22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    Mindegy, amit mondani akartam az csak az, hogy attől, hogy egy nő érdekel téged, és ő muszlim, attól még téged nem fog érdekelni az iszlám.

Vagy attól, hogy te imádsz egy nőt, aki imádja Platónt, te még nem fogod imádni Platónt, még ha magadra erőszakolod sem, főleg ha egyébként irritációmaximumot okoz neked.
  • halevala
  • halevala
    Régen olvasgattam a muszlimról sajnos, de rémlik, hogy egy nőnek sokkal nehezebb magáénak tekinteni a hitvilágát. Főleg a gyakorlati részét. De csak halványan dereng valami ilyesmi...
  • salsoul
    Én a Platón összest is hasznosnak és értelmesnek találom.
    Most el fogod olvasni?

El kell olvasni, aztán rájössz, hogy hasznos és értelmes volt-e számodra.
  • salsoul
    Ennek csak akkor van értelme, ha szívből érdekelné/érdekli a muszlim világ a nőtől függetlenül.
    És így ha nő menne, nem menne a muszlim világ.

Egyébként önmegerőszakolás lenne csak az egész.
  • halevala
    Na ezért mondtam az empátiáról, hogy mennire fontos.
    Ha igazán szeret Téged, akkor minimum elkezdene érdeklődni a muszlim iránt.
    Amúgy sem lenne szabad elitélni olyasmit, amit nem is ismerünk!!!
  • salsoul
    Az ismerkedés adja meg a zöld vagy piros jelzést a párkapcsolatra.

Az ismerkedés folyamatában fürkészed ki azt, hogy a másik olyan ember-e, akivel tényleg párkapcsolatot szeretnél-e.

Kifürkészed a világnézetét, a mentalitását, életfelfogását, értékrendjét, hitéletét, érdeklődési körét, életstílusát, igényeit, szokásait, kulturáltságát, motiváltságát stb, hogy passzolnak-e, összeegyeztethetők-e tiéddel, hogy a kapcsolat ne egymás egymásra erőszakolásáról, és egymás kölcsönös idegesítéséről, lehúzásáról szóljon.

És ha az ismerkedés szakasz megvan, és zöld jelezés, és továbbra is [józan észből is] érdekel a másik, és ő olyan, akivel nem mint szobadísszel, két lábon járó guminővel, hanem mint emberrel összekötnéd az életed akkor lehet szó szintlépésről, párkapcsolatról mély érzésekről, mély barátságról, intim érintésről, csókról, szeretkezésről.

És ha az ismerkedés e szakasza megvan, és a hitéleténél piros jelzést kaptál, mert ő muszlim, és nem szívesen böjtölnéd végig vele a ramadánt, és nem szívesen mondanál le a piáról, és a sertéshúsról, és nem szívesen fordulnál Mekka felé napjában ötször, és nem szívesen recitálnál Koránt, összefoglalva nem szívesen csinálnád azt, baromságnak tartanád azt, ami számára a világ legfontosabb és legértékesebb értékeit jelenti, akkor nincs helye köztetek párkapcsolatnak, és a szerelem nem fogja ezt a szakadékot áthidalni, és a kompromisszumod is csődöt fog itt mondani. Legyen ő akár mennyire is értékes, és szép ember...

Persze ott ahol a kúrásra, kéjelgésre megy ki a játék, ott ennek nincs jelentősége...
    Ott észrevétlen gázolnak át egymáson az emberek...
  • halevala
    Sal, léci nézd meg azt az oldalt..
    És ha Te is értelmesnak, hasznosnak látod, akkor beleásom magam.
    köcce
  • salsoul
    nos, amint látom, még ebből sem sikerült megérteni, hogy miről beszéltem
    mindegy, ennél többet nem tudok tenni annak érdekében, hogy megértsétek
  • clio1616v
    ha te sem akkor egyetértünk, de ha két állapotban nincs különbség a viselkedésedben és érzésedben akkor mi változik meg az ismerkedésből átlép párkapcsolati státuszba a lánnyal a kapcsolatotok?
  • HTS s3rg1nh00
    az utolsó mondatod teljesen felesleges...
    viszont ebből a postból látszik,hogy nagyon is értetted mit írt clio,rájöttél,lehet neki van igaza,és most azt mondod,nem is arról beszéltél amiről ő,hanem másról...eddig végig az ismerkedés és a párkapcsolat határáról volt szó,most hirtelen megismerés és párkapcsolat...vigyázz sal,mert van,aki észrevesz dolgokat.
  • salsoul
    szemantikai memória >>> szemantikus memória
  • salsoul
    IsmerKEDni egyébként annyi, mint a megismerést, kiismerést elkezdeni, az első lépéseket megtenni.

