22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • Lirion
    "külön-külön megkérdezzük, hogy mit miért? mind azt fogják mondani, hogy azért mert a mások, mert konvenció, mert többség. Mindenki a másikra hivatkozik. És kialakul az egymásra hivatkozás tehetetlen köre. Erről pofázok."
    Nem szoktam veled egyet érteni, de ez nagyon igaz. És néha elég rossz is, pl. van egy földrengés egy kisvárosban, az emberek kinéznek a ház elé, aztán látják, hogy senki nem kezd el pakolni és menekülni, így mindenki visszamegy a házába. Aztán mindenkire ráborul az egész ház.
    De vannak ennek azért pozitív oldalai is, pl. hogy a kisgyerek nem ugrik a kútba, mert mások sem ugranak bele vagy nem szalad bele a tűzbe, mert mások sem szaladnak bele.
    Akkor tudod élni az életedet önállóan, boldogan és szabadon, ha tudod, hogy a belsődből mi motiválja a cselekvéseidet. Ha belülről fakad az, amit teszel, akkor már nyugodtan teheted azt, amit mindenki más is, mert az már önmagadból induló cselekvés lesz és nem a csordaszellem motiválja. Nem kell csak azért szembe menni az árral, hogy te más legyél, mert már attól más leszel, hogy tudod, mi motivál téged és vannak céljaid, amiket a tetteid során el akarsz érni.
  • at16
    1 követőre se fogsz akadni :S
    túl régimódi vagy. fejlődünk, és fejlődni akarunk. de nem visszafelé. mindíg az új az érdekes
  • salsoul
    Részemről utóbbi.
  • vegicsek
    Ezzel csak egyetérteni tudok.

Egy ilyen álláspontból két végkimenetelt képzelek el.
    Kiléptél a mindennapokból, szemlélted, méregetted, megismerted a világot, (mert belülről nem lehet) és rájöttél, hogy mégiscsak jó a birkacsorda tagjának lenni , hiszen boldogok, elvi dillemmáktól mentesek.Bár tudod, hogy már nem lehetsz tagja, megpróbálsz idomulni...( Filmből talán a Trainspotting mutatja be ezt)
    Avagy végérvényesen kiléptél, megpróbálod megteremteni a környezetedben Eldorádót, és bízol abban, hogy sokan így tesznek még, és egy jobb világban fogunk élni.
  • salsoul
  • Cserediák
    igen...elején..csajokat fikázzák,h mennyire hisztisek és veszekedősek ,erre a férfiak ugranak egymás nyakának!ÖöÖö,lol?
  • Cserediák
    igen,ez jóformán már természetes!Legjobb mottó "Normális vagyok a hangok is ezt mondják" régi...deeeeeee mennyire igaz!
  • mangalány
    Vágod ez azóta m1, mióta megkérdeztem gyanútlanul, hogy milyen is a rendes lány szerintük...azóta itt olyan gyilkolászás m1, kb non stop...csak már tökre máson m1 a vita...mindig máson...
  • mangalány
    Senki sem normális!!! Max annak mutatja magát a társadalom felé...de mindenkinek van vmi kattja, ami látszik már az előtt, hogy egy kicsit is megismernéd...
  • Cserediák
    Jesszus!Ti soha nem mozdultok el a gép mellől?
    Mellékesen..mi a baj azzal ha az ember nem kúrógép?Én személy szerint jobban tudom azt az embert értékelni ,ha nem vág fel azzal h hány nőt döntött meg.Bár lehet konzervatív vagyok...
  • minigirl
    Jesszus, mi van itt?! Idiótaságokon veszekedtek, és hülyeségeken húzzátok fel magatokat. Igazán: meg is érdemlitek.
  • Lirion
    Nem, engem senki se akar megbaszni vagy legalábbis nem tudok róla. Viszont elég nő akarja, hogy megbasszam, ahhoz, hogy válogathassak. Amit te nem mondhatsz el magadról.
    De a fene nagy tapasztalatodra kíváncsi lennék, mert a legutóbbi információm alapján te összesen 6 nővel voltál vmilyen intimebb kapcsolatban, de a szexig nem jutottál el mindegyikkel. Talán csak 2-3-mal.
  • clio1616v
    persze mindenki téged akar megbaszni...
  • EdDyBoy
    Kérésedre indítanak egy saját topicot csak neked, amiben leirhatsz mindent, amit akarsz az elgondolásodról. Talán még oda is tévednek emberek, akik egyet értenek veled. Megtalálod a társaidat, de ez a topic egy ideje csak rólad szól, nem a rendetlen lányokról.

