22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    ki mondta, hogy mindenki?
  • salsoul
    Mit állítottam amit bizonyítanom kéne?
  • HTS s3rg1nh00
    nem mindenki ilyen.
    különben is,Nietzsche is tévedhetett.mint ahogy te is és én is.
  • Aquir
    Várom a bizonyításod az eredeti kérdésre
  • salsoul
    Akkor az sosem volt biztos.
  • Aquir
    Mert érdekesen addig marad valami biztos, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik
  • salsoul
    "Szeretnénk megkerülni az akaratot, egy cél akarását, azt a kockázatot, hogy mi tűzzünk ki célt magunk elé; szeretnénk elhárítani magunktól a felelősséget." /Nietzsche/
  • salsoul
    Érdeklődök, kérdezősködök.
    És elgondolkodok azon, hogy ha valami nem biztos, akkor miért nem mondod a "Biztos?" kérdésre, hogy: "nem, nem biztos"
  • Aquir
  • Aquir
    nem
  • Aquir
    Ha nem akarsz meggyőzni, és közben hajlandó sem vagy meggondolni a más válaszát, akkor minek vitatkozol most velem?
  • salsoul
    Nietzsche: A hatalom akarása - Minden érték átértékelésének kísérlete

olvastad?
  • Aquir
    Az egy másik dolog ha csak úgy gondolod hogy biztos vagy abban amit mondasz. Az én meggyőződésem most szilárd lábakon áll, csakhogy én nem vetek el egyből vakon minden más állítást.
    (A meggyőződés nagyobb ellensége az igazságnak, mint a hazugság.
    Friedrich Nietzsche)
  • salsoul
    Biztos?
  • Aquir
    A másik nem teszi ki a lehetetlenbe a mércét, és sokkal boldogabb lesz azzal, aki szimplán nem felelt meg az előzőnek
  • salsoul
    nem akarlak meggyőzni
    csak egy kérdésemre szerettem volna választ kapni, amit végül meg is kaptam
  • salsoul
    oké, csak úgy mondta, mintha biztos lenne, de akkor ezek szerint nem biztos
  • salsoul
    Akinek minden lehetősége megvan, mert az már tudja, hogy egy kapcsolattól nem fogja megkapni azt, amire vágyik, míg a másik még ezt nem tudja és gürizik, gürizik látástól vakulásik persze hiába.
  • HTS s3rg1nh00
    mert már egyszer leírta hogy gondolja,és nem mindenki véleménye változik percről percre.
  • Aquir
    mert ha tudsz, meggyőzhetsz az ellenkezőjéről, ez a vita egyik lényege
  • salsoul
    Okés, csak nem értem miért esik nehezedre egy igennel válaszolni. Ha úgy gondolod.
  • Aquir
    tudod ezt az AKARÁS a neheze a dolognak :)
    Sok esetben jóval többet kell küzdeni azért hogy valakit ne önmaga válasszon el egy tettől. Ezt a nem tajhatalmat azon is lehet érteni hogy valakit a körülmények hátráztatják, és úgy is hogy valaki maga ellen küzd, akarva azt hogy önmagán változtasson!
  • Aquir
    A kényszer szüli a megbecsülést. Ugyanígy aki csak kapja a pénzt, amíg meg nem dolgozik érte, nem fogja megbecsülni.
    A te példáddal: melyik jobb? Akinek minden lehetőség megvan, küzdeni sem kell érte, mégsem értékeli, hanem egyiket dobja a másik után. Vagy akinek nem jut ennyi lehetőség, de tesz is azért, hogy megtalálja a nekivaló társat, és felelősségteljesen bánik egy kapcsolattal?
  • Aquir
    Fölösleges ezt írogatnod. Én ezt gondolom, nyugodtan győzz meg az ellenkezőjéről.
  • Rundstedt17
    erről van itt szó
  • Rundstedt17
    Illetve dehogy nincs lehetősége változni.Csak AKARNIA KELL,de rendben elismerem van 10%-ék aki nem tud,de a többségnek igenis van lehetősége...csak ugye tenni vmiért az büdös...könnyebb tévképzeteket gyártani....
  • Rundstedt17
    Én most jóhiszemű leszek és elhiszem amit írsz de hozzá teszem valószinű a lehetőségeidhez igazítod az elvárásaid.
  • salsoul
    igen/nem

melyik?
  • Rundstedt17
    Na ne tessék keverni a két fogalmat a megbecsülést és kényszert.
    Tegyük fel van egy kocka igénytelen csávó össze jön egy plázacicával,most ne firtassuk ennek kicsi esélyét hanem fogadjuk el a helyzetet.
    Tedd fel magadban a kérdést:Vajon miért fogja megbecsülni a lányt?Azért mert ő olyan jó vagy mert nincs más választása?
    Segítek ezt kényszernek hívják,tudod ha a fiú egy elzárt életet él nincs sok lehetősége lányok terén,ezért aztán mindent megtesz hogy megtartsa ami van.Tehát ez kényszer.Tegyük fel ha körül rajonganák a lányok és ő úgy becsülné meg barátnőjét na akkor talán beszélhetnénk hogy van benne vmi jó tulajdonság....
  • Aquir
    azt hiszem már válaszoltam
  • salsoul
    A kérdésem továbbra is ugyan az mint a #10985-ben.
  • Aquir
    A körülmények határoznak meg mindent (azt is hova születsz, miket látsz, miket fogsz fontosnak tartani)
  • salsoul
    Biztos?
  • Aquir
    nem tudod függetleníteni magad mindentől
  • salsoul
    Kortól független: vagy te határozod meg magad, vagy meghatároz helyetted más.
  • Aquir
    Te egyik korról sem beszéltél. Én meg arról hogy az eddigi változások igenis annyira fontosak, hogy meg tudnak határozni egy kort gondolkodásmódjában.
  • salsoul
    Arról korról beszélsz most amiről én a #10978-ban?
  • Aquir
    Ezt a kort igenis meghatározza a változásaiban bekövetkező sokasága, és ebben egyik a média, erről volt szó. Csak ehhez a korhoz lehet ezt kötni.
  • Aquir
    x éves korra alakul ki a személyiség, nem a méhben
  • salsoul
    ez már tőle függ és nem a médiától

nem hiszem, hogy külön firtatnunk kéne azt a kérdést, hogy egy Platón kötethez vagy a sörhöz és a TV távirányítóhoz nyúlnának szívesebben az emberek kortól függetlenül...