Aki a párkapcsolatban a párkapcsolat végéig ismerkedik, annak a rövid távú memóriájával lehet valami gond, mint Lucy-nak az első 50 randi című filmben, kinek párkapcsolata mindennap ismerkedés Henryvel, és nem Henry folyamatos - egy napnál tovább tartó - megismerése.

Így míg nagyon helyes, ha a másik ember megismerése egy kapcsolatban a kapcsolat végéig tart, úgy a másik emberrel való ismerkedés a kapcsolatban a kapcsolat végéig elég ciki, vagy nagyon rövid kapcsolatot tételez fel, vagy olyan embereket kiknek sérült a rövid távú memóriájuk.

Szóval ismerkedni az adott témában, mindig az adott témában zöldfülűek [teljesen ismeretlenek] szoktak, és ha valaki Kovács Zsuzsában zöldfülű, akkor benne...

Summa summarum:
    Az ismerkedés a megismerés eleje, az alapvető nagyvonalú ismeretek [jártasság] megszerzésének ideje. És nem egyenlő a megismerés teljes folyamatával.

Ezt jobban nem tudom elmagyarázni, mert nem vagyok sem az onomasziológia sem a szemasziológia szakértője.

ui: a kérdés, amit most felvetettél, és amiket általában felvetsz mind inkább köthetők az onomasziológia és a szemasziológia mint párkapcsolat kezelés kérdéseihez, területeihez.
    Cikizésen túl komolyan javaslom, hogy keress fel egy orvost, aki ért a szemantikai memória problémákhoz, és vizsgáltasd meg vele magad.
  • salsoul
    nem veszi a kódot az sg mindegy

Akkor szövegesen:
    Magyar értelmező kéziszótár
    Magyar Nagylexikon
    SPIELHÓZNI - GONDOLATOK FÉRFI-NŐ KAPCSOLATRÓL, SZERELEMRŐL...
  • salsoul
    Én nem:

-75 000 címszó
    -150 000 kifejezés
    -az MTA Nyelvtudományi Intézete és az Akadémiai Kiadó közös kiadványa
    új kiadás
    -a magyar nyelv egyetlen akadémiai szintű referenciaműve
    -a kiadvány 2007-ben elnyerte az MTA Szótári Munkabizottsága által odaítélt "Kiváló magyar szótár" díjat
    -a magyar irodalmi és köznyelv szókincse
    -bőséges, modern szóanyag
    -új szókapcsolatok, kifejezések, szólások, minősítések, értelmezések és etimológiák
    - a szavak gyakoriságát jelző számok a Magyar Nemzeti Szövegtár adatai alapján
    -ízelítő a határon túli magyar nyelv szókészletéből, sajátos jelentéseiből
    -az MTA érvényes helyesírási szabályzatán alapul
    -mindenkinek szóló, könnyen kezelhető, átfogó kézikönyv
    -kemény papírkötés
    -a szótár a bőrkötéses változat teljes anyagát tartalmazza kemény papírkötéses kivitelben

A világ 24 kötetben, teljessé vált a Magyar Nagylexikon --- 19 kötet, mintegy 160 000 címszó A–Z-ig, 19 000 illusztrációval --- Kétkötetes történeti-kultúrtörténeti Kronológiával és az emberiség legnagyszerűbb alkotásait bemutató háromkötetes Művek Lexikonával

Gondolatok férfi-női kapcsolatról, szerelemről, szexualitásról, házasságról, meg ilyenek...
    Varga Péter országos előadássorozatának könyv változata.
    FIATALOKNAK! Mi a teendő, ha szerelmes lettél? Belezúgtam, de minek? Hogyan lehet túlélni egy szakítást?...
  • salsoul
    Én nem:

• 75 000 címszó
    • 150 000 kifejezés
    • az MTA Nyelvtudományi Intézete és az Akadémiai Kiadó közös kiadványa
    • új kiadás
    • a magyar nyelv egyetlen akadémiai szintű referenciaműve
    • a kiadvány 2007-ben elnyerte az MTA Szótári Munkabizottsága által odaítélt "Kiváló magyar szótár" díjat
    • a magyar irodalmi és köznyelv szókincse
    • bőséges, modern szóanyag
    • új szókapcsolatok, kifejezések, szólások, minősítések, értelmezések és etimológiák
    • a szavak gyakoriságát jelző számok a Magyar Nemzeti Szövegtár adatai alapján
    • ízelítő a határon túli magyar nyelv szókészletéből, sajátos jelentéseiből
    • az MTA érvényes helyesírási szabályzatán alapul
    • mindenkinek szóló, könnyen kezelhető, átfogó kézikönyv
    • kemény papírkötés
    • a szótár a bőrkötéses változat teljes anyagát tartalmazza kemény papírkötéses kivitelben

