22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • EdDyBoy
    Látom, elmegyek, és megáll az élet.
    Annyira belemelegedtünk a vitába, hogy mindenkit elüldöztünk a topicról?
    Sajnálom!

Amint lesz megint rendszeres netem, valahogy fel kellene frissíteni a topicot. :D

Vagy ha nincs rá igény, akkor... nem... :(
  • salsoul
  • HTS s3rg1nh00
    hagyd már abba,úgysem hajtogat mást a semmit nem értő álarca mögül,csak hogy te nem érted őt.
  • salsoul
    A csúfolódás gyerekes dolog, nem illik hozzád, ha valóban nem vagy gyerek. Mi sem hívunk "lelkes sál"nak, vagy lelketlennek. /EdDyBoy/
  • salsoul
    A válasz már régen előtt van, csak még nem értél meg a befogadására, megértésére.
    Majd ha megérsz, mindent meg fogsz érteni, és minden kérdésedre választ fogsz kapni.
    Hogy mikorra érsz meg? Amikorra megérsz. Nem előbb, s nem később.

Az út nyitott előtted, s ha megértél indulhatsz.
    A megérett gyümölcs magától lehull.

Ha türelmetlen vagy, elrontod az egészet.
    Rámenősséggel a sorsot nem lehet megerőszakolni.
    Valamit ki lehet forszírozni - de addig rágja az egér a falat, amíg áteszi magát a macskához.

____________________________________________________________________________
    ui: még mindig nem látod a kérdéseidre a választ? Még mindig éretlen vagy rá...
  • EdDyBoy
    Süllyedsz egy ovis szintjére kicsi Sal.
  • EdDyBoy
    "Amíg nem veszed a a fáradtságot arra, hogy azt mond: ..."
    #10919: Szerinted én mire próbálok rájönni? Ha figyelemmel kíséred a beszélgetést, akkor a 10885ösnél valaki megzavarhatott, kérlek olvasd el ezt a kis részletet:
    "a beszélgető partnerek közt előbb-utóbb kiderül az a - mindig is - apró dolog, amire máshogy kezdtek építkezni. Az az elágazódás, amikor elváltak gondolataink útjai. A probléma eredete."

A gondolatmenetem megerősítése céljából pedig ezt a kis részletet írtam:
    "Remélem az első bekezdéssel már közeledek ahhoz, amivel te is nagyjából egyet értesz Sal."

Sajnálatos módon bármi kérdést teszek fel neki:
    "Te ki vagy?"
    A választ nem igazán tudom a hasznos dolgok közé sorolni:
    "Örülök, hogy ismét hibátlanul sikerült a lényeget kitapintanod."

A kommunikáció bizonyos alappillérei hiányozhatnak arról az oldalról, ezért kérlek kedves ismeretlen, amennyiben ezeket a hiányosságokat látod épp kialakulni, koppints kicsit Sal fejére.

Nálad is lehetnek bizonyos problémák az értelmezés terén, mert nem egyszer írtam le, hogy amit ír, megértem, ismeétlem megértem... megértem... MEGÉRTEM, csak nem értek bizonyos dolgokkal egyet.
    És az általad lehetetlennek vélt dologra is írtam már jókívánságaimat, amit ezúton is pozitív hangvétellel, tiszta szívből küldöm: Sok szerencsét, kitartást, minden apró fáradozásnak meglsz majd a gyümölcse! Úgy tűnik, amit írok, folyamatosan piszkálódásnak véltek felfedezni. Nem értem, ha annyira a félreértés ellen vagy, ezeket a dolgokat hogy nem veszed észre magadon. Így természetes hogy félreértésre van ítélve a dolog.
    Objektívnek tartom magam, ami elég nehéz, ha a kép összerakásához nem kapok elég információt. Persze arról az oldalról bíztosan úgy tűnik, de akkor ismételjétek el a 10919es hozzászólást úgy, hogy megcserélitek az alanyokat. Többször, egymásnak, hangosan, mint a nyelvórákon. Biztosra veszem, hogy erre sem lesztek képesek.

Ez van. Tényleg!

