22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    ÖRÖMÖTÖKBEN IS RESZKESSETEK
    Rabbi Nachman Jichák azt idézte: "Szolgáljatok az Úrnak félelemmel és örömötökben is reszkessetek."
    Mit jelent az, hogy örömötökben is reszkessetek?
    Rabbi Ada Mathan azt mondta: Ahol az öröm, ott a reszketés.
    Mar, a rabbi fia, fiának menyegzőjét ünnepelte, és amikor észrevette, hogy a vendégek túlságosan vidámak lettek, elővett egy drága serleget, amely négyszáz zuzba került, és előttük eltörte. Akkor mindnyájan elszomorodtak.
    Rabbi Ashi fiának menyegzőjét ünnepelte, és amikor észrevette, hogy a vendégek túlságosan vidámak lettek, elővett egy fehér kristályból való drága serleget, és előttük összetörte. Akkor mindnyájan elszomorodtak.
    A mesterek azt tanították: Az embernek ezen a világon tele szájjal hahotázni tilos, mert meg van írva: "A diadal napján tele lesz a szájuk nevetéssel és a nyelvük tele lesz ujjongással".
    Laquis mesterről mondják, hogy miután ezt meghallotta, azóta sohasem nevetett többé tele szájjal. /Babilon Talmud/

Nagyobb bölcsesség van ebben, mint bárki gondolná...
  • Rundstedt17
    Végülis van benne igazság mert általában olyankor már beszélgetések egyre rövidebbek téma sincs,valami egyszerűen hiányzik.De épp az a kérdés hogyan kerülhető el?Mi vezet ehhez az állapothoz?Vagy egyszerűen ilyen a természet,szerelem halványul vége az egésznek?
  • salsoul
    Mert ez nem a tényleg jó, hanem a vihar, katasztrófa előtti síri csend.

Valami nem megy rendben, és nem veszi észre az, aki szerint minden rendben megy.
  • Rundstedt17
    Tényleg "jól" megy,nincsenek már veszekedések,teljes egyetértés,minden a legnagyobb rendben megy,aztán mégis a csaj részéről hogy már nem érzi ugyanazt legyen vége.Az ilyenek miért vannak?
  • salsoul
    Tényleg túl jól megy, vagy csak te hiszed/gondolod azt hogy túl jól megy?
  • Rundstedt17
    De azért kiváncsiságból lenne egy kérdésem:Miért van az hogyha egy kapcsolatban minden túl jól megy akkor a lányok többségének nem jó és mást akar?
    Tapasztalatom szerint azért mert sok jóra nem vezet az hogy mindenben engedünk mert akkor megun.Vélemény?
  • Rundstedt17
    Hehe emlékszek a szüleim megvették úgy akarva felvilágosítani LOL :D...amúgy szerintem elég álomvilágban él az a varga...bár meg kell hagyni írt néhány értelmes dolgot
  • salsoul
    Vagy arra egy példát, hogy bárhol is, egy nő is tartotta valaha valamire is az ilyen érzelmi csúszómászót maga körül.
  • salsoul
    Ezek szerint érthető, hogy nekem jelenleg miért nincs barátnőm, de az rejtély, hogy neked miért nincs, miért fuccsolt be az összes eddigi kapcsolatod... mikor ilyen kompromisszumkész csúszómászó uriember vagy...

Egyetlen egy példát hozz Clio arra, hogy ez amiről beszélsz bárhol is eredményesen működik. Csak egyet. Akár könyvből.

Elmagyarázom, hogy hogy zajlik az ismerkedés: nyitott szemekkel.
  • clio1616v
    egy a lényeg és ez akár lehetne is a mottója a topiknak:

Kompromisszum nélkül meddő minden párkapcsolat, de még az ismerkedés is(már ha ezt külön lehet választani tőle) ;)
  • clio1616v
    a párom nem szereti a csípős kaját én szeretem és a hétvégén úgy készítette el a kaját, hogy csípőssé lehessen tenni

most te azzal hogy odamész egy csajhoz ismerkedni és megkérdezed, hogy

Te: hé Rozi vega vagy?
    Rozi: igen
    Te: jólvan akkor nemkellesz nehogy már a kedvembe járj azzal, hogy kedvességből úgy csinálod a kaját, hogy nekem ízljen, mert az neked csak rossz... bocs, hogy megszólítottalak és ismerkedni kezdtem veled... nem kellesz szia

most komolyan csoda, hogy nincs csajod? és ez csak a jéghegy csúcsa :)
  • clio1616v
    lol te komolyan mondom hülye vagy és ezt komolyan gondolom
  • clio1616v
    erről szól az ha valaki kedves akkor van kedve ahhoz amit csinál ;)
  • clio1616v
    kompromisszum: ő elkészíti nekem a magyaros kaját esetleg vegás módra ;)
  • salsoul
    majd kipróbálod, aztán rájössz valamire
  • HTS s3rg1nh00
    amennyiben ezt konkrétan érted:
    a másik az teljesen tiszta,de azért ez konkrét esetben nem lenne valami erős indok arra,hogy valaki ne legyen a párom.
  • salsoul
    belátják, hogy egymás nélkül mindketten boldogabbak lesznek
  • HTS s3rg1nh00
    akkor légyszíves írd már le nekünk,hogyha adott egy vega és egy magyaros konyhát szerető ember egy párkapcsolatban,mégis mit esznek...
  • salsoul
    A kritikát az érzi benne aki nem tudja elfogadni és felvállalni saját álláspontját, és azt ami azzal jár.

