22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#11138 #11130 | Arch
Amit mondtam az úgy hangzik helyesen párkapcsolat példán, hogy hogyha én egy társat szeretnék akkor rajtam áll, hogy nyitott és megfelelő ember legyek, de nem rajtam áll a megfelelő ember elém kerülése, a vele való találkozás. Még ha ezer milliárd helyre járok is el ismerkedni akkor sem.
A dolgok nem történnek meg az idejük előtt, forszírozzák bárhogyan is.
Ha esőt szeretnék, az eső sem fog előbb esni, mint ahogy esni fog. A legtöbb amit megtehetek az ügy érdekében, hogy eljárom az esőtáncot, aztán teszem tovább a dolgaimat.
(nehogy valaki most ovis értetlen módjára párkapcsolat-tánccal jöjjön elő...)
#11131 | Arch
Az egyén boldogsága csak az egyénen múlik, senki és semmi máson.
Senki és semmi nem képes boldoggá vagy boldogtalanná tenni saját magán kívül.
Én eddig a „leganagyobb” boldogságot másoknak csak olyan dolgok járulékával nyújtottam amit kizárólagosan autonóm boldogságomért, örömömért tettem.
Más boldogságának szem előtt tartása a saját boldogság rovására megy.
És most el lehet képzelni mi következik abból, hogy mindenki a másik boldogságát lesi, és a másik boldogságából akar boldog lenni...
#11132 | Arch
A standard hétköznapi értelemben véve nem, és nem is értem, tudom miért kéne egyáltalán.
#11133 | Arch
Igen szeretném boldognak tudni, de tudom, hogy az ő boldogsága nem rajtam áll, még ha kedvébe járok sem. Amolyan narkó lehetek csak neki amitől lerészegedik és érzéketlen lesz a valós/valódi boldogtalanságára. -
#11137 Miből szűrted le, hogy rendes normális lány?
Látszatból, ajkaiból, melleiből, seggéből, napszemüvegéből...? -
Rundstedt17 #11136 Te vagy túl féltékeny.Nem birtoklod a lányt,tehát hogy flörtölget igenis természetes,nem mindenki olyan zárkozott hogy ha van valakije akkor már mindenki mást leszar,tehát nehogy elvárd hogy fiúkkal teljesen megszakítja a kapcsolatot,habár figyelmeztetés különböztök ennek nem lesz jó vége a te szempontodból. -
lac556 #11135 én találtam egy rendes normális lányt, legalábbis ugy gondolom bár érdekelne a véleményetek miért viselkedik velem igy : amikor vele vagyok ugy érzem minden tökéletes De ő is vidéki acsaj és most koleszos fősulira jár. ma ment haza és hát a 7végét nélkülem tölti most irt 1 sms.t h telefon töltöjét fennhagyta. ergo szépen lekoptatott h ezt a 7végét bizony külön tölti..miért?igazat megvallva én ien ragaszkodo tipus vagyok és tök zavart az is h pl tegnap mikor vele voltunk megnéztuk emailjeit, wiw-ét msn-t a(nincs pesten gépe elkérte a laptopom és megnézte) szoval tok zavart h tök sok fiuval dumálgat, és volt 1 srác akinek azt irta h majd hajnali1jkor felhivja h dumáljanak.. (éjfélig nála voltam)ugy érzem mintha megcsalna. vais ha nekem mondaná ezt 1 csaj msn-en tuti ugy érteném h ez bizony sexet akar tőlem...meg halottam beszélgetni telon fiukákal hát igencsak kedves már már kéjesen dumált velük, igazat megvallvva msn-en csak fiuk vannak fenn neki vais ugy nézett ki és hát mondta h csak haverok de akkor is..........
mért?miért viselkedik velem igy? szinte érzem ahogy a kést a szivembe döfi minden egyes alkalommal amikor más fiuval msn ezik, chatel stb.... mikor vele vaok megdumáltuk h komoly kapcsot akar ő is meg énis és akkor igy simán flörtölget?? he mé?