Ott majd próbálj meg kicsit kedves lenni az emberekkel, mert miattad mentek oda!
  • EdDyBoy
    Ne próbálj meg belelátni a fejembe, mert számodra reménytelen, ezt látom abból amit kérésemre rólam írtál.

Attól, hogy nem értek egyet veled, még jól tudom, hogy miről beszélsz.
    Az én világomban, környezetemben ez nem működik, a tiédben sem működik, ezt le is írtad:
    #10273: "Engem viszont a bátor úttörőkön, felfedezőkön kívül senki se kövessen... én veszélyes újító vagyok. A feltárás eddig nagyon ígéretesnek tűnik."
    A feltárás eddig nagyon ígéretesnek tűnik.
    Ez nem hangzik eredménynek, vagy kiforrt tényeknek. Ötleteket mondasz, amiket kitaláltál, és még a teszted tesztjének sincs eredménye.

Elolvastál sok okos embernek sok okos könyvét. Azokból és az egyetlen elcseszett kapcsolatodból próbálsz életre szóló bölcsességeket alakítani. Az hogy a lexikai tudásod nagy, látszik a szóhasználatodból is.
    Én is találkoztam sok érdekes emberrel, sok helyen megfordultam, mégsem nézek le másokat, ők sem tették. Érdekesek voltak, műveltek, mégis tudták, hogy kell egy hétköznapi emberrel beszélni. Elfogadták, hogy különbözünk.

"De tudod, még ha fantom is: az ENYÉMEK. Én alkottam őket, én hoztam létre őket."
    A világ fantomjai, meg a sajátjaid is téged támadnak, mert más akarsz lenni, mint ami vagy. Ha tudnád mit csinálsz, nem lennének saját fantomjaid. Győzd le őket magadban, és utána jöhet a világ.

Olyan alacsonyra csúsztál le..., és onnan kiabálsz, hogy nem kell kötél, tudsz te repülni is. A gond, hogy még mindig a gödör alján vagy, és arra vársz, hogy más is beleessen a gödörbe.

Akadtak előtted újítók, akiknek sikerült, de te csak Gyenge vagy ahhoz, hogy alkalmazkodj ehhez a világhoz. Ehelyett vágysz egy világra, amiben jelenleg egyedül vagy.
  • salsoul
    Már csak azért is mert "mások" sem jöttek rá.
  • salsoul
    Ne is próbálj rájönni arra, hogy miről beszélek... reménytelen.
  • salsoul
    #10427, #10428
    Az első rész a #10424-ben.

#10429:
    Jacky azért tette azt amit tett mert az benne lakozott.

Ma nem abban a világban kell élnünk, hanem ebben, és ezekhez a szabályokhoz kell igazodnunk, mert más is ezt teszi.
    Hát erről van szó. Mert más is...
    Miért kell eszerint élni? Más miért teszi?
    Megmondom: azért mert más is azt teszi.
    Így senki sem azért tesz valamit a világon, mert valamit ő saját maga saját ítéletből jónak, elfogadhatónak tesz meg, hanem azért mert mások azt mondják, és mások azt csinálják. Mindig mások, mert beszariak önmaguk lenni. Egyfolytában egymáson élősködnek.
    Ezt nagy sokat, ezt a nagy tömeget, ezt a nagy másokat, ha atomjaira (individuumaira) szedjük, és tőlük, külön-külön megkérdezzük, hogy mit miért? mind azt fogják mondani, hogy azért mert a mások, mert konvenció, mert többség. Mindenki a másikra hivatkozik. És kialakul az egymásra hivatkozás tehetetlen köre. Erről pofázok.
    Aki engem követ az csak addig fog követni amíg saját talpra nem áll. Nem a többség talpára, nem valami mankóra. Amit én csinálók az az, hogy kirugdosom az emberek alól a mankókat, és elmondom nekik, hogy mankó nélkül is tudnátok egyenes tartással járni, mert mindenetek megvan rá.

