22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    persze a "minden csoda három napig" tart kereteken belül

és mert a többi ember tud a társadalomban boldogulni mi?
    mert tele van a társadalom derűs kiegyensúlyozott emberekkel...

az sok elkényeztetett akiről írsz semmiben sem különbözik a többitől, max anyiban hogy a többi valami délibábhoz viszonyít, valami délibábot kerget - az elkényeztett azt kérdi: én minek kergessem?

de lássuk csak
    melyik a nagyobb érték az egyedüllétből nézve a szerelem, vagy a szerelemből nézve az egyedüllét?
  • clio1616v
    kell hogy tudd értékelni a pozitív dolgokat

lásd elkényeztetett mindent megkapó gyerekek képtelenek a társadalomban boldogulni
  • salsoul
    ennyire kell a negatív te életedhez clio, ennyire, hogy így ragaszkodsz hozzáfoggal körömmel?
    mi lenne veled nélkük?
  • salsoul
    el engedni kell őket clio, el engedni
  • salsoul
    kérlek olvasd el még egyszer azt amit írtam
  • clio1616v
    az élethez hozzátartoznak a negatív dolgok is el kell fogadni őket(ja tudom neked ez megértés)
  • clio1616v
    burokban élsz akkor igazad van

de te kerülöd a rossz emberekkel a kapcsolatodat pedig minden embernek van hibája tehát rossz...

szia
  • salsoul
    kezdem azt látni, hogy neked önsanyargatás, önkínzás, önemésztés, stressz, frusztráció, kín nélkül nem szerelem a szerelem

vagy legalább is elképzelhetetlen
  • salsoul
    clio most a te logikád szerint ki van zárva, hogy boldog, teljes, egész, önálló stabil emberek szerelemben éljenek egymással?

mert az említett embereknek nincs szükségük megnyugtatásra, vígaszra stb-re, sőt nem is tudnak olyan állapotokba kerülni amikben megnyugtatásra, vígaszra lenne szükségük

ők alapjáraton is derűsek és boldogok egymás nélkül is külön külön
    nincs köztük birtoklás vagy függőség, kapcsolatuk teljes szabadságon nyugszik
  • minigirl
    nem muszáj ám veszekedni, beszélgetni is lehet, még akkor is, ha problémákról van szó :)
  • GyuriX2572
    es egyszer varatlanul kiborul a bili... bar en arra sarkallom h beszeljunk meg mindent es ez eddig bevalik
  • GyuriX2572
    azért mert attol tartok (lehet feleslegesen) hogy nem MER negativan hozzam allni :S
  • clio1616v
    erről beszéltem én is :)

de akkor miért zavar ha melletted nem hisztis miattad nem instabil érzemileg?
  • GyuriX2572
    Kiállok mellette, erőt adon neki és ő is nekem. Kiegyensúlyozottabbnak érrzem magam mellette és mondta, hogy ő is az.
  • clio1616v
    kire számíthat ha problémája van, ha kedvetlen, ha szomorú, ha bántották, vagy ha csak valakivel beszélni akar, vagy érezni hogy ott vagy mellette?
  • GyuriX2572
    Igen, de ez nem izgat :D
    Vonzódásnak ehhez nincs köze (?)

a "szüksége van rád, hogy..." részt nem egészen értem mire vonatkozik...
  • clio1616v
    egy kapcsolatban az az összetartó erő hogy a két fél egymáshoz vonzódik, a vonzódás az egymás igényléséből fakad...

szüksége van rád, hogy megnyugtatsd, hogy vígasztald, hogy meghallgasd... stb és viszont...
  • clio1616v
    bele fogsz unni...
  • GyuriX2572
    Nekem sikerült most egy olyan renges lányt találni, hogy sosem panaszkodik (rám), nem hisztizik, nem instabil érzelmileg. Szinte már zavar :D Pedzegettem is neki hogy mostmár mondhatna vmi kritikát is 2 hónap után, mert nem hiszem el, hogy semmi nem zavarja bennem. Nem értem...
  • Stupid Peach
    te nagyon okos vagy!!!!
    mindenféle gúny nélkül mondom ezt:)
  • salsoul
    sőt még a lényegét is, bizony
  • salsoul
    valóban megöli a varázsát két ember szenvedésének, vívódásának
  • salsoul
    hol írtam én bólogatás kérdésről?
  • clio1616v
    ha te ezeket a bölcsességeket amiket hangoztatsz görcsösen próbálod érvényre juttatni a kapcsolataidban akkor az elveszíti a varázsát és megöli a lényeget
  • clio1616v
    nem is kell hogy mindenben bólogató kutyus legyen

az egoisták szeretik csak magukat a másikban...
  • clio1616v
    az atomok másképpen viselkednek ha vizsgálják őket, lehet szégyenlősek...
  • salsoul
    Én arról szóltam, hogy mondjuk a téged legjobban lázba hozó, megmozgató dolog (film, könyv, táj sat) őt teljesen hidegen hagyja.
    Az embert lázba hozó, megmozgató dolgok pedig az ember belső világából adódnak.
    Így gyakorlatilag az ember belső világa hagyja hidegen a másik embert. Erről beszéltem.