sszóval érdekel te mit gondolsz a kapcsolatomrol mint kivulállo?? dobjam? megjavul? v csak én vok tul féltékeny? a héten már ecsetelte h nekem milyen húdejó mer a metron ma is mondták neki h ej de járnék veled baby.... -
#11134 "ott van a baráti társaságom"
nehogy elkezdj már magányról beszélni, mikor még ott vannak a barátaid, amikor "ott vagy egyedül"........ úgy látom, kevesen akarják látni a fekete igazi színét -
#11133 Az, amit a boldogságról idéztél, igaz. Annyit helyesbítenék rajta, hogy nem __sohasem__ másért, hanem __nem annyira__ a másikért, mint magáért. De azért a másikért is. Ha szeretsz valakit, boldognak szeretnéd tudni. Ez egy ilyen dolog.
A második részre:
"A tömeg ember..." igen... de van aki nem... :) -
#11132 Azt megkérdeheztem, hogy Te párkapcsolatban élsz-e? -
#11131 "miért érzed attól boldognak magad, hogy boldoggá teheted a másikat, párodat? És miért érzed ezt szükségesnek?"
Mert szeretem a másikat, és örülök, ha boldog. Ha én tehetem boldoggá, akkor még sokkal boldogabb vagyok. :)
Ez nem szükségesség kérdése szerintem, hanem jó akarat. A másiknak is, és magamnak is persze. -
#11130 "Nem úgy értettem, ahogy te értetted, hanem úgy, hogy az adott helyzetben a helyzetnek megfelelően megteszek mindent amit meg lehet."
Ez kicsit úgy hangzik, hogy nagyon sok helyzetben nem teszed azt, amit szeretnél, mert a helyzet nem engedi meg. Tehát nem éled az életed igazán, csak annyira, amennyire a helyzet megengedi...? -
#11129 Boldogtalan ember majd akkor nem lesz a világon, amikor rájönnek, hogy a boldogságuk csak önállóan önmaguktól függ, és csak önállóan önmagukban találhatják meg, s nem pedig másodkézben, tőlük független dolgokban.
Boldogságot, szeretet csak az adhat a másiknak akiben ez már önállóan saját lábon szilárdan állva megvan; kiapadhatatlan forrását önmagában létrehozta. -
#11128 Most lehet szemét leszek, de:
- meg kell különböztetni az egyedüllétet és magányt, mert az egyedüllétben nem magányos az ember
- miért érzed attól boldognak magad, hogy boldoggá teheted a másikat, párodat? És miért érzed ezt szükségesnek?
- amit te boldogságnak és szeretetnek gondolsz a másik számára az valóban?, biztosan? boldogság és szeretet lesz az ő számára? Vagy csak te gondolod azt, hogy az lesz neki, és ő esetleg udvariasságból nem hívja fel a figyelmed, hogy el vagy tévedve?
- a párodnak is ugyan ez az indítéka a párkapcsolatra? Biztos?
- tudsz úgy egyedül lenni, hogy nincs ott semmi amibe a magánytól menekülni lehetne? Se munka, se haverok, se barátok, se tv, se könyvek csak te magaddal.
- miért van egy párkapcsolat? Mi viszi rá az embereket?
Ha boldogtalanság, a magány, és a biológiai vágy nem motiválná őket, akkor is szeretnének még párkapcsolatot?
- szeretet: én a legőszintébb szeretet eddig azoktól az emberektől éreztem akik sosem foglalkoztak azzal a kérdéssel, hogy szeretnek-e vagy sem, és sosem beszéltek róla
És ez a szeretet nem ajándékokban és kedveskedésekben nyilvánult meg, hanem minden egyes szóban, így az előbb említettekre szükség sem volt.
