Ritka rendes lányt találni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyáltalán nem úgy tûnik, hogy közöd nincs hozzá, és az egyiket még véded is.
Nem az a jogilag sértõ ha vki nem ad számlát, és a szerzõ nevének feltütntetése nélkül más angol ebook-okból ollózza össze mûvét?
Majd ha tudsz valami sajátot és eredetit szólalj meg - ahogy nekem mondtad.
A lánynak: nem a szavaknak kell hinni, hanem a tetteknek. Tehát ha átvágják, ne siránkozzon.
A srácnak: szerintem már kifejtettem egy párszor, hogy a Lirionhoz hasonló kanegereknek miért nem hiszek. 😊
Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.
Mindazonáltal jó - széles körûen használható - tippek is vannak bennük.
Az okosat okosabbá teszi, a hülyébbet még hülyébbé.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Mindkettõbe beleolvastam. Hááááááát... Vannak benne szerintem orbitális hülyreségek. Nem vagyok Dun Huan, de néha a falat kapartam olvasás közben.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Kezdjük ott, hogy ki a szart érdekli hogy milyen színben tûnik fel egy fórumon? ne beszélj már hülyeségeket.
Másrészt amit bemásoltál valóban összefüggés, de az összefüggõség az alapállítást nem teszi igazzá.
Ne higgy el attól valamit, mert egymásra építve logikus a kapcsolat. Attól még lehet, hogy az alap egy kupac szarból táplálkozik.
És általában azok tiltakoznak leginkább, akik attól tartanak, hogy bizonyos összefuggések számbavételével negatív színben tûnnek fel.
Mindent szkeptikusan fogadok, és addig tartok fennt, amig valami - leginkább tapasztalás - másról meg nem gyõz.
Legutóbb egy olyan mûbõl idéztem mely az emberiség varázslatait és babonáit vizsgálja, leplezi le és mutatja meg a mögöttük álló jelenséget úgy mint a sugallhatóság, szugerálás.
Annak ellenére, hogy én tudom magamról, hogy igen?
Áh. Néha akkora faszságokat idézel, hogy az már fáj.
Ugyanazt tudom mondani most is, mint a #7569 utolsó két sorában.
Az emberek nagy része NEM így viselkedik, ismételten hangsúlyozom.
Nehéz szkeptikusan olvasni azt, amit olvasol?
Ezek szerint te pont abba a kisebbségbe tartozol, aki mérlegelés nélkül nyal be dolgokat.
Sehol sem láttam sem azt, hogy (R) sem azt, hogy (C).
ISBN számot sem találni, és anno számlát sem kaptam róla.
Így semmilyen jogokat sem sértünk.
Ez pusztán csak az, hogy nem úgy állnak a dolgok ahogy azokat maszkolod.
A csajok így meg majd észre tudják venni mikor manipulálják õket (aljas mód)...
Tudtommal ezek az ebookok fizetosek (az elso legalabbis az), szoval durvan szerzoi jogokat sertesz meg azzal hogy igy publikusan feltoltotted.. Azert az kemeny, h meg erre is kepes vagy az irigyseg miatt.
Egyébként Lirion az mennyivel jobb, hogy valaki egy szûk körben hozzáférhetõ könyvet olvas el és utánna az olvasottakat a saját eredeti portékájának tüntenti fel? És magát úgy tünteti fel, hogy mekkora ász csajozásban, mikor gyakorlatilag még egy csajjal sem volt együtt, max verbálisan?
Egyszer bizony elfogy a türelmem aminek az lesz a vége hogy feltöltöm a netre az adott ebook-ot és minden sorához meg fogom adni a megfelelõ hozzászólásaid ID-jét.
"A személyekbe vetett bizalomhoz hasonló hatású a valamely felfogás helyességében való hit is. Minden hittel, minden meggyõzõdéssel, legyen az vallásos, filozofiai, politikai, avagy más tartalmú, együtt jár, hogy mindazt, a mi e meggyõzõdéssel egybehangzó, közvetlenül, bizonyítás nélkül igaznak, a mi pedig vele ellenkezik, egyszerûen hamisnak tartjuk. Ez a tény az összehangzás, vagy ennek hiánya keltette érzelmeken, a kedv, illetve elkedvetlenedés érzelmein alapul. A legtöbb emberre nézve valamely állítás valódiságának egyedüli kritériumát ezek az érzelmek adják meg: A kedv érzelme a figyelmet lekötvén, az illetõ képzetek zavartalanul jutnak a tudatba és így behatnak az egyén gondolkodására és ténykedésére. Az ellenkezõ, kedvetlenséget keltõ érzelmektõl pedig a figyelem elfordul. Más szóval: bizonyos hit, vagy bizonyos meggyõzõdés fokozza a sugallhatóságot minden iránt, a mi vele megegyezik, míg mindennel szemben, a mi e hittel nincs összehangzásban, a szuggerálhatóságot csökkenti."
