22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#10135 Isten nem azoknak való akik porban csúszó rettegő férgek lesznek előtte, hanem azoknak akik nekiállnak felegyenesedni hozzá.
abban az értelemben ahogy te írsz, valóban a vallás, az isten: a nép ópiuma, de a szerelem re ez ugyan így áll -
#10134 A szerelem, vagy a "boldogság" nem lehet "A" CÉLUNK. A végső cél ugyanis felülír szabályokat, megváltoztat döntéseket és ezért nem szabad célul ennyire önző és kicsinyes etapokat kitűznünk! Mellékes célnak elmegy, de nem lehet ez az amiért küzdünk, amiért életünket, tudásunkat, hitünket és lelkünket feláldozzuk! ENNÉL többnek KELL lennünk, hogy emberként álhassunk, egyenes derékkal! Sokan soha nem jutnak el még csak oda sem, hogy ezt végiggondolják... -
#10133 attól, hogy nem vagy tudatába az önzőségednek még nem leszel önzetlen
nyilván tőled függ, hogy valaki szerelmes-e beléd, vagy sem... nyilván akibe te szerelmes vagy az automatikusan szerelmes beléd... nyilván körülötted a forog a világ... nyilván a világegyetem középpontja vagy...
az általad említett szeretetnek köze nincs az eredetileg a nagy könyvben meghatározott szeretethez
amiről te beszélsz az egy (lelki) hiánybetegség... amivel hosszú távon nincs az a kapcsolat, amit ki ne lehetne nyírni...
majd mikor idős leszel, fél lábbal a halálba, mikor körülötted már minden ismerősöd, szeretett személyed (mankód) meghal ígyis-úgyis kénytelen leszel rájönni arra amiről beszélek
akkor is vallásos prédikációkban jönnek ilyen szövegekkel...
nagyon kezdesz szektás hívő lenni -
#10132 Jó öreg, alapmocskos eu keverés és mambódzsambó. A jó-rossz felállásnak semmi köze a boldog-boldogtalan kombóhoz. Van a helyes-helytelen dilemma és ez ami emberré tesz, hogy KÉPES vagy a saját bolodgságod ELLENÉBEN is cselekdni, mert így tartod HELYESNEK. Bushido..., hagy ne meséljem tovább... -
clio1616v #10131 az istent azért találták ki, hogy necsak az állati ösztöneiktől(lásd lejjebb) féljenek az emberek hanem motiváció és félelmet kiváltva egy nem létező dologtól is tartsanak
az állatok csak attól félnek hogy megtámadják őket más állatok vagy attól, hogy ha nem esznek elpusztulnak és még ott van a talán legfontosabb ösztönük az utódnemzés, ezért a három dolog miatt simán leölik egymást
önvédelem, kaja, és szex
néhány embernél bejön 4. félelemnek az istenfélelem, "mi lesz ha rossz leszek és ha meghalok a pokolba jutok..."
a buta emberek ezt elhiszik, és őket ezzel nagyon kultúrált módon lehet irányítani, templomba járatni ott mindenféle ceremóniákkal lekötni évszázadokon kereszül finomodott és eléggé szerteágazó lett
amit meg nem lehet megmanyarázni arra rá lehet fogni hogy istentudja... -.-
am nincs ezzel semmi bajom, de nehogymár a szerelemet ezzel akarja valaki itt lehúzni és feleslegesnek beállítani -
clio1616v #10130 mit követtél el? mész bíróságra? -.- -
clio1616v #10129 attól lesz önzetlen ga nem gondolod át hogy mit csinálsz mert nem tudhatod hogy az eredménye jó lesz-e neked vagy sem... meggondolatlan cselekvés akár önzetlen is lehet
azért vagyok beképzelt önámító, mert még nem voltam úgy szerelmes hogy egyoldalú lett volna? - ez érdekes
majd ha valaki viszonozza a szeretetedet, akkor megtudod milyen ha két hétig nem láthatod vagy nem tudhatsz róla semmit és nem azért mert ő nem akarja hanem mert a körülmények olyanok, hogy nem tud...
a mondásomban semmilyen szektás vagy vallásos dolog nincs, csak arról van szó, hogy
a sötétséget pont a gyertya fénye változtatja meg világossá,
a sötétség=rossz vagy semmi a világosság=boldogság ezt értsd alatta a gyertya meg akkor ég ha van szerelem -
#10128 A pácban mindenki benne van. -
#10127 Hmmm. Az hogy realistán látod mennyire gonoszak, önözők és korlátoltak az emberek, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy te különb vagy náluk, vagy nem vagy már ember, de legalább felismered a valót és TALÁN néha tenni tudsz ellene itt-ott. Már ha akarsz...