A világ 24 kötetben, teljessé vált a Magyar Nagylexikon • 19 kötet, mintegy 160 000 címszó A–Z-ig, 19 000 illusztrációval • Kétkötetes történeti-kultúrtörténeti Kronológiával és az emberiség legnagyszerűbb alkotásait bemutató háromkötetes Művek Lexikonával

Gondolatok férfi-női kapcsolatról, szerelemről, szexualitásról, házasságról, meg ilyenek...
    Varga Péter országos előadássorozatának könyv változata.
    FIATALOKNAK! Mi a teendő, ha szerelmes lettél? Belezúgtam, de minek? Hogyan lehet túlélni egy szakítást?...
  • clio1616v
    megfogalmazom még másképpen...

mialatt kideríted, hogy akarsz-e párkapcsolatot a hölgyel, csinálsz-e olyat vagy mondasz-e esetleg nem csinálsz olyat vagy nem mondasz olyat, amit párkapcsolatban már nem vagy már igen

amúgy ez a nagy körülírás és kérdezés artra megy ki, amit már írtam, hogy az ismerkedés a párkapcsolat végéig tart

persze szerelem és kompromisszum nélkül tudom, hogy nehéz és ha ráadásul elégedettséggel összeegyeztethetetlen a természeted akkor meg nehéz megtalálni azt a lányt akivel elégedett leszel
  • salsoul
    a válasz nagyon egyszerű clió: fogni kell egy értelmező kéziszótárt és meg kell nézni benne, hogy mi is az az ismerkedés és mi is az a párkapcsolat, és máris látni fogod, hogy mi a különbség a kettő között, és hogy az egyik miért nem másik, és a másik miért nem egyik

Egy magyar értelmező kéziszótár beszerzése minimum a megvilágosodással érne fel nálad.
  • salsoul
    de lesz…
    azt pedig megjegyzem, hogy elégedett embert nem ismerek, csak olyat aki mindig többet és többet és többet akar, miközben nem veszi észre, hogy a folyamatos többel, és többel, és többel semmi sem lett jobbá, csak többé…

Nem lesz szükség kompromisszumra, még sok szóra sem: párhuzamos út, mindenki a magáén, s mégis a másikén, és semmi engedményt nem kell tenni.
  • clio1616v
    én a saját válaszomat tudom, már utaltam is rá, de a tiédre vagyok kíváncsi a te válaszodra... azt jól érzed, hogy nem értelek :)

ezért kérdezlek
  • clio1616v
    akkor mit csinálsz egy hölgyel amikor párkapcsolatban vagytok és amikor ismerkedtek, mi az amit egyikben igen a másikban nem, van ilyen?

nem igaz hogy nem érted... vagy nem akarod érteni, nem hiszem hogy értetlenül fogalmazok

van-e olyan tevékenység vagy érzelem vagy bárakármi, amit az ismerkedés alatt nem csinálsz, érzel ha úgytetszik birtokolsz, de utána igen...
  • salsoul
    Kérdéseidben nyilván való jelek vannak arra nézve, hogy valóban semmit nem értesz.

A kapcsolat megérése annyit jelent, hogy a felek közötti kapcsolat megérése, pontosabban kialakulása, majd folyamatos elmélyülése.
    Most logikáddal megkérdezheted, hogy úgy mint a Titanic...?

Amit ismerkedés alatt csinálok, és párkapcsolat alatt nem az az, hogy kiderítem, hogy az adott hölggyel szeretnék-e párkapcsolatot.
    Mennyire érthető ez?
  • clio1616v
    nem is lesz...
    hiányzik belőled az elégedettség érzése, ami nem feltétlen a te hibád
    nagyon sok elégedetlen embert ismerek, aki ráadásul még irigy is esetleg plusz tulajdonságként ott a pesszimizmus is... na hozzájuk kell kompromisszumkészség nem kis adag ez az amiért keresed a komplementeredet, mert tudod, hogy te képtelen vagy a kompromisszumra de a párodnak maximálisan késznek kell lennie rá, csak ennek van egy olyan oldala is hogy az elvárások nem lesznek harmoniában ehhez meg az kell, hogy a csaj vakon belédszeressen(szerelemmel, felelőtlenül magát feláldozva) amit te nagyon elítélsz a saját részedről, de mástól meg nem várhatod el

lehet hogy azt mondod majd ezután, hogy nem várod el... de másképpen(kompromisszum nélkül) nem működik...
  • salsoul
    Ezek az örömök, és elégedettségek, amikről te beszélsz, amiket én inkább hívok fantom örömöknek, elégedettségeknek arra jók, hogy az ember egész életét észrevétlenül nyíltan elrabolják.

