22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#10217 Így van, ebben egyetértünk.
Én a fizikai veréshez még hozzáteszem, a nézzéssel való verést, a szavakkal való verést, és a gondolattal való verést is, mert jelleget tekintve mind ugyan az.
Csak a lelki verést valahogy jobban bírják az emberek mint a fizikait, holott az előbbi a rosszabb és a destruktívabb hosszú távon. -
#10216 Aki megengedi, sőt, éveken keresztül tűri, hogy verjék, az meg is érdemli a sorsát... -
#10215 -
#10214 Légy kedvesebb te bitang! Ő ezt nem tudhatta. -
clio1616v #10213 kösz láttam már pinát és jó a memóriám... -
#10211 egyébként az oksági törvényt érdemesebb figyelembe venni:
ezt meg ezt teszed és mindig azt meg azt kapod
ha az "ezt meg ezt"-en nem változtatsz akkor mindig "azt meg azt" fogsz kapni -
#10210 én jót teszek, hogy mégjobb történjen - ehhez mit szólsz? -
#10209 én nem vagyok azon az úton
miért?
mert sem rövidtávú kompromisszumot, sem egyszerűbb rosszat nem választok
miért?
mert már mindkettőt ismerem, és egyik sem okozott megelégedést
mint ahogy nekted sem - ez olvasható soraidből
a különbség?
te folytatod, én meg nem -
clio1616v #10208 szenvedni mindenképpen kell, gondolj bele energiamegmaradás... valamit kell tenned rosszat hogy jó történjen... csak az nem mindegy hogy a rosszat azt feleslegesen teszed-e
-
clio1616v #10207 a rövidtávú kompromisszum (pillanatnyi ideig tartó szenvedés) helyett a hosszútávú egyszerűbb rosszat választotta (sokáigtartó szenvedéssel és a végén mégnagyobb pillanatnyi idejű szenvedéssel)
te is ezen az úton vagy, csak azért szólok...
a végén neked is még rosszabb lesz szembesülni, hogy bmeg ez tényleg nem működik így... -
#10206 akkor miért csapott be? -
#10205 Kompromisszummal (megalkuvással) is bukta lesz mert az nem más mint önkorrupció, ami kisebb vagy nagyobb mértékű, de folyamatosan jelen levő frusztrációhoz vezet.
Gondoljon csak mindenki a munkahelyére, vagy a tv-ben a reklámokra a filmek közben, hogy milyen érzés a kompromisszum...
Az én kalkulációim szerint akkor lesz jó egy párkapcsolat, ha az nem két ember célja, hanem járulékosan létrejövő dolog két egész ember között, és kapcsolatuk, életük során fel sem tűnik nekik, hogy párkapcsolatban élnek, szerelmesek sat. egymásba.
Hasonlatos ez ahhoz mint, hogy gazdag, boldog, sikeres, híres ember csak az lehet, akit nem a gazdagság, boldogság, siker, hírnév elérése motivál, hanem a mindentől (főleg az említettektől) független belső önálló alkotási vágy, aminek automatikus járulékos következményei az említettek. -
#10204 oké, akkor csak szenvedjél, szopassad magad
Nekem egyszer elég egy "szenvedés" és akkor veszem a lapot.
Nem kell újabb is újabb fejjel falnak menetel.
A te elved a rövid távú pillanatnyi jó, az én elvem a hosszú távú jó, mely végül szummázva nem nullát vagy mínuszt ad eredményül.
Mindazonáltal nem ártana utánna nézned annak, hogy miként épül fel a szevedés, szevedély (minden szenv tövű) szó és az építőelemei mit takarnak (eredtileg), hogy ne beszélj hülyesgéket. -
clio1616v #10203 ez nagyon gyenge...
pont a szenvedély a lényege az életnek és te még a szeretetet is megfosztanád ettől?
benne van a szóban szenved... nincs abban semmi rossz ha az ember szenved, így jobban tudja értékelni a jó dolgokat...
-
clio1616v #10202 most ezekkel a pózkúrvákkal mit csináljunk? -
clio1616v #10201 mivel nincs tökéletesség, ezért a kulcsszó a kompromisszum, ha ezt nem ismered fel akkor bukta lesz minden próbálkozásod, persze hogy nem mindenáron kell együttlenni valakivel, csak ameddig jólesik... de csak ennyit várhatsz el mástól is
többen jöttek itt hogy jaj a párom nemtörődik velem jaj nemszeret nemhív és akkor mi van? vagy hajlandó vagy úgy csinálni hogy tetszél neki, vagy nem és akkor szia van
semmi nem kötelező esetleg kényszer, de az már eleve rossz... a kényszer az nem kompromisszum -
clio1616v #10200 nem jószándékkal csaptak be... -
vadlea #10199
-
#10198 HÁT....
Na erre nem tudok mit írni. -
#10197 Ez még mindig sokkal jobb mint az idővel talán majd összeillünk verzió.
Egyébként nem pusztán az alapján, hanem azt IS figyelembe véve. -
#10196 Te összeillőség alapján választanál párt? Hátha idővel megszeretjük egymást címszóval? -
#10195 "én az akkori tizenkilenc éves eszemmel nem értettem és nem is akartam érteni"
Ebben lehet összegezni a szerelem teljes témakörét.
A cikkben leírtaknak nem a konkrét külsőségét kell nézni, hanem a történtek jellegét. Ez a jelleg vonul végig a kapcsolatok min kb 80%-án folyamatos megfigyelésem szerint. Csak hol jobban kibontakozik (merészebbek az emberek), hol kevésbé (beszariak az emberek), de mindenhol jelen van.