Az embereknek nagyon 1xűek a mozgatórugóik, etéren nem különböznek túlzottan a legprimitívebb földi szerves létformáktól (sem), de mégis olykor képesek maguknál nagyobbá válni, túllépni a programozásukon, ha csak egy-egy röpke pillanatra is. Talán ezen ultraritka pillanatok összessége lehet az az egyetlen vékony szalmaszál, amibe védőink kapaszkodhatnak majd A bíróság előtt, mikor eljön az utolsó óra. -
#10126 ártan > ártana -
#10125 #10120
ha gondolkodás nélkül cselekszek akkor nem önzetlen vagyok hanem idióta
(nem tudom mitől lesz önzetlen az amit gondolkodás nélkül csinálok)
minden esetre nem ártan, ha tisztába kerülnél a szavak helyes jelentésével
(ajánlott irodalom: Magyar Értelmező Kéziszótár)
kis beképzelt önámító
jogos, helyesen: realistának
Miért volt nagyon rossz? A függőségi és elvonási tünetek miatt?
Az utóbbi időben kezdesz szektásodni és vallásos idézetekkel előhozakodni... -
clio1616v #10124 elmondom mire gondolok, az előző párommal együtt voltam másfél évig és az együttöltött idő ebből pár hét volt csak ha összeadom... a többi idő az nagyon rossz volt de ezért a pár hétér megérte
mert van az a mondás, hogy nincs az a nagy sötétség, ami a gyertya pici fényét kioltsa... -
clio1616v #10123 Kimi Raikönnen is rallistáskodott nemrég mégis mekkorát bukott -.- -
clio1616v #10122 Salsoul csak nyeríteni fog a széna illatától ;) legalábbis most ezt hiszi el... -
clio1616v #10121 Soha -
clio1616v #10120 figy ha gondolkodás nélkül cselekszel akkor csinálsz önzetlen dolgot, ezt azt jelenti hogy önzetlen hogy olyat csinálsz ami neked rossz másnak viszont jó vagy semleges... -
#10119 én nem azt mondanám, hogy keresek, hanem azt, hogy nyitott szemmel járkálok és vagy rátalálok, ráakadok vagy nem
a tapasztalat az, hogy mikor keresek dolgokat nem igazán találok
viszont ha nem keresek akkor egyszer csak úgy rátalálok, rákadok a megfelelő dolgokra isten tudja hogyan
és van időm, türelmem mindehhez
Lirion azt mondaná ez sültgalamb várás, de nem az.
Észben tartod mit keresel, hagyod az életet történni és kapcsolsz mikor rátalálsz, ráakadsz. -
Ronny #10118 nem hiszem, hogy ez így megállja a helyét. A légvárakat építését el kell kerülni, mert könnyen meghasonulhat az ember. -
#10117 És meddig akarsz keresgélni?
(Jelzem én kb. 4-éve váltam el, már feladtam a "párkeresést" pedig nekem nem voltak ilyen "eltúlzott" elvárásaim)
Nem gondolod, hogy vagy a "követelményeken" kellene változtatnod, vagy nem folytatni? -
#10116 férfit sem -
#10115 És miért kéne függniük egymástól?
Miért nem lehetnek szabadon egymással nyomás nélkül? -
#10114 Hány ilyen nőt találtál? -
#10113 Olyan embereket keresek akik a saját lábukon állnak, és saját magukon kívül másoknak nem kívánnak megfelelni. Akik maguktól tudják, hogy mit akarnak.
Mert így ér véget a fárasztó színjátszás.
Nem tudom, hogy negatív vagyok-e vagy sem.
De azt tudom, hogy érdemes megvizsgálni, hogy a sokat hangoztatott önzetlenségünk végül valóban önzetlenség-e, hogy a sokat hangoztatott szeretetetünk végül valoban szeretet-e, mert abban a rószaszín porverésben amit ezen témák körül verünk, semmi sem látszik tisztán. -
EdDyBoy #10112 "Minél teljesebb és függetlenebb két ember, egységük annál biztosabb."
Én inkább így fogalmaznék:
Minél teljesebb és függetlenebb két ember, annál inkább nincs szükségük másra, így egységük annál bizonytalanabb.
Elvégre ha valaki független, akkor nem függ semmitől, és senkitől. Amit írtál kicsit ellentmondásos. Szerintem... -
#10111 Áruld már el hogy kik azok az ők?
(Egyébként tényleg pesszimista vagy.) -
#10110 Minél teljesebb és függetlenebb két ember, egységük annál biztosabb.
Ha nem teljesek és függetlenek akkor csak egymást rabolják, egymáson élősködnek.