És idegenként, még ha saját accod sincs, de egy aláírás, vagy köszönés, semmi. Ennyi erővel én is küldhetek megerősítő válaszokat a saját nevem alatt. Persze ezt nem is feltételezném olyan böeelcs embertől, mit Sal.
  • salsoul
    Bocs, nem láttam kérdést.
  • EdDyBoy
    Ismét nem sikerült a kérdésre válaszolnod. Pedig egyszerű volt. Ha nincs hozzáfűzni valóm, attól még válaszolhatsz.
  • EdDyBoy
    #10896:
    Hajtás: taktika, elgondolás, gondolkodás
    gyümölcs: kapcsolat, vele együtt a csaj maga
    #10909:
    gyümölcs: csaj
    fa: világ, a környezetem
    kóstolás: csajozás
    #10915:
    kukac: azok a dolgok, ami miatt már nem próbálom meg felszedni a csajt (nőt): kor, pasija, a kapcsolata tiszeteletben tartása. Ha akarod értsd szó szerint a kukacot a gyümölcsben
    fa: a kapcsolat gondozása, vagy annak előkészítése, pl a saját magam tökéletesítése
    érett, leesett gyümölcs: idősebb nő
    rothadó gyümölcs: jóval idősebb nő

Kíváncsi vagyok rá, te mit értettél ezen szavak alatt. Ezzel segítsd elő, hogy lássak a szemeddel.

Amúgy azzal, hpgy figyelmen kívül hagyod a kérdéseket, vagy direkt nem válaszolsz rájuk, baromira nem segíted azt, hogy megismerjük pontosan a gondolataidat, téged is kiismerjünk. Néhány gondolatmenet, vagy kioktatás megint csak nem tereli az embert, csak védekezésre sarkalja. Még a korod sem árultad el, mert ez nem fontos. Mást sem árultál el, mert az sem fontos. Ellenben mások magyarázkodjanak, bizonyítsanak. Ezt hívjuk ki magas lónak, lenézésnek.

Jössz azzal, hogy olvassunk, de fogd fel azzal a tetű agyaddal, hogy a csajozást nem iskolában tanítják, és nem a lexikális tudás teszi az embert alfa hímmé. A te világodban lehet, de ez nem a te világod. Azt épp próbálod kikisérletezni.

A kérdésekre meg várom a választ!!!
  • salsoul
    Örülök, hogy ismét hibátlanul sikerült a lényeget kitapintanod
  • EdDyBoy
    Te ki vagy? Vagy salt lenyomta egy másik tudat a fejében?
  • Steve Q
    Huhh, ennyi rizsát... Egy fél éjszaka nem elég megérteni az egészet. Annyi biztos, hogy tényleg elbeszéltek egymás mellett. Eddig is tudtam, hogy minden ember egy külön világ, és tényleg. Nemhogy egy szinten nem vagytok, de egy világban sem. És mivel mi, emberek ilyenek vagyunk, sosem lesz köztünk teljes megértés. De legalább megy a vita, és néha olyan morzsák is leesnek az asztalotokról, amit a passzív, nézelődő fórumozók is meg tudnak emészteni. Kár, hogy mindenki olyan dologról akarja meggyőzni a másikat, amiről sosem fogja tudni meggyőzni: a saját igazáról.

Uff, én "ugattam be".
  • chhaya #10924
    Hmmm ezzel elleszek egy darabig. :D
  • salsoul
    > Ezt tudnám ajánlani < ;)
  • chhaya #10922
    Ajánlanál nekem egy viszonylag könnyen emészthető könyvet? :)
  • salsoul
    #10916, #10917
    Ha azt mondom, hogy önfeledtség akkor mi jut róla az eszetekbe?
    Mi az önfeledtség szerintetek?
  • salsoul
    Ezért jók a könyvek: nem lehet velük vitázni.
    Csak vagy félredobni, vagy elgondolkodni azon, hogy vajon milyen szempontból, milyen alapon van/lehet igazuk.
  • salsoul
    Ha tényleg komolyan gondoltad, hogy salsoul robotokról beszélt, nos, akkor az komoly problémákat vet fel.

