22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • clio1616v
    a logikátlan maszlagod nem is... eddig is a maximalizmusom miatt akartam csak megérteni, mit akarsz elérni vagy mit hitettek el veled

érdekes dologról lehet szó és az érdekes szót itt elsősorban a mögöttes érdek miatt írtam

mindenesetre, ha egyszer nem voltál még szerelmes akkor valószínű ki akarod deríteni milyen lehet megérezni... és azért ahogy írták az önbizalomnövelő angol szövegedben is tenni kellene érte valamit nem könyveket lapozni
  • salsoul
    Hagyjuk clio, ne eröltessük a dolgot. Nem a te agyadnak való.
  • clio1616v
    de miért beszélsz róla?
  • clio1616v
    fővágány... ha továbbgondolod a topik címét, abban is az van

Ritka... rendes lányt találni.. akibe csalódás nélkül lehetsz szerelmes
  • salsoul
    Ismétlem önmagam: én a folyamatos tanulásról beszélek.
  • salsoul
    #11371:
    az >>> ez

#11370:
    olvasásra >>> olvasásról
  • clio1616v
    hanem miről a tudományos irodalomról?

nekem úgy tűnt, hogy te érzésekről és gondolatokról olvasol, nem egzakt dolgokról
  • salsoul
    az miféle mellékvágány?
  • salsoul
    "az egy másik történet, hogy van aki azért olvas könyvet, mert egy már megtapasztalt eseményt jó újraélni azáltal, hogy valaki szépen újra körbeírja, mert emlékszik hogy milyen jó érzés volt és szinte újraéli azáltal, hogy olvas róla.. ha úgytetszik felidézi"

És ennek mi köze a folyamatos tanuláshoz?
    Mondom én nem a szórakoztató és romantikus irodalomról beszélek, és nem a szórakozásbóli olvasásra.
  • clio1616v
    voltál már szerelmes?
  • salsoul
    Ki, könyörgöm, ki mondta, hogy könyvből tapasztalatot lehet szerezni, vagy könyvből lehet érezni egy csókot?

Ennyire sík hülye nem lehetsz már, hogy ilyeneket feltételezel...
  • clio1616v
    Ott tévedsz, hogy azt hiszed én nem arról.

Elhiszem, hogy könnyebb mások tapasztalataiból élni.. de az még se olyan mintha te élnéd meg... a könyvekből csak tanulni lehet, de tapasztalatot szerezni nem elolvashatod 100x hogyan kell jól csókolni, de az érzést nem tudja leírni...

az egy másik történet, hogy van aki azért olvas könyvet, mert egy már megtapasztalt eseményt jó újraélni azáltal, hogy valaki szépen újra körbeírja, mert emlékszik hogy milyen jó érzés volt és szinte újraéli azáltal, hogy olvas róla.. ha úgytetszik felidézi

Az agykontrollos toborzószöveged végéről lehagytad, hogy az ajtó melletti perselybe szíveskedjék bedobni az adományt...
  • salsoul
    #11361, #11362, #11363, #11364:

Unless you try to do something beyond what you have already mastered, you will never grow.

You have the power to decide your future and don’t let time passes by without doing any thing new in your life.
    Start reading, analyzing, searching, exploring and continue to do it even when you are in the old age.

The future is not some place we are going to, but one we are creating. The paths are not to be found, but made, and the activity of making them, changes both the maker and the destination.

Without sacrificing of our time we can’t expect result just pop into our mind/knowledge. We can’t wait and see for things to happen in our life, in fact we must do something in order to achieve something.

Nothing will happen until something move.
  • salsoul
    Ott tévedsz clio, hogy én a folyamatos tanulásról beszélek ;)
  • clio1616v
    chhaya aláírásából vett idézetet aktualizáltam csak :)
  • Retsu
    Hehhe, erre tudod mit szoktak mondani, pláne ide erre a forumra illik: "Don't tell me to get a life! I'm a gamer so I have lots of lives." XD
  • Retsu
    Kösz, de sajnos nem fővárosi vagyok, most meg időm sincs ilyenekkel foglalkozni, kisebb bajom is nagyobb annál sajnos... De majd komolyabban elkezdek foglalkozni a témával az biztos. Lehet hogy ez volt eddig a hiányzo láncszem amit kerestem.
    A teszttel kapcsolatban:érdekes, és biztos hogy akiben már gyerekkorban megvan annyi sutnivalo hogy rájöjjön, a turelem hasznot hoz, nyilván rátermettebb ember válik.
  • clio1616v
    Attention. You have reached the end of the books. Now take them down and go get a life.
  • clio1616v
    van benne értékes, nem giccses értéktelen

