22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • EdDyBoy
    #10573 -> itt nem vonatkoztatunk el, az már egy másik példa, és sztem mind a két csaj furán nézne rád, amikor odamész hozzájuk, hogy te hármasban szeretnéd.

#10571 -> Az amit mondasz elég fura, de kicsit van benne valami, csak sztem nem ebben a formában.
    Néhány ember úgy foghatja fel, mint valami képességet... ha boldog vagy, boldogok az emberek körülötted, ha szomorú vagy, akkor ők is sírnak.
    Vagy forditva. Kiszivni belőlük a boldogságot, és ettől szomorúak? Nem látom valósnak.
    Amire te gondolhatsz az ez lehet, és ezzel szerintem más is egyet érthet:
    - Boldogan, akár egyedül, akár párban, de mosolyogva sétálsz az utcán. Mikor meglátnak az emberek tudhatják mitől van ez (ha párban, akkor meg biztosan tudják). Az érzéseid érzéseket váltanak ki az emberekből, és ezért ők is mosolyogni kezdenek.
    - Ha látnak egy sírós gyereket az utcán, vagy szomorú embereket szinte a sírás határán, akkor a járókelők nem fognak mosolyogni.
    - Kísérletek is voltak a babákkal kapcsolatban. Amikor anyuka a kicsivel volt, és nevetett, akkor a baba is nevetett. Amikor anyuka csak nézett rá, akkor a gyerekről sem lehetett pozitív érzéseket leolvasni.

Ezekben a példákban nem érzelmi változtatásról van szó, hanem minden egyénnek a környezetére való érzelmi reakcióiról. Ők is magukban változnak meg.
  • salsoul
    Naszóval elírások nélkül:
    Pont ez a lényeg: szerinted. És ameddig szerinted elvből nem lehetséges, addig lehetetlen lesz számodra.

"Miért akarod te megváltoztatni az előjelét?"
    Miért nem akarod te megváltoztatni az előjelét?
  • salsoul
    Pont ez a lényeg: szereinted. És ameddig szerinted elvből nem elehetséges, addig lehetetlen lesz számodra.
  • EdDyBoy
    Miért akarod te matematikailag felirni az érzéseket? Ezek érzések. Még ha értéket is adsz nekik, akkor sem lehet egyszerűen változtatgatni őket.

Miért akarod te megváltoztatni az előjelét? Hogy tudnád megváltoztatni az előjelét? Ha történik veled valami rossz, ami miatt rossz érzésed van, hogy tudnád megváltoztatni?
    Pl. meghal egy szeretett családtagod, és azt hiszed vége a világnak, egyszercsak gondolsz egyet, és elkezdesz örülni neki? Jó, ez kicsit erős példa, de mondjuk ha valaki felhúz és ideges vagy... tudatosan még megnyugodni, elkerülni azt a valakit, meg lehet csinálni, de hogy attól te boldog is legyél, az szerintem nem lehetséges.
  • salsoul
    ugyan úgy rosszat szívsz magadba, csak az értékítéleted torzul el, szűnik meg

és miért ne működnehetne hármasban a kapcsolat?
    Főleg ha elvonatkoztatunk a tradícióktól, és kondicionálásoktól...
  • salsoul
    ha miközben meghagyod rosszat, fogd és ellentétes előjellel alkalmazod a rosszra akkor a két rossz kioltja egymást (ellenfázisba kerülnek)

ki nem tud mit?
  • clio1616v
    azáltal, hogy a világ része vagyok és megváltozik bennem valami azáltal a világból valami jót magambaszívok akkor a világ rosszabb lesz...

a jó és a rossz egyenlő mennyiségben van meg, de ez nem homogénen van elosztva...

mondok egy példát...

ha van egy pár csaj és fiú és ebbe a kapcsolatba belelép egy harmadik... legyen ő egy csaj...

a fiú összejön ezzel a csajjal és vele szeretné folytatni
    az eddig 2 semleges kapcsolatból és egy semleges párkapcsolatból lesz egy rossz kapcsolat, egy semleges kapcsolat és egy jó párkapcsolat

így marad meg az egyensúly...
  • clio1616v
    salsoul azt nem tudja, hogyha a rosszat kivonja akkor az a rosz valahova kerül...