EdDyBoy ott hibázol, hogy te és salsoul teljesen más dimenziókban gondolkodtok, és a saját dimenziódból próbálod megérteni az ő dimenzióját, mely próbálkozás így szükségképpen félreértésre van ítélve

EdDyBoy ott hibázol, hogy nem jössz rá arra, hogy salsoul nem azért mondja amit mond, teszi amit tesz, hogy magával vagy másokkal kitoljon, vagy robotokat faragjon.
    Amíg nem veszed a a fáradtságot arra, hogy azt mond: lássuk csak ennek az idiótának mégis milyen szempontokból, milyen megfontolásokból, milyen alapból kiindulva lehet igaza az [ő szemével nézve], addig lényegében semmit sem fogsz megérteni abból amit mond, és mindent lehetetlen baromságnak fogsz csak látni.

Ez van. Tényleg.
  • salsoul
    Akár hányszor előjöttél a gyümölcsös hasonlattal, minden egyes alkalommal teljesen mást feleltetsz meg a gyümölcsnek, gyümölcstermesztésnek míg én végig ugyan azt. Szóval ezt itt fejezzük be mert ismét elbeszélünk egymás mellett.
  • MrSpock
    Ebben teljesen egyetértek!
    Ez párkapcsolat,érzelmi alapon működő,jóesetben,és nem két különálló robot aki csak úgy elvan egymás mellett.Szerelem,érzelem anélkül igazából nem is ér semmit az egész.
    Az a legcsodálatosabb egy kapcsolatban amikor az ember szíve,lelke a másik irán vágyódik,érez,és persze viszont..Persze emellett nem az van,hogy nah akkor már megszűntél önállóan létezni!
  • EdDyBoy
    "adott két ember, akik észre sem veszik, hogy vannak, akik szerelmesek lesznek egymásba anélkül, hogy észrevennék, hogy szerelmesek egymásba, és együtt vannak anélkül, hogy észrevennék, hogy együtt vannak és így tovább."

A én élképzelésem szerint, a te elképzelésed által leírt sorok, nem írnak le mást, mint két egymás mellett optimálisan működő robotot.
    Aki nem érzi, hogy szerelmes, az nem is szerelmes. Ha egy ember szerelmes, az bizonyos biológiai változással is együtt jár. Ha valaki ezeket a dolgokat nem veszi észre, azt inkább betegségnek nevezem.
    Milyen kapcsolat már az, ahol nem veszik észre, hogy együtt vannak valakivel? Nem azért választ párt az ember, hogy utána ne foglakozzon vele.
    Az még durvább, hogy saját létezésükkel nincsenek tisztában, hogy vannak.

Ha olyen tökéletes párt keresel, aki ezt meg tudja adni neked, ajánlok egy mosógépet. Jól megtömöd, aztán ha működés közben ráülsz, még bizsergést is érezhetsz. Összerázza az érzéseid.

"egymás járulékos korlátozása, nyomorítása, keserítése"
    Egy kapcsolat nem erről szól. Ha valaki ezt érzi, nagy valószínűséggel ott véget is ér az a kapcsolat.
  • EdDyBoy
    Ha szép képekben akarok beszélni, azt mondom, hogy ha nem gondozom a gyümölcsfát, akkor elpusztul mielőtt még gyümölcsöt hozhatna. Kukacos lesz, még mielőtt megérne, és egy kukacos gyümölcsöt nem hiszem, hogy olyan örömmel ennél, mint egy kukac nélkülit.
    Képek nélkül pedig azt mondom, hogy karban tartom magam, fejlődök, és ami a legfontosabb a kapcsolatteremtésben, ismerkedek. Keresem azt a csajt, aki nekem kell, nem pedig ülök otthon várva hogy az érett gyümölcs kopogjon az ajtómon. Ebben áll.
    Én nem várom meg, míg a fa válik meg a gyümölcsétől. A gyümölcsöt mindig a fáról leszakítva szeretem megenni (ezt nem kell képletesen érteni). Ha a fa alatt van, akkor már különböző csúszómászók is megtámadják, sőt az ütődéstől a rothadás is hamarabb megindul.
  • salsoul
    A leszakított gyümölcs mindig éretlen.
    Nem véletlen nem esett még le a fáról...
  • salsoul
    Akkor direktben kérdezek, mert nem arra válaszoltál amit kérdeztem:
    Te most a jelenlegi kapcsolatodban azért vagy mert telik az idő, nem fiatalodsz és igazán vágytál valakire, és hajlandó voltál kompromisszumra?

