Ritka rendes lányt találni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aha ahogy sejtettem álszent vagy.
Ugye egy ilyen "miért? mert." egyrõl a kettõre játékot feltétlenül úgy kell játszani, hogy egyik állatás logikusan következzen a másikból.
És mindig oda jut a dolog, hogy valójában minden logika és gyökér nélkül ott lebeg a félelem, amit valami logikusan nem hozzákapcsolódó (szerinte hozzákapcsolódó, és ebbõl nem lehet érvekkel sem kizökkenteni, csak kemény munka árán) dolog váltja ki azt.
Mostanában elkezdtem úgy játszani, hogy ha most nem, akkor soha. Kicsit szerintem érzi, és látom is az igyekezetet. jó érzés :}
tiszteletben tartaná hogy mit akar a párja, és nem mondaná azt, hogy ejnye, inkább lelépne
Hogy máshol kell keresgélni valamit, mert az nálad nincs meg...
"#8394: eltûri, tolerálja. Mi a lényegi különbség?"
Igazad van. Nekem kell jobban odafigyelnem.
#8394: eltûri, tolerálja. Mi a lényegi különbség?
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Én a saját részemrõl azt láttam benne, hogy hú mennyi minden van aminek a kikalapálása, elsajátítása jobb emberré tehet. Mondjuk ezért is vettem õket: anno rájöttem, hogy az ami én vagyok az kevés egy normális párkapcsolathoz, és aztán elkezdtem keresni a módját annak, hogy hogyan válhatnék "eléggé". Persze az olvasás önmagában még nem hoz változást, csak a tettek...
Amit mondani akarok azaz, hogy ha a barátnõd nem jutott el arra szintre, hogy változtasson, és hogy tegyen is valamit akkor minden hiába. Esetleg neked azt mondja, hogy változik, és csinálja, mert azt látja, hogy ezt akarod hallani, de közben belülrõl nem érdekli az egész és továbbra is negatívan szuggerálja magát.
Két dolog segíthet:
- külsõ segítség, amit nem ráerõszakolna, rábeszélnek, hanem amit õ saját maga kér, vesz igénybe saját belátásból, elhatározásból
- sokk terápia: egy olyan ütõs élethelyzet, élet krízis ami keményen fejbe vágja és kizökkenti az ördögi körbõl, észhez téríti
A szülõket már kár hibáztatni, és hibáztatásuk amúgy is csak tovább ront a helyzeten, mert az ember hajlamos azt mondani, hogy a szüleim miatt ez és ez, és ez már így marad mert õk...
Holott azért marad úgy mert Én nem teszek ellene semmit, sõt minden nap még teszek egy lapáttal a tûzre.
Esetleg kérdezd meg tõle, hogy miért nem lehet õ olyan, vagy sokkal jobb nõ mint pl a romantikus filmekben lévõk. Ha erre mond valamit, akkor arra is kérdezd meg, hogy miért. Amit erre mond, azt is, hogy miért. És ezt csináld addig míg fel nem göngyölõdnek a szálak. Így ezzel arra ösztönzöd, hogy lássa a problémája valódi okát, amit így már esetleg meg fog tudni fogni... aztán ha van konkrétum találunk ki újabb kérdéseket...
Ez komoly, ember? Fogalmam sincs, hogy neked hogyan van barátnõd, ugyanis a kommentjeid alapján egy deka férfias büszkeség sincs benned....
a feltétel nélküli szeretetembe belefér ez is 😊
Nagyon rosszul esne, de mivel szeretem feltétel nélkül, ezért tolerálnám...
Nem tartanék gyertyát..
Nem értetted félre..
Ez alatt mit értesz? Te tolerálod/nád, ha valaki megdugná a barátnõd? Esetleg még a gyertát is tartanád? Ezt nem hinném.. egyáltalán azt, hogy ilyen ember létezik. Vagy félreértettem? <#nemtudom>#nemtudom>
Voltam zárás előtt. _______________
"Ez a szülõk feladatat, meg saját maguké..."
Én a szülõkben keresem a hibát mindig, elsõsorban.
Az apját mindig csak hétvégenként látta, mert nem itthon dolgozott.
10 éves korától meg már egyáltalán nem látta.
Az apakép hiánya. Úgy érzem valamennyire bennem keresi.
már olvashatod abban az értelemben amiben szántam
és csapd fel az értelmezõ kéziszótárt annál a szónál, hogy úgy|mond
Az "egy" szót ott mint htl névelõt használtam, és nem mennyiséget akartam vele kifejezni.
Azt akartam írni másképp fogalmazva, hogy: majd ha nem szivacsnak használod a barátnõdet...
ha valakinek az kell hogy mellette szeressen mást is a párja, akkor csinálja nekem nem..
Te tudod, de ide nem te kellesz, hanem pszicho-terapeuta, Csernus vagy Feldmár...
A barátnõd egy totális lelki roncs, és csak ez a roncs “szeret” téged magának, mert mindenki más elküldi. És nem hajlandó ráébredni, hogy errõl csak õ tehet, és ezt csak õ fogja tudni megoldani. Tudja ezt egyáltalán? Akarja megoldani? Milyen konkrét mérhetõ lépéseket tesz nap mint nap?
A támasz jelen esetben nem más, mint jelenlegi beteg - mert mondjuk ki beteg, nem egész-séges - állapotának az alátámasztása, stabilizálása, kényelmesítése.
Ha valóban változni szeretne és változna, akkor nem azt mondaná, hogy ha otthagynád, hogy nem lesz több nagy szerelme, meg mindenki másba téged keresne, hanem azt, hogy akkor tovább lépne – mint az egészséges emberek.
Tedd fel a kérdést magadban, hogy tényleg õ-e életed párja.
S ha azon kapod magad, hogy a kérdésen dilemmázol, akkor az azt mutatja, hogy nem õ az...
A lelki, érzelmi zsarolásokra és szuggerálásokra pedig fejlesz ki magadban immunitást.
A barátnõd, ha otthagynád nem miattad sírna, hanem a problémái és annak következményei miatt sírna, amiket következetesen meg kéne oldania...
Én a részemrõl ilyen nõvel össze sem jönnék...
Ha mégis, akkor inkább fogadnék örökbe egy kislányt és nevelném fel azt magamnak... /de mondom, ezt sem teszem/
Nincs sem kedvem, sem idõm, sem energiám másik embereket felnevelni, pátyolgatni.
Ez a szülõk feladatat, meg saját maguké...
A párkapcsolat szóljon párkapcsolatról.
Elvégre kifejlett virágból, kifejeld méh gyûjti a virágport, és végzi a beporzást...
Mindegyiknek egyéni feladata a megérés a feladatra.
elõbb még azonban le kell gyûrni a takonykórt
az ha valaki érzéketlen mint egy kõ, úgyan olya probléma mint mikor úgy csöpög a "szeretettõl", hogy nincs szivacs mely azt a "szeretet" fel tudná inni, és így belefolytja a másikat...
akinek meg nem tetszik, hogy a párja mindennél jobban szereti, az találjon magának olyat aki csak egy picit, vagy éppen semennyire sem..
vannak a lejjebb olvasható hozzászólók között olyanok, akik érzelem nélkül is együtt tudnak lenni másokkal..
elég ha az életben maradáshoz szükséges enni és innivaló biztosított nekik meg esetleg egy kis szexet adnak egymásnak...
ez még akár házasság kertetein belül is megy..
na nekem nem erre van igényem..