erre van az a hasonlat, hogy a torta ugyanakkora, csak az nem mindegy kinek mekkora szelet jut belőle
  • salsoul
  • EdDyBoy
    XD
    De ha egy bombajó csaj meglátja, hogy mennyire rossz neked, a szálka miatt... Odamegy hozzád, kiszedi, majd miközben mélyen a szemedbe néz és naggggyon lassan ad rá egy puszit, akkor az felemelően jó lesz.
    XD
    inkább nem rakom rá a skálára
    XD

--------
    Mert a rendes lánynak 8kor már az ágyban a helye, hogy 10re hazaérjen.
    --------
  • EdDyBoy
    Sorry kicsit fáradt vagyok. Jó8!
  • EdDyBoy
    A 'jó' fokozásából lesz a 'jobb', ha tovább fokozod, akkor a 'legjobb'.
    A 'rossz' kivonásából max 'semleges' lesz.
    Ha kihúzod a szálkát az ujjadból, akkor 'rossz' helyett nem lesz 'jobb', max a 'rosszabb'nál jobb, ami nem a 'jó' 'jobb'ja, hanem az a jobb ami a rossznál jobb, de még nem 'jó'.

legrosszabb....rosszabb....rossz....semleges....jó....jobb....legjobb

... Tudom: (én)
  • salsoul
    jobb valami nem a jobb fokozásától, hanem a rossz kivonásától lesz
  • Dick Riddick
    Ez tiszta biológia. Egy Zil-platónyi endorfin önti el az agyad. :)
    A világ halad a maga útján tovább.
  • chhaya #10563
    Nem, te változtál és a világhoz való hozzáállásod, de az egész világ ugyanolyan maradt.
  • milu00
    Bulvárvilág összeválogatta a top10 társkereső oldalt. Nekem nagyon bejött!

http://www.bulvarvilag.hu/hopp/?id=53045
  • clio1616v
    szándékosan írtam a napszemüveges példát, a szerelem nem elvakít, hanem segít a jó dolgokat felerősíteni a rosszakat meg változatlanul hagyja...

a jobb jobb lesz a rossz meg marad rossznak

az elé a vonat elé állsz amelyik elé akarsz és neked még a szemedet sem kell hozzá bekötnöd ;)
  • Lirion
    Minthogy elvakult vagy és tele vagy előítéletekkel, erre nem válaszolok. Gondolj, amit akarsz, én pedig boldogan élek és jól érzem magam a lányokkal, ők is velem, probléma pedig nincs. De irigykedni azért nem kell. :)
    Amúgy nem tudom, honnan veszed az élősködősdit, de élénk fantáziád van, az látszik, már korábban is bebizonyítottad.
  • Lirion
    Te még mindig nem értetted meg. Kezdjük az elején: tudod, mit jelent az, hogy őszinteség? Ha ezt megértetted, akkor már könnyebb lesz a dolgunk, mert tovább léphetünk afelé, hogy ha őszinte vagy embertársaiddal, elmondod nekik, hogy mire számíthatnak tőled (vagyis hogy nem fogsz megállapodni mellette és találkozgatsz más nőkkel is), akkor nem fogod tudni megsérteni, mert a nő saját akaratából, saját vágyai által vezérelve lesz veled és nem vmi hazugság miatt. Ergo nem vered át, nem csalod meg, nem okozol lelki sérüléseket sem, mert nem okozhatsz, mert nyílt és őszinte vagy. Ez pedig nagyon nagy bizalmat és tiszteletet vált ki az emberekből, annyira, hogy sok nő még arra is hajlandó, hogy egy laza szexuális kapcsolatot fenntartson veled.
    Ha pedig úgy néz ki a helyzet, hogy a nő elkezd többre vágyni, akkor vagy monogámmá válik a kapcsolat vagy érzékeny búcsút veszünk, nem pedig jön a kamu duma és a háta mögötti megcsalás.
  • Lirion
    Menj el orvoshoz.. komolyan.. az betegség, hogyha szerelmesen máshogy viselkedsz, mint nem szerelmesen. A szerelemnek pont nem az a lényege, hogy eluralkodik rajtad és irányít, hanem ad egy pluszt az életedhez.
  • salsoul
    és szavazz a TGV-nek feltétlen bizalmat, hogy meg tud állni... és nem gázol halálra a SAJÁT hülyeséged miatt
  • salsoul
    kösd be a szemed Clio és állj ki egy TGV elé azt remélve, hogy te nem látod a TGV-t így valójában nem is jön feléd...
  • clio1616v
    de igen, attól hogy másképp látok máris megváltozott az egész világ... folyamatosan változik minden, lehet nem a napszemüvegem hatására de az által is változik, mert másképpen cselekszek... ha nem tennék másképpen akkor semmi értelme hogy felvettem...