Az én elképzelésem a következőképpen néz ki: adott két ember, akik észre sem veszik, hogy vannak, akik szerelmesek lesznek egymásba anélkül, hogy észrevennék, hogy szerelmesek egymásba, és együtt vannak anélkül, hogy észrevennék, hogy együtt vannak és így tovább.
    Ők lesznek felhőtlenül, egymás járulékos korlátozása, nyomorítása, keserítése nélkül boldogan együtt. Ők az igazi Mi. Nem a kompromisszumos, mesterkélten, szükségállapotban csinált Mi.

Ha egy lány érdeklődik irántam akkor nem azt fogom megnézni, hogy milyen jó vagy nem jó hozzám, hanem azt fogom megnézni, hogy egy húron pendülünk-e, és egymásnak megfelelő-e és/vagy kiegészítő-e az életstílusunk, felfogásunk. És ha nem, akkor viszlát...
    (hányszor kell még ezt leírnom mire végre megértitek?)

Ha minden meg is van a csaj akkor is azt csinál amit akar. És feltételem, hogy mindenkor azt csináljon amit szabadon, önmagához valóban hűen akar.
    Ha mehetnékje van akkor megy, ha nem akkor marad. Felnőtt szabad ember, és így is kezelem.
    Mert jobb egy őszinte gerinces mehetnék, mint egy hamis gerinctelen maradás, megalkuvás.
  • MrSpock
    Közérthetően gondolom azt jelenti: A kiszemelt leányzóval megfelelő mértékben megtalálni a közös hangsúlyt amiből már lehet építkezni.és végül "leszüretelni" ha már minden klappol. De lehet tényleg csak figyelni,és nem lépni,és látni hogy más leszakítja,és elviszi,hogy aztán esetleg csak beleharapjon és eldobja.
    Szőlőt is úgy vesz az ember hogy(vagyis én) hogy 1 szemet azért megkóstolok bármilyen jól is néz ki. Ez nemegyenlő azzal,hogy végigeszem az egész fürtöt.
  • MrSpock
    Ez abban áll,hogy nem csak "én"kép van hanem már mi,azaz közös,és ugye ott már nem az van hogy én mit akarok! Bár lehet te elfogod azt érni,hogy a kapcsolatodban ha lesz az életedben hogy ezt megtartsd,csak akkor olyan lesz mint egy párhuzamos sín ami nem ér ösze.Így akarsz egy kapcsolatban létezni? Azért az elég necces dolog,hogy mondjuk elmédben elképzelsz valakit,valamit,és megvárod az tökéletesség megjelenjen előtted,erre vajmi kevés esély van.Mert uyge ha jön egy lány kinek esetleg csoda módjára felkelted érdeklődését.És te meg hmm ő nem elég jó hozzám,mert tudom,vagyis inkább hiszem hogy jobbat érdemlek,és simán elhajtod.Bár ha előtte átmegy a tesztjeiden,meg még át is ugorja a lécet? És amásik ha mindez megvan és egyszercsak aztmondja hogy köszi nemkér belőled?akkor mit csinálsz,hova jutsz a tökéletesnek hitt módszereddel?Mert nem rajtad múlt a dolog,a másikat nem irányithatod,bár szerintem te lehet képes vagy erre is.:-)
  • salsoul
    Akkor most mindez azzal amit írtál, hogy én is locsolom, és gondozom a saját hajtásom, mert nagyon jó lenne már az egy érett friss gyümölcs. miképpen áll?
  • EdDyBoy
    Én most úgy vagyok vele, hogy van elég gyümölcs a fán, és nem arra várok, hogy beérjen az összes, hanem előtte azért leszakítgatok egy-egy gyümölcsöt és megkóstolom, hátha finom már. Ha nem az, így jártam, de elég uncsi csak nézni a fát, és várni ahogy érik a gyümölcs. Meg mi van akkor ha épp valaki arra jár, és pont azt a már majdnem érett gyümölcsöt szakítja le és lakik vele jól, amit én néztem ki magamnak. Én is jól lakhatok vele. Unaloműzésnek meg mindig kitalálok valamit.
  • salsoul
    Akkor most mindez azzal amit írtál, hogy "ahogy tellik az idő,nem fiatalodunk és az ember vágyik rá,ha igazán párt szeretne,és hajlandó kompromisszumra." miképpen áll?
  • MrSpock
    "Intéződik a kérdés MrSpock-hoz: neked oda vezet/vezetett ahova eredetileg el akartál jutni? Vagy valami egészen máshova tévedtél?"