Pofázol, hogy én nem ismerhetlek abból amit leírsz.
    Pofázol, hogy hogy merészelek a fantomjaimmal idejönni és osztani az észt.
    De tudod, még ha fantom is: az ENYÉMEK. Én alkottam őket, én hoztam létre őket.
    Te közben ugyan úgy fantomokkal jössz, csak a különbség az hogy azokkal a fantomokkal amit a fejetlen konvenciók beléd kondicionáltak. Azt fújod amit fújnod kell, amit szádba rágtak, és amit gondolkodás, mérlegelés nélkül elfogadtál [gyerekkorodban]. És ezt tetted meg az igazságok igazságának. Mert többiek is ezt tették meg. De ők miért tették meg? Mert a többiek is... És az egésznek mi a gyökér/forrás-miértje? Ezt már senki sem tudja.
    Egy szó mint száz: dorgáltok és közben ugyan azt megengeditek magatoknak amiért dorgáltok.
    Pusztán csak az előjel más.
    Én nem ismerhetlek titeket, de ti mind kiismerhettek engem egy betűből.
    Nekem tilos, nektek szabad...
    Nekem a dilettantizmusok dilettantizmusa, nektek az erények erénye. Ugyan az.

Miért nem mértek egyenlő mércével az igazságotok szerint?
    Miért nem kezditek magatokon?
  • Lirion
    Fél kocsi? Hát az nem sok.. pakolj át egy kamionnyi fát (25 tonna), akkor már egy betüt nem fogsz tudni leütni a billentyűzeten. :D
  • Lirion
    Szerintem meg te csak azt gondolod, hogy értesz a nőkhöz, valójában fingod nincs róluk. Nincs mindenben hátsó szándék, ami egy nő mond vagy tesz és ha csak úgy a semmiből felbukkan és megkérdi, hogy mizu, akkor igenis dugni akar, csak ezt nem közölheti veled, mivel nő, ezért neked kell tudnod, hogy mit akar valójában... Tapasztalat. Bár ezt sokszor a nők sem ismerik be maguknak. :)
    Kivételt képez azonban ha családtag, rokon vagy barátod bnője/felesége az illető, bár ez utóbbi esetben is gyakran ott húzódik a háttérben a baszhatnék.
  • EdDyBoy
    A korát nem is fogja leírni. Gyáva! Szerinte irreleváns. :D
  • EdDyBoy
    10314es hozzászólásában írta le, hogy mennyire rossz volt neki a karácsony.
    Az ajándékozás mindig nagy faladat, ezt én is, és szerintem mindenki tudja, aki már megpróbált tökéletes ajándékot venni, de csak azok közül válogat, ami a boltokban van.
    Tanács: amikor az asszonnyal sétálgatsz, jegyezd meg, mire figyel fel, mi tetszik meg neki, de mégsem veszi meg. Na azt kell karácsonyra megvenned :D

Meg azt írta, hogy az ismerősének felesége örült annak a gyűrűnek, ami nem tetszett neki. Amit eddig leírtál gondolom kapásból arra gondoltál, hogy megint egy hazugság, és hogy akkor inkább lenne vége a kapcsolatuknak.
    Itt jön a képbe az általad oly utálatos Kompromisszum. Vettek volna olyan gyűrűt, ami mindkettejüknek tetszik, de az ismerősőd túl önző volt, és nem érdekelte, mit szeretne az asszony. Akkor talán nem utálnád ennyire.
    Ebből a mondatodból ("Ha az ember törődik valakivel, akkor hazudik neki, úgy tesz, mintha érdekes lenne a másik minden rigolyája.") arra következtetek, hogy az asszony volt a hibás.
  • Lirion
    Ennyi erővel akár be is linkelhetted volna azt a hozzászólást, vagy csak simán leírhattad volna, hogy mennyi a kora...
  • at16
    Salsoul! nem te fogod megváltani a társadalmat. ezt fogadd el , bármilyen nehéz is ez.
    csak ennyit tudok mondani egy fél kocsi fa széthurcolása után XD
  • chhaya #10433
    Ha visszaolvasol néhány száz hozzászólást, akkor megtalálhatod, leírta már. ;)
  • clio1616v
    szerintem idősebb
  • clio1616v
    ja és elvárja hogy elkezd dícsérni milyen szép az övé is sőt nem csak a toppja hanem úgy a mindene... ez csak egy csajos iniciálé... látom keveset tudsz hogy a nők mit miért mondanak