A szerelem nem gondoskodik az összeillőségről. Erről mindenkinek magának kell. És akkor nem csak szalmalángnyi jut majd a jóból, és nem lesz végül több az üröm mint az öröm. -
#10194 Igen sok eset van, ahol az erősebb visszaél az erejével (nem kategorizálnék nemenként).
Ebben is van kockázat, mint majdnem mindenben. Ha már lentebb példaként említetted, hogy elvált vagyok, nekem nem jött össze a dolog, hát én ennek ellenére azt mondom, hogy a szerelem akkor is jó dolog. Abban viszont igaza van a hölgynek, hogy ilyen kapcsolatokból talán jobb hamarabb "kiszállni", mert idővel nem fog annyira megváltozni, mint remélné az ember. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy nem kell a tévedéshez körömszakadtáig ragaszkodjon az ember. Van egy "egészséges határ" ameddig lehet, kell kompromisszumokat kötni, azon túlmenően nem érdemes. -
#10193 >>> jön a szerelem és ha nem figyelsz elveszi az eszedet, életed <<<
és mennyi precedens van erre... sokkal több mint kevesebb -
#10192 igen igen, csak nem árt folyamatosan mérleget készíteni és megnézni, hogy melyik serpenyő nyom többet... már ha nem akarsz pazarolni -
EdDyBoy #10191 Szerintem egy kapcsolatban sosem a "végeredmény" számít, hanem az oda vezető út. Én nem azért keresem a párom, hogy vele haljak meg, hanem hogy vele éljek... vagy vele töltsek sok szép évet, esetleg sok szép estét.
Ha melóról, feladatról, keresésről van szó, akkor számít a végeredmény, de egy kapcsolatot nem fogok fel ezeknek a dolgoknak.
Ha arról van szó persze, hogy becsap, vagy sem, akkor meg méglegelek, hogy megéri-e átélni a rosszat, azzal a jóval szemben, amit szintén átélek... ezt mindenki maga dönti el. -
#10190 tudod, gyakorlati önmagad megcáfolja az elméleti önmagadat
még te sem tudod azt tenni amiről beszélsz -
#10189 már nagyon sokszor -
#10188 a végeredményt tekintve tök mindegy, hogy rossz vagy jó szándékkal csapja be: becsapja és kész
nem tartja, becsüli annyira, hogy egyenes legyen vele
gondolj ismét a saját esetedre: téged is jószándékkal csaptak be és a becsapót ha jól tudom elküldted a... és nem dicsérted meg, hogy ugyan semmi gond, megértelek...
és igen, valóban nem a rossz tulajdonságok sorolásával kell kezdeni, de nem is fantom, a valóságban csak megjátszott jó tulajdonságokkal -
clio1616v #10187 és derült már ki? vagy még sötétben tapogatózol? -
clio1616v #10186 ez nem igaz, vannak talpnyalónak született emberek, akik behódolnak, salsoul is fog találni magának egy ilyen csajt, aki majd mint kis buta liba bámulja a nagy lángész párját és büszke lesz rá, nincs ezzel semmi baj... csak az ő köreiben ahol mozog ilyet nem fog találni...
rossz helyen mozog... -
clio1616v #10185 azért a között hogy valaki szándékosan becsap valaki és ezzel rosszat akar a másiknak, és aközött hogy a megismerkedés első pillanatában nem a rossz tulajdonságai sorolásával kezdi van egy kis különbség
-
#10184 és sok szeretettel, meleg szívvel meghívok mindenkit a magas lóra
(mikor kiejtem a számon a három hónapot akkor következő 3 másodpercben derül ki minden) -
#10183 akkor meg minek akarsz váratni 3 hónapot a csajjal?
btw,azért leszállhatnál néha a magas lóról...tudod,ez nem nyerő tulajdonság a másik ember szemében(már aki nem akar talpnyaló lenni,mert olyan is van egy pár..) -
#10182 ez van
én 3 másodperc alatt kiderítem azt [a kardinális tényezőt], aminek előbb vagy utóbb ígyis-úgyis ki kell derülnie, amit ti 3 hónap alatt sem derítetek ki... és ha kiderítitek három hónap alatt akkor még három hónapig próbáltok elkeseredetten kompromisszumot kötni vele... és még három hónap után végre rájöttök, hogy jobb ha külön váltok, mert természetetek különböző... de ha külön váltok is még hórom hónapig azon gondolkodtok, hogy megbocsáttok egymásnak, és újrakezditek vagy nagyon szívesen kezdenétek újra ugyan azt a hülyeséget... -
#10181 nem tudom miért lenne egy kapcsolat lényege az (mert én erről beszélek), hogy mindkét fél önmaga mutatása helyett, egy olyan valakit kezd el mutatni ami nem ő saját maga, így kölcsönösen átverve egymást
persze a csalás előbb vagy utóbb kiderül, kiderül, hogy valójában nem illenek össze, és szét fognak menni...
gondolj csak legutóbbi esetedre, mikor nyílt lapokkal játszottak előtted... biztosan attól volt katarzisod...
mondom ez már túlmutat a konvencionális párkapcsolaton, amit konvencionálisan kondícionált ésszel ne is próbálj megérteni
ne is nevezzük a továbbiakban párkapcsolatnak
nem konvencionális embereknek való dolog ez -
clio1616v #10180 senki nem játszik nyílt lapokkal mert a párkapcsolat lényege hogy érdekel a másik és az érdeklődést az ismeretlenség tartja fenn ;) -
clio1616v #10179 tudod mit mondanék a csaj helyében a 3 hónap leteltével? hogy várjunk salsoul 30 évet majd ha utána is komolyan gondolod beszélhetünk :DD -
#10178 Ezt most nemtom kijelentés volt-e, vagy kérdés...
Kérdésként a felelet: Földrengésbiztos:D -
#10177 és milyen stabil a szerkezet