• salsoul
    >További kiindulópont <
  • salsoul
    Országos Széchenyi Könyvtár >>> Keresés

és arra kell rákeresni, hogy érzelmi intelligencia
  • chhaya #11357
    kérek címeket
  • chhaya #11356
    Milyen kihívás?
  • salsoul
    én épp ezért fogadok gyanakvással és fenntartással minden ilyen (ál)értéket...
  • salsoul
    Pont akkor lenne rá leginkább szükség.
    Nem is a gondolkodás annyira a lényeg, hanem a tudatosság.
  • salsoul
    "Walter Mischel pszichológus indította el a "gumicukorteszt" vizsgálatsorozatot a 60-as években. Négy éves gyerekeknek a következő ajánlatot tette: ha türelmesen várnak néhány percig, 2 gumicukrot kapnak, ha viszont úgy döntenek, hogy nem akarnak várni, azonnal kaphatnak egy gumicukrot. Egészen középiskolás korukig követte a vizsgált gyerekeket: eredményei alapján azok, akik a két később gumicukrot választották, szociálisan sokkal rátermettebb serdülők voltak, mint azok, akik nem voltak képesek késleltetni vágyaik teljesülését.
    Goleman szerint a vágyteljesítés késleltetésének képessége az érzelmi intelligencia egyik alaptényezője. Mi több, a gumicukorteszt kétszer olyan jó előrejelzés az érettségi eredményre vonatkozóan, mint a négy éves kori IQ-vizsgálat."

Itt lehet még olvasni erről.
    És itt.

És a gumicokor helyére be lehet helyettesíteni a... párkapcsolat szempontból...
  • salsoul
    Én csak a Széchenyi Könyvtárba vagy az Alexandrába tudlak elküldeni e tudásért.
  • Retsu
    Attol fugg mikor cseréltetek. Nyilván ne hívd azonnal, mert akkor tuti bukás. Viszont ne várj 1 hétig mert akkor könnyen elveshet az érdeklődése, már ha volt egyáltalán.
  • Retsu
    Jaja, alapjában véve igaz. De azért ugye minden relatív, ami vkinek igazi kihívás, álmai netovábbja, más meg akár szerencséből, akár adott témában magasabb tudásszintből kifolyolag simán elérheti, annak az lesz értéktelen. És elérkeztunk a mérhetetlenul nagy emberi telhetetlenség, tudásvágy állomásához.
  • Rundstedt17
    nyugodtan,de nincs esélyed:D
  • bounty88
    még annyit hozzátennék srácok, hogy számot is cseréltünk...mindettől függetlenül, sztetek van nekem jogom őt felhívni, mármint csakhogy a hogyléte felől érdeklődjek? nyilván nem arra gondolok, hogy állandóan hivogatni, és a nyakára járni....
  • clio1616v
    akkor a nemszerencse miatt lesz becsülendő
  • Rundstedt17
    Ez igaz kíhivás nélkül uncsi értéktelen
  • Retsu
    És szted mi van akkor, ha vhogyan szerencse vagy bizonyos körulmények miatt ami egyébként kihívás lenne, nem az? Akkor hogyan becsulöd az értékét?
  • clio1616v
    olyan nincs akkor vannak a körülmények
  • Retsu
    az 1.vel kapcsolatban még annyit, hogy más élethelyzet nyilván más forrásbol fakado tettet követel meg tőlunk. Van, ahol max az érzésre, ösztönös cselekvésre van idő, mert adott esetben életunk mulhat rajta, ilyenkor gondolkodni finoman szolva nem tanácsos. Viszont van hogy higgadtan ell kell gondolkodni bizonyos tetteink megjátszása előtt, mérlegelve a következményeket, én így látom.
  • clio1616v
    a rendesben van kihívás ;)
  • Heffi
    Hidd el, nem mindig van az hogy más is bejátszik a dolgokba. Van hogy csak ketten vagytok és így nem kell küzdeni a másikkal. Így csak kettötökön múlik az egész.
  • clio1616v
    viszont ha már magábabolondította azzal hogy odafigyel és rundi azt hiszi ezt azért teszi mert tetszik neki akkor utána nem tudja majd levakarni, csak nehezen mert Rundi igényelni fogja.. ragaszkodni fog és szerelmes lesz.. nem fogja érdekelni ha már mini le se szarja rajongani és zaklatni fogja privátban is
  • clio1616v
    mini is kihívást lát Rundiban ezért fordít rá figyelmet