22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
clio1616v #11778 Tévedsz... aki belédszeret az abba szeret bele, amilyennek lát az alapján, ahogy viselkedsz a környezeted változásaira -
#11777 Háát sajnos ritka rendes lányt találni nehéz, de én meg találtam:)Remélem össze jön vele, téleg szeretem:) -
#11776 Tudod aki beléd szeret, az nem abba szeretett bele akivé őmiatta változni fogsz, hanem abba aki te önmagad önmagadért vagy.
Mi ebben a körben amiről beszéltem egymást egymásért hibástul mindenestül szeretjük, becsüljük. És nem azért mert egymás kedvébe csúszunk mászunk... -
clio1616v #11775 az oké... de nekem nem az a célom, hogy nem egy inert kapcsolatban, elszeparált szektában éljek szerelem nélkül...
nem szeretem a hibátlan embereket akik soha nem hibáznak, főleg nem, ha csak ők látják így
szeretek hibázni... szeretem ha megbocsátják a hibáimat, mert én is szívesen teszem ezt másokért és magamért
szeretek megváltozni azért akit szeretek, mert aki viszont szeret ő is megváltozik értem és nem kér tőlem olyat, hogy úgy változzak meg ami nekem hátrányos vagy rossz... és én sem tőle :) -
#11774 Képzeld el clio, nekem egy olyan társasághoz van szerencsém amiben mindenki alpjáraton kölcsönösen jól érzi magát, és amiben mindenkinek az intakt másik teszik, és nem az a másik aki valami mássá válik valaki kedvéért hogy annak kedvét elnyerhesse, mert egyébként nem nyerné el. -
clio1616v #11773 ez nem muszáj kérdése.. kedvességé annál inkább... -
clio1616v #11772 mert ha mástól elvárom, hogy változzon meg a kedvemért, akkor jogosan várja el ő is hogy ugyanolyan mértékben változzak én is az ő kedvéért
többet soha nem várok el... -
#11771 Mert már csak elvből... ha kell ha nem... -
Lirion #11770 Miért kötsz kompromisszumot azzal, ami változtatható? -
clio1616v #11769 :)
-
#11768 nagyon helyes, [a]hogy magadról, működésedről beszélsz -
clio1616v #11767 pontosan így van... ki kell tapasztalni mi az ami megváltoztatható, és mennyire -
#11766 persze.. minden megismeréshez idő kell így amíg az ember nem ismeri kellőképpen magát addig inkább alkalmazkodik a körülményekhez, aztán egyre kevésbé -
clio1616v #11765 ehhez kell a tapasztalat...
kevés tapasztalattal lehet nagyobb kompromisszumot kötsz mint kellene, ez lehet a maximalizmus miatt is és/vagy a biztonságérzeted megtartása miatt is -
#11764 úgyértem a körülményeket nem iktathatod ki, uh persze hatással vannak rád az életedre.. de nem mindegy hogy mindig a legkönnyebb utat választod-e -
#11763 akkor már nem a körülmények alakítanak szerintem -
clio1616v #11762 nincs különbség, a körülménytől függően teszed ezt vagy azt...
amelyik körülmény alakítható azzal kompromisszumot kötök
amelyik nem alakítható ahhoz alkalmazkodok -
#11761 asszem egyet kell értsek.. én most leginkább "a" uh muszáj változtatnom.. -
#11760 #11758 -
clio1616v #11759 "ha az ember változtatni akar a neki megfelelőkön, akkor azt saját magának megváltoztatásával tudja elérni" -
#11758 Clio egyébként szerinted mi [lehet] a különbség a) és b) között?
a) valakit a körülmények alakítanak
b) valaki a körülményeit alakítja -
#11757 másról pedig aki velem akármi végképp egy szó sem volt -
#11756 hol van az alkalmazkodás abban amiről beszéltem?
