mi miért pont így? Hát ezt kutatják a természettudósok, te zseni. Az alapkutatásban elért eredményit haszonítja idővel a műszaki élet. -
Fbn Lx #8753 nagy munka volt, de a filozófusok létezése nélkül ezt nem tudtok volna véghez vinni!
KÖSZÖNÖM!3 -
#8752 amúgy én is.
csúnyán haza lett vágva ez a topic is
-
#8751 "mert így működik az egyetemes fizika"
MIÉRT PONT ÍGY?
Ezt tessék megválaszolni. -
Fbn Lx #8750 nevetek.
térjünk vissza a rendes lányokhoz. -
#8749 jaj nenenene és tényleg NE!
komolyan ne akard a relativitás elméletbe belevonni a filozófiád mert ők aztán végkép még szomszédok SE
azért e=mc2 mert így működik az egyetemes fizika, és mielőtt eszedbe jutna nem metafizika ez, hanem "csak" fizika!
"Akkor ad ha egy emberben egyesül egy a filozófikus és a tudományos.
Külön külön valóban nem."
francot nem
egy tudományos problémához valóban nincs instant képlet, ezért kell az elődeink által felfedezett tőrvények komplex alkalmazása, melyet mérnöki gondolkodásnak hívnak, mellesleg semmi köze a filozófáláshoz
sosem fogod megérteni, hogy mit jelent egy tudományos problémát mérnöki szemmel vizsgálni és megoldani, hogy miként kell egy adott helyzetet felismerni
ez nem ledegradálás, hanem tény, hogy nem ezzel foglalkozol
de épp ezért ne próbáld megmagyarázni, hogy milyen "filozófikus én" kell egy tudományos problémához
mert (ugyancsak) tapasztalatból mondom, semmilyen
-
LotteUntatta #8748 Itt csak rendes lányok vannak, lenge öltözetben! -
#8747 Akkor ad ha egy emberben egyesül egy a filozófikus és a tudományos.
Külön külön valóban nem. -
#8746 Molnibalage mitől működik a te tudományod úgy ahogy az működik, mitől lesz e=mc2? Mi kényszeríti arra, határozza meg, hogy e=mc2 szerint legyen? -
#8745 Tudom. Viszont hiába szemléletetés, ha a legkisebb mértékben sem igaz. Komoly műszkai problémákra a valós életben nem ad megoldást filozofikus elmélkedés. -
#8744 direkt próbáltam kiemelni, hangsúlyozni: szemléltetésként (szemléltetésként!) -
#8743 A House MD az egy filmsorozat ami erőltetetten hajaz erre. A tudományos kutatás nem így zajlik. Honnan tudom? Onnan, hogy csináltam...
A kutatásban, de méh a mérnöki gyakorlatban sincs "instant képlet".
Megismétlem magamat. Műszaki területről inkább ne beszélj, felesleges. Nem értesz hozzá. -
#8742 Csak egy helyben futottunk. -
#8741 Üdv Mindenkinek!
Mi történt itt az utóbbi pár hónapban?
-
#8740 Tudod mikor egy olyan kérdést/feladatot kell megoldanod, amire még nincs kész/instant megoldó képlet, vagy egy kérdéssel sokat foglalkozol, és nem jutsz eredményre, [mert az ember gondolkodás zárt és véges], akkor csak akkor juthatsz eredményre, ha valami külső beleszól, kizökkent, átzökkent abból a gondolkodás[mód]ból amivel nem jutottál semmire, és közvetlenül vagy közvetetten ötletet ad, inspirál, rávezet a megoldásra. (Számomra világos, hogy miként kapott ötletet az adott versből Tesla, mert valamennyire jártas vagyok az elektromosságban.)
Erre szemléltetésként (szemléltetésként!) sok-sok példát láthatsz pl a Dr House sorozatban, amikor az adott problémától teljesen független beszélgetés, valami ad ötletet a megoldásra. --- példa1 - példa2
.
Ami a tanáraidat illeti: rakd össze a kirakót és láss végre teljes képet ;)
-
Rundstedt17 #8739 az kérem,a szleng ami megszokott az internet világában:D -
Fbn Lx #8738 egyébként az egy érdekes kérdés, hogy vajon gőte fausztja volt-e az, amiben rejtve ott bújt mindig a váltakozó áram fogalma, vagy versmondás közben is folyamatosan gondolkodott, és hirtelen támadt ötlete.
Teszem azt én szarás közben megváltom a világot, azt az ötletet nem annak köszönhetem, hogy közben a wc-n ültem, mert nem mellesleg alapból ott volt bennem, és közben azon gondolkodtam.
Szóval nem hiszem hogy a faust nélkül szegény Tesla buta maradt volna.
Ez kb. olyan mint amikor a volt magyartanárom az élet minden területébe belemagyarázta az irodalom jelentőségét.
a tesitanár a tesivel, a matektanár a matekkal, a biológiatanár a biológiával magyaráz mindent. -
Fbn Lx #8737 én elsőre vágtam, már nagyon jó vagyok ebben... :D -
ba32107 #8736 Kerek 20 másodpercig gondolkoztam, hogy mi lehet az a roxull, mire leesett