A tapasztalás és megfigyelés ezt mutatja számomra. -
#10109 Az enyémet ralistának, olyannak aki meri olyannak látni a dolgokat amilyenek.
Nem azt mondtam, hogy az emberek rosszak vagy sem, csak azt, hogy így működnek. Így lehet őket az orruknál fogva vezetni, így hagyják magukat az orruknál fogva vezetni. -
EdDyBoy #10108 Hogy tudatosan, vagy tudattalanul, de minden ember rossz?
És mint valami felettünk álló, láttatni akarod velünk, hogy milyen rossz a világ, és milyen rosszak vagyunk mi a világban?
Kösz, de csak mert nem mondjuk ki nem vagyunk buták, vagy retardáltak, csak bízunk, hogy annyi ember között vannak jól is, rendesek.
Ezt az oldalt nevezik optimistának, a tiédet meg pesszimistának, vagy egyszerűen másnak. -
Steve Q #10107 "aki nem belőlem, másodkézből hanem saját magából származtatja a boldogságát."
Már bocs, de ha az a nagy Ő, akire te vársz, képes lenne saját magában is megtalálni a boldogságot, amit egy párkapcsolat nyújt ideális esetben, akkor mi szüksége lenne a nagy Ő-nek rád, ha egyszer nincs szüksége rád a boldogsághoz, a boldog élethez? Vagy az ő boldogságából akarsz élősködni? -
EdDyBoy #10106 Szóval szerinted mindenki számító, önző és az a sok negatív jelző, ami már elhangzott jópár oldalon keresztül, csak mert ők nem látják az a világot, amit te?
Egyedül te vagy az az ember aki nem szeretné magán hordani ezeket a jelzőket, és ezért egy mindenki által szürreálisnek látott világban élsz, és ebben a világban keresed azokat az embereket, és kapcsolatokat, amik olyanok, mint te? -
#10105 Vannak helyzetek, amikor a józanész azt diktálja, nem érdemes tovább vitatkozni. Most ez van nálam. -
#10104 Persz nem mindenki számító.
Aki nem számító az tudattalanul űzi ezt a "sportot", anélkül, hogy rájönne mit csinál valójában. Aki számító az tudatosan. -
#10103 Nem mindenki számító. Az amiket leírtál az a számító emberekre vonatkozik. Nem mindenki az. Mindenkit befolyásol a saját érdeke, de nem mindegy milyen mértékben. -
#10102 Illetve nem elhinni kell, hanem megnézni, kipróbálni. -
#10101 Ja keresi a segítséget, de az amire rátalál az nem az a segítség lesz, amire ténylegesen szüksége lenne. Csak egy délibáb.
És hiddel sokkal több esetre működik az amit írtam, mint amennyire nem. -
#10100 Sokan vannak erősek, akik nehéz szakaszokon túljutnak annélkül, hogy "fogták volna a kezüket", sőt akad aki közben is adott, nem panaszkodott, de az ember elfáradhat és mivel társas lény más embereknél keres néha segítséget. Ez nem azt jelenti, hogy mindig mankózik. Lehet bizonyos emberekre igaz amit írsz, de nem általánosan. -
#10099 Az emberek nem szeretnek egyedül egyenesen járni.
Mindig kell nekik valaki aki fogja kezüket, akire mankóként támaszkodhatnak, akiből életet, boldogságot meríthetnek (lophatnak), aki/ami megmondja, hogy hogy éljenek, aki megerősíti őket abban ami a fejükben jár.
És ha valakit igazán „boldoggá” akarsz tenni akkor a fentiket kell neki megadni abban a sorrendben és mennyiségben amennyiben ő személyesen tudattalanul kéri.
És ezzel tarthatod az embereket a markodban, ezzel irányíthatod őket ahogy csak akarod.
Meg akarsz nyerni, hódítani egy nőt vagy egy férfit: tapogasd ki mire szomjas, és itasd, lehetőleg olyan itallal ami nem oltja szomjúságát s egy életre szolgád lesz anélkül, hogy tudna róla. -
#10098 Jó akkor tévedtem.
Én voltam már ilyen. Tüskéket mutattam mások fele, hogy megvédjem magam, de elmúlt. Majd elmúlik nálad is ez a nézőpont szerintem, de csak magánvélemény.
Lesz majd egy lány....
Tudod másképp illatozik a széna a szerelmeseknek és másképp a lónak... -
#10097 "Egy embert csak látszólag, felszínileg tudsz felvídítani"
Na ez nem igaz minden emberre. Pl. rám sem.
"semmilyen egyéni belső lelki problémájában nem tudsz neki segíteni"
Ez sem. -
#10096 Semennyi.
Szimplán csak megfigyelés, nyitott szem kellett hozzá.