és mihez történik az alkalmazkodás? -
#11755 ám mégis jobban megy nélküle mint vele -
clio1616v #11754 nem ismerem az életed minden részletét nem is feladatom ismerni, te sem ismered, de a kompromisszum nélküli élet az alapoktól kezdve nem működhet. -
clio1616v #11753 magyarul alkalmaszkodnod kell és joggal várod el másoktól is ugyanezt :) feltéve, ha az a más is veled akarja körbevennie magát mert megfelelsz neki :))
egyszóval kompromisszumról szól az egész -
#11752 Az első tényező, hogy az ember saját magát megértse, megismerje.
A második tényező, hogy megfelelőt mindig a neki megfelelő veszi körbe.
A harmadik tényező pedig, hogy ha az ember változtatni akar a neki megfelelőkön, akkor azt saját magának megváltoztatásával tudja elérni.
-
#11751 #11747, #11748 | clio1616v
Ha ez a kompromisszumosdi tényleg így van akkor azt magyarázd el, hogy az én életem viszont miért azóta virágzik, mióta nem kötök kompromisszumokat?
-
#11750 bocs h csak most de beleolvastam ma a topikba és megakadt egy számomra érdekes dolgon a szemem:
Az egész világegyetem a "megfelelő a megfelelővel" elvre épül fel.
Se nem az elutasításra, se nem elfogadásra, se nem a megértésre.
gondolom ez akkor a párkapcsolatokra is vonatkozik.. viszont hogyan tudod meg hogy ki a megfelelő a számodra? nem a megismerés útján? a megismeréshez pedig kell hoyg megértésem a másikat nem? hiszen ha ne mértem akkor csak azt kapom belőle amit én gondolni vélek..
és ezt az elutasítás dolgot sem értem igazán -
clio1616v #11749 "Tapasztalat... amihez csak közvetlenül azután jut az ember, hogy szüksége lett volna rá." -
clio1616v #11748 bá ezt már mondtam, de ne egy tárgyat nézz amikor a kompromisszumról van szó, mert egy tárgyhoz alkalmazkodni tudsz csak, vagy adaptálódsz vagy rossz lesz neked... a villanyoszlopot úgy alkották meg, hogy az lehetőleg ne akadályozza a gyalogosforgalmat vagy minimális adaptációs lépéssel elkerülhető legyen az ütközés, nem célja a közlekedésmérnököknek illetve a villamosmérnöknek, hogy az oszlopokat a járdán úgy helyezzék el hogy neked effektív akadályt jelentsen... nincs benne szándékosság -
clio1616v #11747 azaz kompromisszumot kell kötnöd... vagy eléred a célodat többlettel vagy nem csinálsz semmit és mész neki az oszlopnak
pont te mondod, hogy hajlandó vagy kikerülni az oszlopot aki a kompromisszumoktól, toleranciától mentes megoldásokat részesíti előnybe...
pedig ez csak egy egyszerű objektum minden önálló akarat nélkül... gondolj bele mennyi kompromisszum kell ha egy rabló állja el az utadat, akinek végképp az a célja a tiéddel szemben, hogy ne menj tovább ahogy azt te szeretnéd... -
#11746 azaz? -
clio1616v #11745 apróbb célokat kell kitűznöd, ami a többletet jelenti -
#11744 szóval akkor hol a többlet harc? -
clio1616v #11743 :)
ha az a célod, hogy ne menj neki a villanyoszlopnak akkor abban nem akadályoz meg semmi, hogy kikerüld
ráadásul a villanyoszlop nem rendelkezik aktív akadály képességével :)
lehet tudni hogy viselkedik amikor ki akarod kerülni, nem fog eldugrani ;) -
#11742 És te inkább többet gyalogolsz, minthogy egy karaterúgással kidöntsed? :o -
#11741 megyek a járdán, előttem egy villanyoszlop és kikerülöm -
clio1616v #11740 mondj egy példát, hogy akarsz kikerülni egy akadályt és elmondom mi a többlet harc benne -
#11739 merthogy?