- boldogság:
"A boldogságot az ember mindig önmagáért választja, és sohasem másért; és amit önmagáért igyekszünk elérni, az mindig tökéletesebb, mint amit másért"
"A tömeg ember az élvhajhászásnak él, a boldogságot mindig külső, tőle nem függő javakban keresi. A közügyekkel foglalkozó ember pedig a kitüntetést és az elismerést keresi, az ő boldogsága sem magától függ, mert a kitüntetést és elismerést mindig valaki mástól kapja."
A megfelelő helyekre a megfelelő dolgokat be lehet helyettesíteni.
-
#11127 Nem tudom Te hogy vagy vele,de én spec nem félek a magánytól.Nem érzem azt továbbá,hogy azért vagyok együtt a párommal,mert feltétlenül a magány elől akarok menekülni.Csupán attól érzem magam boldognak,hogyha boldoggá tehetem a másikat(jelen esetben a páromat).
Ha nincsen partnerem,akkor is tökéletesen megvagyok egyedül,mert ott van a baráti társaságom,ott van az elfoglaltságom.Maximum annyit érzek a magányból,hogy jobban megbámulom a kézen fogva sétáló párokat és elmosolyodok,remélve hogy boldogok.
Egy párkapcsolat nem azért van ,hogy rátelepedjünk a másikra és sulykoljuk az egoizmusunkat(mondjuk ezt a feltevést nem tudom miből szűrted le)
Jobb adni mint kapni,és ha mindenki ezt a filozófiát követné akkor nem lenne boldogtalan ember(mert ha valaki szeretetet ad és kap és nem úgy nő fel,hogy folyton szidalmazták és bántották,akkor csak nem lehet egy elvakult terrorista) -
#11126 rá is b*sztam -
#11125 micsoda "átb*szás", mégis ebből születtél :) -
#11124 #11114 | Steve Q
Nem úgy értettem, ahogy te értetted, hanem úgy, hogy az adott helyzetben a helyzetnek megfelelően megteszek mindent amit meg lehet.
#11116 | Sir Quno Jedi
A kutya kuyta, az ember ember.
És nem az ember hazug, hanem a hazug ember hazug.
#11117 | Arch
Csak látszólag és ideig óráig teszik egymást "boldoggá", és az a boldogság már eleve mint a keserű méz, mert a háttérben ott rettegnek a magánytól, hogy egyedül maradnak, hogy senkit sem érdekelnek, hogy értéktelenek stb stb stb... Csak másodkézből tudnak boldogok lenni.
És még csak nem is a párkapcsolatért kezdeményeznek párkapcsolatot, hanem azért mert a párkapcsolatban látják (ilyen-olyan) személyes egoista boldogságuk megvalósulását.
Az ember vagy boldog vagy nem.
Aki igyekszik boldog lenni, az nem boldog, s ő van a boldogságtól legmesszebb.
És gyereket is a saját egoista vágyain, és az eddigi értelmetlen életének való látszólagos értelemadáson túl miért szeretne? Jó kérdés...
A standard mainstream 60-70 éves nem boldog egyedül. És húszonévesen sem volt boldog egyedül, csak akkor bele tudott menekülni társaságokban, szerelmekbe, párkapcsolatokba, barátságokba, haverságokba stb és ezzel el tudta odázni a probléma megoldását, addig amíg el nem kezdtek kihalni mellőle az emberek, és a gyerekei a saját életüket élni. Most azonban újult erővel tér vissza egy csapásra kamatostul a probléma és pluszban még 60-70 évnyi életet (illúziót) alapjaiban megrengetve...
Ezért nagyon veszélyes minden menekülés, és látszatmegoldás a lét kő kemény tényeit illetően.
#11118 | Aquir
Amit az ösztön, test akar, azt nem az egyén akarja.
És itt az átb*szás az ösztönökben, testi vágyakban...
#11119 | Sir Quno Jedi
Nagyon igaz, nagyon igaz. Még annál is igazabb... (sajnos).
#11121 | Cserediák
Semmi bunkósság nem volt a mondandódban, és nem arról írtam, hogy volt-e benne, vagy sem.