vagy te divatból vagy szerelmes? megjátszod? és hogy mondhatsd, hogy nekem van párom(napszemüvegem) és szerelmes vagyok belé(rózsíszínben látok ha rajtam van)?
  • chhaya #10554
    Jah de ha felvetted azt a napszemüveget, attól még te is tudod, hogy nem változott át minden rózsaszín árnyalatúvá. :P
    A világ sem változik meg attól, hogy szerelmes vagy.
  • clio1616v
    vagy tudok jobbat... amikor mesélnek neked egy viccet és azt te tudatosan elkezded átgondolni..

Jótündér találkozik az agresszív kismalaccal és felajánlja neki, hogy mivel ma vidám napja van ^^ ezért teljesíti egy kívánságát.

Erre a kismalac: "Dögölj meg!"

Salsoulhoz odamegy a csaj: Szia Salsoul nagyon tetszel szimpatikus vagy ismerjük meg egymást.

"Menj haza gondolkozz el 3 hónapig és akkor gyere vissza...
    Ja hogy 2 mp alatt eldöntötted, hogy akarsz és hazamész?

Jó akkor ne menj haza hanem igyunk meg valamit a közeli sütizőben..."

Na ez mi, ha nem elvakult ego? Vagy csak a szerelemben nem jó az elvakultság? az önimádatban, magabiztosságban és istenhitben kell az elvakultság, ott hova a tudatosság?
  • clio1616v
    kár hogy ez az utolsó mondatod akár az is lehetett volna, hogyha felvettél egy rózsaszín lencsés napszemüveget, akkor ne hagyd hogy a színeket rózsaszín árnyalatban látsd...
  • chhaya #10551
    Úgy hogy a szerelem hatására nem csinál olyan hülyeségeket, amiket nemszerelmesen nem csinálna, vagy később megbánhatna?
    Nem formálni kell, de azt senm kell hagyni, hogy elvakítson.
  • clio1616v
    hogy akarsz tudatosan szerelmes lenni?

úgy mint ahogy B P bácsi tudatosan táplálkozik? - mindig tudja, mikor eszik...
  • clio1616v
    minek a labilitására és kinek a lelki betegségét választom majd szét a szerelemtől? :)

a szerelem egy érzelmi állapot... mi köze ezeknek a két másikhoz? a labilitás egy döntésképtelen állapot ami valóban tudatos...

a lelki betegség az pedig a tiéd ha érzelmek nélkül próbálsz szerelmes lenni tudatosan elfojtva azt
  • salsoul
    ki beszélt pontosan az érzelmek tudatos formálásáról és pontosan hol?
  • clio1616v
    én is értem miről beszélsz, de érzelmet nemlehet tudatosan formálni, nem összeegyeztethető...

a zene pedig akkor jó, amikor egy konkrét érzést tud kiváltani belőled, egy emlékérzést újrafelidézni... kapcsolt érzelmet hoz magával a zene, vagy mert akkor hallottad amikor épp átélted az élményt vagy mert emlékeztet rá egy másik dallam...
  • salsoul
    Clio a közelébe nem jársz annak amiről beszélek.

Még sok időbe fog telni míg szétválasztod a lelki betegséget, labilitást a szerelemtől.
  • clio1616v
    nem lilult semmi elég sajnos hogy vannak ilyen emberek akik inkább az élősködősdit választják és megjátszák a kedvességet és az érzelmeiket, ez a kettő sokkal szánalmasabb minthogy kurválkodjanak...
  • clio1616v
    azaz egyik kedvenc filmem és ilyenkor mindig az jut eszembe amikor valami megváltoztathatatlant akar valaki megváltoztatni, fogadjátok már el olyannak amilyen, amin lehet változtatni azon persze javítani kell, de amin nem, azzal meg kell elégedni...
  • clio1616v
    a szerelemnek pont az a lényege, hogy egy jobb egy eufórikusabb állapotba kerülsz

aki előtte nem gondolkozott logikusan utána sem fog

a szerelem egy érzés... mit akarsz rajta átgondolni?