Nem teozófusnak kell lenni hanem a saját agyát használó embernek.
  • halevala
    "A teozófia a filozófia és az összehasonlító vallástudomány körébe tartozó kifejezés,"
    Na én erre gondoltam!
  • halevala
    Gyáááá, most olvastam a Wikin, mit írnak a teozófiáról!!!!!
    Akkor mégsem vagyok az!!!!!!!!!
  • halevala
    Áhhhh, a teozófiára gondoltam. Evangéliumot még életemben nem olvastam, ez bizony szégyen....És nem írtam, hogy amit én gondolok, az érvényes az egész univerzumra:)).
    "megfelelő a megfelelővel" ezzel egyetértek.
    És mintha enyhe kritika is kiérződne belőled, mások nézetei iránt.
    Pedig szerintem tisztelni kéne, ha valaki legalább hisz valamiben amit jónak gondol.
    Az Iszlámot biztos tudod mennyien elitélik. Főleg a média miatt és mert nem ismerik. Ha nem lennék teozófus (ovodás szinten). Akkor nekem is a "sugárzott" negatív véleményem lenne róla!!!
  • salsoul
    tudom, hogy fasság és alap de kénytelen vagyok leírni, mert van aki nem érti

a párkapcsolatnak pedig pont nem az a lényege, hogy mindenki magának főz benne
  • HTS s3rg1nh00
    remélem te is tudod mennyire fasság volt amit írtál,mert ezek eléggé alap dolgok,kiderülnek az ismerkedés folyamatában,és mindenki magának főzné az ebédjét,aztán meg van oldva...tudják mit szeret a másik és mit nem,mert ismerik.általában.
  • salsoul
    Ám higyjen benne, és figyelje meg ahogy felörlődik benne.

Az egész világegyetem a "megfelelő a megfelelővel" elvre épül fel.
    Se nem az elutasításra, se nem elfogadásra, se nem a megértésre.
  • salsoul
    A sok kis szeletből csak egy hatalmas szeletkupac lesz, nem egész.
  • salsoul
    A szerves kémiát, és a kvantumfizikát is megtanulnád a kedvéért?
  • halevala
    Félreértettél!!
    És a sok kis szeletből lesz az egész!!!!!
  • salsoul
    Az túl sok evangéliumot olvasott, melyből csőlátással csak egy aprócska kis szeletet értett meg.
  • salsoul
    de most nem arról beszéltünk, hogy mit szeretünk benne, hanem arról, hogy mi az ismerkedés, és annak lényege

mindegy

képzeld el, hogy te magyaros vagy ő meg vega, és ha ő készít ebédet mindig "füvet" kell enned, s mikor te készíted akkor neki meg jó zsíros sertéspörköltet.
    Sok boldogságot az ebédhez

"a fenti ételes példa igaz mindenre vallásra, nézetre mindenre..."
  • halevala
    És ha valaki olyan irányzatban hisz, ami nem az elutasításról szól, hanem a megismerésről, megértésről??
  • salsoul
    Mert magadra forszírozod azt ami egyébként nem érdekelne.
  • clio1616v
    így van semmi rossz nincs abban, ha valakit szeretsz és a kedvében akarsz járni... kényezteted

ha a párom szereti a masszázst, akkor hajlandó vagyok megtanulni a masszázstechnikákat elkezd érdekelni, ha eddig nem is foglalkoztam vele abszolút, akkor is
  • clio1616v
    a páromban nem azt szeretem amit ő szeret, hanem amilyen... ahogy gondolkodik, ahogy viselkedik... és a legfontosabb azt szeretem benne, hogy szeret!!!

nem úgy vagyok kedves vele, hogy ugyanazt szeretem mint Ő... nem fogom megenni a gomba levest, ha Ő azt szereti csak azért mert neki az ízlik... vagy a tejet nem fogom meginni mert Ő minden reggel azt eszi

a fenti ételes példa igaz mindenre vallásra, nézetre mindenre...
    nem várom el tőle, hogy egyen csípős kaját... hallgasson vocal trancet

viszont ne is azért szeressen mert én éppen a tejet megiszom reggelente és dejó mind a ketten tejet iszunk...

nem fogsz olyan lányt találni aki pont azt szereti amit te, ezért írtam korábban, hogy ez a komplementer pár megtalálása is ellentétes a logikáddal
  • halevala
    Azt miért tartod rossznak ha a nő miatt érdekel valami??
    Egy teljesen más téma miatt kérdezem.
  • salsoul
    Nos, akkor ez egy kivételes eset, hogy téged éppen érdekel.
    És ez a jó, hogy a nőtől függetlenül érdekel, és nem a nő miatt, hogy a nőt megnyerd.

• halevala
    Most az árra, a terjedelemre vagy a nehezen emészthető "fogalmazásra???" gondolsz?
    Mivel érdekel a filozófia, és Platónt alapnak (is) tekinthetjük, a kiváncsiság az első érzés ami az eszembe jut!
    És az miért lenne baj, ha hosszú hónapokig olvasgatnám, értelmezgetném.
    Persze az érdeklődés elengedhetetlen minden téren!!!!
  • salsoul
    Akkor > próbáld ki <, tedd fel, hogy érdeklődik iránta...

Milyen érzések kerülgetnek első körben - őszintén?
  • halevala
    "olvasgattam a muszlimról "
    Iszlámról!!!!!!!
    Csak nem ugrott be, mert eléggé zaklatott vagyok...
  • halevala
    " te imádsz egy nőt, aki imádja Platónt, te még nem fogod imádni Platónt,"
    De érdeklődni elkezdek iránta!!!!
    Persze egy vallás elfogadása, sokkal nehezebb.
    Persze ez is csak korlátoltságtól függ.