22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#10095 Egy embert csak látszólag, felszínileg tudsz felvídítani, semmilyen egyéni belső lelki problémájában nem tudsz neki segíteni, azzal pedig, hogy döntésekben segítesz neki, abban segítesz, hogy hogy adja ki a kezéből élete irányítását.
A szeretet nem narkó. -
#10094 Nem. Én azt állítom hogy minden tettünket érzelmek kísérik. -
Lirion #10093 Például felvidítod, ha szomorú;, segítesz megoldani a problémáját; segítesz, hogy meghozzon egy nehéz döntést; szeretet adsz neki anélkül, hogy kérné vagy akkor is, amikor tányérokat hajigál a fejedhez; stb... -
#10092 Mennyi csalódás kellett ahhoz, hogy a "sündisznó politikát" válaszd? -
#10091 Azt hiszem tudom milyen ember vagy, mert én is hasonló vagyok. Zárkózott és defenzív a kapcsolatokban.
Az hogy egy nőnek boldogságot okoz a veled eltöltött idő, nem jelenti azt hogy másodkézből boldog. A boldogságnak is több aspektusa van, a párkapcsolatbeli boldogság csak egy a többi közül.
És hogy a kapcsolatból boldogság származzon, elengedhetetlen a másik fél. Ez máshogy nem megy.
-
#10090 durván ezt mondtad: "nálam az önzetlenség annyit jelent, hogy önzően járok el" -
#10089 Túl van már bonyolítva ez az önző-önzetlen téma.
Nálam az önzetlenség annyit jelent, hogy teszek valamit ami neki ugyanolyan jó mint nekem.
Ha önzetlen vagyok, akkor engem jóleső érzés tölt el. Ha nem érzek közben semmit akkor a döntésem színtiszta logika. Például felajánlom a szerveimet, nem konkrét személynek. Etikailag nem kifogásolom, a szerveim egészségesek--> Ergo miért is ne kapja meg valaki más.
-
#10088 Milyen értéket kell(ene) neki adnom? -
Lirion #10087 Tök mindegy, hogy azért nem adsz, mert nem akarsz rácseszni vagy más oka van, a lényeg, hogy nem adsz értéket, amire egy nőnek szüksége van, ezért nem lesz boldog párkapcsolatod. El fog hagyni minden nő, mert melletted nem lehetnek Nők. -
#10086 Határozottan létezhet önzetlenség egy kapcsolatban szeretetből is nemcsak szerelemből. Van hogy viszonozzák, van hogy nem, van hogy visszaélnek vele. Az élet bonyolult és mindnyájan csak a ránk eső "szeletet" ismerjük igazán a tortából amit életnek neveznek. -
#10085 igen, azt akartam is írni neki, csak elfelejtettem -
#10084 Valamit félre értettél.
Rácseszni nem én nem akarok - én egész egyszerűen nem fogok -, hanem ő fog rácseszni.
Minden esetben előbb vagy utóbb irdatlanul rá fog cseszni mindenki aki másodkézből boldog, mert ez a másodkéz el fog tűnni idővel, és akkor semmi sem marad. -
#10083 "a viszonzatlan szerelem, az az elején viszonzott volt,"
Szerintem nem minden esetben. Soha nem szerettél bele senkibe, aki nem volt beléd szerelmes? Nem becsapás. Van ilyen, de mennyi... -
Lirion #10082 "Aki belőlem akarja származtatni a boldogságát az rácseszik."
Ez a kulcsmondat, ami miatt soha nem lesz boldog párkapcsolatod. De ezt te nem értheted meg, könyvekből nem tudod átérezni, hogy miről is van szó.. Egy nő csak akkor lehet boldog, ha igazi nőnek tudja érezni magát és ezt csak egy férfi mellett teheti meg, amihez viszont a férfinek adnia kell, nem is keveset, de ha te nem adsz, mert nem akarsz rácseszni, melletted nem fogja magát senki nőnek érezni és örökre magányos maradsz. Amit szerény véleményem szerint nagyon megérdemelsz ilyen önző és egoista gondolkodásmóddal.. -
#10081 mivan?
ösanyargató lettél? -
#10080 Idézlek a 10039-ből:
egyedül szerelmes állapotban csinálsz önzetlen dolgokat
a szerelem azt mondják 1-2 éven belül elmúlik, ez baromság, nálam akkor múlik el amikor ezt az önzetlenségemet kihasználják és ez tudatosul bennem és felismerem, hogy baszki ez tényleg csak kihasználja hogy bármit megteszek érte, akár a saját káromra is -.-
Igazán eldönthetnéd mostmár, hogy milyen álláspontott képviselsz. -
EdDyBoy #10079 Akkor most mindenki irja a nevét a megfelelő sorba:
Másoljátok be később, hogy egyszerre legyen rajta mindenki.
Létezhet önzetlenség egy kapcsolatban? Nem a végletes vak kapcsolatban, hanem ahol szeretik egymást.