Tudod,ezt előre nemfogod tudni hova,meddig jutsz el!Hisz mindig formálódnak a dolgok egy kapcsolatban is az idők folyamán.Mert ha megnézed minden személy más,és esetleg minden megkezdett kapcsolattal másfelé lehet eljutni.
    Én most speciel jólérzem magam,és ez nem azt jelenti,hogy kompromisszumot kötöttem,vagy hogy jó a szamár ha ló nincs.
    Egyszerűen találtam egy olyan leányzót akivel nagyon jólérzem magam,és szerencsére viszont.És ezt most lelkileg mondom,mert ugye jöhetne hogy egyéb vágyak satöbbi.De ami az érzelmeket,lelki-testi vágyakat illeti semmi probléma nincs.De ugye mint mondtam nemlehet tudni később mi lesz.
    Ugye akik házasodnak nagy szerelemben és később elválnak ők sem tudták előre,bár ekkor jön közbe a te felvetésed,hogy igazából nem is egymásra vágytak csak megelégedtek a pillanatnyi helyzettel.
    Én ezért írtam hogy idővel az emebr kicsit módosul,bár te lehet kitartasz,és akkor leéled az életed pár nélkül.De a módosítással sem törvényszerű,hogy alábbadja,vagy igénytelenné váljon,és legyen valakije.
    Én mindig azt vallottam,hogy azért nemlesz barátnőm,hogy csak legyen.
    És ezt eddig be is tartottam,nemvolt sok kapcsolatom mert mindenáron nem akartam,csak ha úgyéreztem igen,most készvagyok rá.
    Én is figyeltem a környezetem haverok,barátok hogyan kötnek kopromisszumot,mert főleg nehezen jött nekik a kapcsolat,és"örültek"hogy nah végre,és le is horgonyoztak.
    És ami aztilleti az alaptézisedet ezért helyeslem is!
    Kicsit radikális vagy,de végülis ez egyfajta saját kisérlet,és majd meglátod hogyan is fog működni:-)Sokan úgyvannak vele minél több csajt megfektetni,meg csak úgy ellenni,és kész.Nekik nemszámít a lélek,az érzelem,harmónia,az hogy közösen lépjenek akár több szintet is.
  • bcrics
    mért pont zöld?...az a a penész színe
  • chhaya #10905
    Fene, zöldet akartam. :(
  • bcrics
    megkérdem,,ugytudom még 2 van de az egyik kék.
  • chhaya #10903
    Kérek futóegért.
  • Rundstedt17
    a-a.ne tedd a fejed
  • bcrics
    értem kicsi goaúd-.
  • Rundstedt17
    poénos akartál lenni?nem jött össze
  • bcrics
    jah ugyanitt fútóóegerek eladók vagy bármi másra cserélhetők!!
    bármi alatt sört kell érteni vagy bundáskenyeret!
    csecs.
  • bcrics
    csákány,,haverom talált 1 rendes csajt,,a nevelőintézetbe,,de a csaj terhes lett ,nem a haveromtól,a haverom meg depressziós és majdnem elütötte 1....busz,,és még csak nemis szereti a bundáskenyeret,azóta külön vannak,,illetve mégsem mert havernak megzsüllettek a futóegérkéi így most velük avigasztalódik,a lánnyal nemtudom mi lett,legutóbb szopcpolt akartak felvenni lakásvásárláshoz de lecsúsztak róla így avval az emberrel sem volt hosszúéletű a kapcsolata.nekem viszont végre jó a hűtőm,csak nincs benne semmi,egyelőre,.
    na csá majd még írok:)