ez olyan hogy "szia mizu?" "csak beköszöntem" és társai, szerinted "csak" beköszön?? a nagy fenéket unatkozik és beszélgetni akar... nem dugni... hanem beszélgetni
  • clio1616v
    szerintem meg látja rajtad hogy csorgatod a nyálad és csak meg akarja törni a csendet -.-
  • EdDyBoy
    Amit látok Salsoul (without soul):
    Megjelensz, felkorbácsolod az eddig nyugodt vizeket, és eléred azt, hogy mi is úgy reagáljunk, ahogy egy éve tette ezt Jacky privátban, amit fel is töltöttél, hogy mutogasd.
    Mikor valaki egyetért bizonyos nézeteddel, akkor azt is kijavítod, így kapod meg azt, hogy nem érzed magad tucatembernek, és hogy előbb-utóbb nem lesz az oldaladon senki, aki egyetértene veled.
    Beállítod az embereket minden rossznak, hülyének, majd kijavítod őket, hogy okosabbnak tüntesd fel magad, holott, amit állítasz az lenéző, számító, bunkó, és felháborító.
    Még ha számodra működőképesnek is tűnik ez a dolog: miért érzed fontosnak, hogy ezt megoszd az emberekkel, mikor láthatóan nem vevők rá, nem értenek egyet vele? Miért akarod, hogy követőkre találj, hogy higgyenek benned, hogy az olvasók komolyan fontolóra vegyék, amit írsz, és próbálkozzanak a technikáddal?

Te mondtad, hogy felfedező vagy, és hogy MAJD talán meglátod az eredményét. Ha ez megtörténik, akkor taníts minket mester, de addig ez csak elképzelés. Ma nem abban a világban kell élnünk, hanem ebben, és ezekhez a szabályokhoz kell igazodnunk, mert más is ezt teszi.

A korodat illetően meg leesett már szerintem mindenkinek, hogy fiatal vagy, hogy félsz attól, hogy az itt lévő 18-25ös korosztály is túl fiatalnak tartson. Nem érdekel mennyi vagy, mert ha érett lennél, nem akadnál fent ezen.
  • clio1616v
    azért ennél nagyobb baromságokat hordasz össze már ne is haragudj...
  • clio1616v
    nem az mert nem mindegy hogy 26 évesen nem bírtál még szerelmes lenni vagy 47 évesen
  • clio1616v
    mindenki normális egészen addig amíg meg nem ismered csak egy kicsit is
  • salsoul
    hogy az individuum >>> az individuum
  • salsoul
    Uram, tetszőlegesen racionalizálhatja, hogy miért nem ismertetem korom.
    (azért nem mert akkor azt mondanák, hogy ennyi idősen még nem tudhatja, annyi idősen meg már nem tudhatja... és a korom vizsgálatára terelődne a téma, az állítás vizsgálatáról)

1. Kérdés: nem csak én, hanem mindenki aki tudatosan foglalkozik a kérdéssel – ez az emberek kevesebb mint 10-20%-a. Ha ez nem így lenne másmilyen lenne ma a társadalom.

2. Kérdés: nem hiszem: látom. Nap mint nap.
    Ha az ember törődik valakivel, akkor hazudik neki, úgy tesz, mintha érdekes lenne a másik minden rigolyája.

3. Kérdés: ha mindenről beszélnem kéne neki amit én saját szemszögemből fontosnak, érdekesnek vélek már most életem végig sem végeznék. Hogy mégis mit szólna hozzá? Hizlalná a hiúságát, hogy menyi tőlem független értékes szempontnak megfelelt. És szerettem volna teljes egészében megismerni olyannak amilyen.
    Ha nem tetszene neki mégsem: menjen békével. No problem.
    (ismét elmondanám, nem nyomozok, hanem szimplán csak a körülötte jelenlévő nyilvánvaló jeleket olvasom, mikor éppen látom)
    Ha pedig nem ő a megfelel Ő akkor nem ő. Akkor örülök, hogy ez mihamarabb kiderül. És lépek tovább.

Nézd, nem csinálok ügyet abból, hogy mivan ha nem. Akkor nem, ennyi. Ő is megy tovább a maga útján, meg én is. Az a lényeg, hogy mindkettőnknek a legjobb legyen. Ha egymással akkor egymással, ha egymás nélkül, akkor egymás nélkül. Ennyi.

Én elmondom amit elmondok. Hogy a másiknak ez traktorral való szántás lesz, vagy egy tollpihe érintése: nem rajtam áll, hanem ő rajta, azon hogy ő mennyire saját maga, mennyire van bizodalma önmagában, milyen önképpel rendelkezik. Egy labilis embernek a legpuhább érintés is traktorral való szántás lesz, ha nem halálos ítélet...