Csak azt mondtam, hogy ha hirtelen becsinálsz akkor a becsinált anyag még ha szeretet is csak rád tartozik és senki másra. Másra csak akkor és annyiban amennyire a másik előbb érdeklődik utána.
Arról pedig, hogy kit találok vagy nem találok egyáltalán nem volt szó. -
Tessék ;)
A nagy Ő
cikk a februári IPM-ből (Aquir által rövidített változat)
az énünkben több, egymástól eltérő réteget különböztetünk meg, ha a szépségről alkotott értékítéletünket vizsgáljuk
1.
Az első a biológiai alapréteg. Annál erősebb a biológiai hatás, minél erőteljesebben alakultak ki a másikban az ellenkező nemre jellemző külső jegyek
2
A második a kulturális réteg. Nincs közvetlen biológiai céljuk, viszont hangsúlyoznak egy bizonyos kulturális környezethez való tartozást. A szépség ezen formái érzékenyen reagálnak a divat változásaira, és rövid idő alatt megváltozhatnak.
Mindenki két, alapjában véve teljesen különböző dolgot talál szépnek: a divathoz való alkalmazkodást és az egyediséget. Az ellentétek közötti lavírozás azt jelzi, hogy az illető akkor szép, ha együttműködik a közösséggel, képes beilleszkedni - azaz elfogadja a divatját -, de akkor még szebb, még izgalmasabb, ha egyúttal ki is válik belőle, egyedi vonásokat tartalmaz, amelyeket mások is hamarosan követni kezdenek; ezzel új divatirányzat alakul ki, és a körforgás folytatódik.
Minthogy az azonosak tömegéből való kiemelkedésre csak kevés lehetőség kínálkozik (például egyforma frizura esetén az eltérő hajszín), ezért különböző ismertetőjegyek alapján kialakult típusok szolgálnak a legmegbízhatóbban a hasonlóság és különbözőség határán mozgó szépség megjelölésére. Így például vannak férfiak, akik főként a szőke, mások pedig a fekete hajú nőket tartják szépnek. Ha valamely típus tetszik nekünk, ebben a tetszésben többnyire öntudatlan kívánságaink törnek felszínre.
A mélylélektan ezt így fogalmazta meg:
Minden nő számára létezik egy meghatározott, saját lelki énjét optimálisan kiegészítő férfitípus.
És ez fordítva is így van. Ha ezek az egymást kiegészítő emberek találkoznak (az ellentétek vonzzák egymást), elsősorban azt kedvelik a másikban, az nekik a vonzó és szép, ami belőlük hiányzik, és amit a társas kapcsolatban az illetőtől kapni szeretnének: például akaraterőt, gyengédséget, mély érzéseket, megfontoltságot.
3.
A fentiek alapján megállapíthatjuk, hogy a korábban említett biológiai és kulturális rétegek után a harmadik a tipológiai réteg. A biológiai indítékok, továbbá a kultúra, a divat által meghatározott körön belül azt az embert tartjuk különösen szépnek, aki saját típusunk kiegészítése. Ezt az ítéletet az életünk alatt szerzett tapasztalatok összessége alapozza meg. Ezután kutatószenvedélyünk újabb lépcsőfokra hág: a nagy ő az egyetlen, akik igazán szép a számunkra. És ez nem romantikus rajongás, hanem szépérzékünk iránymutató megnyilatkoztatása. Nem embercsoportokat, hanem csakis egyes embereket vesz célba, mégpedig a szeretet, a szerelem érzésének segítségével.
Ez az utolsó, talán leginkább emberi fokozat mély biológiai előkészítésre épül. Élete kezdetén mindenki először a szüleivel kapcsolatban kezdi edzeni ítélőképességét. Az anya, apa: a nő és a férfi egy nép, egy kultúra, egy bizonyos divat és szokásvilág, valamint egy-egy típus megtestesítője is. De elsősorban olyan ember, aki az állandóság jelképe, aki a gyerek lelke számára a jó, a helyes és a szép mércéje.
Vak -e a szerelem?