Egy olyan kapcsolatban, amelyikben kompatibilisek vagyunk a másikkal, a társalgás könnyen folyik. Mindketten annyit beszélünk, amennyit szeretnénk, és mindkettőnknek annyi alkalmunk lesz hallgatni, amennyit csak akarunk.
    Ha a felek kiegyensúlyozottak, az együtt töltött idő 90%-ban természetesen és könnyen fognak beszélgetni. A maradék 10%-ot kellemes hallgatás fogja kitölteni.

Az össze nem illőség példái:
    - ha valamelyikük az idő 70%-ában beszélni akar és csak 20%-ában hallgatni, és ugyan ezt akarja a másik is, ez összeütközésre fog vezetni az “adásidő” tekintetében. Állandóan harcolni fognak, hogy melyikük beszéljen többet, ezzel a másik rovására kielégítve igényét.
    Az ilyen kapcsolatban az egyik mindig “jobban” szeret, mint a másik. Aki jobban szeret az összeszorítja az ajkát, és hagyja a másikat beszélni. Aki kevésbé szeret az uralja a kapcsolatot.
    Persze ez csak átmenetileg működik, elkerülhetetlenül arra vezet, hogy a jobban szerető fél egyre nagyobb keserűséget érezzen, mert nem kap lehetőséget arra, hogy maradéktalanul kifejezze magát. De végül az elfojtott érzéseik kitörnek, és ennek vagy az egészsége látja kárát, vagy a kapcsolat.
    - másik példa, ha mindketten az időnek csak 30%-ában kívánnak beszélni, és az idő 60-70%-ában hallgatni. Ebben az esetben az együttlét idejének 40%-át kellemetlen hallgatás tölti ki.
    Ott fognak ülni egymással, és alig lesz mit mondaniuk. Kényelmetlenül fogjuk érezni magukat, és állandóan azon rágódnak majd, hogy hogyan törjék meg a csendet.

Barátokra ugyan ez igaz.
    Azok a legjobb barátaink, akikkel kellemesen tudunk beszélgetni, és zavartalanul hallgatni. Velük férünk meg a legjobban.

Ha ez nincs, akkor az örömteli boldog kapcsolat egy kulcsfontosságú eleme nincs meg.

Ami #9388-at illeti:
    ugye milyen ironikus hogy szimpla kémiai vegyületek többet tudnak a boldog házasságról (vegyületről) mint az értelmes ember. Nekünk még értelemmel is baromi nyögvenyelősen megy. Mi vágy-gondolkodunk a lila ködben, ők pedig a meztelen csupasz igazság szerint boldogan vannak.

A szerelem nem foglakozik azzal, hogy két ember összeillő-e vagy sem.
    Ezzel mindenkinek saját magának kell foglalkoznia.
    Előbb [a kapcsolat legelején] vagy utóbb [a lila köd felszállásakor].
  • chhaya #9388
    És ha feltételezzük, hogy az emberek változásra / belátásra /fejlődésre képtelen elemek, mint a víz meg az olaj, akkor szintén sehogy.
    Néha azért bolond módon feltételezem, hogy némely ember értelmi szintje meghaladja egy szimpla kémiai vegyületét, bár lehet h ez túlzott optimizmus. =P
  • chhaya #9387
    Ha egyszeri beszélgetésnél felmerülő kínos csöndekből állapítod meg, hogy a két ember totálisan diszharmonikus és vegyrokontalan, akkor valóban sehogy. :)
  • chhaya #9386
    Ha kiábrándító dolog az, hogy a másik "is csak élő ember", úgy tényleg nehéz akárkibe is belebuzulni.
  • salsoul
    mondom, nekem a felszínes kapcsolat nem elég ;)
  • clio1616v
    minden kapcsolat dinamikus, kapsz és adsz erről szól
  • salsoul
    akkor én ilyen kapcsolatot kívánok neked
  • clio1616v
    tévedsz dinamikus egyensúly van a fázishatáron
  • salsoul
    igen, mert nem hatolnak egymásba
  • clio1616v
    hát ha mindegy hogy ki(mi) van alul... :)
  • salsoul
    nézhetjük a higany-víz kompozíciót is - ugyan az
  • salsoul
    igen, bebaszva is sokkal jobb mint józanon, sőt belőve is...
    hogy most a szerelemmel narkózol... a lényeget tekintve egyre megy

a másnaposság elkerülhetetlen
  • salsoul
    pedig igazán letölthetnéd arról a linkről azt a kis DH kompozíciót, meghallgatni, hogy milyen jó együtt
  • clio1616v
    szerintem te nem vagy tisztában a fizkémmel, de ha igen akkor kicsit mélyebben meséld el miért éppen az olajat és a vizet tetted bele...?

csak hogy biztosak legyünk benne hogy nem a képzelőerőnkre hagyatkozol kizárólag amikor okosságokat mondasz