4. Kérdés: pont a legjobb, legizgalmasabb részt hagyod ki... irgum-burgum

5. Kérdés: te szimplán elvből nem akarod, hogy az individuum kérdést működőképesnek látni, ezért nincs értelme tovább tárgyalnunk ezt a kérdést
  • Micsu
    LOÁL
  • salsoul
    azért kérdztem ott azt amit, mert elképzelésem nincs, hogy kötődik az amit mondott ahhoz amit én kérdeztem

gondoltam felvilágosíthatna

ui: sosem lehet tudni... ma már az egy éjszakához képest komoly kapcsolat... pár hónap...
  • salsoul
    tehát végül is elképzelésed nincs... hogy miért nem lesz egyik esetben sem szép jövöjük... oké
  • EdDyBoy
    Tudod, hogy 1,5 hónap nem komoly kapcsolat, akkor miért kérdezel feleslegesen hülyeségeket?
  • at16
    mert rájöttünk hogy 18 évesen bűn elkötelezni magad egyetlen egy ember mellett...vagy nemtudom. más lett a világ.
    na de megyek fát pakolni, elég volt mára ez a pár post :D
  • Mutans Zombi
    A kornak ehhez semmi köze, e szempontból teljesen lényegtelen, de hogy egy ilyen lényegtelen információt nem árul el, az is prezentálja, hogy valószínűleg végtelenül bizalmatlan, ami a mai világban teljesen érthető.

#10363:

"Azért, mert emberi tulajdonság..."

Ha ezt általánosságban leírod, hogy ez egy alapvető emberi tulajdonság, akkor miért hiszed, hogy te más lehetsz ilyen téren? De rendben. Legyél más, elfogadom. Azt is, hogy sokan ezzel az emberi tulajdonsággal élnek, de miért hiszed azt, hogy ezen felülemelkedni csak te vagy képes?

"Más: te éppen elmondod a csajnak, hogy a hobbid az autók, és mennyire utálod a festészetet..."

Feltételezel, mások helyett gondolsz el valamit, és erre építed, hogy te nem ilyen leszel. Miből gondolod, hogy (mindenki) más így viselkedik, ahogy elképzeled róluk?
    Miért hiszed, hogy másoknál nincs akkora szabadság a párkapcsolaton belül, hogy neki (a példádon keresztül élve) nem kell autókiállításokra, nekem meg nem kell tárlatokra járni, bájvigyorral az arcomon?

Ha megkérdezi, el fogom mondani a miértekkel együtt.

Azt gondoltam (az eddigiekből), hogy ha megkérdezi, akkor az őszinteségedből eredően elmondod neki.
    A kérdés az, hogy csak úgy szimplán magadtól, elmondod-e neki, anélkül, hogy ő kérdezné.
    Ha nem fog neki tetszeni, amit hall, akkor milyen konklúziót vonsz le? Rossz volt a felmérési technikád (mert erre nem derült fény), sértő ez az ismerkedési forma, esetleg nemes egyszerűséggel csak nem ő a megfelelŐ?

Ez a bárcsak tesztelne mielőtt megismered, ezt gondolom írnom sem kell, hogy az esély erre, - hogy te őt, ő meg pont téged ilyen formában elemezzen ki -, szinte a nullával egyenlő.
    De minthogy ő nem fejtegetett téged, így éppen ugyanúgy véget érhet x hónap után, bármennyire is alapos volt részedről a felmérés. Ezért folyamodnak mások (a szerinted megjátszások sorozatán alapuló) klasszikus, találkozás utáni megismerkedéshez, mert pl. így egyszerre lehet kétirányú az ismerkedés, tesztelés.

Az őszinteség elég fontos - mert végül is erről (is) szól a téma szerintem.
    Mit gondolsz, aki őszinte, de e mellett tapintatos, az már megjátssza magát?
    Aki megmondja a másiknak, ha valami nem tetszik neki, de nem traktorral szántja fel annak lelkét, az fantom, vagy őszinte ő is, de nemtetszését nem a másik feltétlen megsértésének formájában közli?

"Ezt miből érzed? Komolyan elmondhatnád, komolyan érdekel – tényleg."
    Majd erre is sort kerítek egyszer.

Az individuum meg egy sajátos kérdés. Mitől egyedi valaki?
    Csak mert nem akarsz csordaember lenni, még vannak dolgok, amiket sajnos ugyanúgy célszerű tenned, ha élni akarsz.
    Igazán 100%-ig senki nem lehet az, mert fiatalon el fog patkolni, a saját egyediségének köszönhetően. Tele a temető individuumokkal, s ugyanúgy csak abban a földben rohadnak, mint a tömegemberek (Ha jön a vonat, te is csak megállsz a sínek előtt, mint a sok tucatember;-) ).