Igen: EdDyBoy
Nem: -
clio1616v #10078 a viszonzatlan szerelem, az az elején viszonzott volt, különben ki sem alakul vagy ha nem volt őszintén viszonozva akkor becsapáson alapult -
clio1616v #10077 pedig így van nagyon kevés jóérzésért is vállalni "kell" a rengeteg rossz érzéset -
clio1616v #10076 az ember azért él hogy boldog és elégedett legyen, minden tettét ez motiválja
aki az önzetlenségről beszél az hazudik vagy magát becsapva elhiszi amivel ámítja magát -
#10075 Na azért ne essünk túlzásba! A viszonzatlan szerelem naon nem jó érzés és megsebez és nehéz belőle kikecmeregni....Azért ne misztifikáljuk túl légyszíííí! -
#10074 Csakhogy ha a szerelemből sok, abba nem szoktak belepusztulni az emberek. Szóval no drog, inkább szerelem.... -
Ronny #10073 "sőt akkor is jó érzés még ha szenvedést is élsz át előtte alatta vagy utána, mindent megér..."
ha vakon beleugrasz egy hülyeségbe, az később nagyon megbosszulhatja magát. Könnyen lehet, hogy kevesebb emberként lépsz ki belőle, mint előtte voltál. Nem értek egyet Salsoulal, de nevetséges ez sok naiv, Nők Lapjába illő duma... -
#10072 #10058 - HTS s3rg1nh00
nem én papoltam önzetlenségről, clio tésztája ez
#10059 - Dick Riddick
Azt írtam, hogy folyamatos kipróbálás alatt van mindenre amire csak alkalmazni lehet.
Eddig bevált.
#10060 - Dick Riddick
ez egy újfajta felállás
#10061 - clio
ne látod, te sem tudod miről papolsz önzetlenség címszó alatt
#10062 - clio
na látod, hogy nincs itt egy gramm önzetlenség sem
azért teszed, hogy jól érezd magad, jólérzésed fakadjon belőle
#10063 - clio
ezt dilettantizmusnak, függőségnek, másodkézből élésnek mondják
Egyébként is bőven elég az, hogy kapcsolatban a férfi azért tesz olyan dolgokat amik nem jó nekik, hogy a nőnek jó legyen, és a nő meg azért tesz olyan dolgokat ami nem jó neki, hogy férfinak jó legyen. A szummázás után pedig egy hatalmas nulla marad.
#10064 - clio
hol mondtam én ezt? Isten halott.
El vagy tévedve. Nincs itt gramm vallás sem.
Nincs jobb dolgod, hát hasra csapsz és színezel egyet...
#10065 - clio
és jobb mint szerelem, illetve ha még az is hozzájön.. hajaja...
#10068 - EdDyBoy
és ez így akkor sem lesz önzetlenség, még ha egyensúly is van
pusztán csak gazdasági érdekkapcsolat: te megadod ami nem kell, én meg megadom ami neked
azért önző, mert azért teszem meg, hogy ő jól érezze magát, de ezt azért hogy én érezzem jól magam, attól, hogy általam érzi ő jól magát, és hogy leköltekezzem irányomba
#10070 - EdDyBoy
ma is van értelme: mert a szerelem – ahogy régen a szülők - nem gondoskodik arról, hogy két egymáshoz passzoló, illő emberek legyenek egymásba szerelmesek. Így ritkán hajlandók belátni az egymásba fülig szerelmesek, hogy egyébként baromira nem illenek össze. Ettől lesz nagy a destruktív súrlódási energia – ami nagyobb úr hosszú távon mint szerelem, vagy bármilyen kompromisszum - ami végül szétrobbantja az össze nem illő dolgokat, párokat, házasságokat.
#10071 - EdDyBoy
nalátod, ismét nincs itt önzetlenség:
azért adod át a helyet, hogy majd neked is átadják
észre sem veszed milyen kis számító mocsadék vagy te kis hamis ;)
-
EdDyBoy #10071 A buszos önzős dologról meg annyit...
Fura lenne úgy felszállni egy buszra, hogy senki nem szól egy jó szót a másikhoz. Minek?
Nem dicsérem meg a ruháját még annak sem, akit ismerek, mert abban is lehet valami önzőség (Hol vetted? Nekem is kell ilyen!).
Nem adjuk át a helyet, mert az is önzőség. Dögöljön meg a tata, ha már csak akkor tudott felszállni, amikor nem volt már hely.
Nem mosolygunk senkire, mert az már szándékot jelent az esténkre nézve.
A társadalomban példát kell mutatni. Legyünk önzetlenek! Tudom, senki sem fogja betartani, mert nem vagyunk adakozó Terézanyák. Valljuk be, azért jobb lesz nekünk is, ha majd mi leszünk taták és átadják a helyüket a fiatalok. -
EdDyBoy #10070 A régi időkben, amikor a szülők választottak párt gyermekeiknek, akkor még volt értelme annak, amit írtál. Akkor kezdődött azzal a kapcsolat, hogy szinte nem is ismerték egymást, és rengeteg súrlódás volt, amire múszáj volt személyes rossz döntéseket hozni, lemondani dolgokról, amikről nem akart az ember. Manapság előbb megismered a valakit, és csak utána alakul ki a kapcsolat maga. Ha nem olyan, akit te szeretnél, akkor nem lesz belőle kapcsolat, és így elkerülhetőek a felesleges surlódások.