az meg természetes golod, ha valaki jólérzi magát akkor nem azon gondolkozik, hogy hú most ez a jóérzés vajon nekem jó vagy húha most ezzel a jóérzéssel vajon mihez kezdjek :))

lehet nem tudom átadni jól a lényeget... de salsoul egy olyan dolgot feszeget aminek nincs értelme...

egész egyszerűen azért mert ezen változtatni nem tud

ez olyan mint a zöld fénynek 650-700nm (most mondtam valamit) a hullámhossztartománya... ne gondolkozzon már rajta hogy miért olyan és miért nem a pirosé inkább -.-
  • salsoul
    Clio van itt neked még valami :

Én azért jöttem ide Mandarruba, mert hallottam, itt szép kreol nők vannak –
    Szóval ön itt le akar telepedni. Megnősül, családi házat vesz, gépalkatrész-üzletet nyit, gyermekeket nemz, beiratkozik a klubba, templomba jár, és előfizet a Huisca Matador-ra –
    Pen bólint.
    Pontosan így, csak nem gépalkatrésszel akarok kereskedni, hanem harisnyával, nekem gyermekkorom óta leküzdhetetlen vágyam, hogy harisnyával kereskedjem. Ezenfelül én, Mr. Winemaster, bélyeget is fogok gyűjteni –
    Én is azért jöttem, Mr. Pen. Ajánlatot teszek önnek. Ön harisnyával kereskedik, én fodrászüzletet nyitok –
    Ah, fodrász! Ön engem kedvezményesen fog megnyírni –
    Húsz százalékot adok önnek –
    Üzleteink egymás mellett lesznek. Hallottam, hogy Mandarruban, aki harisnyát vesz, egyúttal meg is borotválkozik –
    Közös háztartásban fogunk élni –
    Közös feleségünk lesz –
    Közös gyermekeink. Közösen fizetünk elő a Huisca Matador-ra. De én nem bélyeget gyűjtök, hanem ceruzavédőt, én szenvedélyesen vonzódom a ceruzavédőkhöz –
    Tudja, én filozófus vagyok, s ezért pedáns –
    Szentimentalista és pedáns –
    Ez a kettő együtt jár, mint a rossz gyomor és a szerelmi bánat.
    Én tisztázni óhajtom, hogy feleségünket ön éjfél előtt óhajtja igénybe venni, vagy éjfél után –
    Ön mindenre gondol. Nagyobb, mint Platón –
    Mr. Winemaster, ön az én emberem –
    Én bevallom, hogy éjfél előtt, mert utána szeretek aludni –
    Pont fordítva. Én hajnalban kedvelem, ez a legjobb, próbálta már? Én a hajnali szerelem híve vagyok, rajongok azért, hogy nappal aztán abban az enyhe kábulatban éljek, az ilyen állapot a legkedvezőbb arra, hogy az ember harisnyát adjon el –
    Örülök, hogy megegyeztünk –
    Részemről az öröm –
    Szóval közös feleség, micsoda megtakarítás –
    Takarékoskodni kell –
  • chhaya #10541
    Még az sem feltétlen igaz, hogy nem értek egyet, de a gyakorlatba már nem nagyon tudnám áthelyezni ezt az egészet.
  • salsoul
    Pont nem megcsalásról volt szó hanem egyenességről. Nem csak egy, hanem több partner felé.
  • salsoul
    #10531, #10532
    Clio ez egy olyan dolog amit te még véletlenül se próbálj megérteni, mert úgyis csak félre(értésre) fog sikerülni [az elvi fenntartásaid miatt]
  • Cserediák
    Engem ugyan miben minősítene?Csupán hallásból ismerem az ilyesfajta storykat.Sokfelé tekintgetek,nem vagyok elvakultan konzervatív,azaz igyekszem felfogni h mit miért tesznek az emberek..csak nem értem meg,ennyi az egész!Azaz,h ennek mi az értelme..és miért kell megcsalni a másikat ahelyett,hogy elválnánk a partnerünktől és lelki sérüléseket nem okozva továbbálnának?!Olyan nagy dolog egyenes embernek lenni?Nem tudom ,h miből szűrted le h nekem nincs elég tapasztalatom?Én kerülöm az ilyen(tapasztaljuk meg milyen egyszerre hárommal járni valaki mellett embereket).Azonban az őszinteség nem függ össze azzal h másmerre is kacsingass,azaz nálam nem passzol a kettő.