Mellesleg a te nagy csajozós ötleteid is mind ezen az elven mûködnek, eme elvet aknázzák ki, és eme elv szerint feldolgozhatatlan számodra a teheme nagy õ.
Ja még valami: Ne hülyézz le, mert ettõl nem leszek se én, se te jobb, max annyi történik, hogy semmibe veszlek mert logikátlan a véleményezésed.
Még egyszer megismétlem: Mindenki azt csinál, amit jónak lát ÉS mindenki KIFEJTHETI a véleményét ettõl még nem kell leszólni egymást.
De az emberek többsége nem ilyen rohadt egyszerû, hogy megteszem haver, ha te mondod. Ez max az emberiség barmaira jellemzõ. Gyakorlatilag ez a bemásolt szövegrészlet nem mondott semmit.
Legalábbis magamból kiindulva mérlegelek, bárki mondja nekem azt az egy mondatot, és nem hiszem el, hogy más ember nem teszi ezt.
Nagyon bizalmatlan vagy a környezetedben élõ emberek agyi képességeivel szemben, ezért értékeled annyira fel magad.
A könyvek amiket olvasol csak elõsegítik ezt.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ismerd meg önmagad
"Minthogy a figyelem akaratlagos irányítása az akarat mûködését teszi szükségessé, míg a figyelem önkénytelen lebilincseltetése semmi erõfeszítést sem igényel az egyén részérõl, ezért mindig az lesz a legkönnyebb, ha sugallások által irányíttatjuk magunkat vagyis elfogadjuk a szuggesztiót. Ezért tapasztaljuk, hogy a gyermekben legnagyobb a sugallhatóság; az évek folyamán az egyén mindinkább szabadul tõle, a nélkül, hogy valaha teljesen legyõzhetné.
Abból, a mit itt a sugallhatóság magyarázatára elmondottunk, a szuggesztiók hatását is könnyen levezethetjük. Ha valamely határozott képzet köti le figyelmünket, akkor semmi más nem hatolhat be tudatunkba. Csakis az adott képzettel szorosan társuló állapotok reprodukálódnak. Valamely meghatározott képzettel a körülményekhez képest vagy más képzetek, vagy mozgások vagy végre szervi változások társulhatnak. A szuggesztió hatása tehát vagy határozott tudatbeli állapotok, vagy mozgások és cselekvések, vagy pedig szervezetbeli változások elõidézésében állhat. A hatás minemûsege a szuggesztió természetétõl függ.
...
Minthogy a sugallhatóság a figyelem önkénytelen megragadtatásán alapul, fõleg azok az érzelmek fogják a sugallhatóságot növelni, melyek a figyelmet magukra vonják, míg oly érzelmek, melyek hatása visszataszító, csökkentik a sugallhatóságot. "Szeretetreméltó" vagy egyáltalában elõttünk kedves egyének óhajai és igényei könnyen befolyásolják gondolatainkat és tényeinket, ellenben ellenkezõleg, elenyészõ csekély lehet a hatás, ha "visszataszító" vagy elõttünk ellenszenves egyének nyilvánítják ugyanazokat az óhajokat. A szeretet tehát növeli, az ellenszenv csökkenti a sugallhatóságot.
Ugyanúgy, miként a szeretet vagy a szerelem, a bizalom, a tekintély, valamint a félelem is növelni fogja a sugallhatóságot.