Nem véletlenül van annyi válás sem. Az emberek nem őszinték a másikhoz, persze vannak kivételek. Hogy szeretnénk normális kapcsolatot valakivel, ha titkolózunk, vagy nem a saját arcunkat mutatjuk? Ez veszett dolog, és mint pasik, ezért hoztuk létre ezt a topicot. Ritka endes lányt találni, de mi ugyanolyanok vagyunk. Mi is hibásak vagyunk a rossz kapcsolat miatt. És ez nem vitatéma.
Ha valaki nem érzi magát hibásnak, akkor kalapom emelem, minden tiszteletem az övé. Itt viszont nem ismerjük egymást, nem kell mást állítani, hogy jobbnak tűnjünk fel. -
EdDyBoy #10069 Lehet hinni a tökéletes kapcsolatban, mindenki erre vágyik, csak mindenkinek mást jelent a tökéletes. Emiatt vagyunk mások. Viszont ahogy mi is változunk, változnak az ideáljaink is. Ez tény. -
EdDyBoy #10068 A vak szerelemben van valaki, aki mindent, szó szerint mindent megtesz a másikért, bármi is az ára... ez tény. Szar dolog, hogyha olyan valakit szeret vakon, aki ezt ki is használja. Ez nem szerelem, csak kihasználás.
A szerelemben, amikor két ember szereti egymást, akkor megtesznek egymásért olyan dolgokat, amik egyben önzetlenek (mert nem magamnak teszek meg valamit, vagy veszek meg valamit a boltban, hanem azt a pénzt rá fordítom), és önzőek is (mert tudom, hogy ha én megteszem, mert szeretem, akkor ő is megteszi ezt értem, mert szeret).
Ezt minkét oldalról lehet nézni, akkor is ugyanarról beszélünk.
Ha én is megteszem érte, meg ő is értem, akkor nevezzük EGYENSÚLYnak.
Ha a mérleg nyelve nem függőleges, akkor kezdődhetnek a surlódások. De ha szeretek valakit, akkor meg lehet oldani a problémákat azzal, hogy mindenki lemond valamiről. Persze lehet, hogy nem is kell lemondani valamiről, mert a cél eléréséhez nem csak egy út vezet.
Magányosan is vétünk hibákat, amikre ha ráismerünk, kijavítunk, máskor már nem lépjük meg azt a hibás döntést. -
EdDyBoy #10067 "ezért mondják hogy a szerelem vak, vagy hogy ha megkér beleugrasz a kútba... igen mindent megteszek érte"
Ez hülyeség, nagyon el van túlozva... Ez már nem arról szól, hogy valaki önzetlen, vagy önző, hanem hogy kihasználja-e a másik, hogy te milyen vagy, és mindent megtennél érte. Viszont egy normális kapcsolatban nincs olyan, hogy kihasználja az egyik a másikat. Itt most nagyon keverve vannak a különböző kapcsolattípusok. -
clio1616v #10066 hisz benne ;) -
clio1616v #10065 az való neked mert azt bármikor beveheted az eszeddel... -
clio1616v #10064 így van, de ő kihagyja mert az bűnös dolog... tudniillik csak Istent lehet imádni.. szerinte :\
a vallásos dolgok pont azok amiket el kell hinni vakon... és akkor a szerelem vakságáról beszél ami pedig igen is valóságos érzés nagyon sokan átélték már... sőt akkor is jó érzés még ha szenvedést is élsz át előtte alatta vagy utána, mindent megér... -
clio1616v #10063 egyedül a szerelem önzetlen, amikor olyan dolgot teszel gondolkodás nélkül ami a szeretett embernek jó de neked lehet rossz, nem azt nézed hogy neked mi a jó hanem neki
ezért mondják hogy a szerelem vak, vagy hogy ha megkér beleugrasz a kútba... igen mindent megteszek érte
ennyi -
clio1616v #10062 és nem esik jól neked ha máson segítettél? dehogynem boldog leszel tőle tehát az neked jó...
igenbuták vagytok, hogy csak az orrotokig láttok... -
clio1616v #10061 az ember okkal tesz mindent -
#10060 Nincs szó erőltetésről. Ahol kölcsönhatás van, ott bizony súrlódás is van. -
#10059 Ahhoz képest elég sokszor élsz ezzel az eszközzel.
Egyébként éppen te magad írtad hogy még nem próbáltad ki hogy jó lesz-e amit elgondoltál. akkor viszont biztos sem lehetsz benne. Maximum remélheted hogy lesz, és jó lesz. -
#10058 inkább legyek akkor egy önző köcsög jól működő boldog kapcsolatban,mint te önzetlenül nő nélkül.:-) -
#10057 ha bármit vársz cserébe, már nem önzetlen -
#10056 Bonyolult dolog a szerelem, nem is vitás. Én azt állítom meg kell találni a nekünk megfelelő egyensúlyt a szerelem és a józan ész között.