(Itt a cikk kitér arra hogy ami az állatvilágban egyértelmű (a legnagyobb agancsú szarvas tényleg a legerősebb), úgy az emberek esetében lehetséges, hogy a szépség megbízhatatlansággal, hamissággal, vagyis negatív tulajdonságokkal párosul, és fordítva, a visszataszító külső mögött is rejtőzhet remek, nagy formátumú személyiség)
Szerencsés esetben olyan Ő-höz jutunk el, aki nemcsak biológiai, kulturális és tipológiai szempontból, hanem pótolhatatlanul és éppen a mi számunkra szép és igaz. Ezzel eljutottunk a szépségről alkotott értékítéletünk legfontosabb rétegéhez
4.
Ez a nagy jelentőségű negyedik réteg személyes jellegű, és a biológiailag, kulturálisan és tipológiailag megfelelő, kívánatos személyen túl elvezeti az Én-t a megfelelő Ő-höz. Itt már nem azt szeretjük, ami szép, hanem megfordítva: Akit szeretünk, az a szép, és az az ember mérce a többi szépség megítélésében. Az anya és a gyermek ősi találkozása előkészítette a terepet az Én-Ő kapcsolathoz. Ez már biológiai kényszerek nélkül, az egyén önmegvalósításával jön létre. -
#11122 Nem az ösztönre gondoltam. Gondolom Te sem szeretnél __bárkitől__ gyereket, csak azért, mert benned van a fajfentartás ösztöne...
Először keresel valaki szeretnivalót :) aztán jön a gondolat, hogy tőle gyerekneked :) -
#11121 Most nem vágom...Sal,szted a mondandómba mi volt a bunkósság?Vagy csak én nem tudom értelmezni az irományod..
Ha nincs partnered,akkor ott a kedvenc plüssmackód és ölelgesd azt,jó szerető tud lenni(nem beszél vissza,nem kér pénzt..:D)
Sztem nem nagy dolog ismerkedni,mindenki egyenlő esélyekkel indul,mivel mindenkinek más az ízlése.Szóval biztos ,hogy lehet találni olyat,akinek Te tetszel(netalán naiv lennék?Nem hiszem..) -
#11120 Attól Függetlenül minden élőlény, az önző gén elsődleges célja -
#11119 De mivel ember vagy, képes vagy felülbírálni. Minél intelligensebb egy fajta, annál kevésbé szapora (ez bizonyítható tény). Ezért buktuk az egészet az orkok ellen. -
#11118 Az egyik legelemibb ösztön a fajfenntartás ösztöne, persze hogy sok minden ez irányba fogja téríteni az embert, mivel el az élő természet legelemibb törvénye -
#11117 "Boldog kiegyensúlyozott kapcsolatban csak egyébként önállóan külön külön boldog kiegyensúlyozott emberek lehetnek.
Deficites emberek kapcsolata eleve deficitről indul..."
Deficitről indul, de ha egymást boldoggá teszik, akkor máris kiegyensúlyozottabbak, és aztán boldog párkapcsolat lehet belőle.
Szerintem egy ember lehet kiegyensúlyozott és boldog egy darabig. Éli az életét, és úgy rendezkedik be, hogy egyedül is boldog és a lehetőségekhez képest teljes élete legyen. Ha jön valaki, akkor mégjobb, ha elmegy, hát ennyi volt, és éli tovább az életét. És __igyekszik__ boldog lenni. De egy idő után eljön a pont - például amikor gyereket szeretne az ember -, hogy kell valaki, akiben megbízik, aki szereti, és akit szerethet stb..
Szerinted egy 60-70éves ember boldog tud lenni tök egyedül? Én nem hiszem... -
#11116 A kutya őszinte, az ember hazug. Dr. House jól mondja (pedik ő is hazudik!)! -
Steve Q #11115 Te is láttad a Mátrixot, mi? -
Steve Q #11114 Ööö, de a megfelelő körülményeket kivárni kb. olyan dolog, mint reménykedni abban, hogy a jövő héten talán kihúzzák a lottón azt az 5 számot, amiket már 50 éve minden héten megteszel. Csak mire kihúzzák, te alighanem már az ibolyákkal alszol. Ha nincsenek megfelelő körülmények, be kell érni kevesebbel is, ha még az életben el akarod érni azt a célodat (a ló és a szamár esete, ugye) -
#11113 Egy kutya is hidegvérrel bármikor széttéphet ha ezért azért hirtelen elborul az agya.