Ha olyasvalakitõl kapunk tanácsot, kihez bizalom fûz bennünket, akkor ez utóbbi érzelem azt eredményezi, hogy az illetõ egyén nyilatkozata megragadja figyelmünket és közvetlenül megszabja gondolkodásunk és ténykedésünk irányát. Ha ellenben ugyanazt a tanácsot olyasvalaki adja, ki iránt bizalmatlanok vagyunk, akkor a tanácsot elõbb birálatunk tárgyává tesszük és csak akkor cselekszünk, midõn helyességérõl megfontolás útján önmagunk is meggyõzõdtünk. A bizalom eredménye bizonyos hajlamosság, hogy közvetlenül az adott utasítás szerint járjunk el, azaz a sugallhatóság fokozódott. Hasonló módon hat a respektus érzelme is, a tekintélybõl folyó tisztelet, mellyel az alárendelt a feljebbvaló, a fiatal az idõsebb iránt viseltetik. Ha az ember megszokta egy bizonyos irányban engedelmeskedni, könnyen irányíttatja magát más helyzetekben is, melyekben feljebbvalójának talán semmi beleszólni valója sem volna. Mindeme tekintélybeli viszonylatokban, melyekben két fél egymással közelebbrõl érintkezik, mint pl. gyermekeknél a rokonok és tanítók, cselédeknél az uraság irányában, sokféle vonatkozásban fogjuk a fokozott sugallhatóság nyilvánulásait észlelni. De nem csak egyenes parancs és tanácsadás hat ez irányban szuggesztiv módon, hanem cselekedetek is. Ezen alapul a példaadás jelentõsége."
Végülis ezen is túl lehet lépni- egy idõ után, sõt még hinni is tudok, hogy vannak hasonló életfelfogású emberek.
a következõ pillanatban már nem leszel ugyanaz az ember, aki most vagy. minden egyes szó megváltoztat benned valamit, minden egyes kép. ÉN nem választottam.
én nem "szektás" könyvek igazságát választottam, és nem azokból idézek, mert nem fogadom el ezeket egyetemes igazságként. Ha elolvasnám, lehet, hogy beépíteném. De eddig semminek sem voltam elvakultja amit valaha olvastam vagy láttam. Légy kicsit szkeptikus, ha egyvalamit tanácsolhatok neked.
Lehet, hogy te ezt az utat választottad, de én nem hiszek egyetlen konkrét igazság útjában.
Abban hiszek, hogy mindenki megvalósíthatja önmagát. De mindenki másképp. Ne erõltesd a sajátodat. Mondd el, de ne légy nagyra vele, mert akkor semmit sem ér.
És nem konkrétan meghatározott nézetek, vagy szabályrendszerek pártolója vagyok - az életet nem lehet egy "beállítottsággal" leírni.
Azon a nívón, amin én értelmezem, erre jutottam, bizony. A saját nívódon ám talán másra juthatsz. Figyelj, olvass és tanulj. Fejleszd hát a saját nívódat, de ne bíráld az enyémet.
Én sem bírálom a tiédet. Nincs igaz és hamis életfelfogás. Tanulj úgy, hogy tartsd szem elõtt: soha nem lesz igazad.
Úgy értem, hogy nem kezdem el egymagam tapasztalatból föltalálni a pattintott kõszerszámokat, a tüzet... a periódusos rendszert, a matematikát... sat amikor ezekben a tárgyakban már jártassága van az emberiségnek, és tanulhatok azoktól, akiknek jártassága van benne, illetve felhasználhatom azok munkáit, tapasztalatait a magam javára. És ezeket felhasználva kezdek a tapasztalásaimba.
Én a magam részemrõl nem vagyok híve az érzelmi ingadozásnak.
Kizárt, hogy ez vezessen (igaz) boldogsághoz.
#7553, #7555:
Azon a nívón amin te azt értelmezed amit én írok valóban csak arra lehet jutni amire te jutottál.
Vannak dolgok amiket nem tud, nem ismer helybõl az ember, mint ahogy példának okán a matematikát sem... külön tanulnia kell.
A saját belátásodat saját magad láttad be? Mikor vetted azt fel? És mik közül választottál, és miért pont azt választottad amelyiket? 😉
viszont konkrét eseteket nem meséltetek még..
lehet kezdeni..
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
szerintem meg a tiéd rossz, meg még mások szerint is. Akkor ezzel mégis oda jutottunk, ami ellen te tiltakoztál. hogy nem, te nem helyezed magad más emberek fölé.
ez lényegében kitartóan sodródás az áramlattal, minden egyéb vágányt ignorálva.
ellentmondasz egyik kommentednek a másikkal.
másik:
"Akár mit is tesz, ha azt nem saját
akkor itt szerencsére nincsenek idióta barmok, mert aki magánál van, akinek van egy kis öntudata, az mindenki saját belátásából cselekszik. Mutass már egy embert, aki nem cselekvõképtelen, és mégsem saját belátásából cselekszik az esetek többségében.