Én hálát adok Allahnak azért, hogy kiemelt ebből a taposómalomból.
    Még akkor is, ha így most nehezen találom helyemet a világban...
  • clio1616v
    és miután megérett a kapcsolat akkorra éretlen lesz? ezt most nem értem... de te se szerintem olvasd el mégegyszer az előzményeket

Te: A lényeg, hogy hagyni kell megérni a kapcsolatot.
    Én: és mit hagysz ki, amíg meg nem érik?
    Te: mert írtam, hogy valamit kihagy amíg meg nem érik?
    Én: !!MIRE!! érik meg a kapcsolat? ha hagyod hogy megérjen, akkor azt a valamit kihagyod addig(a kapcsolatból)
    Te: ja igen, az éretlenséget hagyod ki (a kapcsolatból amíg ismerkedsz...???)

mivel lesz több a kapcsolat miután megismeritek egymást... mi az a többlet amivel a kapcsolatotok több lesz?

elmondom mire gondolok, lehet ez a sarokpontja a vitának ahol elbeszélünk egymás mellett

egy kapcsolatnak az a lényege és összetartó ereje, hogy a másik ember érdekli a párkapcsolat mindkét szereplőjét és egészen addig érdekli amíg érdekes :)

következő a kérdésem, mi az amit ismerkedés alatt nem csinálsz és ismerkedés után igen? ha van ilyen komoly dolog áruld el mi az
  • salsoul
    én bármit bármikor elérek [ami bárhogy is rajtam áll], az ehhez szükséges kulcs a kezemben van, így ez nem kérdés

mindenem megvan, amit csak akarhatok

a kérdés az, hogy mi az amit tényleg érdemes elérni, amitől az ember lelke is valóban jól érzi magát

mert sokmindent kipróbáltam már kiváló eredménnyel és mégsem lett jobb az életem
  • clio1616v
    amit felsoroltál abból a siker fontos, az ad elégedettségérzést és a kitűzött célok minősége adja meg az értékét, nem választok olyan célt amit bármikor elérek, de olyat se amit soha ezért vagyok elégedett, mert nem érem be az elég jóval hanem az elérhető legjobb kell

a többi az valami egészen más ahhoz hozzá lehet jutni hazugsággal igazságtalansággal, mások becsapásával, ami lehet először örömet is okoz, de hosszútávon amikor megszerezted elértéktelenedik

a könnyen megszerzett pénz értéktelen hiába veszel rajta akármit nem változtat rajtad... nem leszel tőle elégedett, magadat nem tudod becsapni... vagy ha igen az hamar kiderül
  • salsoul
    ja igen, az éretlenséget hagyod ki
  • salsoul
    hát akkor a párkapcsolat témát ezzel be is buktad - garantáltan
    idővel rájössz majd... vagy nem...

ami komoly, az a párkapcsolat, és ami az ismerkedés alatt még nincs meg az a párkapcsolat
  • clio1616v
    mire érik meg a kapcsolat? ha hagyod hogy megérjen akkor azt a valamit kihagyod addig
  • salsoul
    a probléma az, hogy én [személy szerint] nem harcolok, hanem szimplán harc nélkül elérem a célom

és nem a harc mennyiségétől, és milyenségétől lesz valaminek számomra valamilyen értéke - anno én is azt hittem, hogy ez ad értéket, ám az objektív elszámolás kimutatta, hogy ez az érték fétis, bizonytalan, megbízhatatlan és semmit sem lehet rá építeni, és lélekben semmi örömöm sem származik belőle

csakúgy mint a sikerből, hírnévből, pénzből, társadalmi státuszból stb...
  • salsoul
    mert írtam, hogy valamit kihagy amíg meg nem érik?
  • clio1616v
    a kettő együtt...

mi az ami komoly egy kapcsolatban neked és az ismerkedés alatt nincs meg még?
  • clio1616v
    a harc nem érték hanem eszköz, amivel a célodat eléred

minél nehezebb elérni egy célt annál nagyobb az értéke
  • clio1616v
    és mit hagysz ki, amíg meg nem érik?
  • salsoul
    szóval mi áll a fókuszpontban:
    harc vagy a párkapcsolat?
  • salsoul
    valóban, ha nincs harc a harcnak nincs értéke
  • clio1616v
    rossz a humorérzéked