Mindazonáltal az emberek sem direkt akarnak rosszat neked, esetleg megcsalni hanem ezért azért így alakul, mint a kutya esetében is mikor a gazdira támad, vagy a gazdit szarban hagyja. -
#11112 A kutyának vannak korlátai, merthogy egy állat végül is. Ezeket ha ismered és tudod kezelni, akkor nem zavarnak be nagyon. Sosem azért csinálja, mert nem szeret, vagy direkt ártani akar neked, esetleg "megcsal" és már nem te vagy számára az abszolút ideális főisten. Ellentétben egy emberrel ugye, aki szándékosan és hidegvérrel is torkon szarhat bármikor, mikor kedve szottyan ár... -
#11111 #11091:
Hazugság nélkül való és igaz.
#11094:
A magányos ember társsal csak társas magányos lesz.
Boldog kiegyensúlyozott kapcsolatban csak egyébként önállóan külön külön boldog kiegyensúlyozott emberek lehetnek.
Deficites emberek kapcsolata eleve deficitről indul...
És úgy néz ki eddig tapasztalásom szerint, hogy igazán mély kapcsolat csak olyan emberek között lehet, akik szó nélkül értik egymás minden rezzenését. Akiknek nincs miről beszélniük, mert tudják, hogy a másik úgyis mindent tud és ért alfától ómegáig.
Szerintem a kutyában sem lehetünk biztosak.
Lát valamit ami számára olyan és máris elborul az agya és onnantól semmi sem számít.
Ezen túl egyetértek.
Szerintem ez az egyik legnagyobb bunkósság.
Az én problémáimmal letámadni a másikat, és a másikon levezetni.
Még ha szeretetről is van szó, az a fajta lesz ami terhes lesz a másiknak, és csak azért nem szól majd, nehogy megsértődj...
És itt is áll a tétel(em): aki saját magával nem tud normális kapcsolatot kialakítani, az mással sem fog tudni. A legtöbb embernek semmilyen kapcsolata nincs saját magával... -
#11110 Na ezaz..Az emg h szerezz..De ha nincs senki aki bejönne?ha lenne is,nem mindnekinek emgy olyan egyszerűen a többi..Bár az 1. lépés után(megszólitás) már sokkal könnyebb. -
#11109 és mi van,ha valakinek szeretettúltengése van,csak épp nincs partnere?
[apro]mint nekem idestova 19+ éve[apro] -
#11108 kivéve ha nincs -
#11107 Szerintem mindenki képes kialakítani normális kapcsolatot..idővel.Ha meg valakit ejtettek vagy vége lett a kapcsolatnak egyéb okokból,akkor maradjon ülve a seggecskéjén,és gondolkozzon el,hogy mi is volt a baj,a bökkenők(és tanuljon belőle legközelebbi alkalommal)
Az állatokat tartani tényleg jó és aranyos dolog,de mivel nem beszélnek,elég egyoldalú:)
Szeretettúltengést meg le lehet vezetni az aktuális partneren is(hatalmas ölelés,agyoncsókolás...stb) -
#11106 besza-behu:DDD -
#11105 már feldúlt.. -
#11104 Látom dúl a szerelem... :D -
#11103 tartson a fejed -
#11102 Tarcsál csivavát, vagy ha nem megy vegyé halat vaze! :D -
#11101 mindjárt túlértékellek téged :p -
#11100 nemtudom eltartani hülyevagy panelban? maradhatok egyedül :| -
#11099 Ezt fel tudom vállalni. A boldogságot amúgy is túlértékelik. :D